Sad nas golman Plakalo je, mnogo snova nestalo jestrahmeipomisliti je napisao/la: ↑20 maj 2026, 10:58Na golu Plakalo nisu mu ovi danasnji golmani do koljenaboki86 je napisao/la: ↑20 maj 2026, 10:54Zaboravljas Torlaka i Obucunapoleon72 je napisao/la: ↑20 maj 2026, 10:37
Bolje da dodje Cala, u paketu sa Komazecom i Zekom Turkovicem.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Mene samo zanima kako se "new era" uklapa sa priželjkivanjem povratnika iz godine u godinu.
Predizborna suplja,stolice im se tresu kao nikada do sadHaksss je napisao/la: ↑20 maj 2026, 00:08DODIK
Ovaj Borac mora da podigne svoje vrijednosti i umijeće sporta na viši nivo. To se može ako društvena zajednica podrži. A da društvena zajednica uradi to, predsjedniče Zeljkoviću, one tvoje dvije varijante, ja se zalažem za onu drugu. I da počnemo odmah da radimo. Nešto ti, nešto mi, ali nešto grad. Ali ljubav uvijek gradi i stvara. Ljubav gradi sve.
Pa ćemo izgraditi veliki evropski stadion koji treba da Borcu da mogućnost da se samo igra fudbal, a ne da se bavi organizacijom i drugim pitanjima. Sjećam se prije 5–6 godina, izvinjavam se što ću tako reći, gradski stadion je bio u rasulu. Nismo mogli da odigramo utakmicu, morali smo da ulažemo tada već značajna sredstva u to. Pokojni Željko Kopanja nije izlazio iz naše kancelarije da bi obezbijedio da Borac može da igra.
Naravno, gradski stadion je dio legende i priče ovoga kluba, ali moramo da idemo dalje. Pozivam sve ljude da danas napravimo organizacioni odbor za izgradnju novog stadiona u glavnom gradu koji će biti funkcionalan. I da Borcu podarimo mjesto, trajno mjesto okupljanja i uspjeha koji će ostvariti godinama koje dolaze.
Uspjeh Borca zavisi od vas koji sjedite ovdje, a ne bavite se samo sportom. Da ćemo dati dovoljno priloga, kako to obično ide. Ili ćemo se okrenuti nekim drugim prioritetima? Zavisi da li će Borac i iduće godine biti prvak. Ja se zalažem za to da bude. I da se tu, naravno, obezbijedi sve što treba. Zna se šta treba. I zna se šta igra. Moramo imati tim koji pobjeđuje.
Predsjedniče, moramo to da uradimo, a zna se šta treba, gospodine Miniću, i na vas se to odnosi. Neka živi ta fudbalska simfonija koja se zove Borac. Ovaj grad. Republika Srpska. Živjela Srbija.
I mi očekujemo da budemo prvaci i nerviramo se džaba![]()
Međutim, ekskluzivno za **** Zoran Mamić je prije svega istakao da Cvitanović nije podnio ostavku niti u jednom trenutku iako su mediji pisali drugačije.
“Mediji su tu da špekulišu, pišu i pričaju, kao i razni forumi. Vidio sam informacije da je Mario ponudio ostavku, ali to nije tačno. Mario nije podnio ostavku niti mi u ovom trenutku idemo u tom smjeru. Mario ima ugovor još godinu dana i na kraju sezone ćemo sjesti i analizirati šta je bilo dobro, a šta nije. Biće vremena za detaljnu analizu. Sarajevo je veliki klub i rezultat se traži. Ponavljam, kada gledamo samo ligu, rezultat je dobar. Kada gledamo širu sliku, nismo prezadovoljni niti sretni. Propustili smo osvojiti dva trofeja. Ono što mene više brine od samog rezultata jeste naša igra. Vidjeli ste i posljednju Marijevu izjavu nakon utakmice u Prijedoru, koju smo dobili, ali on nije bio zadovoljan igrom. Ni treneru ni nama igra ne ulijeva dovoljno povjerenja i na tome moramo mnogo raditi” – rekao je Zoran Mamić.
Kompletno gostovanje Zorana Mamića u podkastu Igrač utakmice pogledajte večeras na YouTube kanalu **** od 18 časova.
“Mediji su tu da špekulišu, pišu i pričaju, kao i razni forumi. Vidio sam informacije da je Mario ponudio ostavku, ali to nije tačno. Mario nije podnio ostavku niti mi u ovom trenutku idemo u tom smjeru. Mario ima ugovor još godinu dana i na kraju sezone ćemo sjesti i analizirati šta je bilo dobro, a šta nije. Biće vremena za detaljnu analizu. Sarajevo je veliki klub i rezultat se traži. Ponavljam, kada gledamo samo ligu, rezultat je dobar. Kada gledamo širu sliku, nismo prezadovoljni niti sretni. Propustili smo osvojiti dva trofeja. Ono što mene više brine od samog rezultata jeste naša igra. Vidjeli ste i posljednju Marijevu izjavu nakon utakmice u Prijedoru, koju smo dobili, ali on nije bio zadovoljan igrom. Ni treneru ni nama igra ne ulijeva dovoljno povjerenja i na tome moramo mnogo raditi” – rekao je Zoran Mamić.
Kompletno gostovanje Zorana Mamića u podkastu Igrač utakmice pogledajte večeras na YouTube kanalu **** od 18 časova.
-
Laganini1986
- Kontakt:
Kako ces imati igru kad si doveo prosjecne igrace
Menalo
Carlos
Hujber
Ivanisevic
Telalovic
Meite
Zivkovic
A i trener je prosjecan tako da ...
Menalo
Carlos
Hujber
Ivanisevic
Telalovic
Meite
Zivkovic
- belosevic23
- Kontakt:
Carlos nije prosjecan igrac lige, Zivkovic moze posluziti sa klupe, ostalo se slazemLaganini1986 je napisao/la: ↑20 maj 2026, 14:37Kako ces imati igru kad si doveo prosjecne igrace
Menalo
Carlos
Hujber
Ivanisevic
Telalovic
Meite
Zivkovic
- BegovicRamiz
- Kontakt:
realno stavimo se u poziciju da mi odlucujemo
Cvitanovic je kad ono dosao septembar jel bio
Do polusezone odradio maksimum sto je mogao ima nekih sitnica mozda sto smo zamjerali al nebitne
drugi dio je vec uocljiv nikakav napredak u igri
mrlja je slab nastup u kupu i taj superkup trofej je trofej
superkup smo bolji bili al **** penali
ovo sto je na snazi duzi period ne mozemo uzeti kao relevantno jer ne igramo u fullu
ako objektivno gledaju ostace
trece mjesto reci ce da su dali sansu mladima upoznat je sa ekipom itd
plafon sto se tice lige i uspjeha
ne znam majke mi
treba vrh pitati sta kontaju i koliko uloziti
ako nastavimo sa ovom praksom onda neka ga
Cvitanovic je kad ono dosao septembar jel bio
Do polusezone odradio maksimum sto je mogao ima nekih sitnica mozda sto smo zamjerali al nebitne
drugi dio je vec uocljiv nikakav napredak u igri
mrlja je slab nastup u kupu i taj superkup trofej je trofej
superkup smo bolji bili al **** penali
ovo sto je na snazi duzi period ne mozemo uzeti kao relevantno jer ne igramo u fullu
ako objektivno gledaju ostace
trece mjesto reci ce da su dali sansu mladima upoznat je sa ekipom itd
plafon sto se tice lige i uspjeha
ne znam majke mi
treba vrh pitati sta kontaju i koliko uloziti
ako nastavimo sa ovom praksom onda neka ga
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ma ide on na kraju sezone, ovo su priče za malu djecu. Još dva kola ostala do kraja, neće reći u javnosti da neko ide. Ne budite naivni.
Hvala mu za prvi dio sezone, za dalje nije. Možete vi vagati šta hoćete, mi igre nemamo i izgledamo kao stado ovaca na terenu.
Hvala mu za prvi dio sezone, za dalje nije. Možete vi vagati šta hoćete, mi igre nemamo i izgledamo kao stado ovaca na terenu.
- ObjektivnaSApublika
- Kontakt:
Cvitanovic sigurno nije trener za nas, igre nema nikako, imao je dvije kljucne utakmice i to je syebo ali jos gore bi bilo ako on ode a dovedu nekog slicnog njemu, Vasovskom, Sablicu, Rozmanu i ostalim biserima. To znaci samo si promjenio ime i prezime treneru a sve ostalo je isto.
Volio bi Zekica ali mislim da je to tesko izvodivo.
Volio bi Zekica ali mislim da je to tesko izvodivo.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
On nek uziva jos 5 dana koliko mu je ostalo i put domovine nek trazi angazman u 2.HNL.Nema on sta traziti u ovom klubu
Nek se potrudi dobro u ponedeljak da ne dobije mrtvog Zelju,to bi mu kruna na kruni bila
Nek se potrudi dobro u ponedeljak da ne dobije mrtvog Zelju,to bi mu kruna na kruni bila
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Imal kakav haber za ove sto im isticu ugovori
Jel se to stvarno ZZ vraca?
Iskreno nismo se fino prema njemu ponjeli, otjerasmo ga nakon 3 -4 lose tekme.
Ma da mene brin opet njegova igra u europi, ono orvo pol na kosevu kar smo trebali rumunima dati 4-5 komada je nesto najbolje nase sto smo pokazali unazad mnogo godina, ali onda iduca 3 poluvremena zivi prosjek , znaci qurcina.
Sve je to samo u krug nista novo.
Ma da mene brin opet njegova igra u europi, ono orvo pol na kosevu kar smo trebali rumunima dati 4-5 komada je nesto najbolje nase sto smo pokazali unazad mnogo godina, ali onda iduca 3 poluvremena zivi prosjek , znaci qurcina.
Mislim da ćemo u ponedjeljak gledati, najtužniji derbi ikada, u kojem ce oba aktera jedva čekati kraj, pred rekordno malim brojem gledalaca.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑20 maj 2026, 15:09On nek uziva jos 5 dana koliko mu je ostalo i put domovine nek trazi angazman u 2.HNL.Nema on sta traziti u ovom klubu
-
Bordobojausrcu
- Kontakt:
Evo jedna provjerena informacija. Rahmanovic je dosao u sarajevo da se dogovori sa upravom oko uslova i svega ostalog. Ako se dogovore potpisuje 1000%.
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Koja tri poluvremena?ronaldo99 je napisao/la: ↑20 maj 2026, 15:59Jel se to stvarno ZZ vraca?
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
U15
Zrinjski - FKS 0-2
U17 (45min)
Zrinjski - FKS 0-1
Posusje - Borac 3-0
Ekipa do 15 godina je postala prvak, a ekipa do 17 godina je blizu toga.
Zrinjski - FKS 0-2
U17 (45min)
Zrinjski - FKS 0-1
Posusje - Borac 3-0
Ekipa do 15 godina je postala prvak, a ekipa do 17 godina je blizu toga.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Mislim da ce gori bit samo onaj sto se igrao na igralistu u Zenici bez publike.Ja sam na istoku zaboli me ali ne znam sta im znaci ovo za zapad da samo clanovi mogu,ko da se trude da ih vise bude od nas i ovako ce bit tu negdje.Lucas je napisao/la: ↑20 maj 2026, 16:39Mislim da ćemo u ponedjeljak gledati, najtužniji derbi ikada, u kojem ce oba aktera jedva čekati kraj, pred rekordno malim brojem gledalaca.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑20 maj 2026, 15:09On nek uziva jos 5 dana koliko mu je ostalo i put domovine nek trazi angazman u 2.HNL.Nema on sta traziti u ovom klubu
Za teren nema se sta reci,ljudi trenera nemaju Krpic ce im odrediti sastav,mi sanse ne mozemo stvoriti.Ocekujem reprizu sa Grbavice
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
brate ubili smo Rumune u Sarajevu i onda nam stoper ljevak desnom nogom da gol u suprotne raslje.ronaldo99 je napisao/la: ↑20 maj 2026, 15:59Jel se to stvarno ZZ vraca?
u Rumuniji smo pali 2 dio 2.poluvremena.
Sa Radnikom nikad necu shvatiti da neko moze ZZ reci da je nesto lose napravio, zabili 3 gola i stali, igraci krivi 100%.
jel tempiro formu za Europu jeste, na visok nivo nekih 60tak min, ali ne moze on biti kriv ako neko ne zabije golove iz 5-6 cistih zicera.
Otisao je zbog mijesanja drugih u odredjivanje tima i zbog toga mislim da nema sanse da se vrati ker trenutna struktura ce traziti trenera tipa Cvitanovic kome ce odredjivati ko ce i koliko igrati.
Neznam koji parametri se uzimaju i na osnovu kojih parametara se vaga MARIJEV POSO I RAD U NASEM KLUBU.GalileoGalilei je napisao/la: ↑20 maj 2026, 15:00Ma ide on na kraju sezone, ovo su priče za malu djecu. Još dva kola ostala do kraja, neće reći u javnosti da neko ide. Ne budite naivni.
Ako gledamo izgled gubljenje kupova uigranost igre i ako je IZGLED IGRE uigranost i gubljenje kupova , parametar uredu LOSE JE I TREBA DOBIT NOGU.
Ako gledamo kompletnu sliku i ako uzmemo sve okolnosti i stavimo na taster i realno sagledamo, nebi bas rekao da je ZA SVE LOSE ON KRIV A ZA SVE OSTALO KUPI KAJMAK NAMIC UPRAVA ITD ITD.
Posto vecina se slaze da je prvi dio izvuko uradio dobar posao. To je baska i to necemo detaljno analizirat
Drugi dio otislo je 8-9 igraca medju kojiA GULIJASHVILI I MLINARIC, uz to na zadnjem treningu pred prvu utakmicu se povrijedio RENAN, na koga se bas polagalo puno u ovom djelu prvenstva. I sto je bitno reci povreda se desila njegovom krivicom i nije radi slabe spreme ili slabi priprema. Takodje teska ozleda u orvom kolu MAMASA.
DOSAO JE MENALO I CARLOS kad je vec prvenstvo pocelo uvelko
Plus ivanisevic ivkovic i telalovic
Drugo mjesto po osvojenim bodovima bolji medjuomjer od zrinjskog bolja gol razlika od zrinjskog
Trener pod kojim je najvise moadi igraca dobilo priliku i dobili najvise minuta. VISE NEGO POD ZEKICEM VARESANOVICEM ROZMANOM ZAJEDNO.
Superkup na (neutralnom )terenu plus prije te utakmice tesko pokradeni protiv prijedora na kosevu a prije toga pofino osteceni na kosevu u prvoj utakmici kupa
Izborena evropa 6 kola ranije.
Ako se uzme jos fakt da je ekipa vec do 9 kola dozivila krah i izgubila sve sanse za prvenstvo i ostala bez trenera nakon prvog kola, onda nebi bas bio iznenadjen da Mario ostane.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Meni ova Mamićeva priča o sjedanju i analiziranju svega sa trenerom najviše miriše na to da će se sjesti i kulturno rastati.
Nadam se da sam u pravu i da vrlo brzo vidimo ZZ nazad na funkciji koju nije ni trebao napustiti.
Nadam se da sam u pravu i da vrlo brzo vidimo ZZ nazad na funkciji koju nije ni trebao napustiti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.