3. Fußball-Liga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
-
Amirutah1988
- Kontakt:
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: 3. Fußball-Liga
Počele su utakmice zadnjeg kola
Jedino ostaje pitanje za 3 mjesto koje znači baraz za mjesto u 2BL protiv ekipe koja bude na 16 mjestu 2BL,dakle Duisburg ili Essen.
Parovi posljednjeg kola:
Aachen-Havelse
Duisburg-Viktoria Köln
Ulm-Essen
Regensburg-Cottbus
Ingolstadt-Manheim
Saarbrucken-Hansa
Schweinfurt-Aue
Stuttgart2-Osnabruck
Verl-München1860
Verl-Hoffemheim2
Jedino ostaje pitanje za 3 mjesto koje znači baraz za mjesto u 2BL protiv ekipe koja bude na 16 mjestu 2BL,dakle Duisburg ili Essen.
Parovi posljednjeg kola:
Aachen-Havelse
Duisburg-Viktoria Köln
Ulm-Essen
Regensburg-Cottbus
Ingolstadt-Manheim
Saarbrucken-Hansa
Schweinfurt-Aue
Stuttgart2-Osnabruck
Verl-München1860
Verl-Hoffemheim2
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Na poluvremenu utakmica koje su važne
Ulm-Essen 2:2
Duisburg-Viktoria Köln 0:0
Regensburg-Cottbus 0:1
Ulm-Essen 2:2
Duisburg-Viktoria Köln 0:0
Regensburg-Cottbus 0:1
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Komplikuje se situacija za 3 mjesto,Duisburg gubi na svome stadionu od Viktorie Köln,Essen ima jos uvijek 2:2 u Ulmu.
Hansa vodi u gostika kod Saarbruckena 2:0,ukoliko bi izgubio Duisburg i Essen,i Hansa bi imala jednak broj bodova i najbolju gol razliku
Hansa vodi u gostika kod Saarbruckena 2:0,ukoliko bi izgubio Duisburg i Essen,i Hansa bi imala jednak broj bodova i najbolju gol razliku
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Saarbrucken je izjednačio protiv Hanse na 2:2,Essen ima igrača vise protiv Ulma,a Duisburg upravo postiže gol protiv Viktorie Köln 1:1
-
Amirutah1988
- Kontakt:
To je ta Njemačka,ne bi bila što jest da nema lude završnice
.
Duisburg je imao sve u svojim rukama i nogama da pobjedom protiv Viktorie Köln osiguraju taj baraz za razigravanje za 2BL,i to protiv ekipe kojoj bodovi nista nisu značili.
Duisburg jeste dominirao,13kornera,mnogo vise udaraca prema golu,ali nisu mogli postici taj pobjedonosni gol.
Essen je to iskorisrio ,ali tek u sudijskoj nadoknadi,činjenica je da su imali igrača vise vise od 20 minuta,na kraju ipak malo pravde za Essen i konačno imaju priliku da kroz baraž obezbjede 2BL što im od srca želim,zaslužili su to
Duisburg je imao sve u svojim rukama i nogama da pobjedom protiv Viktorie Köln osiguraju taj baraz za razigravanje za 2BL,i to protiv ekipe kojoj bodovi nista nisu značili.
Duisburg jeste dominirao,13kornera,mnogo vise udaraca prema golu,ali nisu mogli postici taj pobjedonosni gol.
Essen je to iskorisrio ,ali tek u sudijskoj nadoknadi,činjenica je da su imali igrača vise vise od 20 minuta,na kraju ipak malo pravde za Essen i konačno imaju priliku da kroz baraž obezbjede 2BL što im od srca želim,zaslužili su to
Nisam mislio, da će Essen gurati, da igraju baraž za 2. ligu. Imao sam osjećaj, da su namjerno izgubili onu utakmicu protiv Cottbusa. Ali sad sam vidio gol za 3:2 protiv Ulma i slavlje nakon gola, tako, da sam vjerovatno pogriješio. Nisam simpatizer RWE. Čak postoji i neka "mržnja" sa njihove strane prema Schalkeu, ali imam par poznanika koji su navijači RWE. Tako da će mi biti interesantno gledati te mečeve baraža.
Mada Rasim Bulić promaši nemoguće za Duisburg. A nisu Duisburgu dosudili i čist penal u prvom poluvremenu.
Mada Rasim Bulić promaši nemoguće za Duisburg. A nisu Duisburgu dosudili i čist penal u prvom poluvremenu.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Ma ne vjerujem u 1%da su pred kraj sezone poceli namjerno gubiti utakmice,jednostavno pritisak je ucinio svoje,prekosio ih je onaj poraz upravo od Cottbusa,gledao sam tu utakmicu,nesto poput utakmica u Engleskoj,potpuni comeback,i realno govoreci,nisam ni ja očekivao da ce na kraju biti treci,iako tvrdim da ni Cottbus koji je zavrsio kao drugi ,nije ništa bolji od Essena.schalke je napisao/la: ↑16 maj 2026, 15:39Nisam mislio, da će Essen gurati, da igraju baraž za 2. ligu. Imao sam osjećaj, da su namjerno izgubili onu utakmicu protiv Cottbusa. Ali sad sam vidio gol za 3:2 protiv Ulma i slavlje nakon gola, tako, da sam vjerovatno pogriješio. Nisam simpatizer RWE. Čak postoji i neka "mržnja" sa njihove strane prema Schalkeu, ali imam par poznanika koji su navijači RWE. Tako da će mi biti interesantno gledati te mečeve baraža.
Sad se samo nadam sa ce u baražu imati neki "povoljan tim" kako bi imali neke šanse u tom razigravanju.
Mislim da bi im Fürth ili Arminia Bielefeld godili,Fortuna ne,Braunschweig je najgora opcija,jer taj tim ima ludu srecu igrajuci baraže,uvijek se izvuku
- kraljttbvb
- Kontakt:
Essen je u Kupu protiv BVB-a ove sezone odigrao prilično dobro, tek je Borusija pred kraj zabila za 1-0 i prolazak dalje.
Tako da ne čudi da je Essen zavrsio kao 3., čini se da imaju kvalitetnu ekipu.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
Amirutah1988
- Kontakt:

Lista najboljih strijelaca:
Gindorf (Aachen)28 goovla
Engelhardt(Cottbus)22 golova
Schroers(Aachen)20 golova
Costly(Ingolstadt)18 golova
Cigerci(Cottbus) i Lobinger(Duisburg)17 golova.
Duisburg je bio najbolja domaca ekipa,dok je Osnabrück najbolja gostujuca ekipa.
Verl je najefikasnija ekipa,dok je Schweinfurt primio nevjerovatnih 87 golova i odavno nije bila gora ekipa u 3BL od njih.
Zadnji put je Jena imala u sezoni 19/20 sličan učinak.
Ligu su napustili Schweinfurt,Ulm,Aue i Havelse.
Novi treceligaši su Meppen,Fortuna Köln,Grossaspach.
Treba napomenuti da je danas jos jednom ,drugi put uzastpno ,nakon prosle sezone regionallogu Nordost prvo mjesto osvojila ekipa Lokomotive Leipzig i po svemu sudeci igrat ce baraz protiv Nürnberg2 za ulazak u Drittu.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Essen je druga najeefikasnija ekipa u ligi i naravno da su kvalitetna ekipa,jer biti treci u Dritti nije nimalo lako,kad se zna ,da iz sezone u sezonu je sve veca konkurencija.kraljttbvb je napisao/la: ↑16 maj 2026, 18:06Essen je u Kupu protiv BVB-a ove sezone odigrao prilično dobro, tek je Borusija pred kraj zabila za 1-0 i prolazak dalje.
U prilog tome govori i da je jedan Aue koji je godinama igrao vrlo dobro u trecoj ligi,igrali su i u Cvajti,ispali su u regionalligu,kao i Ulm.
Potrebno je samo iskorijeniti ove timove kao sto su Hoffenheim2 /Stuttgart2,nadam se da ce barem jedna od ovih ekipa ispasti naredne sezone i da taj Nürnberg2 nece uci u ligu,Lokomotive Leipzig treba konačno da se vrati
Duisburg u 97 min stativa za 3 mjesto, jao drame, ode Essen ipak, i vjerovatno ce sigurno izgubiti dvomec, po obicaju treceligas ne moze nista.
U zadnjih 10 godina, 7 puta pobjedio trečeligaš, al' hajde.
Inače, kad već pričamo o Essenu. Imaš prosječnu sezonu i onda zaredaš sa 7 pobjeda u nizu. Dođeš na 2. mjesto i imaš dobru šansu da uđeš direktno u 2. ligu. Igraš protiv direktnog konkurenta u gostima. Vodiš 3:1 do manje od 20 minuta do kraja utakmice i onda se dešava "blackout". Gube tu utakmicu 5:3. Nakon toga još dvije utamice koje su realno morali dobiti. Kući od Saarbrückena koji je u dnu tabele, ali već osigurao opstanak. I u gostima poniženje od 6:1 od drugog tima Stuttgarta. Znači čak i pored poraza od Cottbusa, ali sa samo još jednom pobjedom u ove dvije utakmice bi se direktno plasirali u 2. ligu. Sve mi ovo govori, da i nisu baš planirali ući. Ali hajde, vidjet ćemo šta će donijeti baraž.
Inače, kad već pričamo o Essenu. Imaš prosječnu sezonu i onda zaredaš sa 7 pobjeda u nizu. Dođeš na 2. mjesto i imaš dobru šansu da uđeš direktno u 2. ligu. Igraš protiv direktnog konkurenta u gostima. Vodiš 3:1 do manje od 20 minuta do kraja utakmice i onda se dešava "blackout". Gube tu utakmicu 5:3. Nakon toga još dvije utamice koje su realno morali dobiti. Kući od Saarbrückena koji je u dnu tabele, ali već osigurao opstanak. I u gostima poniženje od 6:1 od drugog tima Stuttgarta. Znači čak i pored poraza od Cottbusa, ali sa samo još jednom pobjedom u ove dvije utakmice bi se direktno plasirali u 2. ligu. Sve mi ovo govori, da i nisu baš planirali ući. Ali hajde, vidjet ćemo šta će donijeti baraž.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Tako izgleda kada pogledas rezultate,ali realno sigurno ih je prekosio taj poraz u Cottbusu.schalke je napisao/la: ↑17 maj 2026, 05:44U zadnjih 10 godina, 7 puta pobjedio trečeligaš, al' hajde.
Ono sto je posebno zanimljivo,da, izgubili su od Saarbruckena i Stuttgarta2 ali u tim utakmicama su bili bolji,gledao sam protiv Saarbruckena utakmicu,trebali i morali minimum neriješeno,sta se dogodilo protiv Stuttgarta2,ja ne znam,tako visok poraz,neobjašnjivo.
Ko ih je jedino glatko dobio to je bio Osnabruck 3:0.
Cottbus ih je u obje utakmice ove sezone pobjedio,i po meni zasluženo idu u Cvajtu,iako sam više za Essen.
Jedino se nadam da ce dobiti neki laksi klub u tom baražu,ako ima takvih u Cvajti.
Možda Fürth ili Arminia,mada ne bih volio da Arminia ispadne,radije bih Fürth ili Braunschwaig
Svi Auslanderi i kannaken u nrw za Essen.
Go go rot und weiß
Go go rot und weiß
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Sigurno bi za Essen bila bolja opcija Fortuna ili Braumschweig da su kojim slučajem završili na 16 mjestu.
Nije Essen bez šansi svakakoю,nadam se da ce se boriti i dostojanstveno odigrati ovo
Nije Essen bez šansi svakakoю,nadam se da ce se boriti i dostojanstveno odigrati ovo
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Konačno malo pravde u regionalnim ligama po pitanju razigravanja.
Nürnberg2 nece igrati baraž protiv Lokomotive Leipzig,umjesto njih to ce biti drugopladirani Wurtzburger Kickers
Prva utakmica se igra 28.5. Lokomotive Leipzig-Wurtzburger,uzvrat se igra 01.06.
Još samo da nestanu klubovi Hoffenheim2 i Stuttgart2,pa da prodiše komplet liga
Nürnberg2 nece igrati baraž protiv Lokomotive Leipzig,umjesto njih to ce biti drugopladirani Wurtzburger Kickers
Prva utakmica se igra 28.5. Lokomotive Leipzig-Wurtzburger,uzvrat se igra 01.06.
Još samo da nestanu klubovi Hoffenheim2 i Stuttgart2,pa da prodiše komplet liga
- kraljttbvb
- Kontakt:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Sumnjam da ce Munchen1860 i naredne sezone biti konkurencija za prva 3 mjesta,tu ce biti Fortuna,vidjet cemo sta ce biti sa Essenom,Hansa,Verl,Duisburg,vidjet cemo kako ce po sastavu izgledati Aachen i Wehen,iz Aachena ce otici dva vrlo dobra igraca (kao pozajmljeni),najbolji strijelac lige Gindorf vraca se u Hannover kao i Schroers u Bielefeld.
Selimbegovic je odradio vrhunski posao kad je dosao u Aachen,nadam se da ce nastaviti i u novoj sezoni.
Po meni,Fortuna-Hansa-Essen(?) bit ce glavni kandidati za prvo mjesto,ali ko zna sta ce se dogoditi sa Fortunom,mozda budu novi slucaj Ulm2.
Iznenadit moze Verl
Pratit cemo desavanja,tranfere pa cemo vidjeti pred pocetak neku analizu napraviti sa ocekivanjima
- kraljttbvb
- Kontakt:
Hansa Rostock u novoj sezoni 3. lige imat će ozbiljan problem: gotovo svako gostovanje bit će prava ekspedicija.
Trenutačno im je najkraće gostovanje ono u Meppenu, udaljenom više od 400 kilometara. Da, najkraće. Sve ostalo je još dalje.
To dovoljno govori koliko je Hansa geografski “odsječena” od ostatka trećeligaškog društva. Za klub i momčad to znači više putovanja, više logistike i više napora, ali za navijače još veći izazov.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.