FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
98
23%

Ukupno glasova: 431

Ferroviere1987
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ferroviere1987 » 16 maj 2026, 16:28

Levin je napisao/la:
16 maj 2026, 16:04
Šta vam je, povratak na staro ne smije biti opcija. Ako će klub voditi Badžak, Bekrić i slični bolje nam je da odmah stavimo ključ u bravu. Manja patnja.
Povratak na staro je vec u petak, Sanin ako je imao dobre namjere a imao je 98% zao mi je, pokusao je nije uspio i sta ces, nazalost time je nama napravio ogromnu stetu:

1. Ne znamo nista sta se desava u klubu a ovo je godina sa najvise saopstenja. I izgubili smo 5 mjeseci sljedeca sezona je vec propast.
2. On je svoje pare dao, samim tim ako odlazi trazit ce ih nazad sasvim logicno.
3. Digli su budzet plate za 30% sigurno a mi para u klubu nemamo, a idu plate, rata za porez, organizacija utakmica, sezonu cemo zavrsit sa minusom na racunu sigurno
4. Klub ima samo direktora i operativce, samim tim ako je Slato bivsi, u ovom trenutku u klubu nema nikog, osim Aleksandra Kosorica i "strucnog staba" na celu sa Adinom koji je preuzeo na sebe ovo sad i hvala mu.
I ono sto mu ja najvise zamjeram sto nije sazvao press kad je vec u Sa, sto nije bio transparentan dovoljno i na kraju krajeva sto je odustao.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 16 maj 2026, 16:45

Trebalo bi se za nekoliko dana znati u kom pravcu idemo...

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 maj 2026, 16:55

Ferroviere1987 je napisao/la:
16 maj 2026, 16:28
Levin je napisao/la:
Šta vam je, povratak na staro ne smije biti opcija. Ako će klub voditi Badžak, Bekrić i slični bolje nam je da odmah stavimo ključ u bravu. Manja patnja.
Povratak na staro je vec u petak, Sanin ako je imao dobre namjere a imao je 98% zao mi je, pokusao je nije uspio i sta ces, nazalost time je nama napravio ogromnu stetu:

1. Ne znamo nista sta se desava u klubu a ovo je godina sa najvise saopstenja. I izgubili smo 5 mjeseci sljedeca sezona je vec propast.
2. On je svoje pare dao, samim tim ako odlazi trazit ce ih nazad sasvim logicno.
3. Digli su budzet plate za 30% sigurno a mi para u klubu nemamo, a idu plate, rata za porez, organizacija utakmica, sezonu cemo zavrsit sa minusom na racunu sigurno
4. Klub ima samo direktora i operativce, samim tim ako je Slato bivsi, u ovom trenutku u klubu nema nikog, osim Aleksandra Kosorica i "strucnog staba" na celu sa Adinom koji je preuzeo na sebe ovo sad i hvala mu.
I ono sto mu ja najvise zamjeram sto nije sazvao press kad je vec u Sa, sto nije bio transparentan dovoljno i na kraju krajeva sto je odustao.
Kao prvo, mi nikad nismo znali šta se dešava u klubu. Informacije su izlazile tek kada bi se nešto desilo i kada je nekome odgovaralo da nešto izađe iz kluba.

Drugo i treće je tačno ali mi ne znamo kakav je njegov ugovor sa klubom i ne mora značiti uopšte da se pare moraju odmah vratiti. Dalje, možda je i dobro što se ovo desilo u ovom trenutku obzirom da smo pred prelazni rok jer za oko 17 igrača ističu ugovori krajem ovog ili sljedećeg mjeseca a vjerujem da će dosta njih tražiti samostalno da idu što bi moglo osloboditi veliki dio budžeta.

Na žalost oni najskuplji imaju duže ugovore ali obzirom da su oni i najinteresantniji drugim ekipama možda se mogu postići neki dogovori sa njima da se prevaziđe eventualna kriza odlaskom investitora.

Također, Saninov odlazak je nešto o čemu mi špekilulišemo ali kako je rekao za Valterportal : "Mirvić navodi da, ako Statut bude odobren u julu ili augustu, i naredna čitava sezona je upropaštena, što predstavlja ogromnu štetu klubu, navijačima i veliki poslovni gubitak.". Ovo meni govori da još ne razmišlja o odlasku posebno što je već uložio neka sredstva u klub. Već je stvar u tome da ne može biti ulaganja bez statuta.

Što se tiče sljedeće sezone... Ona ne mora nužno biti izgubljena. Mi imamo dovoljno kvalitetnih igrača i juniora sa kojima se možemo boriti za Evropu. Nama je trenutno najbitnije da se klub stabilizuje na ovaj ili onaj naćin.

I da, sa ovim boldiranim se potpuno slažem.

Lično mislim da Sanin ostaje ali neće biti velikih ulaganja na ovom prelaznom roku.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 16 maj 2026, 17:05

Prokop mjesto Radovca i Huskovic mjesto Krpica bilo bi top.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 16 maj 2026, 17:09

Suljo killer igra svaku nemoj da te mrko pogleda

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 16 maj 2026, 17:11

Levin je napisao/la:
16 maj 2026, 16:55
Ferroviere1987 je napisao/la:
16 maj 2026, 16:28
Levin je napisao/la:

Kao prvo, mi nikad nismo znali šta se dešava u klubu. Informacije su izlazile tek kada bi se nešto desilo i kada je nekome odgovaralo da nešto izađe iz kluba.

Drugo i treće je tačno ali mi ne znamo kakav je njegov ugovor sa klubom i ne mora značiti uopšte da se pare moraju odmah vratiti. Dalje, možda je i dobro što se ovo desilo u ovom trenutku obzirom da smo pred prelazni rok jer za oko 17 igrača ističu ugovori krajem ovog ili sljedećeg mjeseca a vjerujem da će dosta njih tražiti samostalno da idu što bi moglo osloboditi veliki dio budžeta.

Na žalost oni najskuplji imaju duže ugovore ali obzirom da su oni i najinteresantniji drugim ekipama možda se mogu postići neki dogovori sa njima da se prevaziđe eventualna kriza odlaskom investitora.

Također, Saninov odlazak je nešto o čemu mi špekilulišemo ali kako je rekao za Valterportal : "Mirvić navodi da, ako Statut bude odobren u julu ili augustu, i naredna čitava sezona je upropaštena, što predstavlja ogromnu štetu klubu, navijačima i veliki poslovni gubitak.". Ovo meni govori da još ne razmišlja o odlasku posebno što je već uložio neka sredstva u klub. Već je stvar u tome da ne može biti ulaganja bez statuta.

Što se tiče sljedeće sezone... Ona ne mora nužno biti izgubljena. Mi imamo dovoljno kvalitetnih igrača i juniora sa kojima se možemo boriti za Evropu. Nama je trenutno najbitnije da se klub stabilizuje na ovaj ili onaj naćin.

I da, sa ovim boldiranim se potpuno slažem.

Lično mislim da Sanin ostaje ali neće biti velikih ulaganja na ovom prelaznom roku.
Da slazem se sa svime, s tim da po mom misljenju mi mozemo napravit izuzetno konkurentnu ekipu sa igracima iz PL za neke male pare tipa Grbica mjesto Galcheva igra isto ili bolje a za duplo manje pare. Nadam se i da ce holandjani otici oni su prevelik teret.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 16 maj 2026, 17:18

Bez evrope bez ijednog transfera ne znam koji je plan da klub opstane. Od ove sadake sto daje politika. Ove igrace iduce sezone ne mozemo placati, a otici nece nijedan koji ima ugovor, nije niko poremećen da dovede nekog od ovih invalida. Ne znam na koji nacin klub moze opstati i funkcionisati.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 16 maj 2026, 17:35

Ima ovdje nekoliko pitara sto fino to kriju, al ovaj bojudaosinebu preofiran, al neka te molim te iskreno se ismijem svaki put kad procitam tvoj post, hvala ti

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 16 maj 2026, 17:35

Sta nam kaze onaj bot levin bolje da Slato vodi klub nego Badzak :urnebes:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 maj 2026, 17:37

GavranBeli je napisao/la:
16 maj 2026, 17:35
Tako nekako. Ona seoska lola iz Konjica i ti ste tu negdje. Na sličnim valnim dužinama.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 16 maj 2026, 17:39

Levin je napisao/la:
16 maj 2026, 17:37
Tako nekako. Ona seoska lola iz Konjica i ti ste tu negdje. Na sličnim valnim dužinama.
Zato nam je klub u propasti poput takvih botova. Zamisli napisati imamo ekipu da se borimo za evropu iduće sezone :urnebes:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 maj 2026, 17:41

16 maj 2026, 17:39
Levin je napisao/la:
Zato nam je klub u propasti poput takvih botova.
Što?! Jesam li to pogodio gdje te boli?

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 16 maj 2026, 17:43

Levin je napisao/la:
Zato nam je klub u propasti poput takvih botova. Zamisli napisati imamo ekipu da se borimo za evropu iduće sezone :urnebes:
Gavrane napusi nam se kite a Levinu najvise

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 16 maj 2026, 17:44

Levin je napisao/la:
16 maj 2026, 17:41
Levin je napisao/la:

Kako nisi, čim si napisao da imamo ekipu da iduće sezone se borimo za evropu jasno je sve.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 16 maj 2026, 17:48

16 maj 2026, 17:44
Levin je napisao/la:

Kako nisi, čim si napisao da imamo ekipu da iduće sezone se borimo za evropu jasno je sve.
Pa tvoji su treci i u evropi sta ti imas sa nama? Ne razumijem

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 maj 2026, 17:51

Levin je napisao/la:

Haha, dobro se snalaziš. Valja pošteno dnevnicu zaraditi.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 16 maj 2026, 17:54

Manijakdokraja9 je napisao/la:
Ima ovdje nekoliko pitara sto fino to kriju, al ovaj bojudaosinebu preofiran, al neka te molim te iskreno se ismijem svaki put kad procitam tvoj post, hvala ti
Imas neki plan funkcionisanja?

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 maj 2026, 17:58

"Otkazivanje festivalskog izvođenja predstave "Za život cijeli" na XXV festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici izazvalo je snažne reakcije u kulturnoj javnosti, nakon što su kao razlog navedene ozbiljne sigurnosne prijetnje i pritisci na organizatore.

Odluka je otvorila pitanja sigurnosti kulturnih događaja, institucionalne zaštite umjetnika i granica do kojih sežu pritisci na umjetničke programe u javnom prostoru. U tom kontekstu Sarajevski ratni teatar SARTR oglasio se saopćenjem u kojem izražava duboku zabrinutost zbog razvoja situacije i posljedica koje ona može imati na slobodu umjetničkog izražavanja u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi u saopćenju, Sarajevski ratni teatar SARTR smatra krajnje zabrinjavajućim otkazivanje festivalskog izvođenja predstave "Za život cijeli" u okviru XXV festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2026., do kojeg je došlo usljed ozbiljnih sigurnosnih prijetnji, pritisaka i izostanka pravovremene institucionalne reakcije nadležnih organa. Kako navode, posebno zabrinjava činjenica da su prijetnje i pritisci dolazili od navijačkih skupina i pojedinaca koji su pokušali nasiljem i zastrašivanjem uticati na programske odluke jedne javne kulturne institucije.

"SARTR više od tri decenije djeluje na principima umjetničke slobode, dijaloga i odgovornosti prema društvu. Upravo zbog toga smatramo da svaki pokušaj zastrašivanja, prijetnji ili sprečavanja izvođenja predstava predstavlja ozbiljan napad ne samo na jednu produkciju ili instituciju, nego i na osnovna demokratska i civilizacijska načela slobode umjetničkog izražavanja. Posebno naglašavamo da zaštita kulturnih događaja, umjetnika, publike i javnih kulturnih institucija mora biti obaveza i odgovornost nadležnih institucija. Nedopustivo je da organizatori festivala, pozorišta i umjetnici ostanu bez jasne i pravovremene podrške sigurnosnih struktura u situacijama kada postoje ozbiljne prijetnje narušavanjem javnog reda i mira", stoji u saopćenju."

Nastavimo sa podjelama, klanovima i međusobnim sukobima. Red je da se otvore još neka bojišta, predlažem Slatini protiv Delićevih, zvuči sexy. Hvala Bogu nemamo dušmana, ovaj događaj je jasan primjer. Kakva li nas budućnost očekuje sa glavama koje žive za međusobne sukobe u i oko Kluba.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 16 maj 2026, 18:02

Imal kakav link? Na tvbosna pitari
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 16 maj 2026, 18:02

Levin je napisao/la:
16 maj 2026, 17:51
Levin je napisao/la:

Haha, dobro se snalaziš. Valja pošteno dnevnicu zaraditi.
Za dnevnicu moze samo raditi neko ko napise da imamo ekipu da se sljedeće sezoni bori za evropu. To normalan mozak ne moze ni u snu napisati.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Choma, Emindoks20, Hazre, kogmagie46, lakilone, Marokanci58, perodeformero i 88 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []