Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Sindikat12
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Sindikat12 » 21 maj 2026, 09:49

Sve zavisi od toga kako se tekma bude odvijala. Evo napr protiv Katara, kad budemo ganjali golove njega i Kerima ocekujem od prve minute. Ali mora se pokazati na treningu i u prijateljskim utakmicama.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 21 maj 2026, 12:27

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
20 maj 2026, 21:43
DonRamiz je napisao/la:
20 maj 2026, 20:10
Najvise minuta odigranih u kvalifikacijama za SP:
1.Vasilj -720
2.Tahirovic-618
3.Sunjic-534
4.Dzeko-506
5.Dedic-450

slika
To ti je bez ovih zadnjih najvaznijih protiv Italije i Welsa. Evo i minutaza sa ove dvije zadnje ako je kome interesantno.

slika
:thumbup:

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 21 maj 2026, 12:46

SWOT je napisao/la:
21 maj 2026, 09:06
Sport90 je napisao/la:
21 maj 2026, 08:08
rossonero85 je napisao/la:
19 maj 2026, 23:47
Koliku minutažu očekujete za ovog malog Mahmića na Mundijalu? Ipak je dečko tek pozvan u reprezentaciju, a opet s druge strane smo tanki na toj poziciji i mogao bi biti dobro pojačanje, ali da li će biti dovoljno vremena za bilo kakvo uigravanje?
Imace ove dvije tekme protiv Makedonije i Paname, gdje ce sigurno dobiti odredjene i dobre minute (sigurno po minimum 30 min) i ako se u tim utakmicama pokaze da ima neki x faktor i da daje neki novi nivo i da je kliknuo sa ostatkom tima ocekuj da ce biti jedan od privih opcija za izmjenu - a ako ne onda nece ni dobijati minute neke ozbiljne.
Da vam čiča nesto kaze, Mahmić ce započeti sve utakmice na Mundijalu od prve sekunde.
Pa sve ovisi cica od ovih prijateljskih ako tu pokaze klasu naravno da ce biti od prve minute - ako ne onda nece ni igrati neku ozbiljnu ulogu na SP.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 21 maj 2026, 13:31

Goalgetter je napisao/la:
21 maj 2026, 12:47
https://www.transfermarkt.de/barbarez-w ... ews/479776

Intervju za TM.de.
"Being a national team player has to be something special for everyone. Unfortunately, that wasn't always the case in the past."

Pozdrav za Anelku :ljepota:
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 21 maj 2026, 16:25

Sport90 je napisao/la:
21 maj 2026, 12:46
SWOT je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:
21 maj 2026, 08:08

Imace ove dvije tekme protiv Makedonije i Paname, gdje ce sigurno dobiti odredjene i dobre minute (sigurno po minimum 30 min) i ako se u tim utakmicama pokaze da ima neki x faktor i da daje neki novi nivo i da je kliknuo sa ostatkom tima ocekuj da ce biti jedan od privih opcija za izmjenu - a ako ne onda nece ni dobijati minute neke ozbiljne.
Da vam čiča nesto kaze, Mahmić ce započeti sve utakmice na Mundijalu od prve sekunde.
Pa sve ovisi cica od ovih prijateljskih ako tu pokaze klasu naravno da ce biti od prve minute - ako ne onda nece ni igrati neku ozbiljnu ulogu na SP.
Pa i nije neurohirurgija pokazati klasu pored Gigovica, Hadziahmetovica, Tahirovica i Bašića... Zbog toga Mahmić ce 10000% biti starter

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 21 maj 2026, 16:31

SWOT je napisao/la:
21 maj 2026, 16:25
Sport90 je napisao/la:
21 maj 2026, 12:46
SWOT je napisao/la:

Pa i nije neurohirurgija pokazati klasu pored Gigovica, Hadziahmetovica, Tahirovica i Bašića... Zbog toga Mahmić ce 10000% biti starter
Pa dobro ima istine što se tiče kvaliteta, ali opet npr u 4 4 2, Šunjić, Tahirović ili Bašić su bili standardni, uigraniji sa ekipom i vjeruje im više. Tako da očekujem da će opet biti starteri, jedino ako se u Mahmića probudi Bruno Fernandes do SP. :D

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 maj 2026, 16:51

SWOT je napisao/la:
Pa to se isto govorilo i za Gigovica, pa je na kraju postao rezerva rezerve.
Barbarez ima uigran sistem 4-4-2 sa Sunjicem i Tahirovicem, Mahmic se tu ne uklapa nikako.
Basic je prva opcija s klupe.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 21 maj 2026, 16:54

Vjerujem da ćemo preći na 4-2-3-1 kada se Džeko penzioniše, a Ermin će na desetku.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 21 maj 2026, 17:01

19vendetta87 je napisao/la:
21 maj 2026, 16:51
SWOT je napisao/la:
Pa to se isto govorilo i za Gigovica, pa je na kraju postao rezerva rezerve.
Barbarez ima uigran sistem 4-4-2 sa Sunjicem i Tahirovicem, Mahmic se tu ne uklapa nikako.
Basic je prva opcija s klupe.
Niko nije siguran kod Barbareza, i to je ljepota, a svi momci igraju za tim, i svako želi i trudi se da ostane i igra.

Mahmić ima mjesta kao moderna 10-ka (ako bude dobar i ako se bude pokazao) u formaciji u kojoj Džeko odmara, a Tabaković ili Demirović igraju napadača, zavisno kako Tabaković je Poacher ili Target man, a Demirović complete forward ili pressing foward. Džeko je imao razne faze i zbog godina, ali i zbog kvaliteta tih uloga od advance forward, complete forward, playmaking striker, target man itd. Tako da Barbarez, Bajramović i ekipa, znaju najbolje šta će i kako će. Ovo samo da pokažem svoje FM znanje. :D

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 21 maj 2026, 17:59

Sa Mahmicem se moze igrati 4-4-2 u dijamant varijanti, ali isto tako se otvara prilika da igramo sa jednim napadacem.

Desetke su evoluirale u dvije branse. Oni brzi, dobri dribleri su sad na krilu ali se ubacuju centralno. Sporiji ali pametniji igraci igraju jos uvijek primarno na centru terena ali se vracaju da pomognu odbrani, setaci su izumrli odavno.

Kad konacno sredimo vezni red, a Esmir i Kerim izrastu u ozbiljne igrace, mi prelazio na taktiku sa jednim napadacem.

Cisto da vas podjestim na sljedem Svjetskom Prvenstvu Kerimu ce imati 23, a Esmir 24 godine.

Samo srediti vezni red. Mahmic je dobar pocetak
U INAT SVIMA

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 22 maj 2026, 12:18

Sergej Jakirović oko 20 minute o našoj repki Barbarezu, Spahiću i ekipi :ljepota:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 maj 2026, 14:22

Pogledao sam oba videa i jos jednom iznova se pitam kako je moguće da neki nisu mogli prepoznati koliko se trudi(o) i radi(o) ovaj stručni stub…od omalovažavanja, pljuvanja i vrijedjanja do tjeranja i pozivanja na ostavku?!
Zaista se ne mogu načuditi.

Tada sam znao govoriti da su za godinu dana uradili vise posla nego svi selektori za 10 godina. Sada sam svjestan da su uradili mnogo vise posla nego se to brojkama ili nekakvim poredjenjem može i pokušati istaci.

Još mnogo godina da ih gledamo na kormilu reprezentacije, ako Bog da. A to će značiti da i dalje plivamo dobro.

Pa nakon njih da gledamo Mirona ili drugog Sergeja na klupi reprezentacije.

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 22 maj 2026, 15:47

Pred kraj ovog intervjua došao mi je onaj osjećaj ponosa koji se doživljava u toku himne, aBd jedva čekam da vidim ove momke i stručni štab na prvoj utakmici.

Kad se sjetim protiv Argentine na Marakani, čovječe :crazy: Mogu mislit kako je igrat :D
Walk on

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 22 maj 2026, 15:51

hurem je napisao/la:
22 maj 2026, 14:22
Pogledao sam oba videa i jos jednom iznova se pitam kako je moguće da neki nisu mogli prepoznati koliko se trudi(o) i radi(o) ovaj stručni stub…od omalovažavanja, pljuvanja i vrijedjanja do tjeranja i pozivanja na ostavku?!

Tada sam znao govoriti da su za godinu dana uradili vise posla nego svi selektori za 10 godina. Sada sam svjestan da su uradili mnogo vise posla nego se to brojkama ili nekakvim poredjenjem može i pokušati istaci.

Još mnogo godina da ih gledamo na kormilu reprezentacije, ako Bog da. A to će značiti da i dalje plivamo dobro.

Ja bi dodao i Edina Terzica, jedini bh trener koji je igrao finale LP. Naredne sezone preuzima Atletiko Bilbao. Mislim da je svijetla budućnost za našu reprezentaciju pred nama. :bih:

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 22 maj 2026, 15:58

Kapetan je napisao/la:
22 maj 2026, 15:51
hurem je napisao/la:

Ja bi dodao i Edina Terzica, jedini bh trener koji je igrao finale LP. Naredne sezone preuzima Atletiko Bilbao. Mislim da je svijetla budućnost za našu reprezentaciju pred nama. :bih:
Terzic je njemac kojeg Bosna ne zanima ni 1 posto
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 22 maj 2026, 16:23

Spahic98 je napisao/la:
22 maj 2026, 15:58
Kapetan je napisao/la:
22 maj 2026, 15:51
hurem je napisao/la:

Terzic je njemac kojeg Bosna ne zanima ni 1 posto
Ma da, ti ces nam reci da ga ne zanima.

Kod: Označi sve

https://****/427016-posjetili-smo-selo-edina-terzica-kada-je-dosao-svima-je-dao-po-500-eura-a-ocu-je-ispunio-najvecu-zelju

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 22 maj 2026, 19:22

Kad bi bilo idealno, i kad bi Sergej mogao u narednom periodu nekako "sakriti" igrače od naših papaka od novinara... Ali znamo da je to nemoguće. To su tako glupa, površna pitanja, u večini slučajeva retorička, vrtie se uvijek ista pitanja, konstantno i bez teunke obraza.
Ja svaki put imam susramlje kad gledam neki intervju s nekim do igrača. Evo sad zadnji TRT balkan sa Esmirom.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 22 maj 2026, 22:57

FerdinandF je napisao/la:
22 maj 2026, 19:22
Kad bi bilo idealno, i kad bi Sergej mogao u narednom periodu nekako "sakriti" igrače od naših papaka od novinara... Ali znamo da je to nemoguće. To su tako glupa, površna pitanja, u večini slučajeva retorička, vrtie se uvijek ista pitanja, konstantno i bez teunke obraza.
Ja svaki put imam susramlje kad gledam neki intervju s nekim do igrača. Evo sad zadnji TRT balkan sa Esmirom.
Sasvim korektan i topao ljudski intervju, TRT nije sportski medij. Pritom ni Esmirova elokventnost nije još uvijek nivou da na našem jeziku odgovara malo duže rečenice.

A lijepo i čuti krajiški akcent kod voditelja, ne znam momka ali vidi se iz aviona da je brat iz Bihaaća :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []