Haris Tabaković
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Haris Tabaković
Momak treba ići u gipsu! Bolje i on u gipsu nego mrtvi hajradinovic
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
FerdinandF
- Kontakt:
Nikad necu shvatit ppiedince koji kad porede dva nasa ivraca, uvijek ih na mrtvo suprostavljaju, i prave od njih neprijatelje medjusobne, i dijele nekakve epitete: mrtvi, ovakav onakav, a kao navijači su repke. Kakva je to vrsta podrske. Nikad necu shvatit tu stoku.
Nema Boga.
Slično sam jutros čuo kao i @exesperac tako da…valjda je Haris i nagazen u jednoj situaciji?!
Nisam plaho zapitkivao jer sam mislio da lik supljira
, a nisam ni gledao utakmicu… ali nakon sto i ovaj forumaš iznad piše o mogućnosti te vrste povrede onda strahovi postaju opravdaniji.
Nadam se da je ipak to pretjerano i da će biti spreman za SP jer su nam Kerim i on zlata vrijedni kada je promjena toka utakmice u pitanju.
Nisam plaho zapitkivao jer sam mislio da lik supljira
Nadam se da je ipak to pretjerano i da će biti spreman za SP jer su nam Kerim i on zlata vrijedni kada je promjena toka utakmice u pitanju.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 17 maj 2026, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
- Beduin
- Kontakt:
Mozda jer ima nas koji zbog opisa posla kijeg obavljamo trebamo znati koliko-toliko i anatomiju tijela, muskulaturu, povrede koje nastaju usljed sportskih aktivnosti i sl.legendarnadruga je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:21Jebote odjednom postadosmo doktori primarijusi na forumu. Ide Hare i igra malo optimizma
A nije da forum koriste samo osnovnoskolci i degenerici poput pojedinaca koje smo prinudjeni citati i trpiti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Vrati mi se onaj osjecaj kad je Vedo nastradao. Sjecam se da sam tada govorio da bih vise volio da sam je ja slomio nego on.
Sto se Hareta tice, ja sam dugo vremena govorio da je on ubitacan u sesnaestercu, ali da je igrac manje u polju. Ipak, nakon ovih zadnjih utakmica sam promijenio misljenje i smatram ga izuzetno vaznim igracem za nas, a i zavolio sam ga strašno. Toliko da sam, kada sam neki dan birao dres, kupio onaj s njegovim prezimenom
Mogu misliti kako je njemu jadnom sada...
Sto se Hareta tice, ja sam dugo vremena govorio da je on ubitacan u sesnaestercu, ali da je igrac manje u polju. Ipak, nakon ovih zadnjih utakmica sam promijenio misljenje i smatram ga izuzetno vaznim igracem za nas, a i zavolio sam ga strašno. Toliko da sam, kada sam neki dan birao dres, kupio onaj s njegovim prezimenom
Mogu misliti kako je njemu jadnom sada...
-
Helemnejse
- Kontakt:
Šteta zbog ovoga. Jedino nam preostaje se nadati i čekati tu zvaničnu obavijest, mada evo već ih je par potvrdilo ono najgore..
Ne mogu ni zamisliti kako je tek njemu.
Ne mogu ni zamisliti kako je tek njemu.
Uvijek smo baksuzi...
Bez Harisa mi sp ne bi vidjeli
Kakav hwndikep
Kakav hwndikep
Sad mi naumpade Demirović i njegova povreda jesenas pa sam se malo vratio tj. proguglao. On je povrijedio tarzalnu kost, tačnije većina medija je u prvi mah pisala da ima "početni prelom tarzalne kosti", a nakon možda mjesec dana neki su pisali da je u pitanju "prelom tarzalne kosti". On je na kraju odsustvovao tri mjeseca. E sad koja je razlika između tarzalne i metatarzalne kosti (ako to nije isto) i koja je razlika između napuknuća i početnog preloma (ako ga ima). Je li ovo Ermedinova povreda gora bila?Beduin je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:08Ako je napuknuce 1. metatarzalne kosti, onda nista od SP, budimo realni. Upravo ta kost u stopalu najvise trpi jer nosi najveci dio tezine tijela kod sportskih aktivnosti, a znamo da Tabakovic dosta koristi skok igru i pressing, jos ako dodamo njegovu visinu i tezinu, mislim da je to onda dodatna otezavajuca okolnost po njega. Poznavajuci njegov eksplozovam stil igre, zamisli onda koliko ta metatarzalna kost trpi.ExEsPerac je napisao/la: ↑17 maj 2026, 22:53Ima sanse ali male.
Ali da sve bude kako on zeli i kakve su najbolje pretpostavke tek pocetkom SP bi i on poceo s nekim laganim vjezbama. I morao bi se vratiti prije tih najboljih prognoza za pune treninge. On je navodno (ovo nije direktno od njeg receno ) spreman rizikovati i obnavljanje povrede i raniji povratak samo da zaigra jer mu je ovo vjerovatno zadnja sansa za SP.
Momak je stvarno zasluzio. Bio je veliki talenat,ali teskom povredom je vracen na pocetak i tezim putem i velikom vjerom u Boga i sebe je uspio ovo sve. Cijela porodica su veliki i posteni ljudi i svima je se sve srusilo s ovim info.
Treba se nadat dok nade ima i tjt.
Ja cu javit ako sta saznam ujutro a ovi s.upci sto prozivaju da dajem lazne info ne znam s kojim razlogom bi neko tako nesto radio u ovako delikatnoj situaciji...
To da bi on po svaku cijenu volio ici na SP i rizikovao obnavljanje povrede cisto sumnjam, prosto ne vjerujem. Zasto? Pa zato sto bi on uz sav moguci tretman i dalje fizicki bio nespreman kad krene SP, a u slucaju da se napuknuce ne sanira adekvatno i postupno vrati treninzima i fizockoj spremi skoro pa izvjesno bi doslo do potpunog preloma kosti, a onda idu sarafi i te pizdarije i pauza od preko pola godine, cini mi se.
Iskreno se nadam da nije ta povreda koju spominjes, ali ako jeste vjerovatno ide odmah gips ili ortopedska cizma i mirovanje, vjerovatno nekih mjesec, ako ne i nesto vise.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ovo SP je vrijeme Prevljaka. Povedi nas Smaile.
Ma teoretski je moguce, mada se rijetko desava. Ja sam u soku da je ista slomio, jer u onakvim situacijama ako sta i strada - to najcesce budu ligamenti. Mislim da ce sad dosta toga zavisiti od same lokacije te fisure na metatarzalnoj kosti (tj. vrijeme oporavka) i moguce da zbog toga hoce da cuje jos neko misljenje. Mene sad dodatno brine ovo sto klix pise da mu se predlaze operacija i pauza od cak 6 mjeseci. U tom slucaju bi znacilo da su stradali i ligamenti (Lisfrancov vjerovatno), sto bi bilo jezivo...
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Tarzalne kosti su kosti zadnjeg i srednjeg dijela stopala, a metatarzalne su kosti prema prstima. Tarzalnih ima 7, metatarzalnih 5. Teze su povrede tarzalnih zbog toga sto nose vise stabilnosti tijela, tako da je Ermedinova povreda teza bila. A napuknuce je u biti da nema prekida kosti a pocetni prijelom blazi prijelom prekid izmedju kosti ali bez nekih jacih posljedica.Raonffa je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:53Sad mi naumpade Demirović i njegova povreda jesenas pa sam se malo vratio tj. proguglao. On je povrijedio tarzalnu kost, tačnije većina medija je u prvi mah pisala da ima "početni prelom tarzalne kosti", a nakon možda mjesec dana neki su pisali da je u pitanju "prelom tarzalne kosti". On je na kraju odsustvovao tri mjeseca. E sad koja je razlika između tarzalne i metatarzalne kosti (ako to nije isto) i koja je razlika između napuknuća i početnog preloma (ako ga ima). Je li ovo Ermedinova povreda gora bila?Beduin je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:08Ako je napuknuce 1. metatarzalne kosti, onda nista od SP, budimo realni. Upravo ta kost u stopalu najvise trpi jer nosi najveci dio tezine tijela kod sportskih aktivnosti, a znamo da Tabakovic dosta koristi skok igru i pressing, jos ako dodamo njegovu visinu i tezinu, mislim da je to onda dodatna otezavajuca okolnost po njega. Poznavajuci njegov eksplozovam stil igre, zamisli onda koliko ta metatarzalna kost trpi.ExEsPerac je napisao/la: ↑17 maj 2026, 22:53
Ima sanse ali male.
Ali da sve bude kako on zeli i kakve su najbolje pretpostavke tek pocetkom SP bi i on poceo s nekim laganim vjezbama. I morao bi se vratiti prije tih najboljih prognoza za pune treninge. On je navodno (ovo nije direktno od njeg receno ) spreman rizikovati i obnavljanje povrede i raniji povratak samo da zaigra jer mu je ovo vjerovatno zadnja sansa za SP.
Momak je stvarno zasluzio. Bio je veliki talenat,ali teskom povredom je vracen na pocetak i tezim putem i velikom vjerom u Boga i sebe je uspio ovo sve. Cijela porodica su veliki i posteni ljudi i svima je se sve srusilo s ovim info.
Treba se nadat dok nade ima i tjt.
Ja cu javit ako sta saznam ujutro a ovi s.upci sto prozivaju da dajem lazne info ne znam s kojim razlogom bi neko tako nesto radio u ovako delikatnoj situaciji...
To da bi on po svaku cijenu volio ici na SP i rizikovao obnavljanje povrede cisto sumnjam, prosto ne vjerujem. Zasto? Pa zato sto bi on uz sav moguci tretman i dalje fizicki bio nespreman kad krene SP, a u slucaju da se napuknuce ne sanira adekvatno i postupno vrati treninzima i fizockoj spremi skoro pa izvjesno bi doslo do potpunog preloma kosti, a onda idu sarafi i te pizdarije i pauza od preko pola godine, cini mi se.
Iskreno se nadam da nije ta povreda koju spominjes, ali ako jeste vjerovatno ide odmah gips ili ortopedska cizma i mirovanje, vjerovatno nekih mjesec, ako ne i nesto vise.
#CarsijaOdjebi
U ovom slučaju je nažalost navijačka. Čak profula i poentu, Hajradinović i Tabak različite pozicije. Imamo za tih 4-4-2, Demirovića i Džeku koliko će Baždar i Lukić moći pratiti, nadam se dostojno. Ali pusti bolide. Tabaku brz oporavak i da nas aBd na sabahu obraduju vijesti da nije najgore.FerdinandF je napisao/la: ↑17 maj 2026, 23:28Nikad necu shvatit ppiedince koji kad porede dva nasa ivraca, uvijek ih na mrtvo suprostavljaju, i prave od njih neprijatelje medjusobne, i dijele nekakve epitete: mrtvi, ovakav onakav, a kao navijači su repke. Kakva je to vrsta podrske. Nikad necu shvatit tu stoku.
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Bh mediji, kvazi portali sire gluposti
deru se za klik.
Info.
Nije strasno, kraca pauza, bice spreman za Panamu
Info.
Nije strasno, kraca pauza, bice spreman za Panamu
100 %MehofromTurinja je napisao/la: ↑18 maj 2026, 00:04Bh mediji, kvazi portali sire glupostideru se za klik.
Info.
Nije strasno, kraca pauza, bice spreman za Panamu![]()
Pogledao sam snimak ozbiljno je okrenuo snimak. Ko ima BHT neka vrati snimak...
Ukoliko je 5. metatarzalna, to je nazalosr jos gore, jer ona zarasta dosta sporije od ostalih metatarzalnih kosti. Stavise, to je kost koja ima jednu od najduzih zarastanja od svih kostiju u tijelu.
Sve zavisi gdje je tacno prelom (bolje da je blize bazi nego vrhu), i kakav je prelom(puni ili blaze napuknuce). Ali cak i u. slucaju blazih napuknuca, spominje se zarastanje od 4-8 sedmica, a tu jos treba dodati vracanje u formu i puno trenazni proces. Tako da po svemu sudeci, Hare nazalost nece moci igrati na svjetskom, ali opet nada zadnja umire.
Sve zavisi gdje je tacno prelom (bolje da je blize bazi nego vrhu), i kakav je prelom(puni ili blaze napuknuce). Ali cak i u. slucaju blazih napuknuca, spominje se zarastanje od 4-8 sedmica, a tu jos treba dodati vracanje u formu i puno trenazni proces. Tako da po svemu sudeci, Hare nazalost nece moci igrati na svjetskom, ali opet nada zadnja umire.
Sve se nadam da su mu imobilizirali preventivno, a da su mediji napumpali priču...skank je napisao/la: ↑18 maj 2026, 00:22Ukoliko je 5. metatarzalna, to je nazalosr jos gore, jer ona zarasta dosta sporije od ostalih metatarzalnih kosti. Stavise, to je kost koja ima jednu od najduzih zarastanja od svih kostiju u tijelu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.