Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
Virtu4l
-
Kontakt:
LeCoq je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:36
Međutim nije u redu ni reći da bi prije igrao za B ekipu Srbije, da je došao poziv, nego za BiH.
Nije teko rekao.
Rekao je da bi prihvatio poziv za B selekciju i da onda ne bi razmišljao o BiH, u kontekstu da bi to značilo da Srbija računa na njega.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
-
LeCoq
-
Kontakt:
Virtu4l je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:53
LeCoq je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:36
Međutim nije u redu ni reći da bi prije igrao za B ekipu Srbije, da je došao poziv, nego za BiH.
Nije teko rekao.
Rekao je da bi prihvatio poziv za B selekciju i da onda ne bi razmišljao o BiH, u kontekstu da bi to značilo da Srbija računa na njega.
Pitanje - da je došao poziv B selekcije Srbije, ne bi razmišljao o Bih?
Odgovor - pa iskreno ne...
Nema tu mjesta za nterpretacije, odegovorio je eksplicitno.
-
Micron
-
Kontakt:
Žalosno, ali takva nam je situacija. Žalosno je da se neko rođen u Bosni nada pozivu Srbije, kao što je žalosno i da se neko rođen u Srbiji nada pozivu Bosne ali **** ga takvo je podneblje. Rade je po meni sve rekao otvoreno, bez pretjeranog uljepšavanja, a opet je ispalo relativno korektno u odnosu na neke izjave nekih drugih igrača koji su prošli kroz repku.
Šteta je samo to što bi da se malo više davao, u repci, vjerovatno bi nam i danas bio najbolji igrač u veznom redu. A kad već mogu igrati drugi koji vjerovatno imaju vrlo slično razmišljanje, mogao je i Rade.
-
BobRock
-
Kontakt:
Hajrovici, Muslimovic, Medunjanin, Vrancic, Burnic, Huseinbasic, Hadziahmetovic itd itd…
Nasa reprezentacija je puna primjera da su ljudi prihvatali nas nakon sto je postalo ocigledno da ih te selekcije nece angazovati. Sve i jedan bi igrao za originalne nogometne saveze da je poziv bio upucen. Dugo godina smo druga opcija svima, osim nekolicini npr Dzeko i sl. Jednostavno organizaviono kadrovski rangom smo bili devastirani, moro si bas da nas volis da zasmiris na pojave koje su otganizovali Munib Usanovic npr ili Ahmed Pasalic itd
Problem je sto ljudi nicim izazvani misle da im je dozvoljenonda ocjenjuju da li neko zeli voli a pri tome vecina cuci u nekom cosku zapada ne bil dobio pasos i obezbijedio sebi egzistenciju, pri tome se veseleci upsjesima te zemlje ko da imje rod rodjeni. Ne pada im na pamet da riskiraju najmanju sansu da im se plan izjalovi.
-
LeCoq
-
Kontakt:
To što je Rade rekao nije ništa strašno, ali je nekorektno i nediplomatski. Meni lično je svejedno i razumijem ga, ali znam da ima raje koju je ovo pogodilo.
Ljudi su različiti, to se mora uzeti u obzir kada se daju ovakve izjave, da će ga jedan dio javnosti poderati što se i desilo. Još ga je onaj smrad od voditelja navukao.
Međutim Radetu je očigledno bilo važnije da se opere pred Srbima.
-
Kajzer10
-
Kontakt:
PeppermintSA je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:38
Ne trebamo se lagati - i kod nas su sve vidljivije ozbiljno negativne tendencije. Mene iskreno zabrinjava nagli rast nekog populističkog kvazipatriotizma, tog bošnjačkog seljačkog nacionalizma koji se, kad se ogoli do kraja, često ne razlikuje puno od srpskog, a nerijetko prelazi i u otvoreni šovinizam. I najgore je što to sve najviše dolazi od klinaca rođenih debelo poslije rata. Ljudi vole govoriti kako je uvijek to bilo tako, ali nije. Ima nas dovoljno koji pamtimo i kraj 90-ih i prve godine poslije rata, a boga mi i ratni period i period prije rata. Ovako nije bilo ni 1996 ili 1997., a pogotovo ne 2004-2005-2006. Postali smo bolesno ispolitizovano društvo u kojem se bukvalno sve gleda kroz nacionalne i političke naočale. Nekad si mogao normalno pričati o fudbalu ili bilo čemu bez da se za tri minute dođe do četnika, ustaša, izdaje države i ratova. I onda vidiš na forumu balavca koji nekoga naziva "vlašinom", ili lika u srednjoj koji u svakom **** postu vrti istu priču o rušenju države, neprijateljima, izdajnicima i stvarno ti ne bude dobro. Najlakše je sebi tepati kako smo mi navodno najnormalniji i najtolerantniji i vrlo vjerovatno jesmo, ali mene sve više strah da klizimo u isti mentalni kanal kojim su drugi već prošli. Dovoljno je pogledati koliko se atmosfera promijenila u zadnjih dvadesetak godina. 2002. se nije po našim stadionima pjevalo Moj mitraljez. Kad je 2004. Miske debitovao za reprezentaciju, dao je sasvim normalan intervju za srpski Tempo o tome zašto je odlučio igrati za BiH. Avaz je to prenio i nikome nije padalo na pamet da od toga pravi nacionalnu dramu. Danas, 2026. godine, običan Krunićev intervju postane udarna politička tema i povod za kolektivnu histeriju. I to je možda najbolji dokaz koliko smo kao društvo otišli u ****.
Slazem se u potpunosti. A sve je posljedica narativa, mozda cak i bojazni, da je svako postavljanje suprotno od toga kako si opisao - znak slabosti. Sto nije u skladu sa logikom, ali tako je.
-
Fudbalbr1
-
Kontakt:
Ne talasajte vise gasi temu i neka igra za srbiju B
-
Drum
-
Kontakt:
Fudbalbr1 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 21:20
Ne talasajte vise gasi temu i neka igra za srbiju B
Upravo to.
Tema je morala zavrsiti u smecu nakon sto je bilo jasno da je Krunic zavrsio sa reprezentacijom.
Ovako ista prica kao sa Vranjesom.
-
FerdinandF
-
Kontakt:
Postao/la FerdinandF » 19 maj 2026, 22:00
Koga boli k za Krunica. Stvarno niste normalni.
-
MostarNeretva
-
Kontakt:
Postao/la MostarNeretva » 19 maj 2026, 22:05
Ljepota BH sto svak ima slobodu da bira a srce nek bira sto mu je najdraze. Previse energije se potrosi na Krunica.
-
DanijelTZ
-
Kontakt:
bas su mu okej izjave. Bravo Rade
Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
-
Oerde
-
Kontakt:
LeCoq je napisao/la: ↑19 maj 2026, 20:58
To što je Rade rekao nije ništa strašno, ali je nekorektno i nediplomatski. Meni lično je svejedno i razumijem ga,
ali znam da ima raje koju je ovo pogodilo.
Ljudi su različiti, to se mora uzeti u obzir kada se daju ovakve izjave, da će ga jedan dio javnosti poderati što se i desilo. Još ga je onaj smrad od voditelja navukao.
Međutim Radetu je očigledno bilo važnije da se opere pred Srbima.
Pa pogodilo je tacno onu nišu ljudi koji su ga hvalili dok su se istovremeno poseravali na Ahmedhodzica, jer mora se nekako u glavi opravdat logicki mahala.
-
Unofficialpage
- Moderator
-
Kontakt:
Postao/la Unofficialpage » 20 maj 2026, 11:42
Neću uopšte da hvalim lika koji otvoreno kaže da mu BiH bila treća opcija i što je jasno na terenu pokazivao. I treba da ga hvalim što će navijati za repku za koju je do jučer igrao? Malo samopoštovanja. Nebitan lik, temu mu prebaciti/obrisati i zaboraviti da je igrao za repku.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
ArtemisFowl
-
Kontakt:
Postao/la ArtemisFowl » 20 maj 2026, 11:44
Sad se ljudima ne sviđa ova izjava a u reprezentaciji imaš bukvalno igrače koji su igrali za druge reprezentacije i one su im bile broj 1 pa su kasnije izabrali da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu. Al eto Rade Krunić je izdajnik, dok su Nikola Katić, Mensur Mujdža, Armin Gigović, Haris Tabaković patriote.
Svima njima svaka čast što predstavljaju našu zemlju najbolje što umiju.

-
viKK
-
Kontakt:
PeppermintSA je napisao/la: ↑19 maj 2026, 19:38
Ne trebamo se lagati - i kod nas su sve vidljivije ozbiljno negativne tendencije. Mene iskreno zabrinjava nagli rast nekog populističkog kvazipatriotizma, tog bošnjačkog seljačkog nacionalizma koji se, kad se ogoli do kraja, često ne razlikuje puno od srpskog, a nerijetko prelazi i u otvoreni šovinizam. I najgore je što to sve najviše dolazi od klinaca rođenih debelo poslije rata. Ljudi vole govoriti kako je uvijek to bilo tako, ali nije. Ima nas dovoljno koji pamtimo i kraj 90-ih i prve godine poslije rata, a boga mi i ratni period i period prije rata. Ovako nije bilo ni 1996 ili 1997., a pogotovo ne 2004-2005-2006. Postali smo bolesno ispolitizovano društvo u kojem se bukvalno sve gleda kroz nacionalne i političke naočale. Nekad si mogao normalno pričati o fudbalu ili bilo čemu bez da se za tri minute dođe do četnika, ustaša, izdaje države i ratova. I onda vidiš na forumu balavca koji nekoga naziva "vlašinom", ili lika u srednjoj koji u svakom **** postu vrti istu priču o rušenju države, neprijateljima, izdajnicima i stvarno ti ne bude dobro. Najlakše je sebi tepati kako smo mi navodno najnormalniji i najtolerantniji i vrlo vjerovatno jesmo, ali mene sve više strah da klizimo u isti mentalni kanal kojim su drugi već prošli. Dovoljno je pogledati koliko se atmosfera promijenila u zadnjih dvadesetak godina. 2002. se nije po našim stadionima pjevalo Moj mitraljez. Kad je 2004. Miske debitovao za reprezentaciju, dao je sasvim normalan intervju za srpski Tempo o tome zašto je odlučio igrati za BiH. Avaz je to prenio i nikome nije padalo na pamet da od toga pravi nacionalnu dramu. Danas, 2026. godine, običan Krunićev intervju postane udarna politička tema i povod za kolektivnu histeriju. I to je možda najbolji dokaz koliko smo kao društvo otišli u ****.
Potpisujem. Ja bih rekao da to što opisuješ je prirodno oslikavanje neke kolektivne etnonacionalne političke demagogije koja uzima maha po cijelome svijetu i Europi, a koja je u svojoj suštini vrlo istrula i zasnovana na teškom šovinizmu i ksenofobiji. To onda u našem društvu konkretno počne da isplutava u oblicima koje si ti naveo.
-
Drum
-
Kontakt:
I Krunic se blamira sa izjavama po stare dane samo zato jer ne igra vise.
Cutao si do sada jer si igrao. Trebao si ostati odrastao i dalje.
-
lolcina
-
Kontakt:
Krunić je same jedan u nizu igrača kojima je reprezentacija valjala više nego oni njoj. Ostalo je poznato i nevažno.
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović
-
bavariapivo
-
Kontakt:
Postao/la bavariapivo » 20 maj 2026, 17:02
eh cime se debiIi opterecuju...
sasvim normalna izjava, niti je koga pljuvao, niti je nekoga omalozavao itd.
rekao kako je bilo tada, kako se osjecao, pozelio srecu zmajevima na sp, nahvalio dijamanta i spahu i kraj price.
wtf
-
RobijasiZenica1988
-
Kontakt:
Postao/la RobijasiZenica1988 » 20 maj 2026, 17:14
Ne znam sto se razglaba oko ovog nebitnog poČetnika.
Frajer je totalno nebitan,ovo se namjerno radi,zato sto su ljubomorni na nas plasman,kao da je njima do Krunica
Dosad nikad nije bila to tema,mi se plasiramo i onda gdje god udjes samo to iskače.
Ma bježi nosi ga u tri lijepe..
DEBUG SSO: [] | STATUS: []