FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
75
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
75
18%
4. Borbu za opstanak
97
23%

Ukupno glasova: 428

Mamba21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamba21 » 17 maj 2026, 02:07

Izgleda da se samo mi navijači sekiramo oko Želje. Bukvalno prepušteni smo sami sebi.
Manijaci? Ponekad se zapitam, da li fakat rade u interesu kluba ili samo za svoj džep.
Bez uprave, bez ljudi, bez statuta.. Nadam se da će se ovo sve pozitivno riješiti. Bojim se da je sve manja volja za akcije spašavanja... Volim te Željo!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 17 maj 2026, 06:38

SamLake je napisao/la:
16 maj 2026, 22:52
Ferroviere1987 je napisao/la:
16 maj 2026, 22:27
bhsport je napisao/la:
16 maj 2026, 22:06
Meni je samo crnjak iduca tekma kako cu jer nema ikone Krpica. Ko ce nam na spica?
Mozemo li pisati da se ukine suspenzija?
Ne znam ni sam kako smo bez teletabisa Muftica danas.
Abdulahovic
Rascic Bicakcic Sedorf Alic
Gojak Pejic
Dragovic
Rinaka Hazretov mali i Vini
Ako se Husko ne pokaže sad onda nezz kad će jbg
Huskovic treba biti konacno prvi spic!!! Cirkus

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 17 maj 2026, 08:05

Najveci problem kluba je skupstina. Ono pedesetak lelmudana koji su najvazniji organ kluba, ponekad se sastanu kad moraju, usvoje nesto glasaju obicno imaju jednu dvije opcije i vozdra. Mislim razumijem da tu ima starijih ljudi, nekih legendi u igrackom, trenerskom i upravnom djelu kluba, ali se mora imati neka mlada i poletna ekipa koja ce malo vise raditi i traziti rjesenja. Funkcionisemo isto evo sto godina i poslije rata ne sjecam se da su nesto korisno napravili za klub. Dodje grupa neka izglasaju ih za UO NO i zo je to. Zastarili smo, vrijeme nas je satralo i ovo na terenu je posljedica toga. Investitor ocito nece biti rjesenje sto je mozda i dobro.
Klub mora krenuti u ozbiljne i tektonske promjene ako je ostalo imalo snage i volje.
Treba se uhvatiti u kostac s najvecim bogatstvom i prokletstvom u isto vrijeme. To je ta fanozna imovina kluba. Sve dok je klub ima nece se rijesiti lesinara koji vide u toj price sebe ili svoje neke jatake. Ono sto bih ja uradio jeste da se odreze fino zemlje od zapada da ostane dovoljno za novu modernu tribinu, ostatak tamo na licitaciji prodati. Taj novac klub treba uloziti da se napravi kamp negdje dalje od grada, sto dalje to bolje jer je sto se ide dalje ta imovina ce biti manje zanimljiva novim potencijalnim grabezljivcima. Samim tim necemo ih vidjati u organima kluba jer njih i zaboli za sport opcenito. Poslije kampa akademiju, skauting mrezu neku i sredjivanje poslovnih prostora jer ce i oni donositi novac u buducnosti. Ukoliko sta ostane ganjati taj zapad da se uredi i zaokruzi stadion, ima more fondova nekih od Uefe, politike…

Tako mislim da bi klub rijesio mnogo problema. Mislim da je proslo vrijeme da profesionalni igraci treniraju u sred grada koji zna biti najzagadjeniji u svijetu, gdje dodje i kunto i panto da gleda trening, dobacuju igracima trenerima, pogodis loptom trolejbus. Bilo bi bolje za trenere i igrace. Onda akademija. Iskoristiti dio novca za edukaciju mladih trenera koji ce necemu nauciti djecu, a ne da omladinski pogon sluzi za uhljebljenje zasluznih bivsih igraca. Ono napravi poslovne prostore otvori neki bilijar klub iki pub na stadionu pa ih zaposli da rade tu ako nemaju gdje. Skauting mreza neka mislim da ne bi bio toliki problem slati ljude u Afriku da traze neke mlade igrace ili otvoriti neku skolu fudbala u Nigeriji. Poslovni prostori na stadionu bi donosili pasivni prihod koji bi se konstantno mogao koristiti u funkcionisanju kluba.

Sve dok neki vide tu imovinu kao potencijalni plijen klub ce biti taoc raznih struja. Ide se na provjereni fazon da se obesmisli sve, da ljudima ogade klub, da niko nece da preuzme to, onda se pojave Oni, spasioci, i rastale se. Nismo daleko od tog scenarija jer kako vidimo klub je u nikad goroj situaciji, ljudi dizu ruke i ne vide neki smisao.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 17 maj 2026, 09:01

Kakvi crni spasioci, zna se ko hoce pomoćni, hadžija, i sad Mirvic. Nema tu više niko treći.

Seher1921
Kontakt:

Post Postao/la Seher1921 » 17 maj 2026, 09:10

Mamba21 je napisao/la:
17 maj 2026, 02:07
Izgleda da se samo mi navijači sekiramo oko Želje. Bukvalno prepušteni smo sami sebi.
Manijaci? Ponekad se zapitam, da li fakat rade u interesu kluba ili samo za svoj džep.
Bez uprave, bez ljudi, bez statuta.. Nadam se da će se ovo sve pozitivno riješiti. Bojim se da je sve manja volja za akcije spašavanja... Volim te Željo!
Mrṣ̌ sa teme ti navijac i ti se sekiras a eto Manijaci idu u BL za svoj interes, kakve klebe pisu po forumu

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 17 maj 2026, 09:19

Seher1921 je napisao/la:
17 maj 2026, 09:10
Mamba21 je napisao/la:
Mrṣ̌ sa teme ti navijac i ti se sekiras a eto Manijaci idu u BL za svoj interes, kakve klebe pisu po forumu
Pa glupane glupi, oni na Grbavici kad navijaju vodja im kaze sad navijamo svi za grupu, zbog grupe. Glupane glupi, dodji bar na utakmici ako nista a ne da glumis pametnjakovica. Svi pametni a ne ide vas 70% na utakmice.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 17 maj 2026, 09:57

GavranBeli je napisao/la:
17 maj 2026, 09:19
Seher1921 je napisao/la:
Mamba21 je napisao/la:
Pa glupane glupi, oni na Grbavici kad navijaju vodja im kaze sad navijamo svi za grupu, zbog grupe. Glupane glupi, dodji bar na utakmici ako nista a ne da glumis pametnjakovica. Svi pametni a ne ide vas 70% na utakmice.
Ovo se moram i složiti sa ovim Gavranom. Nervira me to, “navijamo zbog grupe”, ja navijam radi Želje i to je to. Normalno da mi je grupa draga, ali da nema Želje, ne bi bilo ni grupe.

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 17 maj 2026, 10:00

Sanin čim se sastao sa Nijazom, sutradan se pojavila informacija o njegovom odustajanju. Govori li nam ovo nešto?

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 maj 2026, 11:15

Seher1921 je napisao/la:
Mamba21 je napisao/la:
Neko ko redovno obnavlja svoju člansku kartu, ko svaku utakmicu dođe na Grbavicu, ko kupuje artikle iz fan shopa, a neko ko nabije 100.000KM kazne radi nekog ćejfa ili šta već.
Razlika je velika između navijača kluba i štetočine kluba.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 17 maj 2026, 11:18

Ljubav je otici u BL, velika. Ali i furka.
Realnost je da klubu vise treba dolazak u fanshop i gledanje tekme bez paljenje baklji, jer ti navijaci donose klubu finansijsku korist. Manijaci su ove godine 100 hiljada kazne naprahili klubu, na pogresan nacin pokazuju ljubav. A treba svi da smo na istom, posebno sad kad je tesko.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 17 maj 2026, 11:24

Argentina je napisao/la:
17 maj 2026, 11:18
Realnost je da klubu vise treba dolazak u fanshop i gledanje tekme bez paljenje baklji, jer ti navijaci donose klubu finansijsku korist. Manijaci su ove godine 100 hiljada kazne naprahili klubu, na pogresan nacin pokazuju ljubav. A treba svi da smo na istom, posebno sad kad je tesko.
svake godine ista prica 100/120k maraka se baci..

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 17 maj 2026, 11:39

b00t je napisao/la:
17 maj 2026, 11:24
Argentina je napisao/la:
Upravo. To je pola godine za rate porezne.
Placamo to na 10 godina, da ne bacamo pare na kazne, to bi za 5 godina rijesili.

Jednostavno, zdrav razum mi govori da ta ljubav ne da nije pokazana, nego steti klubu posebno jer se oni koji prave kazne sakriju iza klubani klub placa kazne, a ne oni.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 17 maj 2026, 11:57

Argentina je napisao/la:
17 maj 2026, 11:39
b00t je napisao/la:
17 maj 2026, 11:24
Argentina je napisao/la:
Upravo. To je pola godine za rate porezne.
Placamo to na 10 godina, da ne bacamo pare na kazne, to bi za 5 godina rijesili.

Jednostavno, zdrav razum mi govori da ta ljubav ne da nije pokazana, nego steti klubu posebno jer se oni koji prave kazne sakriju iza klubani klub placa kazne, a ne oni.
Jest eto 120 hiljada . Uzmi sad pitanje kolika je plata pojedincima trenutno u klubu . Trenutno zbog tog vaseg poslanika samo vjera u Sanina Mirvica ima sigurno 5 igraca koji godisnje zaradjuju taj nivo novca cak i vise a nisu nista pokazali na terenu .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 17 maj 2026, 11:58

BiHSportman je napisao/la:
17 maj 2026, 09:57
GavranBeli je napisao/la:
17 maj 2026, 09:19
Seher1921 je napisao/la:

Ovo se moram i složiti sa ovim Gavranom. Nervira me to, “navijamo zbog grupe”, ja navijam radi Želje i to je to. Normalno da mi je grupa draga, ali da nema Želje, ne bi bilo ni grupe.
Nemaju oni to pojma jer vise od pola s ovog foruma utakmice gleda preko streama. I ne mozes ti njima nesto objasnjavati sto oni ne znaju. A drugo, ovdje su sve djeca Pokemoni oni ne znaju uopće sta je prije bilo, kakvo je prije bilo navijanje. Ovo sad je odron obicni, a da ne pišemo ustvari sta je samo poenta grupe trenutno, a to su pare. Deset godina bez trofeja, uprava, skupština, nikad gor, da li su ikad tjerali ikoga. Nikad. Ko god misli da se to danas navija iz ljubavi, taj je dobra budala.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 17 maj 2026, 11:58

12tiigrac21 je napisao/la:
17 maj 2026, 10:00
Sanin čim se sastao sa Nijazom, sutradan se pojavila informacija o njegovom odustajanju. Govori li nam ovo nešto?
Govori...
Nijaz nagovara Sanina da odustane s pričom " šta ti to treba u životu".
S druge strane, ima i opcija da se Nijaz opet vrati u klub, što se, iskreno se nadam, neće desiti.
Sve su opcije otvorene, trebalo bi se u ovih nekoliko dana znati više u pogledu Saninovih namjera.
Nadam se da neće odustati...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 maj 2026, 12:02

Budete li Kororu pustili u velez ili neki drugi bh klub **** vam mayer svima u rukovodstvu i sa mnom ste zavrsiti za sva vrmena
Jos jednom vidim li Krpica u prvih 11, Kororu vodim u Austriju, a vi se **** svi zajedno, jer draze mi je da repka dobije igraca u buducnosti, nego da u Zelji propada
Jaganjca, Radovca odmah prekrizite, prvi nije nas igrac, a drugi pitar
Rakica ako planirate ostvati, sto gam Jaganjac igra levati
Huskovic ako nema kuveta, sto ste ga primili debili nesposobni?
Doveli ste ovog nastica koji moze karamarku ici po vodu
Uigravajte djecu J*** vam pleme nesposobno, ne mozete igraca usavrsiti, a svi primate platu ni za sta
Dragovic iz Gorazda nam u21 igrac i to dovoljno govori koliko ste vi nesposobni
Dovedite Amar Osima odmah, jer pojma nemate i moze vas sve nauciti kako se vodi klub

Nema europe, nema trofeeja, a u sigurnoj smo zoni
Ne mozemo nista izgubiti, a jedino sto mozemo dobiti su mladi igraci
Korora ne bude li igrao na sljedece dvije utakmice pusite ga
**** vas rezultat spremajte se za narednu sezonu
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 17 maj 2026, 12:56

Kao sto rekoh na pocetku covjek se uhvatio za nesto bez ikakvog plana hajd mozda je imo neki plan koji je u hodu pokuso sastavit, ali upustit se u nesto bez svojih ljudi i svog kadra bez ljudi od povjerenja totalno amaterski. On ni nema pojma ko da mu vodi klub a o statutu ako ministar nece da ga prihvati onda izadjes u javnost napravis press i opletes po svemu i dignes javnost, a ti dok sutis znaci da ima nekih neregilarnosti koje su i do tebe mozda zelis nesto sto nije moguce.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 17 maj 2026, 13:11

Za šest mjeseci pojavit se jednom na utakmici, dovoljno govori kakav je to investitor.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 maj 2026, 13:14

Mojne ganje Hamo jeni on kriv Idriza mi malog.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 17 maj 2026, 13:22

Pored svega vec recenog mislim da vrijedi spomenuti da 99% nas ovdje (a mozda i svi) nemamo nikakve informacije o tome sta ce se desiti, sta sanin misli, sta planira i sta se desava iza kulisa. Otkako je on dosao nikad slabije informacije nisu curile iz kluba, a i ono sto procuri, procuri dan prije zvanicne objave. Svi ovdje samo lupaju i nagadjaju. Desetine informacija su novinari objavili ove godine koje su se prije ili kasnije ispostavile netacnim. Ne treba zaboraviti ni "zvanicnu" brejking njuz objavu klixa da je Mulalic novi sef strucnog staba. S obzirom da Manijaci ne dizu hampu i boli ih ku*ac sta ce se desit, ni nama ne preostaje nista drugo osim da cekamo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bojamora i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []