Otvorilo se mjesto za prijateljsku sa Makedonijom.NerminFatic je napisao/la: ↑19 maj 2026, 14:20E ako nam je Malic neka buducnost neka samo pogledaju igre u Austriji. Momak pogubljen i tesko bi u Svinjskom igrao.NeckoPD je napisao/la: ↑19 maj 2026, 14:15NFSBIH
„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će se uskoro okupiti i početi pripreme za nastup na FIFA Svjetskom prvenstvu 2026, a stručni štab paralelno radi na definisanju konačnog kadra za put u Sjevernu Ameriku.
Danas je iz Minhena stigla ohrabrujuća vijest u vezi sa zdravstvenim stanjem reprezentativca Harisa Tabakovića. Prema informacijama koje je stručni štab dobio od ljekarskog tima njegovog kluba, povreda koju je Tabaković zadobio na posljednjoj utakmici nije teže prirode.
Ipak, zbog kratkog perioda do početka Svjetskog prvenstva, situacija će se pratiti sa posebnim oprezom u narednim danima.
Tabaković će se priključiti pripremama reprezentacije i ostaje u kadru do posljednjeg trenutka, s obzirom na njegov značaj za tim koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo.
Paralelno s tim, stručni štab je donio odluku da naknadni poziv uputi Arjanu Maliću, mladom reprezentativcu koji je od početka bio dio kvalifikacionog ciklusa i koji je svojim odnosom prema reprezentaciji, kvalitetom i profesionalizmom zaslužio mjesto među putnicima za pripreme.
Postoji mogućnost da se Tabaković oporavi i bude spreman već za drugi dio grupne faze takmičenja, što bi moglo uticati i na konačnu minutažu Malića na turniru. Međutim, sve okolnosti otvoreno su i korektno iskomunicirane sa igračima, a Malić je još jednom pokazao veliku privrženost reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
On će se od prvog dana priključiti pripremama i staviti na raspolaganje stručnom štabu, dok stručni štab „A“ reprezentacije na čelu sa selektorom Sergejom Barbarezom nastavlja pripremne aktivnosti pred odlazak na najveće svjetsko fudbalsko takmičenje.
Ne kontam cemu taj poziv ako ozbiljno racunaju s Harisom.
Haris Tabaković
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Haris Tabaković
Zalosno, u Sturmu ne planiraju sa njim. Dijete nema ama bas nista. Jedva cekam kad ode iz sturma, zali boze plate. Spor, trom, nema nikakve motorike za fudbaleraNerminFatic je napisao/la: ↑19 maj 2026, 14:20E ako nam je Malic neka buducnost neka samo pogledaju igre u Austriji. Momak pogubljen i tesko bi u Svinjskom igrao.NeckoPD je napisao/la: ↑19 maj 2026, 14:15NFSBIH
„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će se uskoro okupiti i početi pripreme za nastup na FIFA Svjetskom prvenstvu 2026, a stručni štab paralelno radi na definisanju konačnog kadra za put u Sjevernu Ameriku.
Danas je iz Minhena stigla ohrabrujuća vijest u vezi sa zdravstvenim stanjem reprezentativca Harisa Tabakovića. Prema informacijama koje je stručni štab dobio od ljekarskog tima njegovog kluba, povreda koju je Tabaković zadobio na posljednjoj utakmici nije teže prirode.
Ipak, zbog kratkog perioda do početka Svjetskog prvenstva, situacija će se pratiti sa posebnim oprezom u narednim danima.
Tabaković će se priključiti pripremama reprezentacije i ostaje u kadru do posljednjeg trenutka, s obzirom na njegov značaj za tim koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo.
Paralelno s tim, stručni štab je donio odluku da naknadni poziv uputi Arjanu Maliću, mladom reprezentativcu koji je od početka bio dio kvalifikacionog ciklusa i koji je svojim odnosom prema reprezentaciji, kvalitetom i profesionalizmom zaslužio mjesto među putnicima za pripreme.
Postoji mogućnost da se Tabaković oporavi i bude spreman već za drugi dio grupne faze takmičenja, što bi moglo uticati i na konačnu minutažu Malića na turniru. Međutim, sve okolnosti otvoreno su i korektno iskomunicirane sa igračima, a Malić je još jednom pokazao veliku privrženost reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
On će se od prvog dana priključiti pripremama i staviti na raspolaganje stručnom štabu, dok stručni štab „A“ reprezentacije na čelu sa selektorom Sergejom Barbarezom nastavlja pripremne aktivnosti pred odlazak na najveće svjetsko fudbalsko takmičenje.
Ne kontam cemu taj poziv ako ozbiljno racunaju s Harisom.
Po trenutnoj Formi gledano, poziv je trebao dobiti Karic ali na lijevom boku imamo 3 igrača + Dedić, ostaju onda Malic i Jusuf 
Jusuf već 26 godina sto bi se reklo nit smrdi nit mirise
Mala razlika izmedju njega i Malica s tim da Malic moze odigrati Zadnjeg Veznog i Odbranu (zamjena za Katica), ruku na srce ove godine sto je odigrao u Sturmu je katastrofa ali možda je sve psihološka stvar, izgubio mjesto u repki Itd.
Jusuf već 26 godina sto bi se reklo nit smrdi nit mirise
Mala razlika izmedju njega i Malica s tim da Malic moze odigrati Zadnjeg Veznog i Odbranu (zamjena za Katica), ruku na srce ove godine sto je odigrao u Sturmu je katastrofa ali možda je sve psihološka stvar, izgubio mjesto u repki Itd.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Nadam se da je ovako kako savez kaze. Totalno je pogresno i to na vise nivoa voditi poluspremne igrace ali evo tu je Malic ako Haris ne bude na 100%. A nadam se da im je to mjerilo, da je igrac na 100% ili nije tu nikako.
Za Malica ne znam sta da kazem, iskreno sam misljenja da se nece naigrati puno kvalitetnog fudbala u zivotu. Jeste mlad ali ne vidim mu ni potencijal, osim borbe i srcanosti. Ali nije da zauzima poziv nekim fudbalskim magovima a i eto, mlad je.
Kako god, brz oporavak Harisu, to je najbitnije. Bit ce aBd i europsko ako ovo propusti.
Za Malica ne znam sta da kazem, iskreno sam misljenja da se nece naigrati puno kvalitetnog fudbala u zivotu. Jeste mlad ali ne vidim mu ni potencijal, osim borbe i srcanosti. Ali nije da zauzima poziv nekim fudbalskim magovima a i eto, mlad je.
Kako god, brz oporavak Harisu, to je najbitnije. Bit ce aBd i europsko ako ovo propusti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Jbt ne mogu da vjerujem. Kad je objavljen spisak, ebali ste mu majku milosnu zbog Malića, nepravda prema momku bla bla.
Sad dobije poziv: nema od njega nista, vaki je, naki je...
Nema ba nama pomoci.
Sad dobije poziv: nema od njega nista, vaki je, naki je...
Nema ba nama pomoci.
Pa zavisi kako ko i kako se ko razumije u fudbal. I Savi su yebavali mater cetnicku kad je Tahirovica poslao na tribine protiv Ukrajine a sada i drugi vide da su pogrijesili sto su to pisali.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
ANamelessGhoul
- Kontakt:
Hadžiahmet predao rahmet
Pa dobro, za pretpostaviti je da to nisu iste osobe, a ne neko monolitna masa u kojoj postoji samo jedno mišljenje.
Ocito ce se sa Harisom ici do zadnjeg roka za prijavu ekipe.Zglavkar je napisao/la: ↑19 maj 2026, 14:34Mi ako počnemo prvenstvo s Malićem, ne može se više Tabaković vraćati u sastav, ovo spominjanje minutaže u slučaju njegovog oporavka je vjerovatno loše napisano. Ono što može je eventualno da obojicu povedemo u kamp u Americi, pa do dana pred otvaranje skontaju koji će biti prijavljen na spisku a koji će odgledati prvenstvo s tribina.NeckoPD je napisao/la: ↑19 maj 2026, 14:15Postoji mogućnost da se Tabaković oporavi i bude spreman već za drugi dio grupne faze takmičenja, što bi moglo uticati i na konačnu minutažu Malića na turniru. Međutim, sve okolnosti otvoreno su i korektno iskomunicirane sa igračima, a Malić je još jednom pokazao veliku privrženost reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
Malić je rezerva ukoliko se Tabaković ne oporavi. To će se znati do prve utalmice, ako Tabaković ostane u ekipi Malić otpada.
Pa, u dvije utakmice je od Cafua spao na Civica.
Svi nasi igraci redom kod navijaca i javnosti prolaze od danas do sutra. Od nekog napravi covjeka, drugi kao sto je to Tahirovic, zavrse kod psihologa.
Tabaković je zasluzio ici na SP pa makar odigrao samo 5 minuta protiv Katara. Nas najbolji igrač do povrede. Sretno zmaju i da se što prije oporaviš i zaigraš aBd. Mislim da će njegov oporavak ići bolje i brže nego što se mislilo, slično kao i sa Hadžiahmetovićem..
Ako su mi jasna ova pravila oko prijavljivanja igraca, teoretski 24h prije pocetka prve utakmice se moze odluciti da li u rosteru ostaje Tabakovic ili ga mijenja Malic? To je, dakle, 23-24 dana da se procijeni moze li Haris biti spreman za trecu utakmicu. Ja bih ga ostavio i da samo postoji opcija da nastupi u nokaut fazi, ako dodjemo do iste (u sto ne sumnjam, insallah).
Tako sam i ja razumio.
I koliko se može shvatiti iz saopštenja iz saveza, Maliću je jasno rečeno da će biti u sastavu samo u slučaju da Tabaković bude definitivno otpisan za sve tri utakmice grupne faze.
I koliko se može shvatiti iz saopštenja iz saveza, Maliću je jasno rečeno da će biti u sastavu samo u slučaju da Tabaković bude definitivno otpisan za sve tri utakmice grupne faze.
Moraju se priložiti valjani dokazi da igrač nije u stanju da nastupi i do 24 sata prije prve utakmice, može biti zamijenjen.
Malić putuje kao zamjena za Tabakovića, ukoliko se 24 sata prije prve tekme utvrdi da neće moći nastupati. U suprotnom Malić ide na tribine. Ovo ne mijenja spisak od 26.
Malić putuje kao zamjena za Tabakovića, ukoliko se 24 sata prije prve tekme utvrdi da neće moći nastupati. U suprotnom Malić ide na tribine. Ovo ne mijenja spisak od 26.
-
KimJongEsmer
- Kontakt:
Nije se rodio, ko je narodu ugodio. Pogotovo na ovim prostorima. Čudna smo mi sorta
Ja bih ocekivao Jusufa ispred Malica, zadnje dvije tekme 2 asistencije, zadnje 3 tekme 7+ ocjene. Ali valjda Barba zna.
Malić ima prednost nad Gazibegovićem da može odigrati i štopera, što nije loše s obzirom da Katić ide direktno iz povrede. Mada bi meni vjerovatno Karić bio preči od obojice, s obzirom da Kolašinac zadnje dvije utakmice za reprezentaciju nije mogao iznijeti do kraja pa smo morali prebacivati Dedića.
Karic je trebao dobiti prednost u odnosu na Mujakica, ako vec ovog racuna kao beka. Malic bi teoretski bio 4. opcija na desnom stoperu (Katic, Hadzikadunic, Celik), a Gazibegovic je polivalentniji jer moze pokriti obje bekovske pozicije. Bas sam ga gledao zadnjih utakmica u Sturmu, rutinski je ubacivao loptu u 16-erac i lijevom nogom. Meni je on kod Save bio bas dobar kao lijevi vingbek. Ja se nadam da ce oni obojica dogodine naci pravi klub i ustabiliti se u prvih 11, jer su trenutno i jedan i drugi prilicno tanki.Zglavkar je napisao/la: ↑19 maj 2026, 17:03Malić ima prednost nad Gazibegovićem da može odigrati i štopera, što nije loše s obzirom da Katić ide direktno iz povrede. Mada bi meni vjerovatno Karić bio preči od obojice, s obzirom da Kolašinac zadnje dvije utakmice za reprezentaciju nije mogao iznijeti do kraja pa smo morali prebacivati Dedića.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Ahrefs [Bot], denza, hurem, Sheyi i 30 gostiju.