Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Esmir Bajraktarević
Kod Bošnjačkih mališana je superzvijezda, svi nose dresove sa njegovim brojem i od Alajbegovića.
Ljudi ne kontaju da je krilna pozicija jedna od najtezih i da je malo krilnih igraca koji danas preveslaju 2 igraca pa onda daju gol. Imas mozda Viniciusa, Dokua, Yamala i jos jedno 3,4.
Igrati krilo je bas tesko, jer uvijek se ocekuju neki prodori, a danasnji fudbal je takav da je ekstremno tesko u brzoj igri ovako pravit neke driblinge, imat 2 ili vise prodora i slicno. Krilni igraci nisu sto su nekad bili, osim ovih izuzetaka sto sam naveo.
Esmir ima slif za proturit loptu, za neku petu, proigravanje, pa ima i odlican sut kad se otvori na nogu. Evo recimo pratim United i da sam gledo samo zadnju utakmicu protiv Sunderlanda reko bi da je Cunha nikakav igrac, a lik je brutalan. Krilni igraci su najcesce meta kritika i pritiska, jer se uvijek od njih dosta ocekuje, a realnost je nesto sasvim drugacije.
Igrati krilo je bas tesko, jer uvijek se ocekuju neki prodori, a danasnji fudbal je takav da je ekstremno tesko u brzoj igri ovako pravit neke driblinge, imat 2 ili vise prodora i slicno. Krilni igraci nisu sto su nekad bili, osim ovih izuzetaka sto sam naveo.
Esmir ima slif za proturit loptu, za neku petu, proigravanje, pa ima i odlican sut kad se otvori na nogu. Evo recimo pratim United i da sam gledo samo zadnju utakmicu protiv Sunderlanda reko bi da je Cunha nikakav igrac, a lik je brutalan. Krilni igraci su najcesce meta kritika i pritiska, jer se uvijek od njih dosta ocekuje, a realnost je nesto sasvim drugacije.
Ja se s tobom slažem. Da Esmir u svom prajmu završi kao startno krilo PSV-a ja bih bio prezadovoljan i mislim da bi on i u tom slučaju mogao dati ogroman doprinos reprezentaciji. Ali, fakt je da on još mora da radi do startne pozicije u PSV-u. Ovdje ga neki debosi stavljaju u neke klubove po engleskoj PL, u Milan ili gdje sve ne. Pišu gluposti kako ga trener PSV-a mrzi, a kako bi igro u Milanu i sl. Ti su mu najveći dušmani i ako momak ne uspije u karijeri prvi će srati po njemu. Oko njega se sada pravi ogroman hajp, pa se nadam da ima nekoga pored sebe ko ga drži na zemlji i realno mu govori gdje je. Ja se nadam da će i poslije svjetskog ostati u PSV- u ili čak ići u neki slabiji klub/ligu kako bi mogao više učiti i igrati. Sve ostalo bi mu bilo loše za karijeru.dedo26 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 12:45Ljudi ne kontaju da je krilna pozicija jedna od najtezih i da je malo krilnih igraca koji danas preveslaju 2 igraca pa onda daju gol. Imas mozda Viniciusa, Dokua, Yamala i jos jedno 3,4.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Šta je s njim, nema ga ni na klupi danas?
Izgleda da daje šanse ovim ostalim mladim igračima, zadnja utakmica i bolje za nas.
Kojim ostalim, lik skoro najjacu postavu izveo
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma mislim na klupu, nije Man dosta igrao i startao stavio ga u 11 i na klupi ostavio nekog drugog da ga zamijeni.
Aa razumijemo se
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ovaj Twente se bori gore za kvalifikacije lige prvaka i mogu igrati ludo, tako da bolje da ne brinemo se za njega ovu zadnju...
Bukvalno istih početnih 11 kao u prošloj utakmici, samo Man umjesto Esmira. I klupa je haman ista, samo što se Saibari vratio. Možda je Esmir imao neku lakšu povredu na treningu.
Da da u pravu si, samo on fali izgleda... aBd da je ok sve i trener ga odlucio odmoriti.
PSV danas igra protiv Twentea, a Esmira Bajraktarevića (21) nema ni na klupi.
**** saznaje da nema razloga za brigu.
Prema informacijama **** Esmir je zdrav i spreman, te je odlučeno da bude pošteđen zbog obaveza koje ga čekaju prije i uz Svjetsko prvenstvo.
Zadnja izmjena: random11, dana/u 17 maj 2026, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
Odlično. Briga manje.
Malo smijesno,ali ok.. Jedan Perisic moze igrati iako je lipsao cijelu sezonu,a Esmir kao posteda pred SP koji je mladji od njega 20 godina i ima duplo manju minutazu
Pa s obzirom da nije toliko ni igrao, bolje da je danas u sastavu. Dobro bi mu doslo...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Matterhorn22
- Kontakt:
pa mislim da smo samo mi objavili spisak do sada od ovih sto idu na SP iz PSV
Neko napisao da je na ESPN Holandski komentator rekao da je zadobio lakšu povredu na treningu.
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
I onda neko kaze da Esmir nema sta trazit pored Mana...
Pa ovaj Man je toliko ocajan igrac da je to haos,daleko najgori protiv Twentea,momak ofulao sport totalno.
Al kakve sam srece dat će najgluplji gol na planeti i bice opet prica da je bolji od Esmira i da zato igra...
Pa ovaj Man je toliko ocajan igrac da je to haos,daleko najgori protiv Twentea,momak ofulao sport totalno.
Al kakve sam srece dat će najgluplji gol na planeti i bice opet prica da je bolji od Esmira i da zato igra...
Zabi ga ManRobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑17 maj 2026, 15:23I onda neko kaze da Esmir nema sta trazit pored Mana...
Trenutno korisnika/ca: 231983, Cava, mukydesign, Soli i 39 gostiju.