2. Bundesliga - Cvajta
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: 2. Bundesliga - Cvajta
Hannover uz Fortunu najveci gubitnik u zadnjem kolu.
Teško ce se oba kluba oporaviti nakon ovoga.
Ne znam koga više da žalim, iskreno
Teško ce se oba kluba oporaviti nakon ovoga.
Ne znam koga više da žalim, iskreno
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ovaj Hannover nije htio ući u bundes, nema drugog objašnjenja ovi njihovi rezultati u zadnja 3 kola i ovi promašaji na kraju danas
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Hannover je prošlo kolo sebi zapečatio sudbinu, ovo danas je bilo za očekivati.
Mislim da će Fürth ostati. Essen čitavu godinu jedva.
Mislim da će Fürth ostati. Essen čitavu godinu jedva.
The saddest thing in life is wasted talent.
Svakom prema zaslugama. Što može Paderborn protiv vukova? Pa otprilike ko švabe u finalu kupa protiv baye. Uglavnom ništa.
uz fortunu i hannover je veliki gubitnik sezone sa 3 remija na kraju, uzas od finisa, kao da ih murinjo vodi:-)
wolfsburg bi morao dobiti paderborn, bas previse bi bilo levatskih ekipa u bundesligi od jeseni.
wolfsburg bi morao dobiti paderborn, bas previse bi bilo levatskih ekipa u bundesligi od jeseni.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Uz današnji rezultat i protiv Münstera,moze se reci da su sa tim utakmicama izgubili BL.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 maj 2026, 17:32Ovaj Hannover nije htio ući u bundes, nema drugog objašnjenja ovi njihovi rezultati u zadnja 3 kola i ovi promašaji na kraju danas
Da su Elversberg i Paderborn bolje ekipe od njih,sigurno nisu.
Gledajuci stadion,navijače,tradiciju igranja BL,Hannover je bio najbolja opcija ubovom trokutu,ali navikla je BL u ovoj novoj ludoj eri prihvatati ovakve klubove kao sto je Elversberg
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Onda očito nisi pratio 3BL,čim kažes Essen jedva čitavu sezonu,oni su drugo mjesto izgubili negdje pred sami kraj,od ludog poraza od Cottbusa pa su se nekako u zadnja 2 kola skupili,sabrali i pobjedili nimalo naivni Verl i jako teško protiv Ulma,ali to je Njemačka,ispali su ali su se borili kao da im ta utakmica znaci opstanak.
Nimalo nije bilo lako Ulmu,ali treba reci i da je Regensburgu 2x ponisten gol+nisu realizovali penal u 95' protiv Cottbusa.
I Cottbus je imao dosta srece u ovom drugom mjestu.
Ja bih volio vidjeti 100x vise Essen u Cvajti nego Fürth
Bukvalno su nekoliko kola prije kraja prvi put u sezoni došli na treće mjesto. Sve vrijeme su bili oko četvrtog i niže. Uzeći u obzir ambicije pred početak, ulaganja i budžet koji imaju - morali su biti bolji.Amirutah1988 je napisao/la: ↑17 maj 2026, 17:43Onda očito nisi pratio 3BL,čim kažes Essen jedva čitavu sezonu,oni su drugo mjesto izgubili negdje pred sami kraj,od ludog poraza od Cottbusa pa su se nekako u zadnja 2 kola skupili,sabrali i pobjedili nimalo naivni Verl i jako teško protiv Ulma,ali to je Njemačka,ispali su ali su se borili kao da im ta utakmica znaci opstanak.
Nimalo nije bilo lako Ulmu,ali treba reci i da je Regensburgu 2x ponisten gol+nisu realizovali penal u 95' protiv Cottbusa.
Kakogod, sumnjam da će ući.
The saddest thing in life is wasted talent.
Furth
Schalke samo 1:0, pisem zbog Braunsvajga.
Jadni Hannover, sta uradise.
Eto sanse za Paderborn, zasluzili su to, kakvu su veresiju ljudi napravili u zadnjih par kola.
Jadni Hannover, sta uradise.
Eto sanse za Paderborn, zasluzili su to, kakvu su veresiju ljudi napravili u zadnjih par kola.
Kakav luzeraj Fortune, odgovara ti i poraz 2 razlike za relegaciju, bod za ostanak i ti popusis 3-0 
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Citava sezona se vrtila na 1 pa do 4/5 bodova razlike sigurno između 5-6 klubova na vrhu.scholsey je napisao/la: ↑17 maj 2026, 17:51Bukvalno su nekoliko kola prije kraja prvi put u sezoni došli na treće mjesto. Sve vrijeme su bili oko četvrtog i niže. Uzeći u obzir ambicije pred početak, ulaganja i budžet koji imaju - morali su biti bolji.Amirutah1988 je napisao/la: ↑17 maj 2026, 17:43Onda očito nisi pratio 3BL,čim kažes Essen jedva čitavu sezonu,oni su drugo mjesto izgubili negdje pred sami kraj,od ludog poraza od Cottbusa pa su se nekako u zadnja 2 kola skupili,sabrali i pobjedili nimalo naivni Verl i jako teško protiv Ulma,ali to je Njemačka,ispali su ali su se borili kao da im ta utakmica znaci opstanak.
Kakogod, sumnjam da će ući.
Sto se tiče očekivanja,ja bih prije rekao da se vise očekivalo od Hanse,Munchena1860,Duisburga.
Od njih se i nije očekivao plasman u 2BL,jer su ranijih sezona bili daleko od prva 3 mjesta nakon sto su ušli u 3BL.
Njihov napredak je očigledan,ako im se posreci i uđu u 2BL to ce biti nagrada za njihov trud i rad tokom ovih 3 sezona ,a ako ne,vjerovatno ce naredne sezone biti među ekipama koje ce konkurisati za 2BL,jedina losa vijest ua sve treceligaše je to da ce Fortuna iz Düsseldorfa biti novi član
Zao mi je Fortune ali šta češ. Zbog slabe odbrane ispadaju
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Napravili su dosta pogrešaka jos prošle sezone sa transferima,to se prelilo i ove sezone,nije mnogo odbrana bila problem ,koliko je napad,najlošiji napad u čitavoj ligi,čak i Munster koji je zadnji,imao je vise postignutih golova.
Fortunin propast je počeo nakon sezone 2023/24,kada su imalu sjajnu ekipu,ali uvijek se u Njemačkoj dogodi da ispred jednog velikog kluba,grada bude jedan mali bezvezni tim kao što je Kiel tada,a sad ce to biti Elversberg i tako u krug...
Kiel ima duplo više stanovnika od Wolfsburga, paša moj nije sve u tome.
Pojam manjeg grada i većeg kluba nema od K'lauterna. Oni fale, onaj stari Betze, ahh ta sjećanja.
Essen i Düsseldorf kao gradovi iz top 10 u GER nikad nisu bili neki faktor u fudbalu.
Malo mi je i drago kad sam vidio položaj ovog Elversberga, Saarland to zaslužuje
Pojam manjeg grada i većeg kluba nema od K'lauterna. Oni fale, onaj stari Betze, ahh ta sjećanja.
Essen i Düsseldorf kao gradovi iz top 10 u GER nikad nisu bili neki faktor u fudbalu.
Malo mi je i drago kad sam vidio položaj ovog Elversberga, Saarland to zaslužuje
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Bitno je ko radi bolje i pametnije. U Düsseldorfu imaju infrastrukturu i uvjete za rad, Mislintat je na popravnom, ako još jednom zezne ima drugih rješenja.
Najefikasnija ekipa u dr. ligi, mislim da su na terenu ipak zasluzili da osjete igranje sa drustvom iznad. Hertha ima fan bazu i potencijal za velike stvari npr, ali vodstvo kluba i ambicije su bas za dr. lige.Amirutah1988 je napisao/la: ↑17 maj 2026, 17:03Opet ce to biti pre pre skroman stadion,oni ce u BL biti crna ovca
embrace the chaos
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.