English Premier League

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

DamirT
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la DamirT » 21 maj 2026, 14:00

ArtemisFowl je napisao/la:
21 maj 2026, 13:45
DamirT je napisao/la:
21 maj 2026, 10:27
gaston je napisao/la:
21 maj 2026, 06:00
Guranje Ricea u BD sam očekivao, kao i Saka "najbolje krilo planete" shouts.. al' maloprije sam naletio na post topnika gdje se poredi Raya i Yashin.

Nek je na dušu svakome ko im je dopustio trofej. :salut:
Pa i Virgil je bio proglasavan boljim od Vidica i Ferdinanda :lol:
Osim nostalgije, šta imaju Rio i Nemanja bolje od Virgila?
Jednostavno bolji igraci, bar za mene licno. Mada je Virgil trenutno u top 5 stopera PL sigurno. Igrali u periodu kad su u napadima bile zvijeri od napadaca u PL. Ovi danasnji napadaci im ne bi mogli vodu nosit.

I da zaboravio sam dodati u prethodnom postu, ove komparacije su bile nakon Virgilove prve sezone u Premier ligi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 maj 2026, 14:02

superFrankie je napisao/la:
21 maj 2026, 13:42
Sto se LP tice, imali su jako lagan put do finala, ali opet jedino bitno tu je da su u finalu.
Sve je lako kad si najjaci :salut:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 21 maj 2026, 14:15

DamirT je napisao/la:
21 maj 2026, 14:00
ArtemisFowl je napisao/la:
21 maj 2026, 13:45
DamirT je napisao/la:
21 maj 2026, 10:27

Pa i Virgil je bio proglasavan boljim od Vidica i Ferdinanda :lol:
Osim nostalgije, šta imaju Rio i Nemanja bolje od Virgila?
Jednostavno bolji igraci, bar za mene licno. Mada je Virgil trenutno u top 5 stopera PL sigurno. Igrali u periodu kad su u napadima bile zvijeri od napadaca u PL. Ovi danasnji napadaci im ne bi mogli vodu nosit.

I da zaboravio sam dodati u prethodnom postu, ove komparacije su bile nakon Virgilove prve sezone u Premier ligi.
Vrlo šturo. Ovi su bolji, tad su bili bolji napadači - sve je prije bilo bolje.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 maj 2026, 14:17

Ma kvalitet lige nije bio losijih zadnjih 10tak godina, a i Arsenal je najlosiji sampion od Lestera, sto pokazuje i broj zabijenih golova. Ali to nije ni bitno. Arsenal je najkonstantnija ekipa ove sezone i moze se reci da su zasluzeno osvojili, iako su imali i lijep poguranac od strane sudija.

Sto se LP tice, imali su jako lagan put do finala, ali opet jedino bitno tu je da su u finalu.
Toliko je los kvalitet EPL da imaju tri finalista u svim evropskim takmicenjima + naredne sezone imat ce rekordan broj predstavnika u Evropi :mrgreen:
Pola lige ce im igrati u evropi. Bas los kvalitet :D

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 21 maj 2026, 14:20

Brokula je napisao/la:
21 maj 2026, 13:34
gaston je napisao/la:
21 maj 2026, 06:00
Guranje Ricea u BD sam očekivao, kao i Saka "najbolje krilo planete" shouts.. al' maloprije sam naletio na post topnika gdje se poredi Raya i Yashin.

Nek je na dušu svakome ko im je dopustio trofej. :salut:
Mene zanima gdje vi nadjete sve te stvari :urnebes:

Bukvalno sve sto pratim na tviteru i redditu je vezano za Arsenal i nigdje ne naidjem na takve postove
To iskače samo hejterima. :kafa: :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 21 maj 2026, 15:08

let3 je napisao/la:
21 maj 2026, 14:17
Ma kvalitet lige nije bio losijih zadnjih 10tak godina, a i Arsenal je najlosiji sampion od Lestera, sto pokazuje i broj zabijenih golova. Ali to nije ni bitno. Arsenal je najkonstantnija ekipa ove sezone i moze se reci da su zasluzeno osvojili, iako su imali i lijep poguranac od strane sudija.

Toliko je los kvalitet EPL da imaju tri finalista u svim evropskim takmicenjima + naredne sezone imat ce rekordan broj predstavnika u Evropi :mrgreen:
Ja sam gori sto za vas mitomane bilo sta normalno napisem. Dovoljno je pogledati broj bodova i zabijenih golova ove sezone od strane Arsenala i to uporediti sa svakim prvakom zadnjih desetak godina

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 maj 2026, 15:19

21 maj 2026, 15:08
let3 je napisao/la:

Ja sam gori sto za vas mitomane bilo sta normalno napisem. Dovoljno je pogledati broj bodova i zabijenih golova ove sezone od strane Arsenala i to uporediti sa svakim prvakom zadnjih desetak godina
Pa zar rasporedjenost bodova ne govori upravo suprotno kad uzmes u obzir da sva 3 engleska tima igraju finala evropskih takmicenja?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 maj 2026, 15:21

Ali zato niko ne spominje da je Arsenal primio najmanji broj golova od svih prvaka jos od sezone 18/19...
Doduse, City je primio 26 golova u sezoni 21/22.

Ne kaze se dzaba napad donosi pobjede, a odbrana titule ;)
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 21 maj 2026, 15:45

Jel realno kakve nebuloze ovi pisu u zadnjih 6 mjeseci? Sramota me citati a kamoli pisati takvo sto. Cuj ovog gore "lagan raspored do finala". Pa sto Chelsea nije bio prvi u grupnoj fazi? Hahaha :yawn:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 maj 2026, 16:00

Wilshere10 je napisao/la:
21 maj 2026, 15:45
Jel realno kakve nebuloze ovi pisu u zadnjih 6 mjeseci? Sramota me citati a kamoli pisati takvo sto. Cuj ovog gore "lagan raspored do finala". Pa sto Chelsea nije bio prvi u grupnoj fazi? Hahaha :yawn:
Ironija je ta što bi PSG-u garant teže bilo sa Sportingom nego li Chelseam što je bilo, napunjeni ko filovane paprike i oni su kao teži dio rasporeda. :stop:

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 21 maj 2026, 16:04

Brokula je napisao/la:
21 maj 2026, 15:19
21 maj 2026, 15:08
let3 je napisao/la:

Pa zar rasporedjenost bodova ne govori upravo suprotno kad uzmes u obzir da sva 3 engleska tima igraju finala evropskih takmicenja?
Ne, to govori ono sto svi ovdje tvrdimo vec neko vrijeme, da je EPL “NBA” za druge lige. Ali ne i da je Arsenal bolji prvak od Citya, Liverpoola, pa i Chelseaja zadnjih 10 godina. Samo mi nije jasno sto vam je to sad toliko bitno, kad je najbitnije da ste napokon prvaci

Invincibles14
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles14 » 21 maj 2026, 16:35

Joj vi stvarno raspravljate s ovim likom, davi.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 21 maj 2026, 16:53

Ah evo i glavnog bolesnika. Ne znam samo cemu ovoliko spominjanje Chelseaja, kad ove sezone nismo ni najmanje bitni. Izgleda da smo vam ozbiljne komplekse nabili u ovom periodu od 22 godine, vise nego sto sam mislio.

Ali nevjerovatno koliko mitomanije, i onda se cude sto su svi protiv Arsenala navijali..

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 21 maj 2026, 17:39

feniksptica je napisao/la:
21 maj 2026, 09:59
tutankamon1905 je napisao/la:
21 maj 2026, 09:31
Odavno nije bio losiji prvak od Arsenala. Nesto kao Leicester onomad, s tim da je Leicester igrao puno atraktivnije i ljepse pa su pobrali neke simpatije i nas neutralnih
Oli da je vratimo nesreco ?
Nikako. Uzeli ponudjeno. Nisam rekao ni da je nezasluzeno, osim da je ovo jedan od losijih prvaka

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 21 maj 2026, 17:46

baboedindzeko09 je napisao/la:
21 maj 2026, 13:54
Zamisli, ekipa koja je bila najbolja u ligaškom dijelu LP imala najlakši put do finala.
Liverpul na aparatima :mrgreen: Mislim da samo Liverpul moze biti takav baksuz kao prošle godine kad su bili prvi u liga fazi i odma naletili na PSG narednu rundu.

EPL je nikada jača, u zadnjih par godina konferencijske lige osvajali su je west ham, prosle godine celzi a sad priliku ima Palas. Zadnja dva pobjednika evropa lige su englezi + su je periodicno osvajali 2x celzi pa i united.

Ni u LP se ne stoji lose gdje su zadnjih godina osvajali Liverpul, Celzi, City, a Liverpul pored toga 2x bio u finalu protiv Reala. Bilo je jos situacija gdje se potrefilo da je englez protiv engleza liverpul vs totenhem, celzi vs city.

Kad se pogleda unazad malo jace od 10 godina EPL su osvajali United, City, Lester, Chelsea, Liverpool i sad Arsenal. Koja je jos liga imala toliko razlicitih pobjednika? Mozda jedino Serija A sa Juvetom, Milanom, Interom i Napolijem. Ali su zato jako losi u evropskim takmicenjima bili. Ostalo je sve talašika gdje jedna ekipa dere ligu gdje jednom u 10 godina iskoci novi pobjednik i to više zbog toga što je dominantna ekipa bila loša a ne radi svoje individualne kvalitete

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 21 maj 2026, 18:33

baboedindzeko09 je napisao/la:
21 maj 2026, 13:54
Zamisli, ekipa koja je bila najbolja u ligaškom dijelu LP imala najlakši put do finala.
To bi zaista trebalo biti tako i bilo bi logično da bude.

Praktično nije.

Bayern kao 2. mjesto nakon ligaške faze, imao je potpuno istu šansu kao Arsenal da dobije ''lagan'' put do eventualnog finala sa Arsenalom.
Oni dobili put Atalanta - Real - PSG.

Liverpool prošle sezone baš ekstreman primjer da pozicija 1 ne garantuje ništa. Ali eto od ove godine barem taj broj 1 igra svaku uzvratnu kod kuće kao vid neke prednosti.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 21 maj 2026, 18:55

Igrao je Arsenal i lijepo i atraktivno i napadački pa su uzeli krompir glamočki.
Arteta uze ligu i igra finale lš. A narod još drobi o igri i zasluženo/nezasluženo.
Živi bili pa vidjeli, kad ode on s klupe Arsenala, biće "Vraćaj Mikela, pogibosmo".
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 21 maj 2026, 19:19

Bravo za tuchela, kakav više foden, nebitalac. Ni palmer nije zaslužio, ali palmer s klupe uvijek može nešto izmisliti, ovaj je igrač sistema koji je izumro.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 maj 2026, 19:20

LenyYoro15 je napisao/la:
21 maj 2026, 18:33
Bayern kao 2. mjesto nakon ligaške faze, imao je potpuno istu šansu kao Arsenal da dobije ''lagan'' put do eventualnog finala sa Arsenalom.
Oni dobili put Atalanta - Real - PSG.
Pa sve lagan put osim PSG-a.
Nije ni Arsenal kriv što je Barcelona syebala sebi polufinale i pustile OG teroriste da zalutaju tamo.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 21 maj 2026, 19:31

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []