Kakvim godinama,ove sezone i prosle jedino je bilo koliko toliko uspjesna sto se tice bodova u ligaskom rejtingu,21,22,23 za zaboravVivaLaStella je napisao/la: ↑21 maj 2026, 14:12Kako misliš "vidjet ćemo"? Bukvalno gledamo već godinama. Mislio sam da si u toku.Vidjet cemo oba kkuba u evropskim utakmicama
Prva Liga FBiH 2025/26
Moderator/ica: GracanicaAA
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: Prva Liga FBiH 2025/26
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Tacno. Zeljo za vrijeme mandata Ivice Osima i poslije Zeljo i Sarajevo kada je Begic bio tu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 13:43Drzim se ja svega,vrlo dobro znam kako stoje stvari,ne lažem prvo sebe,dovoljno sam pametan da shvatim sta pojedinci,kao i pojedini klubovi godinama rade na štetu drugih
Celik!3,2,2.
- VivaLaStella
- Kontakt:
"Koliko toliko uspješna" za nekog ko je totalno neobjektivan, jer su kao prvi od BH klubova uspjeli izboriti grupnu pa i nokaut fazu nekog evropskog takmičenjaAmirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 14:36Kakvim godinama,ove sezone i prosle jedino je bilo koliko toliko uspjesna sto se tice bodova u ligaskom rejtingu,21,22,23 za zaboravVivaLaStella je napisao/la: ↑21 maj 2026, 14:12Kako misliš "vidjet ćemo"? Bukvalno gledamo već godinama. Mislio sam da si u toku.Vidjet cemo oba kkuba u evropskim utakmicama
Dakle, brojke ne lažu. Očigledno je da organizacioni rast Borca i Zrinjskog pokazuje i bolje rezultate u Evropi, dok vi stojite u mjestu, a Željo tone. Al da, kRiVi sU sRBi, hRvATi i VanZemLjOci
fīat iūstitia ruat cælum
Licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027 dobili su sljedeći klubovi:
NK BRATSTVO Gračanica, FK BUDUĆNOST Banovići, NK ČELIK Zenica, NK GOŠK Gabela, NK JEDINSTVO Bihać, FK RADNIK Hadžići, FK SLOBODA Tuzla, NK STUPČANICA Olovo, HNK TOMISLAV Tomislavgrad, NK TRAVNIK Travnik, FK TUZLA CITY Simin Han i NK VITEZ Vitez.
Licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027 nisu dobili:
FK IGMAN Konjic i NK TOŠK Tešanj.
U sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove iz nižeg ranga takmičenja licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027 dobili su sljedeći klubovi:
HNK ČAPLJINA Čapljina, NK ROMARI Vitez, FK RUDAR Kakanj i NK ZVIJEZDA Gradačac.
Licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027, u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove iz nižeg ranga takmičenja nisu dobili:
NK RUDAR Kamengrad, NK KLJUČ i NK LJUBUŠKI.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Prvo izbaci retoriku Srbi-Hrvati,i jednu i drugi igraju pod zastavomVivaLaStella je napisao/la: ↑21 maj 2026, 15:55"Koliko toliko uspješna" za nekog ko je totalno neobjektivan, jer su kao prvi od BH klubova uspjeli izboriti grupnu pa i nokaut fazu nekog evropskog takmičenjaAmirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 14:36Kakvim godinama,ove sezone i prosle jedino je bilo koliko toliko uspjesna sto se tice bodova u ligaskom rejtingu,21,22,23 za zaboravVivaLaStella je napisao/la: ↑21 maj 2026, 14:12
Kako misliš "vidjet ćemo"? Bukvalno gledamo već godinama. Mislio sam da si u toku.Zrinjski se protiv Crystal Palacea i Aston Ville nije osramotio, a Sarajevo je ispadalo redom od Celtica, Milsami Orhei, Torpeda, Trnave.. dok '22. nisu ni igrali Evropu, a da i ne pominjemo one utakmice protiv ozbiljnih protivnika tipa Gladbach i Atalanta gdje su primili sveukupno 20 golova. Borac se npr. osramotio protiv Islanđana, ali su se vratili sljedeće sezone i ostvarili najveći uspjeh jednog bh. kluba u Evropi.
Dakle, brojke ne lažu. Očigledno je da organizacioni rast Borca i Zrinjskog pokazuje i bolje rezultate u Evropi, dok vi stojite u mjestu, a Željo tone. Al da, kRiVi sU sRBi, hRvATi i VanZemLjOci
To što su izborili grupnu/nokaut fazu ,sebi su,ali sam ja mišljenja da bi ti crkao od zavisti kada bi to učinilo Sarajevo ili Željezničar ili npr Velež.
Sarajevu se ne moze zamjeriti sto su izgubili od Craiove,Trnave.
Od Torpeda je Sarajevo nesretno ispalo nakon penala,sigurno nisu bolji klub.
Jedina zamjerka su Millsami.
Brzo se zaborave porazi Borca od ekipa poput B36 Torshavn,Santa Colome,ali je bitno da se pamte porazi Sarajeva i Zeljezničara,to je bitno.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Pa hoce li iko ispasti iz ove vesele Federalne lige,zar Tuzla City nije u nizem ranguDamirT je napisao/la: ↑21 maj 2026, 16:06Licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027 dobili su sljedeći klubovi:
NK BRATSTVO Gračanica, FK BUDUĆNOST Banovići, NK ČELIK Zenica, NK GOŠK Gabela, NK JEDINSTVO Bihać, FK RADNIK Hadžići, FK SLOBODA Tuzla, NK STUPČANICA Olovo, HNK TOMISLAV Tomislavgrad, NK TRAVNIK Travnik, FK TUZLA CITY Simin Han i NK VITEZ Vitez.
Licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027 nisu dobili:
U sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove iz nižeg ranga takmičenja licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027 dobili su sljedeći klubovi:
Licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027, u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove iz nižeg ranga takmičenja nisu dobili:
Prosiruje se liga, mislim da nece niko ispasti.Amirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 16:14Pa hoce li iko ispasti iz ove vesele Federalne lige,zar Tuzla City nije u nizem ranguDamirT je napisao/la: ↑21 maj 2026, 16:06Licencu za učešće u takmičenju WWIN Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2026/2027 dobili su sljedeći klubovi:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Sad sam procitao da je 16 klubova,dakle Rudar Kakanj i Zvijezda,ali sta je sa licencama za Tošk i Igman,a sta je sa ostala dva kluba koja su bili prvaci u drugim ligama
Ima i drugostepena, tako da ce najvjerovatnije i TOSK i Igman tu dobiti licencu. Za nastup u Prvoj Ligi dobili su i Zvijezda, Rudar Kakanj, Romari Vitez i Capljina, tako da ce ovi klubovi najvjerovatnije od slijedece sezone biti novi prvoligasi. Nakon sto Čelik udje u PL (a niko iz federacije ne ispadne iz PL), i nakon sto Tuzla City ispadne u nizi rang to je tih 16 klubova u ligi za sezonu 2026/2027:
Stupcanica, Travnik, TOSK, Buducnost, Sloboda, Jedinstvo, GOSK, Tomislav, Radnik H, Igman, Bratstvo, Vitez, Zvijezda, Rudar Kakanj, Romari Vitez i Capljina.
Stupcanica, Travnik, TOSK, Buducnost, Sloboda, Jedinstvo, GOSK, Tomislav, Radnik H, Igman, Bratstvo, Vitez, Zvijezda, Rudar Kakanj, Romari Vitez i Capljina.
a Brotnjo,Troglav i Kruševo ?
-
BosnianRahatluk
- Kontakt:
Rudar Kamengrad koliko znam pokusava da dogovori sa Podgrmecom da prijave njihov stadion za 1 ligu. Hoce li uspjeti, gdje je zapelo ne znam ali ne treba ih otpisatiphillies je napisao/la: ↑21 maj 2026, 16:42Ima i drugostepena, tako da ce najvjerovatnije i TOSK i Igman tu dobiti licencu. Za nastup u Prvoj Ligi dobili su i Zvijezda, Rudar Kakanj, Romari Vitez i Capljina, tako da ce ovi klubovi najvjerovatnije od slijedece sezone biti novi prvoligasi. Nakon sto Čelik udje u PL (a niko iz federacije ne ispadne iz PL), i nakon sto Tuzla City ispadne u nizi rang to je tih 16 klubova u ligi za sezonu 2026/2027:
Capljina im bjezi 5 bodova, tri kola do kraja. U slijedecem kolu Brotnjo i Troglav igraju medjusobno i fakticki ko izgubi ispada iz utrke. Krusevo od ova tri "gonica" ima najlaski raspored, ali o svemu se pita Čapljina kojoj trebaju dvije pobjede u tri kola. Ako rijesi Turbinu u gostima u slijedecem kolu, kod kuce ceka Neum i to bi mogla biti ovjera prvog mjesta. U tom slucaju u posljednjem kolu i gostovanje Brotnji imalo bi revijalan karakter.
Po rezultatima Rudar bi trebao uci, to svakako. Ovdje sam gledao vise licence, koju nije dobio na prvostepenoj, pa rekoh mozda nema ambicije za ulazak. Uglavnom, vidjecemo odluke drugostepene.BosnianRahatluk je napisao/la: ↑21 maj 2026, 21:30
Rudar Kamengrad koliko znam pokusava da dogovori sa Podgrmecom da prijave njihov stadion za 1 ligu. Hoce li uspjeti, gdje je zapelo ne znam ali ne treba ih otpisati
- VivaLaStella
- Kontakt:
imaš pravo na svoje mišljenje, ma koliko god ono glupo biloAmirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 16:11Prvo izbaci retoriku Srbi-Hrvati,i jednu i drugi igraju pod zastavomVivaLaStella je napisao/la: ↑21 maj 2026, 15:55"Koliko toliko uspješna" za nekog ko je totalno neobjektivan, jer su kao prvi od BH klubova uspjeli izboriti grupnu pa i nokaut fazu nekog evropskog takmičenjaAmirutah1988 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 14:36
Kakvim godinama,ove sezone i prosle jedino je bilo koliko toliko uspjesna sto se tice bodova u ligaskom rejtingu,21,22,23 za zaboravZrinjski se protiv Crystal Palacea i Aston Ville nije osramotio, a Sarajevo je ispadalo redom od Celtica, Milsami Orhei, Torpeda, Trnave.. dok '22. nisu ni igrali Evropu, a da i ne pominjemo one utakmice protiv ozbiljnih protivnika tipa Gladbach i Atalanta gdje su primili sveukupno 20 golova. Borac se npr. osramotio protiv Islanđana, ali su se vratili sljedeće sezone i ostvarili najveći uspjeh jednog bh. kluba u Evropi.
Dakle, brojke ne lažu. Očigledno je da organizacioni rast Borca i Zrinjskog pokazuje i bolje rezultate u Evropi, dok vi stojite u mjestu, a Željo tone. Al da, kRiVi sU sRBi, hRvATi i VanZemLjOci,tako da su bosanskohercegovački klubovi.
To što su izborili grupnu/nokaut fazu ,sebi su,ali sam ja mišljenja da bi ti crkao od zavisti kada bi to učinilo Sarajevo ili Željezničar ili npr Velež.
Sarajevu se ne moze zamjeriti sto su izgubili od Craiove,Trnave.
Od Torpeda je Sarajevo nesretno ispalo nakon penala,sigurno nisu bolji klub.
Jedina zamjerka su Millsami.
Brzo se zaborave porazi Borca od ekipa poput B36 Torshavn,Santa Colome,ali je bitno da se pamte porazi Sarajeva i Zeljezničara,to je bitno.
fīat iūstitia ruat cælum
Ispasti će TC samo, iz DLF ući malo više timova bez baraža.
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
- Bazinga12345
- Kontakt:
Eto Posušaka naredne sezone u federalnoj, sve su prilike.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
-
BosnianRahatluk
- Kontakt:
TC i vjerovatno Tomislav...Bice vrlo napeto.
posušje i prošle sezone zaslužilo da ispadne kad je Stupčanica ostala bez licence
- BatistutA19
- Kontakt:
Ma Posusje je samo sebe izbacilo iz lige mada i to nije gotovo ali et vidjet cemo,niko im nije kriv ni sudije ni savez.Imali su jucer mec loptu da zavrse sve i mislim sa bodom da bi ostali u ligi e sad Borcu ,kako ce Borac odigrat nije to lahko ni igracima utakmica beznacajna a ovi Rudar docekuju.
Bgm ako ispadne Posusje eto jake konkurencije za ulazak iduce sezone.
Bgm ako ispadne Posusje eto jake konkurencije za ulazak iduce sezone.
Ma i Rudar i Sloga imaju jače igrače od Posušja, čudi me da nisu zadnji završili, sumnjam da ce ostat u Premijer ligi nakon ovog kola, Borac sebi nece dozvolit da igra nerijeseno na proslavi a ovamo cemo vidjeti al sve miriše da ce Sloga tu dobit, a postoji mogucnost da niko iz Rsa ne udje u Premijer ligu i da obje ekipe ostanu pa vidjet cemo
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- BatistutA19
- Kontakt:
Nema kod njih ko uci BSK cini mi se prvi,Laktasi drugi i Leotar treci..Samo Leotar moze da li zeli i da li hoce ne znam.fukara87 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 13:21Ma i Rudar i Sloga imaju jače igrače od Posušja, čudi me da nisu zadnji završili, sumnjam da ce ostat u Premijer ligi nakon ovog kola, Borac sebi nece dozvolit da igra nerijeseno na proslavi a ovamo cemo vidjeti al sve miriše da ce Sloga tu dobit, a postoji mogucnost da niko iz Rsa ne udje u Premijer ligu i da obje ekipe ostanu pa vidjet cemo
I ta mogucnost postoji da oba ostanu da niko ne udje ,samo da se rotiraju Posusje i Celik ali eto sacekajmo posljednje kolo i za Posusje ,kvalitetom nemaju sanse a Borac jedino ako se opusti i mislim da im i bod odgovara mada nisam to siguran.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.