Ermin Mahmić

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Blackwargreymon
Kontakt:

Re: Ermin Mahmić

Post Postao/la Blackwargreymon » 18 maj 2026, 17:15

Edincapitano je napisao/la:
17 maj 2026, 16:02
Coolpanda24 je napisao/la:
17 maj 2026, 16:01
Klupa, čuva se za SP :)
Pametni je od Harisa makar..
Odluka trenera drug, nemoj biti glup.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 18 maj 2026, 17:19

Bez želje za tjeranjem šege, ali nekako kontam da bi bas odlicno legao Schalkeu. :kafa: Fali im ta neka desetka da razigra.
Moze i Werder, Koln...sta god. Leipzig je ipak prevelik zalogaj.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 18 maj 2026, 17:21

Treba cestitati onom ustasi hansbosni, koji jos uvijek baca koske sa ovog profila a ljudi ga ne provaljuju :rol: mada je neko nedavno spominjao

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 18 maj 2026, 17:25

Velizar je napisao/la:
18 maj 2026, 17:21
Treba cestitati onom ustasi hansbosni, koji jos uvijek baca koske sa ovog profila a ljudi ga ne provaljuju :rol: mada je neko nedavno spominjao
Aktivan je još i na profilu FerdinandF. Ma strašno da ga ljudi još citiraju i ulaze u rasprave s njim, zatrpaju temu toliko da ne možeš pročitati komentare normalnih forumaša.

Bosnjo22
Kontakt:

Post Postao/la Bosnjo22 » 18 maj 2026, 17:28

Ako je fakat istina za Leipzig,a vjerujem da jest,za Mahmica ogroman ali fakat ogroman skok u karijeri,plus vrijednost skace u nebo.Jedino samo problematicno ako minutaza ne bude dovoljna,samo neko moje misljenje

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 18 maj 2026, 17:29

Velizar je napisao/la:
18 maj 2026, 17:19
Bez želje za tjeranjem šege, ali nekako kontam da bi bas odlicno legao Schalkeu. :kafa: Fali im ta neka desetka da razigra.
Moze i Werder, Koln...sta god. Leipzig je ipak prevelik zalogaj.
Sto ce bit preveliki zalogaj, Leipzig je poznat po cudnim transferima, poput Romula iz Goztepea za 20 miliona, koji je dao dosta golova ove sezone. Pa onda Diomande iz Leganesa za 20 mil eura, koji je sad jedan od najtrazenijih igraca, prebrutalan igrac. Onda Maksimovic iz Zvezde za 14 mil, ali on i ne igra. Pa onda imas Konea iz Reimsa za 17 mil eura, ili Sania iz Trencina za 5 mil eura. Onda recimo Gruda je dosao iz Brigtona za 1 mil eura i igra standardno.

Leipzig je poznat po tome da daje sansu svakom mladom igracu, a na njemu je da se dokaze. Prilika ce sigurno imat ako ode tamo. Ovi klubovi navedeni su sve prosjecni ili ispodprosjecni klubovi.

Nekad imam osjecaj da mi bas podcjenjujemo nase igrace i plasimo se uvijek toga da nece igrati, pa se zadovoljavamo malim stvarima. Sto ne bi Dedic otiso u Real Madrid, pa nek bude klupa ili tipa Muharemovic u Barsu. Uvijek smo nesto kao ma nemoj tamo, nece igrat. Pa ako ima kvalitet nek se dokaze, trebaju valjda pokazat ambicije da hoce vise, a ne da se zadovoljis Romom, Napolijem i slicnim.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 maj 2026, 18:21

Bosnjo22 je napisao/la:
18 maj 2026, 17:28
Ako je fakat istina za Leipzig,a vjerujem da jest,za Mahmica ogroman ali fakat ogroman skok u karijeri,plus vrijednost skace u nebo.Jedino samo problematicno ako minutaza ne bude dovoljna,samo neko moje misljenje
Bice to dobro, ne sikiraj se plaho
Imamo mi jos igraca, Mahmic je samo pocetak :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 19 maj 2026, 04:13

dena24 je napisao/la:
16 maj 2026, 03:37
Drum je napisao/la:
15 maj 2026, 17:12
15 maj 2026, 17:01
Na ovom forumu 99 posto nije gledao 90 minuta Mahmica, mozda neki highlights na Youtube. Nisam ni ja, vidjecemo protiv Makedonije i Paname kakav je igrac ali polako malo da ga dizete u nebesa..
Prvi ja ga nisam gledao. Kao sto nisam gledao ni Memica.

Al se iz prve vidi da momak pored potencijala ima mozda i najbitnije, petlju.

Dzeko je kod nas imao period, jel ono od cak dvije godine bez gola, jer nakon Pjanica, Misimovica, Medunjanina i tako dalje nismo imali igraca koji ce proigrati, podvaliti il sam nesto uraditi i tako samom Dzeki stvoriti priliku za gol.

Sada imamo Memica, Esmira, Alajbegovica. Dodaj na to Dedica i Kolasinca kada su na raspolaganju.

Da nam je imati igraca kao sto je onaj Janelt umjesto Tahirovica, to bi bila stepenica vise.
danas više nema klasičnih desetki i asistenata a la Misimović, Özil, Pjanić itd. Sve ide preko krila, kreiraju se situacije jedan na jedan, idu ubačaji itd. Zbog toga nam desetka više i ne treba. Ključno je da danas u sredini terena imamo igrače koji pomažu u odbrani i ne gube olako loptu radi presinga i sl.
Cuj danas nema desetki kao Pajnica. O cemu ti care? Pjanic je sve zivo bio ali desetka nikad nije. A to da danas nema desetki je smijesno. De mi reci sta su onda Bruno Fernandes, Bernando Silva, Rayan Cherki, Arda Guler, Kevin de Bruyne i Nico Paz. Sta su oni ako nisu bas te klasicne desetke kojih nema.

Sto se Mahmica tice glupo je reci da nam takav igrac ne treba samo zato sto igra jednu ili drugu poziciju. Ima nas koji gledamo utakmice i mali je top talent i 100% nam trebaju svi dobri igraci, pogotovo u sredini terena.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 19 maj 2026, 05:02

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
19 maj 2026, 04:13
dena24 je napisao/la:
Drum je napisao/la:

Dzeko je kod nas imao period, jel ono od cak dvije godine bez gola, jer nakon Pjanica, Misimovica, Medunjanina i tako dalje nismo imali igraca koji ce proigrati, podvaliti il sam nesto uraditi i tako samom Dzeki stvoriti priliku za gol.

Sada imamo Memica, Esmira, Alajbegovica. Dodaj na to Dedica i Kolasinca kada su na raspolaganju.

Da nam je imati igraca kao sto je onaj Janelt umjesto Tahirovica, to bi bila stepenica vise.
danas više nema klasičnih desetki i asistenata a la Misimović, Özil, Pjanić itd. Sve ide preko krila, kreiraju se situacije jedan na jedan, idu ubačaji itd. Zbog toga nam desetka više i ne treba. Ključno je da danas u sredini terena imamo igrače koji pomažu u odbrani i ne gube olako loptu radi presinga i sl.
Cuj danas nema desetki kao Pajnica. O cemu ti care? Pjanic je sve zivo bio ali desetka nikad nije. A to da danas nema desetki je smijesno. De mi reci sta su onda Bruno Fernandes, Bernando Silva, Rayan Cherki, Arda Guler, Kevin de Bruyne i Nico Paz. Sta su oni ako nisu bas te klasicne desetke kojih nema.

Sto se Mahmica tice glupo je reci da nam takav igrac ne treba samo zato sto igra jednu ili drugu poziciju. Ima nas koji gledamo utakmice i mali je top talent i 100% nam trebaju svi dobri igraci, pogotovo u sredini terena.
Slazem se

Decko ako bude mogao raditi ono sto se vidi na klipovima i priblicno kvalitetno na nivou repke cuda ce ciniti. Sa onim sutem samim priblizavanjem 16 metara ima da otvara prostor za bocne igrace i pasove iza ledja.

Mnogo jaci na nogama i ima kretnju i otvaranje i lijevo i desno.

Tekma protiv Makedonije ce mislim pokazati da ce on zacementirati mjesto u prvij 11.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 19 maj 2026, 08:03

dena24 je napisao/la:
Drum je napisao/la:

Niko od tih pomenutih igrača nije klasična desetka, uostalom pogledaj malo kako igra bayern, barcelona, psg itd

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 maj 2026, 10:14

Klasičnih 10ki nema sigurno. Ali Miralem Pjanic nikada nije bio 10ka, posebno ne u svom primeu. A ni Mahmic nije očito da klasična 10ka koja igra samo napad i prodaje par finti po utakmici.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 19 maj 2026, 10:46

dena24 je napisao/la:
Drum je napisao/la:

Kad ti kaze da nema 10ki ne misli bukvalno da nema te pozicije, nego da nemas madjionicara poput Pjanica, Ozila, Pirla i slicnih koji znaju proturit loptu. Jedini primjerak takvog igraca je danas Bruno Fernandes, te ostalo sto si nabrojao mjenjaju pozicije, cas krilo, cas 10ka, osim De Bruynea i eventualno Paza.

Nekad prije si imao x takvih igraca, sad si jedva i to nabrojao i pola ih profulao.

Danas se fudbal igra vise na trku nego na lucidna dodavanja.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 19 maj 2026, 11:45

Kad se govori o starim 10kama (znači iz pretprošle decenije i ranije) to je prvenstveno igrač koji nije imao nikakvih defanzivnih zadataka i to je krucijalna razlika spram danas gdje imaš hiper-presing i poziconi fudbal i nema mjesta za 10ke. Logicno da i dalje ima igrača koji urade potez kakav su legendarne 10ke radile, Cherki predribla poput Ronaldinha ili Fernandes pošalje loptu kao što je Özil, ali njihova igra unutar ekipe je puno više od tih poteza, što u slučaju 10ki iz stare ere jeste bilo istina, ti igrači su doslovno živjeli od jednog poteza.

Na kraju ovo je nebitno, tema je Mahmić i on sigurno nije klasična 10ka jer ima 21 godinu i koju god da je školu fudbala prošao sigurno ga niko nije učio da se ne vraća u odbranu i ne trči.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 19 maj 2026, 12:15

Mahmić ima fantastičnih stvari, dosta onih koje karakterišu nove generacije. Recimo, apsolutno mu nije problem koristiti obje noge. Nije jednako dobar s obje, desna mu je puno jača, ali nije tip igrača koji će se libiti opaliti loptu lijevom, ići na prodor u lijevu stranu. To je već ogromna stvar. Gdje god da ode, može samo dalje raditi na tome, ali bitno je da nema strah.

Tehnički je već sad pismeniji od svih naših igrača u sredini.

I iako mi čeznemo vazda za nekakvom 10-kom, Mahmić je igrač koji igra box to box, samo zna lopte :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, fudbaler14, hurem, NerminFatic, Zglavkar i 60 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []