NBA 2025-26 Playoffs
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2025-26 Playoffs
Ova serija je gotova,NYK je ionako bolja ekipa,a jos kad ovako prvu izgubis pakuj kofere.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
7ipo minuta do kraja, imaš +22 i izgubiš. Gotova serija je ovo
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Bravo NY
- Shategabri
- Kontakt:
E čuj gotova serija nakon g1
Al jest choke. Mogli su se doduše spasiti da uđe Merillova trojka (bukvalno iscurilo iz koša), a prije toga Knicksima uđe ona blentava trojka za izjednačenje.
Obje prve u produžetke. Bolje nije moglo.
Al jest choke. Mogli su se doduše spasiti da uđe Merillova trojka (bukvalno iscurilo iz koša), a prije toga Knicksima uđe ona blentava trojka za izjednačenje.
Obje prve u produžetke. Bolje nije moglo.
Koševo Zapad
sta prosuse majko mila 
Jos da okc oce izjednacit protiv onih vanzemaljaca i tankera,super bi bio PO
Pa polako ljudi nista nije gotovo nakon game1 niti nakon game2 bez obzira kakav rezultat bude.
Na zapadu ako se Fox brzo ne vrati bice tesko za SaS iako njima pase ovaj OKc kao nikome drugome.
A na istoku CLE itekako ima sansu protiv ovog NYK. Bice to obe duge serije .
Na zapadu ako se Fox brzo ne vrati bice tesko za SaS iako njima pase ovaj OKc kao nikome drugome.
Ma Knicks su u naletu, igraju dobar playoff, plus su nabrijani da konacno odu u finale, posebno Brunson. A s druge strane ovaj Cle je cudna ekipa, gubili su 2-0 protiv Detroita pa prodjose, i to dvije dobise u Detroitu nakon sto su sve gubili na strani.
Sinoc su dobijenu tekmu izgubili, pustise da Knicks "napadaju" Hardena, to ne bi trebali dopustiti opet.
Sinoc su dobijenu tekmu izgubili, pustise da Knicks "napadaju" Hardena, to ne bi trebali dopustiti opet.
Cavse nikako otpisati iako ovo ide ka 4:1 za NY.
Kakve su ljige ovi iz OKC svi redom, nevjerovatno odvratna ekipa. Odavno mi neka ekipa nije bila gadnije od njih, cak mi ni inter nije toliko mrzak kako oni, eto dotle je doslo.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Cavsi su sinoć propustili odličnu priliku protiv vidno hrđavih Knicksa da žestoko zakuhaju seriju.
Knicksi na poluvremenu bili 2/19 (~10%) za 3 na poluvremenu i 4/23 (~18%) kroz tri četvrtine, a većina tog su bili dobri, otvoreni šutevi. Pričamo o ekipi koja je bila ubjedljivo najbolja u šutu za 3 tokom ovog playoffa, sa skoro 41% do prije jučerašnje utakmice. Jednostavno, vidjelo se da su van ritma, kao što sam i napisao da bi se moglo očekivati.
Ali ono što trebam svakako spomenuti je dobra odbrana Allena i Mobleya nad KAT-om. U dobrom dijelu su neutralisali njegovu ulogu kao huba s lakta, međutim, zato su s druge strane demolirani dropom koji su igrali u pick and rollu, pokušavajući braniti Brunsona. Bilo je pregršt prilika s poludistance baš iz tog razloga, i prije nego što je Brunson počao s lovljenjem matchupa s Hardenom.
S druge strane, ono što me apsolutno izbijalo je skoro ničim izazvano trepovanje/udvajanje Hardena visoko iznad perimetra. Uredu, razumijem taj neki rezon da često gubi lopte pa da pokušavaš iznuditi izgubljenu, ali nije ni Harden sad neki rookie pa da spamuješ to skoro svaku defanzivnu instancu i očekuješ da će izgubiti loptu svaki put. Ostani u linijama dodavanja i u single coverageu i to je to, ovako su skoro svaki put pravili višak, nakon čega naravno rotacije nisu uspjele stići na otvorenog šutera i tako su i dali priliku Cavsima da se raspucaju. Uz hrđavost, po meni glavni razlog one 20+ rupe. Brown je znao praviti i slične greške u seriji protiv Atlante. Ako se želi uzeti titula, takve trenerske greške se trebaju svesti na minimum i reagovati, mijenjati mnogo, mnogo brže.
Nisam neko ko je poprilično zastupljenog i poznatog mišljenja da ovakav tip devastirajućeg poraza te odmah može koštati serije, iako se slično naveliko pričalo nakon uporedivog poraza Knicksa protiv Pacersa u prvoj prošli ECF.
I jedna zanimljivost usput:

Knicksi na poluvremenu bili 2/19 (~10%) za 3 na poluvremenu i 4/23 (~18%) kroz tri četvrtine, a većina tog su bili dobri, otvoreni šutevi. Pričamo o ekipi koja je bila ubjedljivo najbolja u šutu za 3 tokom ovog playoffa, sa skoro 41% do prije jučerašnje utakmice. Jednostavno, vidjelo se da su van ritma, kao što sam i napisao da bi se moglo očekivati.
Ali ono što trebam svakako spomenuti je dobra odbrana Allena i Mobleya nad KAT-om. U dobrom dijelu su neutralisali njegovu ulogu kao huba s lakta, međutim, zato su s druge strane demolirani dropom koji su igrali u pick and rollu, pokušavajući braniti Brunsona. Bilo je pregršt prilika s poludistance baš iz tog razloga, i prije nego što je Brunson počao s lovljenjem matchupa s Hardenom.
S druge strane, ono što me apsolutno izbijalo je skoro ničim izazvano trepovanje/udvajanje Hardena visoko iznad perimetra. Uredu, razumijem taj neki rezon da često gubi lopte pa da pokušavaš iznuditi izgubljenu, ali nije ni Harden sad neki rookie pa da spamuješ to skoro svaku defanzivnu instancu i očekuješ da će izgubiti loptu svaki put. Ostani u linijama dodavanja i u single coverageu i to je to, ovako su skoro svaki put pravili višak, nakon čega naravno rotacije nisu uspjele stići na otvorenog šutera i tako su i dali priliku Cavsima da se raspucaju. Uz hrđavost, po meni glavni razlog one 20+ rupe. Brown je znao praviti i slične greške u seriji protiv Atlante. Ako se želi uzeti titula, takve trenerske greške se trebaju svesti na minimum i reagovati, mijenjati mnogo, mnogo brže.
Nisam neko ko je poprilično zastupljenog i poznatog mišljenja da ovakav tip devastirajućeg poraza te odmah može koštati serije, iako se slično naveliko pričalo nakon uporedivog poraza Knicksa protiv Pacersa u prvoj prošli ECF.
I jedna zanimljivost usput:

"Your favorite player's favorite player" - MB
-
TripleThreat
- Kontakt:
Vidio sam tu izjavu još sinoć.
Nije ovo više Harden iz Houstona da bude prva opcija u napadu i toliko vremena s loptom. Mislim, sinoć su zamke svakako i bile u vrlo ranoj fazi napada, pa onda i iz tog razloga ta "taktika" baš nema rezona. Valjda budu brže prilagodbe.
Nije ovo više Harden iz Houstona da bude prva opcija u napadu i toliko vremena s loptom. Mislim, sinoć su zamke svakako i bile u vrlo ranoj fazi napada, pa onda i iz tog razloga ta "taktika" baš nema rezona. Valjda budu brže prilagodbe.
"Your favorite player's favorite player" - MB
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
OKC večeras mora izjednačiti na 1-1, pritisak je na njima. Ne bi bilo ugodno da idu u SA s 0-2
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Brate ja licno priznajem kao navijac okc da nas mozete dobiti,pokazali ste u game 1 da dobro igrate,a ako veceras dobijete tesko ce biti u SA za okcronaldo99 je napisao/la: ↑20 maj 2026, 12:40Pa polako ljudi nista nije gotovo nakon game1 niti nakon game2 bez obzira kakav rezultat bude.
Nisam ja navijac SAS, Boston je moja ekipaMarkinhio je napisao/la: ↑20 maj 2026, 23:05Brate ja licno priznajem kao navijac okc da nas mozete dobiti,pokazali ste u game 1 da dobro igrate,a ako veceras dobijete tesko ce biti u SA za okcronaldo99 je napisao/la: ↑20 maj 2026, 12:40Pa polako ljudi nista nije gotovo nakon game1 niti nakon game2 bez obzira kakav rezultat bude.
Spurs vs. Thunder
UPCOMING
Live at 2:30 AM CEST
Zivio prime
UPCOMING
Live at 2:30 AM CEST
Zivio prime
Najveći krivac ovde je Silver. Liga im dopusta sve i svasta, a pored svega toga glavni čovek odgovaran za sudjenje je deklarisani navijač OKC
-
TripleThreat
- Kontakt:
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ovo stvarno vise postaje degutantno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.