FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Dugo sam govorio Šabiću da bi trebao ostaviti loptu i pod hitno upisati neki fakultet. Nakon večerašnjeg izdanja, mogu da kažem da nije ni za fakulteta. Taj lik ne izgleda ni ko da bi kurca znao pušit..
Idi dijete u sto pizdi materina…
Idi dijete u sto pizdi materina…
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Ko se bavi traženjem postova, moze naći tvoje gluposti.Levin je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:45Majke ti kako ti ne dosadi valjati gluposti živ bio...GavranBeli je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:44Čekam Nodija donera, da nam objasni zasto ne igra Gojak i Huska. Evo levina, on ce nam objasniti da imamo ekipu za evropu, samo malo jos neko pojacanje i to je to. Levin botina
Bravo djeco, steta greske Rasicica, ali to je put koji se mora proci
Trebaju nam tri brza krila, dva jaka napadaca, jedan lijevi stoper i jos jedan lijevi bek
Prokop odlican, Bicakcic kapiten, Seedorf moze ostati, Vini, Odinaka sve bolji, Alic preserava, ali ne prate ga krila i razumijem ga.
Pejic sve bolji, a djeca imaju itkekako potencijala i mozemo napraviti jako dobru ekipu uz Sosica, Focu i Cvetanoskog
Korora ne moze igrati sam u spicu i njemu treba jedan dobar napadac koji ce ga nositi uzrastanju
Bez djece Zeljo nikad nece biti konkuretan, a za one sto seru djeci, neka znaju da nismo pobjedili siroki na posljednjih pet utakmica i to sa iskusnim “ igracimama”
Trebaju nam tri brza krila, dva jaka napadaca, jedan lijevi stoper i jos jedan lijevi bek
Prokop odlican, Bicakcic kapiten, Seedorf moze ostati, Vini, Odinaka sve bolji, Alic preserava, ali ne prate ga krila i razumijem ga.
Pejic sve bolji, a djeca imaju itkekako potencijala i mozemo napraviti jako dobru ekipu uz Sosica, Focu i Cvetanoskog
Korora ne moze igrati sam u spicu i njemu treba jedan dobar napadac koji ce ga nositi uzrastanju
Bez djece Zeljo nikad nece biti konkuretan, a za one sto seru djeci, neka znaju da nismo pobjedili siroki na posljednjih pet utakmica i to sa iskusnim “ igracimama”
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 21 maj 2026, 22:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
Rahatlokum
- Kontakt:
steta imali smo peh i sa povredama 3 igraca koja bi sigurno igrala prvu postavu su se tesko povrijedila, sve bi to puno bolje izgledalo da su sredinu drzali Sosic, Hodzic i Pejic, na krilu Cveta, ali jbg da su babi muda..
Tebi nije lako ni sa samim sobom druže. Nekad mi te žao majke mi.GavranBeli je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:48Ko se bavi traženjem postova, moze naći tvoje gluposti.Levin je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:45Majke ti kako ti ne dosadi valjati gluposti živ bio...GavranBeli je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:44Čekam Nodija donera, da nam objasni zasto ne igra Gojak i Huska. Evo levina, on ce nam objasniti da imamo ekipu za evropu, samo malo jos neko pojacanje i to je to. Levin botina
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Bukvalno vec treci put izlazi 1 na 1 sa golmanon, strogi zicer i svaki put istoFerroviere1987 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:29Jos lik izvizdan odlazi iz kluba, debil. A sabicu je ovo treci puta 1 na 1 da izlazi u zadnjih 10tak utakmica i ni jednom nije pogodio.Argentina je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:27Imamo mi finih "malaca", steta sto nisu vise prilika dobili. Mialim na Kororu i Rascica prvenstveno. Jaganjac igrao nepotrebno, frsjera cemo pamtiti po tome sto je nosio zavoj na ruci.
Sabic nije za fudbala definitivno, trebala se njegova minutaza dijeliti s nekim jos od mladjih.
Nekim nisam odusevljen na prvu kao sa Kororom i Rascicem, ali treba im dati priliku.
Momak ne zna sutirati loptu ili mu je samopouzdanje ispod 0. Ili je oboje u kombinaciji.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Meni je vas zao realno, pa sta cemo sad.Levin je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:51Tebi nije lako ni sa samim sobom druže. Nekad mi te žao majke mi.GavranBeli je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:48Ko se bavi traženjem postova, moze naći tvoje gluposti.
Gavrane pusi ga Zeljinoj djeci
Celik igra u Lensu, Taraba igra u Istri, Ploco zabija za Huescu B
To su sve igraci do 19 godina iz Zeljinog OP
Najbolji igrac BiH u historiji Dzeko Iz Zeljeznicara
Na spisku A repke za mundijal najvise igraca iz Zeljinog OP, a najbolji igrac Zelje je Sosic koji je takodjer iz naseg op
U Zelji uvije ima potencijala, ali treba istripiti i treba iskusnih poput Bicakcica da iznesu djecu
Nadam se da cemo dovesti Bajica u napad i Kororu gurati s njim u 442
Pusi ga gavrane pitaru
Celik igra u Lensu, Taraba igra u Istri, Ploco zabija za Huescu B
To su sve igraci do 19 godina iz Zeljinog OP
Najbolji igrac BiH u historiji Dzeko Iz Zeljeznicara
Na spisku A repke za mundijal najvise igraca iz Zeljinog OP, a najbolji igrac Zelje je Sosic koji je takodjer iz naseg op
U Zelji uvije ima potencijala, ali treba istripiti i treba iskusnih poput Bicakcica da iznesu djecu
Nadam se da cemo dovesti Bajica u napad i Kororu gurati s njim u 442
Pusi ga gavrane pitaru
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 21 maj 2026, 23:04, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
MisterBlue
- Kontakt:
Ima li ko da otjera ovog Šabića pa je li moguće da nema niko bolji od njega u juniorima. Pa ovaj Dragović je večeras za 15 min. bio opasniji nego Šlager za 94 minute. Gojak ima to nešto ali ne nekada sebičan i razumijem ga hoće da se dokaže ali večeras nije smio Jaganjac ni da se zagrijava a kamo li da igra. On nije naš igrač, na posudbi je, psuje navijačima i svađa se, dakle ne poštuje navijače iako su opravdane kritike(psovke ne komentarišem) plus jos ove sezone je u21 i on više nikad neće zaigrati neki ozbiljni fudbal jedino mu je sljedeće sezone posudba u drugu Hrvatsku sigurna. Raščić okej jači od Galčeva sigurno ali ono je baš dječija pogreška i ne mogu mu zamjeriti. Trebao je igrati na siguricu i deložirati loptu na sjever.
Ništa se ti za nas ne sikiraj. Bit će to bolje ili neće. Jedno od to dvoje.GavranBeli je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:54Meni je vas zao realno, pa sta cemo sad.Levin je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:51Tebi nije lako ni sa samim sobom druže. Nekad mi te žao majke mi.GavranBeli je napisao/la: ↑21 maj 2026, 22:48
Ko se bavi traženjem postova, moze naći tvoje gluposti.
Obavezno pogledati intervju Tomislava Tomića kod Sanela. Par vrlo interesantnih detalja.
- WeekendOffender
- Kontakt:
Intervju je na MyTv vjerovatno bude ovih dana i na yt. Uglavnom, par vrlo interesantnih detalja o Amaru, klubu (tadašnjoj upravi) i navijačima. Prilično otvoreno.WeekendOffender je napisao/la: ↑21 maj 2026, 23:15Mozes li postaviti ovdje, ne mogu da ga nadjem na yt
-
carukisupakpohaluh
- Kontakt:
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Krpić ima ugovor do kraja sezone i neće produžiti saradnju s Plavima. Iskusni napadač je ostavio dubok trag na Grbavici.
Hvala Krpicu za sve ali jbg godine cine svoje.
Za derbi znaci opet Muftic, Radovac, Krpic u sastavu
jos kad dodas tu Jaganjac i Sabic nema dalje.
Hvala Krpicu za sve ali jbg godine cine svoje.
Za derbi znaci opet Muftic, Radovac, Krpic u sastavu
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ostaje killer
Nismo osvojili ništa, nismo otišli u Evropu, nismo ispali. Dakle, još jedna tmurna sezona i prosječan rezultat.
Sad se ja pitam šta bi se desilo da smo od početka sezone (ili barem od polusezone) više gurali recimo Dragovića, Kororu i Gojaka, Foču ne računam on je svakako bio tu i vjerovatno bi imao ozbiljnu ulogu da nije bilo teške povrede. Da li bi sa njima u ozbiljnim ulogama ispali iz lige? Teško je reći, ali mislim da ne bi. Znači imali bi na kraju isti rezultat kao i sada, a možda bi dobili 2-3 vrlo mlada i etablirana igrača za narednu sezonu. Da ne kažem da bi potencijalno možda dobili priliku da napravimo fin izlazni transfer u budućnosti.
Generalno smo imali mnogo prosječnih sezona zadnjih godina, a vrlo slabo smo davali priliku mladim igračima. Ni rezultata ni mladih igrača... Pri tome, ne tvrdim da je iko od njih neki kvalitet, možda bi svako od njih postao novi Šabić, ali šta ja znam možda je za neke vrijedilo probati.
Sad se ja pitam šta bi se desilo da smo od početka sezone (ili barem od polusezone) više gurali recimo Dragovića, Kororu i Gojaka, Foču ne računam on je svakako bio tu i vjerovatno bi imao ozbiljnu ulogu da nije bilo teške povrede. Da li bi sa njima u ozbiljnim ulogama ispali iz lige? Teško je reći, ali mislim da ne bi. Znači imali bi na kraju isti rezultat kao i sada, a možda bi dobili 2-3 vrlo mlada i etablirana igrača za narednu sezonu. Da ne kažem da bi potencijalno možda dobili priliku da napravimo fin izlazni transfer u budućnosti.
Generalno smo imali mnogo prosječnih sezona zadnjih godina, a vrlo slabo smo davali priliku mladim igračima. Ni rezultata ni mladih igrača... Pri tome, ne tvrdim da je iko od njih neki kvalitet, možda bi svako od njih postao novi Šabić, ali šta ja znam možda je za neke vrijedilo probati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- BiHSportman
- Kontakt:
Hvala Bogu pa Jaganjac odlazi.
ne znam zaista, evo ne volim glumiti selektora i strucnjaka, ne treniram sa njima i td da znas sve
ali koji kurrrr sa jaganjcem, pa lik nije nas igrac i stavljas ga u prvu postavu i opet opet ne mogu da vjer
pa sta je sa rakicem placas ga do 2028 stavi ga mozda zabije slucajno moze se okrenuti sve sa 1-2 gola napadacu ali zasto tudjeg igraca ???
hajde da je on dao 15 golova pa da kazes babaroga moras ga staviti, uzas nemam rijeci
ali koji kurrrr sa jaganjcem, pa lik nije nas igrac i stavljas ga u prvu postavu i opet opet ne mogu da vjer
pa sta je sa rakicem placas ga do 2028 stavi ga mozda zabije slucajno moze se okrenuti sve sa 1-2 gola napadacu ali zasto tudjeg igraca ???
hajde da je on dao 15 golova pa da kazes babaroga moras ga staviti, uzas nemam rijeci
Sad jos uhljupe prosut i zakljucit sezonu
Iskreno se nadam da Odinaka ostaje,jer sa 22 moze biti itekako u rotaciji
Alic pegla loptu, ali fali njemu ispred neka gazela i bez toga ove sezone je najefikasniji igrac sa 6 golova i 4 asistencije
Za Sanina od nodija skauting i prijedlozi za narednu sezonu
Napad
Dzeko godine nebitne
Bajic (32) - AEK Larnaca
Bojadzic (27) - Odds BK
Brajanac (25) - Esbjerg FB
Bristric (23) Bravo
Sanz (22) Atletic Bilbao II
Čatak (20) - Freiburg II
Kurtovic (19) - Mura
Korora (17)
Omanovic (17) Hereenven U17
Jakupovic (16) Philadelphia
Delimehic (16) RB Salzburg U16
Krila
Visca (36) kad se oporavi
Cvetanoski (28)
Ghorzi (25) - Radnik Bijeljina
Jardi (24) - Gimnastic
Šaranic (23) - Sesvete
Stevanovic (23) - Lommel SK
Odinaka (22)
Beganovic (21) Sturm Graz
Dzanovic (18) - Frankfurt U19
Vezni
Kvesic (34) Celje
Loncar (29) Istra
Gojak (29) Rijeka
Prokop (28)
Pejic (26)
Hodzic (26)
Sosic (23)
Prskalo (21) Gosk
Kovac (20) Lecce U20
Foco (18)
Gojak (18)
Dragovic (17)
Dizdarevic (16) Regensburg
Bekovi
Memija (30) Zrinjski
Alic (26)
Sehic (26) - Banik
Roncal (25) - Rudar
Galcev (25)
Grbic (22) - Rudar
Rascic (17)
Stoperi
Bicakic (36)
Seedorf (31)
Husic (25) Rijeka
Hasic (23) Osijek
Muharemovic (20) Rapid II
Kelmendi (18)
Golmani
Begovic (38) Leicester
Sehic (37) Corum
Hamzic (19) Salzburg
Cosic (18)
Iskreno se nadam da Odinaka ostaje,jer sa 22 moze biti itekako u rotaciji
Alic pegla loptu, ali fali njemu ispred neka gazela i bez toga ove sezone je najefikasniji igrac sa 6 golova i 4 asistencije
Za Sanina od nodija skauting i prijedlozi za narednu sezonu
Napad
Dzeko godine nebitne
Bajic (32) - AEK Larnaca
Bojadzic (27) - Odds BK
Brajanac (25) - Esbjerg FB
Bristric (23) Bravo
Sanz (22) Atletic Bilbao II
Čatak (20) - Freiburg II
Kurtovic (19) - Mura
Korora (17)
Omanovic (17) Hereenven U17