FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
43
11%
Drugi
40
10%
Treći
134
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
33
8%

Ukupno glasova: 397

belosevic23
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la belosevic23 » 22 maj 2026, 10:07

da nam je neko ponudio na početku sezone da će Ljajić isporučit 6 G i 7 A, svi bi objeručke prihvatili, ali sve je većinom u nebitnim utakmicama, gol protiv zelje i asistencija protiv zrinjskog je nesto sto se pamti..moze Adem to još puno bolje

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 22 maj 2026, 10:09

Maroon1946 je napisao/la:
22 maj 2026, 08:13
Banić

Kuprešak
Bralić
Maroodza
Mujkić
Beganović

Telalović
Ljajić
Elezi
Kyeremeh

Carlos

3 razlike da uzmemo :pray:
Cimi mora igrati!!! I u posjedu i bez posjeda stabilnija/sigurnija ekipa kad je on tu.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 22 maj 2026, 10:53

evo za slijedecu sezonu

golmani mogu ostati

desni bek Hujber i novi
lijevo Mujkic i novi
stoperi Bralic, Ivanisevic i dva nova (prepostavljam da je Gojkovic zavrsio jer ga nema u rotaciji vec duze, a zdrav je)
vezni red
Cimirot, Elezi, Telalovic, Krdzalic, i dva nova
Laljic jako osjetljiva tema, covjek je majstor, ali sad moze li i hoce li se on prilagoditi timu ili tim njemu je pitanje. Zdrav i razigran Ljajic nam je potreban ali setac i mahac neka hvala.
napad Carlos, Menalo, Zivkovic i jos dva nova krila i jedan spic

dodatno pozicije popuniti sa akademcima

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 22 maj 2026, 10:59

belosevic23 je napisao/la:
22 maj 2026, 10:07
da nam je neko ponudio na početku sezone da će Ljajić isporučit 6 G i 7 A, svi bi objeručke prihvatili, ali sve je većinom u nebitnim utakmicama, gol protiv zelje i asistencija protiv zrinjskog je nesto sto se pamti..moze Adem to još puno bolje
Realno, protiv borca je promasio prazan gol. Tako da bi mogli reci da je i u najjacim utakicama imao ucinak.

Medjutim, utisak o njemu je kao i za cijelu ekipu. Lose.

Blijedo igrali, jednostavno trece mjesto nije cilj bio niti ce to koga zadovoljiti, bez obzira na sve.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 22 maj 2026, 11:00

Mislim da nam treba neki zadnji vezni koji moze da trci za dvojicu i onda bi Adem isporucio vise golova i asistencija
Neki zadnji vezni kao sto je Ivan Sunjic u repki

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 22 maj 2026, 11:17

Bas sam sinoc razmisljao o tome da ako moramo nekog dovesti iz Veleža da to bude Abdulah. Toliko smiren, dobro se kreće, daje duge lopte, sa Cimirotom i Ademom bi bio strašan tandem, ali nisam siguran kakav je sa povredama i koliko bi mogao isporučiti ekipi.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 22 maj 2026, 11:18

Eh ovako, ako ce Zekic doci onda Mario treba da ide. Ukoliko se planira neki tamo lijevi tipa Rozman onda Maria treba ostaviti. Na nama je da zadnje kolo dodjemo i podrzimo momke. Lijepo vrijeme nema izgovora

Herson

Post Postao/la Herson » 22 maj 2026, 11:29

stokastoka23 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:17
Bas sam sinoc razmisljao o tome da ako moramo nekog dovesti iz Veleža da to bude Abdulah. Toliko smiren, dobro se kreće, daje duge lopte, sa Cimirotom i Ademom bi bio strašan tandem, ali nisam siguran kakav je sa povredama i koliko bi mogao isporučiti ekipi.
Vrlo vjerovatno bi to bio najtromiji vezni red u historiji fudbal. Jedan od naših najvećih problema jeste nedostatak trke, statičnost ekipe, manjak osjećaja za prostor i utrčavanja itd. I onda se neko dosjeti da priziva Abdulaha, koji ima još manji radijus kretanja od naših trenutnih veznjaka. Sve to što si nabrojao kao njegove kvalitete imaš u Cimirotu, ali mi imamo puno većih problema.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 22 maj 2026, 11:50

Jedno dobro poluvrijeme ne moze promjeniti misljenje cijele sezone da je ovo sve veoma slabo. Nadam se samo da ovaj Milak i Spahic nece doci kod nas nikakva to pojacanja nisu.

Sljedece sezone sredina: Telalovic-Cimirot-Dreca :)
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 maj 2026, 11:58

James1987 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:50
Jedno dobro poluvrijeme ne moze promjeniti misljenje cijele sezone da je ovo sve veoma slabo. Nadam se samo da ovaj Milak i Spahic nece doci kod nas nikakva to pojacanja nisu.

:thumbup:
Dreca mora iduću sezonu dobiti barem minutažu koju trenutno Telalović ima, znači povremeni ulazak sa klupe, u mečevima gdje u prvi plan dolaze rezerve da krene od prve minute Itd.
Samo je problem što on tek od Augusta ima pravo na posebni ljekarski pregled i pravo da igra PLBiH jer tek tad puni 16
Također očekujem i Mehmedovića i Dizdarevića sa puno boljom minutažom.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 22 maj 2026, 12:11

Ma ono smo sinoc pobjedili jer su obje ekipe rasterecene, igraju bez pritiska. Da su nam trebali bodovi, hladno bi izgubili.
Nije mi samo jasno kako smo defanzivno losi, toliko rupa u odbrani.

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 22 maj 2026, 12:24

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 maj 2026, 11:58
James1987 je napisao/la:

Dreca mora iduću sezonu dobiti barem minutažu koju trenutno Telalović ima, znači povremeni ulazak sa klupe, u mečevima gdje u prvi plan dolaze rezerve da krene od prve minute Itd.
Samo je problem što on tek od Augusta ima pravo na posebni ljekarski pregled i pravo da igra PLBiH jer tek tad puni 16
Vala ja sam vise izgubio nade da ce ovi u skorije vrijeme ikome davati priliku od mladjih,Mehmedovic ove sezone 25+ golova tebi na toj istoj poziciji raspali Menalo ne moze se sastaviti sa loptom i ti mu ne das ni jednom sansu
Dreca je opet veci talenat od svih na nasim prostorima i sto se mene tice treba odma da igra kad stekne pravo,za prvih 11 kolko moze,defanzivni vezni bi valjda trebao biti Galesic onaj iz 2 HNL mozda ne bude los i ne znam sta je sa Krdzalicem jel moguc ostanak njegov,jer ako zadrzimo njega i Elezija nema potrebe vise za dovodjenjem veznih igraca,jel vrijeme vise da ostavimo igrace koji valjaju za iducu sezonu i pustimo ih da se uigraju?
Naravno Adema nabiti nogom i Ristovskog sa njim,Menalo je mladji mozda se probudi

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 22 maj 2026, 12:33

Herson je napisao/la:
22 maj 2026, 11:29
Vrlo vjerovatno bi to bio najtromiji vezni red u historiji fudbal. Jedan od naših najvećih problema jeste nedostatak trke, statičnost ekipe, manjak osjećaja za prostor i utrčavanja itd. I onda se neko dosjeti da priziva Abdulaha, koji ima još manji radijus kretanja od naših trenutnih veznjaka. Sve to što si nabrojao kao njegove kvalitete imaš u Cimirotu, ali mi imamo puno većih problema.
Očigledno je da nisi pratio igrača kojeg sam spomenuo. Čovjek trči ko konj, maltene sam drži vezni red Veleža. I čisto uporedi brojke njega i Cimirota možda ti bude jasnije, samo šteta što u našoj šaban ligi nema statistike za pretračne km na utakmici, ali imaš heat map pa i to uporedi.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 22 maj 2026, 12:44

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 maj 2026, 11:58
James1987 je napisao/la:

Mora veca minutaza za nase juniore jer dovode neke Ivanisevice, Meite i dr nisu nista bolji od ovih ako ne i gori.

Imamo ok bazu za sljedecu sezonu samo treba dobar trener koji ce to sve uklopiti, ostavis Mehmedovica, Drecu, Dizdarevica, Carlosa, Elezija, Cimirota, Gojkovica, Banica, Kupresaka, Menala, Telalovica, Zahirovica, Mehica, Hujbera ali iskljucivo kao opciju sa klupe i mozda Kyeremeha i popunis ostale pozicije sa pravim pojacanjima po meni top ekipa ali sanse da se ovo desi su ravne 0.

Evo ovi igraci sto se povezuju sa nama su isti ili slicni onima sto imamo ili smo imali pa otjerali Spahic=Turkeš, Galešić= Julardzija...
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Herson

Post Postao/la Herson » 22 maj 2026, 12:57

22 maj 2026, 12:33
Herson je napisao/la:
Očigledno je da nisi pratio igrača kojeg sam spomenuo. Čovjek trči ko konj, maltene sam drži vezni red Veleža. I čisto uporedi brojke njega i Cimirota možda ti bude jasnije, samo šteta što u našoj šaban ligi nema statistike za pretračne km na utakmici, ali imaš heat map pa i to uporedi.
Utakmicu sam gledao uživo i nisam stekao takav dojam. Mozeš pogledati sažetak utakmice i posebnu pažnju obrati na njegovu reakciju kod prvog i drugog gola, dovoljno za sinošnju utakmicu. On bi možda unaprijedio jedan segment naše igre, ali ne bi otklonio nijedan od problema. On da može trčati kao konj, kao što kažeš, i sa fudbalskim znanjem koje posjeduje, igrao bi u Bundesligi najmanje.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 22 maj 2026, 13:29

Herson je napisao/la:
22 maj 2026, 12:57
22 maj 2026, 12:33
Herson je napisao/la:

Utakmicu sam gledao uživo i nisam stekao takav dojam. Mozeš pogledati sažetak utakmice i posebnu pažnju obrati na njegovu reakciju kod prvog i drugog gola, dovoljno za sinošnju utakmicu. On bi možda unaprijedio jedan segment naše igre, ali ne bi otklonio nijedan od problema. On da može trčati kao konj, kao što kažeš, i sa fudbalskim znanjem koje posjeduje, igrao bi u Bundesligi najmanje.
Ja nigdje nisam spomenuo sinošnju utakmicu - koja je bila prijateljskog karatkera za obje ekipe. Ja pričam o igraču koji je po svim statističkim parametrima bolji ove sezone nego igrač za kojeg većina ljudi na forumu kaže da kada njega nema Sarajevo i ne igra (čitaj Cimirot). U ključnoj utakmici sezone protiv nas je bio jedan od boljih igrača na terenu. Protiv Zrinjskog u finalu im je sam diktirao i držao vezni red, ali po tebi je bolje da nam drugog veznog igraju projekti poput Meita i Ignatkova ?

Svakako se slažem da su problemi prvenstveno u odbrani i na bekovskim / krilnim pozicijama, ali ponavljam ako se iko treba dovesti iz Veleža to bi trebao on - nikakav Milak i nikakav Spahić.

Plus čovjek je igrao u Francuskoj prvoj ligi, Španskoj drugoj (gdje mi prodajemo naše najbolje igrače), ali kako sam čuo od navijača Veleža imao je neku povredu leđa pa ga je to omelo tamo (ne znam koliko istine ima u tome). A kada sam spomenuo trku i njegovo fudbalsko znanje logično je da se to podrazumjeva za našu ligu, jer ko god ima 5% više spomenutog od najboljeg igrača naše lige već davno je preko grane otišao

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 22 maj 2026, 13:33

SHZ82 je napisao/la:
22 maj 2026, 10:53
evo za slijedecu sezonu

golmani mogu ostati

desni bek Hujber i novi
lijevo Mujkic i novi
stoperi Bralic, Ivanisevic i dva nova (prepostavljam da je Gojkovic zavrsio jer ga nema u rotaciji vec duze, a zdrav je)
vezni red
Cimirot, Elezi, Telalovic, Krdzalic, i dva nova
Laljic jako osjetljiva tema, covjek je majstor, ali sad moze li i hoce li se on prilagoditi timu ili tim njemu je pitanje. Zdrav i razigran Ljajic nam je potreban ali setac i mahac neka hvala.
napad Carlos, Menalo, Zivkovic i jos dva nova krila i jedan spic

dodatno pozicije popuniti sa akademcima
Mujkića bi ostavio?
Beganović?
Kuprešak?
Ignatkov?
Kyeremeh?
Ovu četvoricu bih ostavio

Šta sa Mamasom?

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 22 maj 2026, 13:45

Stvarno se moramo svi pojaviti na sjeveru, te formacije i postave su nebitne i na to ne mozemo uticati ali ima nesto na sta mozemo.
OBAVEZA

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 22 maj 2026, 13:46

Ignatovu nagrada za grešku protiv Veleža novi ugovor! :D

Bralić, Mujkić, Beganović, Turkeš nisu igrači za FK Sarajevo. Mušiju poslati na posudbu negdje, i dovesti jednog kvalitetnog golmana.

Što se tiče napada, Renan neće ostati, potrebno je dovesti dobrog napadača.

Potrebna su 2 dobra krila.

Ma da skratimo, potrebno je dobro selektirati, i napravit skoro pa novi tim, jer nema šanse da igraš na posjed a hoćeš da ti CIMIROT, MEITA ili IGNATOV počinju napade. To mi kod ovog Marija nikako nije jasno, hoće posjed, da napada, a onda mu na beku Mujkić, koji nema te kvalitete, spori RISTOVSKI koji ne može biti bek, a više ni štoper, jer mu je vrijeme da ide.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 22 maj 2026, 14:26

Šta ljudi pišu sunce ti, još gori vezni red napravili..
Možemo recimo od naredne sezone igrati sa veznim tipa Cimirot-Ignatkov-Bralić, a ispred neka bude Adem. :bow:

Nama treba pokretljivosti i trčanja u veznom i oni napišu još goru verziju.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bonton i 21 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []