FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
98
23%

Ukupno glasova: 431

Ferroviere1987
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ferroviere1987 » 20 maj 2026, 19:41

Ideneide je napisao/la:
20 maj 2026, 19:37
Kako sam nacuo, Ipak nas izgleda nasi skori bivsi koce konkretno i upravo i nisu bas na tragu ovog partnwrstva sa Saninom.

E pa fino... :puke:
Pa to je vec nekako logicnije, 10 godina zivis kao parazit na grbaci kluba i onda ti to neko oduzme, valja onda ustajat na posao jbg tesko je to.

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 20 maj 2026, 19:46

Ferroviere1987 je napisao/la:
Meni ta teorija pada u vodu, navodno radna grupa koja je pregovarala sa Mirvicem dopustila u startu da on svoje investicije osigurava imovinom. A znamo svi sta je jedina tacka i zastita te radne grupe bila, kako je onda Mirvic izglasan ako su oni zastitili zeljinu imovinu? Sta je izglasano na skupstini, nemojte lupati jedno bilo prije pola godine sad skroz neka druga prica kao da ti ljudi nisu pregovarali sa njim prije ulaska u klub, i da se nakon toga statut mjenja kako ko hoce.
Prije pola godine je bila priča, kako mi nudimo potpuno drugačiji model od pitarskog uz potpunu zaštitu imovine kluba. Na kraju ispade, da nismo imali nikakv model, isforsirali čovjeka da pristane biti investitor, pa u hodu sklepali Statut i sada logično kruže razne priče, a niko ništa ne zna. Moj stav je, da je najviše do nas, pa svidjelo se to nekome ili ne.

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 20 maj 2026, 19:55

Meni ta teorija pada u vodu, navodno radna grupa koja je pregovarala sa Mirvicem dopustila u startu da on svoje investicije osigurava imovinom. A znamo svi sta je jedina tacka i zastita te radne grupe bila, kako je onda Mirvic izglasan ako su oni zastitili zeljinu imovinu? Sta je izglasano na skupstini, nemojte lupati jedno bilo prije pola godine sad skroz neka druga prica kao da ti ljudi nisu pregovarali sa njim prije ulaska u klub, i da se nakon toga statut mjenja kako ko hoce.
Ne znam ko je bio u toj radnoj grupi ali ne moze radna grupa dati garancije sta Sanin može ili ne može kada to nije imovina te grupe. Već sam napisao gore, ministarstvo se najvise pita u ovome jer ne zele napraviti presedan da se bez jasnih prava i obaveza neko može dokopati potpune kontrole nad imovinom koju posjeduje neko udruzenje prije dolaska tog investitora. Pogotovo jer se toj imovini digla vrijednost investicijama od strane opštine/kantona/entiteta.

Ukoliko Sanin želi, to može biti regulisano u jednom danu kao u FKS. Skupština ima kontrolu nad identitarnim stvarima, dok bi on imao upravljacke poluge, kontrolu nad imovinom koju on kupi, a da pomoćni teren i stadion budu off limits. To bi ministarstvo glat prihvatilo. Jer je identična stvar prihvaćena Sarajevu. Mogla je njemu radna grupa obećati zaštitu kapitala imovinom ali ministarstvo to ne prihvata. Čovjeka su slagali.
12tiigrac21 je napisao/la:
20 maj 2026, 19:46
Prije pola godine je bila priča, kako mi nudimo potpuno drugačiji model od pitarskog uz potpunu zaštitu imovine kluba. Na kraju ispade, da nismo imali nikakv model, isforsirali čovjeka da pristane biti investitor, pa u hodu sklepali Statut i sada logično kruže razne priče, a niko ništa ne zna. Moj stav je, da je najviše do nas, pa svidjelo se to nekome ili ne.
Ovo je vrlo vjerovatno i ono što se desilo. Nafurali čovjeka da lahko mogu pravno regulisati sve u hodu a ustvari su udarili u zid bez da su imali dobar pravni tim. Sama činjenica da se ni sam Željo ne oglašava povodom ovoga i bez da navijacima kazu šta je konkretan problem i na čemu ministarstvo insistira dovoljno govori da je primarni problem u Želji. Napravljen račun bez krčmara

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 20 maj 2026, 19:57

Logicno.
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Bojkot svih, svega i svugdje
Ultimatum svima
"Objavite statut, pacovi!" - zagraktase kokuzi

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2026, 20:03

Kad vidim koliko su se ovi pitari zadali da nam objasne koliko je Sanin loš i opasan po klub i koliko smo mi nesposobni i naivni tačno sve više podržavam ulazak istog u klub pa makar nam se i o glavu odbilo.

Imate li vi ljudi pametnijeg posla u životu od komentarisanja na ovoj temi?! Bolje vam je da molite Ismira da vas ne ugasi sa ovih 20 miliona koliko mu plivate.

Edit: Možda da skupite za koji bilbord pa da mu zahvalite što vas još drži u životu jer vas neće niko drugi koliko god vas se pokušao riješiti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 20 maj 2026, 20:08

Levin je napisao/la:
20 maj 2026, 20:03
Kad vidim koliko su se ovi pitari zadali da nam objasne koliko je Sanin loš i opasan po klub i koliko smo mi nesposobni i naivni tačno sve više podržavam ulazak istog u klub pa makar nam se i o glavu odbilo.

Imate li vi ljudi pametnijeg posla u životu od komentarisanja na ovoj temi?! Bolje vam je da molite Ismira da vas ne ugasi sa ovih 20 miliona koliko mu plivate.
Ja nigdje nisam napisao da je Sanin los, naprotiv, podrzavam da što više privatnog kapitala dođe u Sarajevske klubove i da se mogu pobit sa Zrinjskim/Borcem i u evropi. Ja sam se ovdje aktivirao jer mi je nevjerovatno kako u jedno zadnjih 10 stranica upisa samo 2-3 osobe postavljaju pitanje "šta ako je zeljo zeznuo nesto u procesu" dok svi ostali hebu ministru majku i kuju neke hdz zavjere protiv zelje :crazy:

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 20 maj 2026, 20:11

Ideneide je napisao/la:
Kako sam nacuo, Ipak nas izgleda nasi skori bivsi koce konkretno i upravo i nisu bas na tragu ovog partnwrstva sa Saninom.

E pa fino... :puke:
Ja danima pišem o tome. Ali vidim klub šuti, grupa šuti, političari sa zapada šute. Znači svi oni su prešutno saglasni sa ovim razvojem događaja. Ok, ako je njima svejedno, onda nema smisla dalju bitku voditi.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2026, 20:21

EBSCO je napisao/la:
20 maj 2026, 20:08
Levin je napisao/la:
20 maj 2026, 20:03

Ja nigdje nisam napisao da je Sanin los, naprotiv, podrzavam da što više privatnog kapitala dođe u Sarajevske klubove i da se mogu pobit sa Zrinjskim/Borcem i u evropi. Ja sam se ovdje aktivirao jer mi je nevjerovatno kako u jedno zadnjih 10 stranica upisa samo 2-3 osobe postavljaju pitanje "šta ako je zeljo zeznuo nesto u procesu" dok svi ostali hebu ministru majku i kuju neke hdz zavjere protiv zelje :crazy:
Opet bih te zamolio da svoje stavove iznosiš na pravom mjestu a to je tema posvećena navijačima FK Sarajevo i ostalim temama namjenjenim svim navijačima. Ovo što radiš je krajnje maliciozno i nekorektno (da ne kažem, šupački, debilno i seljački jer to ne bi bilo uredu).

Sportski pozdrav

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 20 maj 2026, 20:27

Moderatora, admina, pitare sto pisu ovdje ovaj marokanac, ebsco itd sve redom nabijem na ku*ac, evo banuj me admine usta te je*em zvaljava, ljudi hladno na temi pisu, predstavljaju se da su nesto sto nisu mjesecima, niko nista

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2026, 20:39

Potpisuje li ministar Skobic registraciju novog Statuta FK Željezničar?

Obećao u utorak, pa odložio za četvrtak

Sapunica oko registracije novog Statuta FK Željezničar ne prestaje. Ministar pravde Federacije BiH Vedran Skobic je obećao staviti paraf u utorak i onda to nije učinio. Navodno je čvrsto obećao da će to napraviti u četvrtak.

Time bi se potvrdio status Sanin Mirvic kao strateškog partnera u Željezničaru i otvorilo bi se novo poglavlje u istoriji kluba.

Kako sam saznao na ministra Skobica se osim pritiska navijača i javnosti sručio i pritisak Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Serija telefonskih poziva o zaštiti američkih investicija su, izgleda, poremetili ministrove planove i našao se između čekića i nakovnja.

Prema podacima koje imam ministru Skobicu je naređeno da ne potpisuje do održavanja Skupštine FK Željezničar. Ekipa okupljena i sada gura ulazak ASA osiguranja se tako nada da će izbaciti Mirvića iz igre. U toj ekipi su nekadašnji celnici kluba Admir Tunovic i Jasmin Badzak koji, navodno, ima podršku i premijera Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića pa tako mnoge stvari postaju jasnije.

Prošla garnitura na čelu kluba, kojoj su pripadala spomenuta dvojica, već su neuspješno pokušali prodati trgovačkom lancu Bingo prodati pomoćni teren stadiona Grbavica sa okolnim zemljištem. Kako stvari stoje nema sumnje da će isto pokušati uraditi i sa ulaskom ASA osiguranja u klub.

Iza ove dvojice stoji niz mutnih poslova i nejasnoća u vezi pojedinih transfera. Pokušaja prodaje Al-Jabera iza leđa saudijske fondacije. Angažman Ermina Zeca koji je Badzak obećao sam finansirati, a na kraju je Željezničar koštao 250.000 KM. Smijurija od pokušaja "otimanja" Adema Ljajića Sarajevu.

Kako god bilo mnogo stvari će se desiti i riješiti u četvrtak i petak. Nadam se samo najbolje za Željezničar.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 maj 2026, 20:41

Toliko je tema ozbiljna, toliko velikih navijaca kluba, da sam morao sad pojesti doner u zeksu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2026, 20:46

Levin je napisao/la:
20 maj 2026, 20:39
Potpisuje li ministar Skobic registraciju novog Statuta FK Željezničar?

Obećao u utorak, pa odložio za četvrtak

Sapunica oko registracije novog Statuta FK Željezničar ne prestaje. Ministar pravde Federacije BiH Vedran Skobic je obećao staviti paraf u utorak i onda to nije učinio. Navodno je čvrsto obećao da će to napraviti u četvrtak.

Time bi se potvrdio status Sanin Mirvic kao strateškog partnera u Željezničaru i otvorilo bi se novo poglavlje u istoriji kluba.

Kako sam saznao na ministra Skobica se osim pritiska navijača i javnosti sručio i pritisak Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Serija telefonskih poziva o zaštiti američkih investicija su, izgleda, poremetili ministrove planove i našao se između čekića i nakovnja.

Prema podacima koje imam ministru Skobicu je naređeno da ne potpisuje do održavanja Skupštine FK Željezničar. Ekipa okupljena i sada gura ulazak ASA osiguranja se tako nada da će izbaciti Mirvića iz igre. U toj ekipi su nekadašnji celnici kluba Admir Tunovic i Jasmin Badzak koji, navodno, ima podršku i premijera Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića pa tako mnoge stvari postaju jasnije.

Prošla garnitura na čelu kluba, kojoj su pripadala spomenuta dvojica, već su neuspješno pokušali prodati trgovačkom lancu Bingo prodati pomoćni teren stadiona Grbavica sa okolnim zemljištem. Kako stvari stoje nema sumnje da će isto pokušati uraditi i sa ulaskom ASA osiguranja u klub.

Iza ove dvojice stoji niz mutnih poslova i nejasnoća u vezi pojedinih transfera. Pokušaja prodaje Al-Jabera iza leđa saudijske fondacije. Angažman Ermina Zeca koji je Badzak obećao sam finansirati, a na kraju je Željezničar koštao 250.000 KM. Smijurija od pokušaja "otimanja" Adema Ljajića Sarajevu.

Kako god bilo mnogo stvari će se desiti i riješiti u četvrtak i petak. Nadam se samo najbolje za Željezničar.

Niksic klosar, kao i ostali
Ne trebaju nam badzak i ekipa, to je odmah vracanje na mahalu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 20 maj 2026, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2026, 20:46

Ministar nije čekao četvrtak

Skobiceva odbijenica za Željezničar

Događanja vezana za FK Željezničar se smjenjuju brzinom svjetlosti. Ministar pravde Federacije BiH Vedran Skobic je danas pozvao advokate Sanin Mirvic na razgovor i uručio im odbijenicu. Statut kluba još neće dobiti zeleno svjetlo.

Sada je problem u zapisniku sa Skupštine koja je krajem decembra dala glas Saninu Mirviću da moze uci u klub. Ministarstvo je dobilo zapisnik još u decembru i vratilo ga nakon pregleda, da bi danas ministar Skobic rekao advokatima da Statut ne može biti potvrđen bez zapisnika.

Skobic je advokatima rekao sta je potrebno učiniti da bi se Statut potvrdio i registrovao. Mirvićev advokatski tim će u najskorijem roku uraditi po ministrovim preporukama.

Navodno ministar Skobic niti jednom advokatima nije dao pismene preporuke nego se sve svodilo na usmena uputstva.

Kako sam saznao Skobic nije ni razmatrao verziju Statuta koju je dobio u aprilu sa unesenim svim preporukama.

Očekuje se Skupština u petak prihvatiti sve preporuke koje je dao ministar Skobic i tako dati saglasnost i povjerenje Mirviću da nastavi sa poslom koji je započeo.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 20 maj 2026, 20:57

Bilo je pitanje vremena kada će se uključit američka ambasada, ipak je čovjek njihov državljanin.
Sad ćemo vidit muda HDZ-a

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 maj 2026, 20:58

Bas ambasadu Amerike boli tuki za statut. Kakve budale 🤣🤣🤣

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2026, 21:00

Arma00 je napisao/la:
20 maj 2026, 20:57
Bilo je pitanje vremena kada će se uključit američka ambasada, ipak je čovjek njihov državljanin.
Znaci Badzak, Niksic guraju Asu u Zelju, vjerovatmo da nam prodaju pomocni i naprave njihov objekat
Ne vidim zasto bi Asa drugacije gurala se u tu pricu, a da nema velike koristi
Pisali su gore momci, a ja sam mislio da je sda, ali ipak njiva
Samo Sanin Mirvic, ne treba nam politika u klubu!!
Suradnja sa nacelnicom, ministrom sporta i drzavom je ok, ali ne treba nam da nam stranke kroje sudbinu!!!!
Asa ako hoce da ulozi u Zeljeznicar, neka se dogovori sa Saninom da zajedno naprave kamp, a Nikisic, mahala i talovi nam ne trebaju!
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 maj 2026, 21:12

NoDi80 je napisao/la:
20 maj 2026, 21:00
Arma00 je napisao/la:
20 maj 2026, 20:57
Znaci Badzak, Niksic guraju Asu u Zelju, vjerovatmo da nam prodaju pomocni i naprave njihov objekat
Ne vidim zasto bi Asa drugacije gurala se u tu pricu, a da nema velike koristi
Pisali su gore momci, a ja sam mislio da je sda, ali ipak njiva
Samo Sanin Mirvic, ne treba nam politika u klubu!!
Suradnja sa nacelnicom, ministrom sporta i drzavom je ok, ali ne treba nam da nam stranke kroje sudbinu!!!!
Asa ako hoce da ulozi u Zeljeznicar, neka se dogovori sa Saninom da zajedno naprave kamp, a Nikisic, mahala i talovi nam ne trebaju!
Tako je, rekni him

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, RaketaBN i 57 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []