FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- BiHSportman
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Jedno je pitanje samo. Šta donosi budućnost i kako ćemo dalje?
Nemoguce odgovoriti. Sudbina nam je u rukama drugih, od politike do investitora. U ovoj drzavi se niko nije pocesao kad su gasene ili za 1KM prodavani giganti sa hiljadama zaposlenih, jos manje ce za nas. J**+ nas ko stigne, mi mislimo da ce stati, a sve je gore.BiHSportman je napisao/la: ↑16 maj 2026, 22:21Jedno je pitanje samo. Šta donosi budućnost i kako ćemo dalje?
Opcija je prkos i borba, ali nemamo mi toga u sebi.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Abdulahovic
Rascic Bicakcic Sedorf Alic
Gojak Pejic
Dragovic
Rinaka Hazretov mali i Vini
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
ljozeBavljuDoBagro je napisao/la: ↑16 maj 2026, 20:52Pratim forum preko 5 godina, ovo je prvi put za 5 godina da sam imao potrebu i želju da napravim acc. Sve sa jednim jedinim razlogom.
Gavrane, je.em ti svu familiju, onu najdražu, sutra poginuo, amin.
Braćo, Željo se i iz većih govana izvukao, izvući će se i iz ovih.
Živjeli![]()
Bolan mali pitar mrtvi i trola , nemojte mu odgovarati
-
GavranBeli
- Kontakt:
Budućnost nam donosi nove generacije navijaca poput nodija, dijabole, hazreta, okisnutog i slične.BiHSportman je napisao/la: ↑16 maj 2026, 22:21Jedno je pitanje samo. Šta donosi budućnost i kako ćemo dalje?
-
Helemnejse
- Kontakt:
Killer trener, kapiten, predsjednik. Daj pisite vici da nam ukine killeru suspenziju
Ako se Husko ne pokaže sad onda nezz kad će jbgFerroviere1987 je napisao/la: ↑16 maj 2026, 22:27Abdulahovic
Gojak Pejic
Dragovic
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
-
TvrtkoPrvi
- Kontakt:
Cuj retarda ovog HAHAAHAHAHA KAKAV KID BAHAHAHAHAHHAHAGavranBeli je napisao/la: ↑16 maj 2026, 22:20Jesi okiso de nam recib00t je napisao/la: ↑16 maj 2026, 21:17gori je Irfo sto mu je dopustio...ELDIABLO20 je napisao/la: ↑16 maj 2026, 21:15
Grizi sebi muda majmune, poginuo do zore.
Ko ti je onako najdrazi u familiji?
-
TvrtkoPrvi
- Kontakt:
JOJ JADE HAHAHAHA, roditelji ponosni na sina forumašaGavranBeli je napisao/la: ↑16 maj 2026, 22:32Budućnost nam donosi nove generacije navijaca poput nodija, dijabole, hazreta, okisnutog i slične.BiHSportman je napisao/la: ↑16 maj 2026, 22:21Jedno je pitanje samo. Šta donosi budućnost i kako ćemo dalje?
- WeekendOffender
- Kontakt:
Niko ne zna kuda plovi ovaj brod braco al znam samo jedno da cemo ga mi navijaci na kraju vracati na pravi kurs, prije ili kasnije. Ova sezona je svakako gotova za nas i nije nam dala nista osim lijepih rijeci i laznih obecanja pocevsi od Adzema kako ce se smanjiti zaostatak pa do Nijazove "ne pitamo koliko igrac kosta" politike i na kraju ovaj krah sa Saninom i statutom koji se obecava mjesecima.
Za iducu sezonu se valja naoruzati tabletama za smirenje, strpljenjem za katastrofalan fudbal i borbom za svaki bod na Grbavici pa gdje zavrsimo zavrsimo
Za iducu sezonu se valja naoruzati tabletama za smirenje, strpljenjem za katastrofalan fudbal i borbom za svaki bod na Grbavici pa gdje zavrsimo zavrsimo
Curva Sud
e svastaLokomotifa je napisao/la: ↑16 maj 2026, 19:27Meni bi bilo žao da sve propadne jer ova ekipa ima kvalitet, uz 3-4 pojačanja, šta god ko mislio. Tarik legendo, svaka čast. I ostali dobri, bore se.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
-
BosnianLevi
- Kontakt:
Utakmica danas bez ikakve važnosti, vidjelo se da ih pola boli k za rezultatom razmišljaju o odmorima.
Od ovih 30 igrača što imamo u klubu možeš na ruku jednu probrat dobre igrače resto nije ni za prve fbih.
To je samo rezultat rada tj. nerada i skautiranja, iskreno više bi volio da samo potpisali 15 u21 igrača pa bili peti nego dali milione u plate pa se sramotimo protiv posušja sloge radnika rudara itd.
Jedva slobodu dobili u kupu.
Daj Bože da se i mi opet borimo za titulu.
Od ovih 30 igrača što imamo u klubu možeš na ruku jednu probrat dobre igrače resto nije ni za prve fbih.
To je samo rezultat rada tj. nerada i skautiranja, iskreno više bi volio da samo potpisali 15 u21 igrača pa bili peti nego dali milione u plate pa se sramotimo protiv posušja sloge radnika rudara itd.
Jedva slobodu dobili u kupu.
Daj Bože da se i mi opet borimo za titulu.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Tvrtko 100% gavranov profil
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Kako vas nije stid da vam velez igra evropu jadovi jadni. Pidro salcin nukic i vehabovic. Ti dovodis fol nekaka pojacanja. Ubij te se kolektivno.
Izgleda da se samo mi navijači sekiramo oko Želje. Bukvalno prepušteni smo sami sebi.
Manijaci? Ponekad se zapitam, da li fakat rade u interesu kluba ili samo za svoj džep.
Bez uprave, bez ljudi, bez statuta.. Nadam se da će se ovo sve pozitivno riješiti. Bojim se da je sve manja volja za akcije spašavanja... Volim te Željo!
Manijaci? Ponekad se zapitam, da li fakat rade u interesu kluba ili samo za svoj džep.
Bez uprave, bez ljudi, bez statuta.. Nadam se da će se ovo sve pozitivno riješiti. Bojim se da je sve manja volja za akcije spašavanja... Volim te Željo!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Huskovic treba biti konacno prvi spic!!! CirkusSamLake je napisao/la: ↑16 maj 2026, 22:52Ako se Husko ne pokaže sad onda nezz kad će jbgFerroviere1987 je napisao/la: ↑16 maj 2026, 22:27Abdulahovic
Gojak Pejic
Dragovic
-
JohannWolfgang
- Kontakt:
Najveci problem kluba je skupstina. Ono pedesetak lelmudana koji su najvazniji organ kluba, ponekad se sastanu kad moraju, usvoje nesto glasaju obicno imaju jednu dvije opcije i vozdra. Mislim razumijem da tu ima starijih ljudi, nekih legendi u igrackom, trenerskom i upravnom djelu kluba, ali se mora imati neka mlada i poletna ekipa koja ce malo vise raditi i traziti rjesenja. Funkcionisemo isto evo sto godina i poslije rata ne sjecam se da su nesto korisno napravili za klub. Dodje grupa neka izglasaju ih za UO NO i zo je to. Zastarili smo, vrijeme nas je satralo i ovo na terenu je posljedica toga. Investitor ocito nece biti rjesenje sto je mozda i dobro.
Klub mora krenuti u ozbiljne i tektonske promjene ako je ostalo imalo snage i volje.
Treba se uhvatiti u kostac s najvecim bogatstvom i prokletstvom u isto vrijeme. To je ta fanozna imovina kluba. Sve dok je klub ima nece se rijesiti lesinara koji vide u toj price sebe ili svoje neke jatake. Ono sto bih ja uradio jeste da se odreze fino zemlje od zapada da ostane dovoljno za novu modernu tribinu, ostatak tamo na licitaciji prodati. Taj novac klub treba uloziti da se napravi kamp negdje dalje od grada, sto dalje to bolje jer je sto se ide dalje ta imovina ce biti manje zanimljiva novim potencijalnim grabezljivcima. Samim tim necemo ih vidjati u organima kluba jer njih i zaboli za sport opcenito. Poslije kampa akademiju, skauting mrezu neku i sredjivanje poslovnih prostora jer ce i oni donositi novac u buducnosti. Ukoliko sta ostane ganjati taj zapad da se uredi i zaokruzi stadion, ima more fondova nekih od Uefe, politike…
Tako mislim da bi klub rijesio mnogo problema. Mislim da je proslo vrijeme da profesionalni igraci treniraju u sred grada koji zna biti najzagadjeniji u svijetu, gdje dodje i kunto i panto da gleda trening, dobacuju igracima trenerima, pogodis loptom trolejbus. Bilo bi bolje za trenere i igrace. Onda akademija. Iskoristiti dio novca za edukaciju mladih trenera koji ce necemu nauciti djecu, a ne da omladinski pogon sluzi za uhljebljenje zasluznih bivsih igraca. Ono napravi poslovne prostore otvori neki bilijar klub iki pub na stadionu pa ih zaposli da rade tu ako nemaju gdje. Skauting mreza neka mislim da ne bi bio toliki problem slati ljude u Afriku da traze neke mlade igrace ili otvoriti neku skolu fudbala u Nigeriji. Poslovni prostori na stadionu bi donosili pasivni prihod koji bi se konstantno mogao koristiti u funkcionisanju kluba.
Sve dok neki vide tu imovinu kao potencijalni plijen klub ce biti taoc raznih struja. Ide se na provjereni fazon da se obesmisli sve, da ljudima ogade klub, da niko nece da preuzme to, onda se pojave Oni, spasioci, i rastale se. Nismo daleko od tog scenarija jer kako vidimo klub je u nikad goroj situaciji, ljudi dizu ruke i ne vide neki smisao.
Klub mora krenuti u ozbiljne i tektonske promjene ako je ostalo imalo snage i volje.
Treba se uhvatiti u kostac s najvecim bogatstvom i prokletstvom u isto vrijeme. To je ta fanozna imovina kluba. Sve dok je klub ima nece se rijesiti lesinara koji vide u toj price sebe ili svoje neke jatake. Ono sto bih ja uradio jeste da se odreze fino zemlje od zapada da ostane dovoljno za novu modernu tribinu, ostatak tamo na licitaciji prodati. Taj novac klub treba uloziti da se napravi kamp negdje dalje od grada, sto dalje to bolje jer je sto se ide dalje ta imovina ce biti manje zanimljiva novim potencijalnim grabezljivcima. Samim tim necemo ih vidjati u organima kluba jer njih i zaboli za sport opcenito. Poslije kampa akademiju, skauting mrezu neku i sredjivanje poslovnih prostora jer ce i oni donositi novac u buducnosti. Ukoliko sta ostane ganjati taj zapad da se uredi i zaokruzi stadion, ima more fondova nekih od Uefe, politike…
Tako mislim da bi klub rijesio mnogo problema. Mislim da je proslo vrijeme da profesionalni igraci treniraju u sred grada koji zna biti najzagadjeniji u svijetu, gdje dodje i kunto i panto da gleda trening, dobacuju igracima trenerima, pogodis loptom trolejbus. Bilo bi bolje za trenere i igrace. Onda akademija. Iskoristiti dio novca za edukaciju mladih trenera koji ce necemu nauciti djecu, a ne da omladinski pogon sluzi za uhljebljenje zasluznih bivsih igraca. Ono napravi poslovne prostore otvori neki bilijar klub iki pub na stadionu pa ih zaposli da rade tu ako nemaju gdje. Skauting mreza neka mislim da ne bi bio toliki problem slati ljude u Afriku da traze neke mlade igrace ili otvoriti neku skolu fudbala u Nigeriji. Poslovni prostori na stadionu bi donosili pasivni prihod koji bi se konstantno mogao koristiti u funkcionisanju kluba.
Sve dok neki vide tu imovinu kao potencijalni plijen klub ce biti taoc raznih struja. Ide se na provjereni fazon da se obesmisli sve, da ljudima ogade klub, da niko nece da preuzme to, onda se pojave Oni, spasioci, i rastale se. Nismo daleko od tog scenarija jer kako vidimo klub je u nikad goroj situaciji, ljudi dizu ruke i ne vide neki smisao.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Kakvi crni spasioci, zna se ko hoce pomoćni, hadžija, i sad Mirvic. Nema tu više niko treći.
Mrṣ̌ sa teme ti navijac i ti se sekiras a eto Manijaci idu u BL za svoj interes, kakve klebe pisu po forumuMamba21 je napisao/la: ↑17 maj 2026, 02:07Izgleda da se samo mi navijači sekiramo oko Želje. Bukvalno prepušteni smo sami sebi.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Pa glupane glupi, oni na Grbavici kad navijaju vodja im kaze sad navijamo svi za grupu, zbog grupe. Glupane glupi, dodji bar na utakmici ako nista a ne da glumis pametnjakovica. Svi pametni a ne ide vas 70% na utakmice.Seher1921 je napisao/la: ↑17 maj 2026, 09:10Mrṣ̌ sa teme ti navijac i ti se sekiras a eto Manijaci idu u BL za svoj interes, kakve klebe pisu po forumuMamba21 je napisao/la: ↑17 maj 2026, 02:07Izgleda da se samo mi navijači sekiramo oko Želje. Bukvalno prepušteni smo sami sebi.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Pact1921, WeekendOffender i 57 gostiju.