FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Nadam se da ce Mirvic ovo rijesit i demonstrirat silu nad debilima, kako ovima iz hdz-a tako i nasim grobarima dobro poznatim. Da nam ovo bude prelomna tacka na bolje, ne zbog nekog Mirvica ili bilo koga nego samo zbog naseg Želje a Boga mi i nas. Ja se sjecam utakmica kad krenes na Grbavicu i ne mislis hoces li pobjedit, nego je jedino pitanje bilo koliko cemo im utrpat, a danas citam gluposti kako je Željo stabilan u polufinalu kupa i na 4. mjestu. Zar smo se utopili u tuzno sivilo da smo zadovoljni evropom? A nekad ni kup ni evropa nisu bili dovoljni. Nadam se da Mirvic nije odustao, jer najbolji pokazatelj je strah protivnika koji ti radi opstrukcije. Starh da ce dobit konacno adekvatnog rivala ili mozda klub koji ce im parirat. A ako si dopustimo da ovo sve prodje tek tako onda smo svi zakazli kako klub a tako i mi kao navijaci.
-
sanjinusto
- Kontakt:
https://valterportal.ba/crveni-alarmi-n ... cno-djelo/Hronologija optruiranja je sljedeća:
Decembar 2025. Skupština FK Željezničar usvaja Statut i izglasava ulazak Sanina Mirvića u strukture kluba. Statut se predaje Federalnom ministarstvu pravde na verifikaciju.
Januar 2026. Ministar Škobić traži izmjene Statuta. Klub ih radi.
Ministar nalaže da klub angažuje advokata iz njegovog bivšeg odvjetničkog ureda za, kako je rečeno, „kozmetičke izmjene” — iako klub već ima tri svoja advokata. Klub angažuje advokata, statut se ponovo dorađuje i šalje nazad.
Pravna služba ministarstva odobrava statut i prosljeđuje ga ministru na potpis.
Umjesto potpisa — nova kočnica.
Bez obrazloženja, ministar traži dodatnih pet izmjena i sugeriše angažovanje još jednog novog advokata iz svog bivšeg ureda. Klub angažuje i njega, ponovo mijenja statut.
Ministar potom traži da se vrate odredbe koje je u ranijim ciklusima sam tražio da se izbace. Klub i to radi.
Još tri puta isti obrazac. Ministar se sada ne javlja na pozive.
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Sve mi je jasno i da nam se spinuje da nam hoce uzet terene stadion itd, da je Sanin prevarant, pa eto i da je amaterski odradjen isprva taj statut ne znam svasta se pise ovih dana, ali da lik zahtjeva angazovanje svoja dva advokata iz SVOG bivseg advokatskog ureda iako nas klub ima 3 advokata i sto je najzalosnije on je i poslije petog ispravljenog statuta ponovo trazio vracanje nekih starih stavki koje je prvobitno trazio da se izbace.sanjinusto je napisao/la: ↑15 maj 2026, 13:54https://valterportal.ba/crveni-alarmi-n ... cno-djelo/Hronologija optruiranja je sljedeća:
Decembar 2025. Skupština FK Željezničar usvaja Statut i izglasava ulazak Sanina Mirvića u strukture kluba. Statut se predaje Federalnom ministarstvu pravde na verifikaciju.
Ministar nalaže da klub angažuje advokata iz njegovog bivšeg odvjetničkog ureda za, kako je rečeno, „kozmetičke izmjene” — iako klub već ima tri svoja advokata. Klub angažuje advokata, statut se ponovo dorađuje i šalje nazad.
Bez obrazloženja, ministar traži dodatnih pet izmjena i sugeriše angažovanje još jednog novog advokata iz svog bivšeg ureda. Klub angažuje i njega, ponovo mijenja statut.
Ministar potom traži da se vrate odredbe koje je u ranijim ciklusima sam tražio da se izbace. Klub i to radi.
I onda dodje glupi pitar kaze spasio vas ministar, J*** i njega i njih i ostalo ko god zeli zlo ovom klubu.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Ma ja iskreno mislim da nema od ovoga nista i da je Sanin odustao. Najveca zelja trenutno mi je da se varam i da nije tako. Ko sto neko iznad kaze bas ne moze pod kozu vise, propali smo totalno ko klub. Preko glave mi je mediokriteta i blamaza. Vec nekoliko godina idem na stadion s tom nekom nadom da ce doci taj neko, preuzet nas i ulozit neke pare. Sad ako ovo propadne vracamo se par godina unazad, ne znas vise cemu da se nadas i koja je svrha, a pogotovo mi je krivo jer znam sta su planirali na ljeto i kakav je Savo trener i kakvo misljenje su igraci imali o njemu. Takodjer, ako Sanin tek tako odustane nakon nepunih pola godine i jednog dolaska na Grbavicu i njega isto nabijem sto je dosao i dao neku laznu nadu za bolje. Raja se klela u njega zadnjih par mjeseci, djeca mu autograme trazila, a on nakon prve prepreke da odustane. Zivot mi zgadise. Manijacima koji sute i nece da upadnu u klub da saznamo sta se desava isto nikad necu halalit. Haram bilo svima koji opstruiraju, a i onima koji mogu uradit nesto, a nece.
-
sanjinusto
- Kontakt:
Nije nista amaterski uradjeno sa nase strane, to je spin. Mirvic je za konsultantske usluge uzeo PricewaterhouseCoopers, koja je medju 4 vodece revizorsko-konsultantske agencije na svijetu, i tim advokata (ne racunajuci ministrove advokate) i to potrosio znacajan novac na to. Ako su ti ljudi nesposobni da napisu statut u skladu sa zakonom, onda ok, samo ne znam zasto ga je ministarstvo odobrilo ako je tako?Ferroviere1987 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 14:05Sve mi je jasno i da nam se spinuje da nam hoce uzet terene stadion itd, da je Sanin prevarant, pa eto i da je amaterski odradjen isprva taj statut ne znam svasta se pise ovih dana, ali da lik zahtjeva angazovanje svoja dva advokata iz SVOG bivseg advokatskog ureda iako nas klub ima 3 advokata i sto je najzalosnije on je i poslije petog ispravljenog statuta ponovo trazio vracanje nekih starih stavki koje je prvobitno trazio da se izbace.sanjinusto je napisao/la: ↑15 maj 2026, 13:54https://valterportal.ba/crveni-alarmi-n ... cno-djelo/Hronologija optruiranja je sljedeća:
I onda dodje glupi pitar kaze spasio vas ministar, **** i njega i njih i ostalo ko god zeli zlo ovom klubu.
Pristali smo i na jos mnoge stvari koje je trazio, na koje i nismo trebali pristati, samo da statut prodje. Nakon korekcija je i pravna sluzba ministarstva sluzbeno odobrila statut, tada se i pojavila informacija da je odobren. I jeste, samo sto potpisa ministra nema...
Jedina greska ovdje je sto je ovo prekasno izaslo u medije.
Tako je pasa,Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 14:35Ma ja iskreno mislim da nema od ovoga nista i da je Sanin odustao. Najveca zelja trenutno mi je da se varam i da nije tako. Ko sto neko iznad kaze bas ne moze pod kozu vise, propali smo totalno ko klub. Preko glave mi je mediokriteta i blamaza. Vec nekoliko godina idem na stadion s tom nekom nadom da ce doci taj neko, preuzet nas i ulozit neke pare. Sad ako ovo propadne vracamo se par godina unazad, ne znas vise cemu da se nadas i koja je svrha, a pogotovo mi je krivo jer znam sta su planirali na ljeto i kakav je Savo trener i kakvo misljenje su igraci imali o njemu. Takodjer, ako Sanin tek tako odustane nakon nepunih pola godine i jednog dolaska na Grbavicu i njega isto nabijem sto je dosao i dao neku laznu nadu za bolje. Raja se klela u njega zadnjih par mjeseci, djeca mu autograme trazila, a on nakon prve prepreke da odustane. Zivot mi zgadise. Manijacima koji sute i nece da upadnu u klub da saznamo sta se desava isto nikad necu halalit. Haram bilo svima koji opstruiraju, a i onima koji mogu uradit nesto, a nece.
-
BosnianLevi
- Kontakt:
Čekao sam godinu dana da mi odobre profil?? Jel to inače tako ili sam samo ja čekao? Uglavnom pratim temu već duže i mogu vam reći ova situacija oko kluba me jako boli, iako nisam iz Sarajeva moj djed mi je podijelio ljubav prema Želji i za mene nema drugog kluba.
Nadam se da će mo se i mi radovati lijepim danima.
Lp od mene VTŽ
Nadam se da će mo se i mi radovati lijepim danima.
Lp od mene VTŽ
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ako sve ovo propadne, pitam se hoće li biti parola da u klubu nema više fotelje za sve ove grobare kluba?
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
sanjinusto
- Kontakt:
Koji grobari? Je li mislis na ministra?Lokomotifa je napisao/la: ↑15 maj 2026, 14:47Ako sve ovo propadne, pitam se hoće li biti parola da u klubu nema više fotelje za sve ove grobare kluba?
Nije ovo do nasih domacih "grobara."
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Sto se tice Sanina, jos samo jednu stvar cu napisati. Vazda je bilo da ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor. Ako fakat odustane nakon ovoga, mozda smo i metak izbjegli iskreno. Kako bi sutra reagovao nakon nekog veceg belaja kad mu se ne da ispeglat s ministarstvom. Na kraju krajeva, ne mora ni davat pare dok ne prodje statut, kako smo do sad funkcionisali 100+ godina tako bi i sad dok statut ne prodje, a mora kad tad, pogotovo jer ide smjena vlasti u federaciji 100% u oktobru. Ako imas iskrene namjere - sacekaj zavrsit ce se. Nek propadne jos jedna sezona **** me boli, godinama nam je tako svakako, jos 1 sezona nikom nista nece bit, pogotovo ako znas da te ceka veliki skok nakon toga.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Pa za najtrofejnijeg trenera u historiji smo podigli parolu, pitam se hoće li biti parola za ove manje "trofejne" a koji su klub doveli u dugove iz kojih ćemo se teško izvući?
Već sam pisao, politika jeste krivac, ali i mi smo u ovih šest mjeseci stvorili ogromne finansijske obaveze bez pokrića.
Već sam pisao, politika jeste krivac, ali i mi smo u ovih šest mjeseci stvorili ogromne finansijske obaveze bez pokrića.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
istokzeljo
- Kontakt:
Moraš malo više čitati, a malo manje pratiti konjakovića i pjanu koji te zaglupljuju, pa ćeš aBd obogatiti svoj vokabular.12tiigrac21 je napisao/la: ↑14 maj 2026, 21:44Gluhav? Ovo prvi put čujem. Ovaj mora da je iz Šerića, a Šerići su poznati po okretanju vola za Bakira.istokzeljo je napisao/la: ↑14 maj 2026, 21:36Pored očiju a ćorav. Pored ušiju a gluhav. Pa ovaj konjaković i nikšić su gori nego termiti. Konjaković je uništio KK Bosnu, a sada on i pjano aminaju na uništavanje Želje.12tiigrac21 je napisao/la: ↑14 maj 2026, 20:04
Kako si samo povezao trenutnu vlast sa propadanjem našeg kluba, Zeljezare i Koksare, s svaka ti cast. Ni sa jednim nema veze trenutna vlast. Ali ovo nije politicki forum, a i klub nam je u krizi to nam je valjda trenutno najprece, a ne da granamo politiku po sportskom forumu.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Jutros razmisljam sto se nama ovo sve desava i onda mi naumpadne da smo se morali DOBRO ogrijesit od nekog jer se sve desava s razlogom. Kad sam poceo razmisljat o koga smo se mogli ogrijesit prva osoba koje sam se sjetio je Amar...Lokomotifa je napisao/la: ↑15 maj 2026, 14:53Pa za najtrofejnijeg trenera u historiji smo podigli parolu, pitam se hoće li biti parola za ove manje "trofejne" a koji su klub doveli u dugove iz kojih ćemo se teško izvući?
-
12tiigrac21
- Kontakt:
Vokabular koji koristiš je primitivan i zaostao. Nemam želju da skrnavim svoj. Niti mi je mamjera da budem ičiji advokat. Na forumu sam isključivo radi Želje i to je jedina tema o kojoj možemo diskutovati ali s obzirom na tvoje evidentno oskudno obrazovanje, teško da ćemo pronaći zajedničke stavove.istokzeljo je napisao/la: ↑15 maj 2026, 14:56Moraš malo više čitati, a malo manje pratiti konjakovića i pjanu koji te zaglupljuju, pa ćeš aBd obogatiti svoj vokabular.12tiigrac21 je napisao/la: ↑14 maj 2026, 21:44Gluhav? Ovo prvi put čujem. Ovaj mora da je iz Šerića, a Šerići su poznati po okretanju vola za Bakira.istokzeljo je napisao/la: ↑14 maj 2026, 21:36
Pored očiju a ćorav. Pored ušiju a gluhav. Pa ovaj konjaković i nikšić su gori nego termiti. Konjaković je uništio KK Bosnu, a sada on i pjano aminaju na uništavanje Želje.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
@istokzeljo bolji bi bio da si zavrsio fax na sokocu, pim u banja luci ili mozda "dzemal bijedic" ko ministar FUPa, ovako ispade da imas oskudno obrazovanje
-
12tiigrac21
- Kontakt:
Gluhav, zamisli iz kakve selendre je ono došlo do foruma, a ti iz Gračanice, glOova, čoOrape. E moj Željo, šta se sve deklariše tvojim navijačem. Da ti nije Ramiz Max Taletović Štela, Radio Prijeko Brdo šta u rodu ali on je jedan veliki gospodin za tebe čuva ovce i s ponosom to ističe, ne petlja se gdje mu nije mjesto.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 15:21@istokzeljo bolji bi bio da si zavrsio fax na sokocu, pim u banja luci ili mozda "dzemal bijedic" ko ministar FUPa, ovako ispade da imas oskudno obrazovanje
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Ko desifruje sta je ovaj htio reci ima kartu za sljedecu tekmu od mene.12tiigrac21 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 15:43Gluhav, zamisli iz kakve selendre je ono došlo do foruma, a ti iz Gračanice, glOova, čoOrape. E moj Željo, šta se sve deklariše tvojim navijačem. Da ti nije Ramiz Max Taletović Štela, Radio Prijeko Brdo šta u rodu ali on je jedan veliki gospodin za tebe čuva ovce i s ponosom to ističe, ne petlja se gdje mu nije mjesto.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 15:21@istokzeljo bolji bi bio da si zavrsio fax na sokocu, pim u banja luci ili mozda "dzemal bijedic" ko ministar FUPa, ovako ispade da imas oskudno obrazovanje
-
BosnianLevi
- Kontakt:
Imal kakvih vijesti/slika kako napreduje Jug?
Ove sedmice nismo dobili nikakav update na zvaničnoj.
Ne znam kakvo je vrijeme bilo ovih dana jesul radili išta.
Ove sedmice nismo dobili nikakav update na zvaničnoj.
Ne znam kakvo je vrijeme bilo ovih dana jesul radili išta.
-
istokzeljo
- Kontakt:
Ti si očito politički aktivista, pa braniš one koji nas uništavaju. Pravdajući to time da je ovo sportski a ne politički forum. I to bi zaista trebalo biti tako. Ali pošto su se ti tvoji počeli baviti nama, moramo se i mi, nerado, baviti njima. Zar ti zaista misliš da konjaković i pjano ne mogu riješiti ovaj naš problem? Mogu i to jednim pozivom ali neće jer im smeta jak Željo. I to je činjenica.12tiigrac21 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 15:11Vokabular koji koristiš je primitivan i zaostao. Nemam želju da skrnavim svoj. Niti mi je mamjera da budem ičiji advokat. Na forumu sam isključivo radi Želje i to je jedina tema o kojoj možemo diskutovati ali s obzirom na tvoje evidentno oskudno obrazovanje, teško da ćemo pronaći zajedničke stavove.istokzeljo je napisao/la: ↑15 maj 2026, 14:56Moraš malo više čitati, a malo manje pratiti konjakovića i pjanu koji te zaglupljuju, pa ćeš aBd obogatiti svoj vokabular.12tiigrac21 je napisao/la: ↑14 maj 2026, 21:44
Gluhav? Ovo prvi put čujem. Ovaj mora da je iz Šerića, a Šerići su poznati po okretanju vola za Bakira.
-
sanjinusto
- Kontakt:
Sta ce ta dvojica rijesit druze, u kucama svojim se ne pitaju. Ne mogu oni HDZ-u narediti sta da radi. Obrnuto vec moze.