Memic ti je RWB i vidjeli smo da s Esmirom po strani izgleda mrak. Dedic za nuzdu moze igrati LWB i ne izgleda lose tu. Sa dva stopera koja igraju jako ofanzivni moras imati treceg koji ce letit iza njega i kupit njegove ‘greske’. Bas kao sto je Tarik rekao poslije utakmice kako mu je dosta Katic pomogao jer je cuvao iza njega.dedo26 je napisao/la: ↑05 maj 2026, 22:33nemoj Bgt te formacije sa 3 nazad, imam traume od Amorima i Uniteda, to je horor za gledanje.eleGancy je napisao/la: ↑05 maj 2026, 10:36Ovaj Smajlovic bi nam pravo dobro legao, moze nam cak i zamjeniti Muharemovića kad zatreba jer zna igrati i lijevom nogom jako dobro, a i ofanzivan je poput Muharemovića.
Kad bi igrali u tandemu bili bi mozda jedna od najofanzivnijih reprezentacija, a nije toliko ni suludo jer su obojica jako jako brzi za stopere. Preci cemo mi aBd u 3-4-3 i biti pravo luda repka.
Plus i BiH kad je igrala s 3 nazad, najgore smo izgledali ikad, iako ruk ne srce, imali smo tad i najgoru repku.
Nema danas moderne ekipe koja igra s 3 nazad, to samo jos negdje po Italiji ima, to je previse defanzivno. Time bi ti patili i krilni igraci, koje nikad do sad nismo imali, a sad imamo. Dedic i Kolasinac bi ti bili ofanzivni bekovi, dok bi ti Esmir, Kerim i Amar, dva od njih bili na klupi, jedan bi igrao iza napadaca.
Nije realno da se to ikad igra, i nema logike, pogotovo sad kad imamo strasna krila.
Tarik Muharemovic
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Tarik Muharemovic
Druže 343 je jedna od najofanzivniji formacija u svijetu fudbala i jedna od najzastupljenijih kakva ba zastarjelost,zastatila je 4231 sa 10kom za koju moraš imat dva zadnja vezna da trče za igrača koji živi od prekida i zadnjeg pasa.Što se tiče naše repke mi smo igrali 532 i logično da smo izgledali predefanzvno i loše.343 sa tehničkim potkovanim stoperima,sa dvije 8ce koje mogu trčat u oba smjera i sa wb što imamo u dediću i memiću je ultra ofanzivna formacija gdje bi prekrili ono gdje smo najlošiji a to je sreda a istakli ono gdje smo najbolji a to je odbrana i navala sa Bajraktarom i Alajbegom a da ne govorim kako se može branit dobro sa tom formacijom gdje napadaš sa 5 igrača i braniš se sa 5 igrača.Nez meni je super ta formacijadedo26 je napisao/la: ↑05 maj 2026, 22:33nemoj Bgt te formacije sa 3 nazad, imam traume od Amorima i Uniteda, to je horor za gledanje.eleGancy je napisao/la: ↑05 maj 2026, 10:36Ovaj Smajlovic bi nam pravo dobro legao, moze nam cak i zamjeniti Muharemovića kad zatreba jer zna igrati i lijevom nogom jako dobro, a i ofanzivan je poput Muharemovića.
Kad bi igrali u tandemu bili bi mozda jedna od najofanzivnijih reprezentacija, a nije toliko ni suludo jer su obojica jako jako brzi za stopere. Preci cemo mi aBd u 3-4-3 i biti pravo luda repka.
Plus i BiH kad je igrala s 3 nazad, najgore smo izgledali ikad, iako ruk ne srce, imali smo tad i najgoru repku.
Nema danas moderne ekipe koja igra s 3 nazad, to samo jos negdje po Italiji ima, to je previse defanzivno. Time bi ti patili i krilni igraci, koje nikad do sad nismo imali, a sad imamo. Dedic i Kolasinac bi ti bili ofanzivni bekovi, dok bi ti Esmir, Kerim i Amar, dva od njih bili na klupi, jedan bi igrao iza napadaca.
Nije realno da se to ikad igra, i nema logike, pogotovo sad kad imamo strasna krila.
3-4-3 ima krila, ne bih rekao ni da je loša ni defanzivna jer to što je jedan štoper više na terenu se kompenzuje time što su wingbackovi više angažovani u fazi napada.dedo26 je napisao/la: ↑05 maj 2026, 22:33nemoj Bgt te formacije sa 3 nazad, imam traume od Amorima i Uniteda, to je horor za gledanje.eleGancy je napisao/la: ↑05 maj 2026, 10:36Ovaj Smajlovic bi nam pravo dobro legao, moze nam cak i zamjeniti Muharemovića kad zatreba jer zna igrati i lijevom nogom jako dobro, a i ofanzivan je poput Muharemovića.
Najveći je problem inače što većina igrača igra u ekipama koje igraju s 4 nazad, a reprezentacije nemaju vremena da uvježbaju neki sistem na koji igrači nisu naviknuti, i onda je bolje igrati jednostavniji sistem gdje su manje šanse za neki glupi kiks nastao iz neuigranosti.
Ali ovo je svakako špekulativno, jer dok imamo Džeku, Tabakovića i Demirovića u formi, grehota bi bila igrati s dva napadača da bi se ubacio dodatni štoper, ne znam ni koji.
Recimo hipotetički da se Džeko oprosti, Tarik pređe u Inter gdje se igra s tri pozadi, Katić to svakako već igra, i da se Čelik nametnuo u Lensu gdje ga Sage koristi kao desnog od tri pozadi, tad bi nam ta formacija bila odgovarajuća. A ovako kako je sad, ne treba ništa dirati.
I meni se povraca od te formacije, plus nema smisla da igras bez krila sad kad konacno imamo moderna krila u ekipidedo26 je napisao/la: ↑05 maj 2026, 22:33nemoj Bgt te formacije sa 3 nazad, imam traume od Amorima i Uniteda, to je horor za gledanje.eleGancy je napisao/la: ↑05 maj 2026, 10:36Ovaj Smajlovic bi nam pravo dobro legao, moze nam cak i zamjeniti Muharemovića kad zatreba jer zna igrati i lijevom nogom jako dobro, a i ofanzivan je poput Muharemovića.
naprijed rejal
Evo bas Nico Shira pise da su ukljuceni Bournemouth, Aston Villa i Tottenham. Iz Njemacke Leipzig, a da se i Juve opasno ukljucio u trku. Bice zanimljivo ispratiti gdje ce zavrsiti.
Od prve minute protiv Torina 
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Loša reakcija kod gola.
Da.
Mada mi cjeli Sassuolo danas djeluje nezainteresirano. Ko da im do života nije
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
Edincapitano
- Kontakt:
Tarik hoda po terenu, Sassulo ne moze do evrope a ispasti isto nece, zlatna neka sredina.
Tarik se cuva za SP.
Idealna sansa da se da prilika nekome ko nije igrao
Sto se ofarba 
-
stanjejepsihoticno
- Kontakt:
Giovanni Carnevali, generalni direktor Sassuola, otputovao je u London da se sastane sa engleskim klubovima zainteresovanim za dva najvažnija igrača italijanskog prvoligaša
Riječ je o Tarika Muharemoviću i kanadskom veznjaku Ismaelu Koneu, prenosi Sky Sport
Tarik Muharemović, stoper fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog ljeta će biti glavna tema italijankih medija.
Najavljeno je da će naš defanzivac napustiti Sassuolo s kojim ima ugovor do 2031. godine, a pisalo se da su za njegove usluge zaiteresovani mnogo evropski klubovi, među kojima su i Inter, Barcelona, Aston Villa...
I dok Sky Sport piše da je Giovanni Carnevali, generalni direktor Sassuola, otputovao u London da se sastane sa engleskim klubovima zainteresovanim za Muharemovića i kanadskog veznjaka Ismaelu Koneu, Enzo Raiola, rođak slavnog menadžera Mine Raiole, ima druge informacije.
- Naprimjer, upravo su kupili Muharemovića, igrača Sassuola koji prelazi u Inter - rekao je Enzo u najnovijoj epizodi Falsissima.
- Rođak pokojnog Mina, "pokvario" je jedno od sljedećih potpisivanja na transfer tržištu, prema kojem je Inter već završio pregovore za Tarika Muharemovića, bosanskog defanzivca koji se dugo povezivao s Nerazzurrima. Raiola nema nikakvu ulogu u poslu, a posrednik u poslu je Paolo Busardo, jedan od najvažnijih italijanskih agenata i vrlo aktivan u posredovanju - prenosi Tuttomercatoweb.
Muharemović, koji je rođen 2003. godine, stigao je u Italiju, tačnije u Juventus (iz Wolfsbergera) 2021. godine. Prošlog ljeta, Sassuolo je potrošio dva miliona eura, kako bi ga kupio od Juventusa. Stara dama će zadržati 50 posto udjela u svakom budućem transferu.
Isti izvor navodi da će Muharemović s Interom potpisati petogodišnji ugovor, s plaćom od 1,5 miliona eura po sezoni, plus bonusi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Moj sinko. Kakav crni tottenham.
Hoce se usrecit, jos pogotovo ako ispadnu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- PeppermintSA
- Kontakt:
Samo nek nije Serie A
-
zeljovac21
- Kontakt:
Bolje EPL nego Seria A
Trenutno korisnika/ca: 231983, BiH26, CAGarfia, Confiance, dena24, denza, Edincapitano, Futbol, Goalgetter, Google [Bot], HZbec, MiranGlasnic, Nakata, Normus90, rossonero85, Scholl, soccerfan, StevieG8 i 176 gostiju.