Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

rossonero85
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la rossonero85 » 19 maj 2026, 14:31

samoposmatram je napisao/la:
19 maj 2026, 14:30
rossonero85 je napisao/la:
19 maj 2026, 14:24
19 maj 2026, 14:21

Tako isto govore ozbjegli sarajevski srbi. Koja je razlika izmedju tebe i njih?
Zaboli me khurac za odbjegle sarajevske Srbe. Razlika između njih je što su oni četnički agresori, a ja sam bosanski patriota kojI je branio domovinu. Hajde sada razguli! 👍
Ti znas da nemozes mrdnuti ni opstati bez volje srba i hrvata?
Znači oni mogu da blokiraju sve u državi a mi treba da pristajemo na sve ucjene?

Tu mitomaniju prosipaj nekom drugom. Ako ti se nešto ne sviđa u Bosni i Hercegovini, lagano odyebaus u maticu Srbiju ili Hrvatsku.
Zadnja izmjena: rossonero85, dana/u 19 maj 2026, 14:36, ukupno mijenjano 2 puta.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 19 maj 2026, 14:32

Koeficijent i raspodjela je polubitna u ovoj priči. Trebalo se s blokadama početi davnih dana, na svim nivoima. Kad imaš dvije strane koje jedino znaju komunicirati na taj način, onda ti nema druge da se i ti tome prilagodiš.

pa ako ćemo jest go.vna, svi ćemo ih jesti.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 19 maj 2026, 14:32

19 maj 2026, 14:22
denimen99 je napisao/la:
19 maj 2026, 14:18
19 maj 2026, 14:07
Pjeni on itekako. Ovo je najveći udar na firme iz rs-a i Banjaluku koja decenijama živi na grbači Federacije BiH. Što se nas tiče, ima i drugih prelaza, čemu frka i panika? Dakle prvo vratite stotine miliona koje ste pokrali od PDV-a, vratite državnoj televiziji BHRT preko 100 miliona koje dugujete, pa ćemo onda da pričamo. 👍
Koliko je tvojih od tih 100 miliona?
To će utvrditi Zijad Krnjić kad se sprovede raspodjela PDV-a pravedno i po zakonu.

A što se tiče BHRT-a, od tog duga od 104 miliona BHRT-u mojih je sigurno par hiljada pošto tamo rade moji prijatelji i neki članovi familije kojima četnici iz RTRS duguju pare. :bih:
Svaka čast, dobar si prijatelj. Ja stvarno ne znam kako spajaju kraj sa krajem svih 100.000 ljudi zaposlenih u BHRT

Lično, što se tiče GP, samo skrenem lijevo kod Hife i kroz Međeđu i pređem granicu kod Jasenovca. Mislim da to uošte nije problem niti za druge vozače.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 maj 2026, 14:33

19 maj 2026, 14:28
Bosnjaci moraju odluciti Jesu li europljani vise nego muslimani. Srbi i hrvati ce uvijek tu biti jaci zbog Hrvatske i Srbije, koja moze razpodjeliti svoje pare iz plana razvoja hdzu i snsda. Srbi i hrvati ce dobiti te pare kako god okrenes. Peru obadvije susjedne zemlje kroz skole bolnice itd…
Zato ja i kazem da oni imaju rezervne drzave, a da mi nemamo i da mi moramo trpiti i istrpiti.

Moraju se pokazati zubi, na jakog niko ne napada, slabog svak ziv gazi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 19 maj 2026, 14:34

denimen99 je napisao/la:
19 maj 2026, 14:32
denimen99 je napisao/la:

To će utvrditi Zijad Krnjić kad se sprovede raspodjela PDV-a pravedno i po zakonu.

A što se tiče BHRT-a, od tog duga od 104 miliona BHRT-u mojih je sigurno par hiljada pošto tamo rade moji prijatelji i neki članovi familije kojima četnici iz RTRS duguju pare. :bih:
Svaka čast, dobar si prijatelj. Ja stvarno ne znam kako spajaju kraj sa krajem svih 100.000 ljudi zaposlenih u BHRT

Lično, što se tiče GP, samo skrenem lijevo kod Hife i kroz Međeđu i pređem granicu kod Jasenovca. Mislim da to uošte nije problem niti za druge vozače.
Na BHRT-u je zaposleno 770 ljudi (što uopšte nije velika cifra za državni radio, tv, portal, tehniku koju koristi i FTV, rtv predajnike, dopisničku mrežu) od čega 60 posto rade na minimalcu.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 19 maj 2026, 14:36

19 maj 2026, 14:34
denimen99 je napisao/la:

Na BHRT-u je zaposleno 770 ljudi (što uopšte nije velika cifra za državni radio, tv, portal, tehniku koju koristi i FTV, rtv predajnike, dopisničku mrežu) od čega 60 posto rade na minimalcu.
Ok, moja greška, ajde ona prvo da riješimo GP, pa ćemo onda druge probleme ove države. Da ne smaramo temu sada opet sa prežvakanom pričom
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 19 maj 2026, 14:38

denimen99 je napisao/la:
19 maj 2026, 14:36
19 maj 2026, 14:34
denimen99 je napisao/la:

Ok, moja greška, ajde ona prvo da riješimo GP, pa ćemo onda druge probleme ove države. Da ne smaramo temu sada opet sa prežvakanom pričom
Samo kažem da entitet rs duguje stotine miliona ovoj državi, godinama nekažnjeno koče i sabotiraju evropski put BiH, a kad se konačno pojavi neki Bošnjak koji pokaže karakter i principijelnost, odmah nastane frka i lažno moralisanje.
Zadnja izmjena: rossonero85, dana/u 19 maj 2026, 14:39, ukupno mijenjano 2 puta.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 maj 2026, 14:39

I opet se vraćaš na Dejton, potpisali su ovo smeće i sad nemaš šta plakati. Ne možeš ništa bez Srba i Hrvata na državnom nivou, druga je priča sada što je Nikšić nesposoban i što je još gore arogantan. Taj marke ne zna zaraditi bez poreza i dizanja cijena. Dali su ovom Amidžiću mogućnost da blokira godinama, mislili hoće Europu. Ta ista Europa je btw najviše kriva što dopušta ovo blokiranje koje traje godinama, debili samo valjaju gluposti da će uskratiti na državnom nivou ako ovi ne usvoje nekakve zakone, a te iste zakone blokiraju H/S komponente. De malo pogledajte glupani ko blokira pa njima blokirajte, a ne ovima koji glasaju za.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 maj 2026, 14:44

denimen99 je napisao/la:
denimen99 je napisao/la:

Dobro, kako si ti brale.
Sta mislis Gdje svi sad prelaze kako je ovaj zatvoren.

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 19 maj 2026, 14:46

Svi smo mi Zike.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 maj 2026, 14:49

CHR je napisao/la:
19 maj 2026, 14:46
Svi smo mi Zike.
Da se dogovor desio dobili bi koliko toliko bosnjaci, ovako srbi i hrvati dobijaju svoj dio od Srbije i Hrvatske a bosnjaci dio ostaje Srbiji i Hrvatskoj. Matematika je jasna, Ali sta ces kad norod zno.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 19 maj 2026, 15:24

Ko je drmo kavez cetalju Amdizicu 🤣🤣

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 maj 2026, 15:32

Ma samo na papir staviti broj sjednica gdje se "gospoda" S i H nisu pojavili i mahati njime dok ne vrate 100 + 100 miliona..nek sjednu,nek uzmu od kredita sto su digli da se dodvore i lobiraju kod mrskih im amerikanaca i izraelaca u americi. Ko ih j.ebe više,jednom stati i reći ne može, ali sa osnovom, sa papirom, a ne mlatit uprazno,nisu oni pa nećemo ni mi. Slovom i brojem, imena i prezimena ljudi i stranaka koji nisu došli na sjednicu, koji su glasali protiv svega normalnog što ovu državu vodi naprijed. Iskreno mogu zazmiriti na praznu priču o secesiji,trećem entitetu i slično ali ne mogu kad nećeš da glasaš za neke normalne stvari,nećeš da dođeš na sjednicu ili dođeš a suzdržan si, a petica u padže svakog desetog. Klošari i jedni i drugi, a i naši su klošari ali haman da ovaj lik nije i nek nije!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 19 maj 2026, 15:37

jel ovaj rossonero onaj galia, ili mi se cini

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 19 maj 2026, 16:09

Bundesliga je napisao/la:
19 maj 2026, 14:39
I opet se vraćaš na Dejton, potpisali su ovo smeće i sad nemaš šta plakati. Ne možeš ništa bez Srba i Hrvata na državnom nivou, druga je priča sada što je Nikšić nesposoban i što je još gore arogantan. Taj marke ne zna zaraditi bez poreza i dizanja cijena. Dali su ovom Amidžiću mogućnost da blokira godinama, mislili hoće Europu. Ta ista Europa je btw najviše kriva što dopušta ovo blokiranje koje traje godinama, debili samo valjaju gluposti da će uskratiti na državnom nivou ako ovi ne usvoje nekakve zakone, a te iste zakone blokiraju H/S komponente. De malo pogledajte glupani ko blokira pa njima blokirajte, a ne ovima koji glasaju za.
Baš tako. Evropa zna tačno šta je posrijedi, ali se prave mutavi. Evo isječak iz Izvještaja EU Komisije za BiH, klaster 1., pod Demokracija, koji to precizno potvrđuje.
Funkcioniranje demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini podrivaju stalni diskriminatorni elementi u ustavnoj strukturi i stalne zlouporabe entitetskih veta u političke svrhe (što dovodi do nedjelovanja i kašnjenja u radu izvršne vlasti i Parlamenta), kao i sve intenzivniji sustavni napadi entiteta Republika Srpska na pravni i ustavni poredak.
Pametnom dosta.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 19 maj 2026, 16:21, ukupno mijenjano 2 puta.
A smooth sea never made a skilled sailor.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 maj 2026, 16:10

bavariapivo je napisao/la:
19 maj 2026, 15:37
jel ovaj rossonero onaj galia, ili mi se cini
Jeste, iako je sada 100% u pravu šta piše opet će dobiti ban, jer ofirno uključi izbore. Ne znam zašto to radi.

Puna podrška, svako dobro Bosno i Hercegovino :bih:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 19 maj 2026, 16:27

Ne tako davno, ova nepismena difovska i komunjarska bagra je j3bavala majku Krnjiću. Evo ih danas brane državu od Amidžića hahah :yawn:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 maj 2026, 16:31

slika

Samo sport i zdravi život :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 maj 2026, 16:33

Generalno mi je tesko shvatiti da ljudi ne kontaju da blokiranjem novog GP se ne ostecuje RS, nego cijela BiH. Da krenemo samo od najnizeg nivoa, tj putnika koji prelaze taj GP, pa do ljudi koji rade kao sto su kamiondzije koje ce sad morati cekati po 15 sati negdje drugo, pa do firmi i same drzave koja ubire poreze.

Sve u svemu, jos jedan pokazatelj koliko smo nakaradna drzava je sto je glavni manevar kod politicara blokiranje nekih procesa, ili u slucaju recimo Doma naroda, odlazak sa sjednica i rusenje kvoruma.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 maj 2026, 16:46

dscile je napisao/la:
19 maj 2026, 16:33
Generalno mi je tesko shvatiti da ljudi ne kontaju da blokiranjem novog GP se ne ostecuje RS, nego cijela BiH. Da krenemo samo od najnizeg nivoa, tj putnika koji prelaze taj GP, pa do ljudi koji rade kao sto su kamiondzije koje ce sad morati cekati po 15 sati negdje drugo, pa do firmi i same drzave koja ubire poreze.

Sve u svemu, jos jedan pokazatelj koliko smo nakaradna drzava je sto je glavni manevar kod politicara blokiranje nekih procesa, ili u slucaju recimo Doma naroda, odlazak sa sjednica i rusenje kvoruma.
Pa ovaj problem je jednostavan za rijesit. Covjek je reko da ce odmah glasati za samo kad se ispostuje sto treba.
Mijesaju se pojmovi, nije blokada nego redoslijed rjesavanja problema i zadataka

Nema ucjena, samo po redu rjesavanje stvari.
Jedna od stvari koje je vjv najlakse rijesiti u drzavi.

To sto sad dio drzave BiH, enitet RS mozda nema odakle to platit jbg. O tome se misli ranije
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []