NBA 2025-26 Playoffs

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

Ko će biti Finals MVP?

Anketa je završila: 09 maj 2026, 20:32.

SGA
12
29%
J-Dub
0
Nema glasova.
Wemby
9
22%
Jokic
1
2%
Murray
0
Nema glasova.
Cade
1
2%
J. Brown
3
7%
Tatum
6
15%
Brunson
3
7%
Neko deseti
6
15%

Ukupno glasova: 41

Shategabri
Kontakt:

Re: NBA 2025-26 Playoffs

Post Postao/la Shategabri » 19 maj 2026, 14:25

alemsa je napisao/la:
19 maj 2026, 14:12
Shategabri je napisao/la:
19 maj 2026, 12:24
Teško da će on trajati koliko Lebron.
Visoki igrači ranije uđu u probleme sa povredama, brže im se troši tijelo.
Prerano je s takvim kvalifikacijama.
Jest dominantan, unikat među igračima, al nije još niti jedan prsten osvojio da bi mu pravili projekciju karijere.
Trenutno je najdominatniji igrac lige sigurno. Ima i petlje, onu tricu drmnut s loga onako u onom dijelu tekme, respeK.
Definitivno, previše skilla na ovu visinu. Nerealno!
Koševo Zapad

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 19 maj 2026, 14:42

Pa kad bi mogao trajati ko lebron,da nema nekih ozbiljnih povreda,ja bi se zakleo da gledamo buduceg GOATa,ali taj put je dalek,predalek.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 maj 2026, 14:44

Ne mora ni trajati, yebo trajnost, moze u manje godina napraviti vise.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 19 maj 2026, 15:26

Fali mu još konzistentnosti, ali kada ima svoj dan, najbolji na svijetu definitivno
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 19 maj 2026, 15:34

L-Train je napisao/la:
19 maj 2026, 14:42
Pa kad bi mogao trajati ko lebron,da nema nekih ozbiljnih povreda,ja bi se zakleo da gledamo buduceg GOATa,ali taj put je dalek,predalek.
Pa ni LBJ nije GOAT vec MJ. Nece njemu niko ni blizu biti. :yawn:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 maj 2026, 18:38

Moj osvrt što se tiče NYK - CLE serije;

Ono što je očito je da su i Cavsi i Pistonsi ekipe koje su pokazale određeni kvalitet, ali i dosta nedostataka koji se mogu lahko eksploatisati. Cleveland konkretno ima dosta potentniji napad i raznovrsnije, talentovanije napadačke opcije. Također, ima i kvalitetniju i konzistentniju klupu.

To se vidjelo i u prošloj utakmici kada je Merrill zatrpao Pistonse u sedmoj utakmici. Jako je to oružje.

Naprvu, reklo bi se da Detroit ima jaču odbranu, iako ni odbrana Clevelanda nije loša izuzev bekovskog para. Wade, Mobley i Allen su sasvim dobri defanzivci, Mobley zapravo i puno više od toga iz očitih razloga. Također je i ova prednja linija Cavsa potencijalno napadački potentnija, još uz to su konkretna prijetnja i u napadačkom skoku.

Međutim, tu dolazi i druga strana priče - Mitchell Robinson.

U seriji prije 3 godine je zajedno sa Hartensteinom skakački uništio prednju liniju Cavsa, upotpunosti poništivši očekivanja i pisanja pojedinih analitičara o superiornosti prednje linije Cavsa i dominantnosti u skoku. Iz te serije i jeste ostala ona famozna Allenova izjava. Sada Mitch nema Hartensteina više kao svog sudionika u tome, međutim i Towns je drugi po skokovima u prosjeku tokom regularne sezone, odnosno peti tokom ovog playoffa, a podigao je i intenzitet u lovu na ofanzivne skokove. Trebao bi da popuni taj Hartensteinov segment.

Nadalje, Cavsi se žestoko muče sa izgubljenim loptama ovaj playoff, što je i za očekivati, s obzirom da u startnoj petorci nemaju pravog pleja. S druge strane, Knicksi su jako aktivni u linijama dodavanja, posebno OG-Bridges "wingstop", čime su u dosadašnjem toku playoffa rangirani kao treća najbolja odbrana iza Thundera i Spursa. Živi TO bi mogli biti jako skupi za Cavse iz tog razloga.

Također, bitna stavka za spomenuti je da Cavsi nisu odmorili više od jednog dana od čak četvrte utakmice protiv Raptorsa (26. april), što je kumulativno 9 utakmica sa jednim danom odmora, u čiji zbir ulaze i dvije sedme utakmice, kao i dvije utakmice sa produžetkom. Na putovanju su još od 16. maja i iz Detroita su morali direktno u New York. Svakako stavke za uzeti u obzir.

Nasuprot, Knicksi nisu igrali 9 dana i taj produženi odmor je dobrodošao OG-u zbog povrede zadnje lože. Međutim, tu onda dolazi ona famozna diskusija - koliko odmora je previše odmora, posebno kada se uzme u obzir u kakvom su dominantnom ritmu Knicksi bili. Očekujem da bi mogli biti hrđavi, barem iz mog ugla viđenja, što bi moglo predstavljati ozbiljnu brigu da se ne podskliznu u prvoj, jako bitnoj, utakmici. Mada u svakom slučaju, prisustvo i zdravlje OG-a je puno bitnije od tog aspekta hrđavosti.

LGK!
"Your favorite player's favorite player" - MB

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 19 maj 2026, 21:40

Mislim da ovo Knicksi prolaze, Cavse stiže umor, 2x po 7.utakmica će doći na naplatu
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 19 maj 2026, 21:46

alemsa je napisao/la:
19 maj 2026, 14:12
Visoki igrači ranije uđu u probleme sa povredama, brže im se troši tijelo.
Prerano je s takvim kvalifikacijama.
Jest dominantan, unikat među igračima, al nije još niti jedan prsten osvojio da bi mu pravili projekciju karijere.
Trenutno je najdominatniji igrac lige sigurno. Ima i petlje, onu tricu drmnut s loga onako u onom dijelu tekme, respeK.
Da nema 2 m i kusur u sebi nebi uso u nba,visina ga trenutno gura u svemu

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 19 maj 2026, 22:24

Kako je alem prezivio sinocnju tekmu? Lazni mvp nastvalja sa partijama za zaborav, dok sa druge strane Wemby dominira.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 19 maj 2026, 22:37

ronaldo99 je napisao/la:
19 maj 2026, 22:24
Kako je alem prezivio sinocnju tekmu? Lazni mvp nastvalja sa partijama za zaborav, dok sa druge strane Wemby dominira.
Jest vam krivo za mvp nagradu,da wemby dominira osvojio bi on mvp partijama kroz RS...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 maj 2026, 23:42

TripleThreat je napisao/la:
19 maj 2026, 18:38
Moj osvrt što se tiče NYK - CLE serije;

Ono što je očito je da su i Cavsi i Pistonsi ekipe koje su pokazale određeni kvalitet, ali i dosta nedostataka koji se mogu lahko eksploatisati. Cleveland konkretno ima dosta potentniji napad i raznovrsnije, talentovanije napadačke opcije. Također, ima i kvalitetniju i konzistentniju klupu.

To se vidjelo i u prošloj utakmici kada je Merrill zatrpao Pistonse u sedmoj utakmici. Jako je to oružje.

Naprvu, reklo bi se da Detroit ima jaču odbranu, iako ni odbrana Clevelanda nije loša izuzev bekovskog para. Wade, Mobley i Allen su sasvim dobri defanzivci, Mobley zapravo i puno više od toga iz očitih razloga. Također je i ova prednja linija Cavsa potencijalno napadački potentnija, još uz to su konkretna prijetnja i u napadačkom skoku.

Međutim, tu dolazi i druga strana priče - Mitchell Robinson.

U seriji prije 3 godine je zajedno sa Hartensteinom skakački uništio prednju liniju Cavsa, upotpunosti poništivši očekivanja i pisanja pojedinih analitičara o superiornosti prednje linije Cavsa i dominantnosti u skoku. Iz te serije i jeste ostala ona famozna Allenova izjava. Sada Mitch nema Hartensteina više kao svog sudionika u tome, međutim i Towns je drugi po skokovima u prosjeku tokom regularne sezone, odnosno peti tokom ovog playoffa, a podigao je i intenzitet u lovu na ofanzivne skokove. Trebao bi da popuni taj Hartensteinov segment.

Nadalje, Cavsi se žestoko muče sa izgubljenim loptama ovaj playoff, što je i za očekivati, s obzirom da u startnoj petorci nemaju pravog pleja. S druge strane, Knicksi su jako aktivni u linijama dodavanja, posebno OG-Bridges "wingstop", čime su u dosadašnjem toku playoffa rangirani kao treća najbolja odbrana iza Thundera i Spursa. Živi TO bi mogli biti jako skupi za Cavse iz tog razloga.

Također, bitna stavka za spomenuti je da Cavsi nisu odmorili više od jednog dana od čak četvrte utakmice protiv Raptorsa (26. april), što je kumulativno 9 utakmica sa jednim danom odmora, u čiji zbir ulaze i dvije sedme utakmice, kao i dvije utakmice sa produžetkom. Na putovanju su još od 16. maja i iz Detroita su morali direktno u New York. Svakako stavke za uzeti u obzir.

Nasuprot, Knicksi nisu igrali 9 dana i taj produženi odmor je dobrodošao OG-u zbog povrede zadnje lože. Međutim, tu onda dolazi ona famozna diskusija - koliko odmora je previše odmora, posebno kada se uzme u obzir u kakvom su dominantnom ritmu Knicksi bili. Očekujem da bi mogli biti hrđavi, barem iz mog ugla viđenja, što bi moglo predstavljati ozbiljnu brigu da se ne podskliznu u prvoj, jako bitnoj, utakmici. Mada u svakom slučaju, prisustvo i zdravlje OG-a je puno bitnije od tog aspekta hrđavosti.

LGK!
Odlicna analiza, druze.Mislim da je jedina sansa CLE upravo ova 1.tekma.To se sinoc vidjeli i kod OKCa.Treba ipak neko vrijeme da se ekipa ponovo vrati u ritam.To je ljudska priroda.

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 19 maj 2026, 23:43

RobertHrkac555 je napisao/la:
19 maj 2026, 21:40
Mislim da ovo Knicksi prolaze, Cavse stiže umor, 2x po 7.utakmica će doći na naplatu
Istina za umor, ali mlada je to ekipa izuzev Hardena uz to i gladna nadam se.

Ja ocekujem i ovde 7 utakmica i prolaz Cavsa aBd :pray:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 maj 2026, 23:46

Ma nije baš ni da je mlada Samke. Ni tamo, ni vamo. U primeu su većina ključnih, oko tridesetih.

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 19 maj 2026, 23:53

TripleThreat je napisao/la:
19 maj 2026, 23:46
Ma nije baš ni da je mlada Samke. Ni tamo, ni vamo. U primeu su većina ključnih, oko tridesetih.
pa dobro, to sam i potencirao hajmo rec da su sad u punoj snazi vecina i zato mislim da se ne bi trebao previse osjetiti umor osim ako nisu picke.
Harden 36, Schroder 32, Strus i Meril 30, Mitchell 29 ostalo ispod

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 maj 2026, 04:05

Prca Cle

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 maj 2026, 04:54

ronaldo99 je napisao/la:
19 maj 2026, 22:24
Fino, nama u Houston-u kosarka k'o vama rukomet u Bosni. Mi imamo NFL, to ti dodje k'o vama fudbal u Bosni. Pa tek ovo ostalo, zavisno sta je "in" kosarka, baseball, Houston Dynamo . Zato ti ovaj @mig (Nedzad) navija u NBA za San Antonio a u NFL za Indianapolis Coltse, cuj Indianapolis ima NFL a San Antonio Smetlari nemaju :rol: i ja da taj grad smatram ozbiljno, mani me se Bogati.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 maj 2026, 05:03

slika

Lik se ponovo bruka do te mjere da briše vlastite postove, ponovo. Tužan je sport u Houstonu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 maj 2026, 05:09

Izgubise dobijenu tekmu, Knicksi su favoriti svakako

CLE sta oni znaju sta je sport, pogledaj Cleveland Browns. Desio im se LeBron i haj.

To isto da se Dzeko rodio u Kaknju i igrao za Rudar Kukanj da se oduzi rodnom mjestu, tako ti negdje dodje to u Americi :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 maj 2026, 05:21

Ali bez obzira CLE zasluzuje vise postovanja kao grad jer ipak imaju i NFL i MLB. Dok neki tamo San Antonio i Oklahoma nemaju ni MLS

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 20 maj 2026, 06:40

Go NY, go NY go... :bih:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []