FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

blap
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la blap » 23 maj 2026, 12:45

GavranBeli je napisao/la:
22 maj 2026, 19:15
WeekendOffender je napisao/la:
22 maj 2026, 19:13
Jel bila ta skupstina i hoce li se klub oglasiti ili cemo vijesti dobijati sa faktora, oslobodjenja, valtera itd
Nodi ce nam javiti, samo da skonta sta ce lupetat
:urnebes:
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Bojkot svih, svega i svugdje
Ultimatum svima
"Objavite statut, pacovi!" - zagraktase kokuzi

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 23 maj 2026, 13:46

zeljovolimte je napisao/la:
23 maj 2026, 10:01
Riquelme1921 je napisao/la:
23 maj 2026, 09:12
Ma kakav on, smarao mjesec dana da je Adžem i Mulalić bolji od Ćorića hahahaha
Zaboravlja da je Edis izgubio jedno 5 zaredom pa je zato došao Bašić, ekipa se nije mogla sastaviti haman izgubili Europu bili..
Edis je sveukupno imao 6 poraza..
Dok je Basic skupio 3 u ligi od 9 utakmica, i izbacio nas iz kupa protiv Veleza na Grbavici. Kasnije je Basic dobio samostalno da nas vodi i umalo nismo iz lige ispali.

Toliko ste ocajni bili da ste optuzili Dinu Djurbuzovica kako mu neko dogovara utakmice.

Cisto da se ne zaboravi zbog kerova kao sto si ti.
Eh vidi ovo prvo za to nazivanje kerom nisi zaslužio odgovor uopšte ali hajde.
I nemoj da lažeš i da me ubrajaš da sam JA optužio Dinu Đurbuzovića da su mu dogovarali utakmice. Znači nemoj da lažeš.

Bašić ti je došao nakon što je Edis izgubio prvu utakmicu polufinala i imao par dana da spremi ekipu za gostovanje prvaku Zrinjskom i kroz 3 dana je imao Velež, dakle sigurno on nije kriv za ispadanje iz kupa došao u ekipu prije 5 dana a oni već prvu izgubili.

Nakon tog poraza taj Bašić je dobio Širokog i Veleža u Borbi za Europu i isto tako ostao neporažen na Koševu.
Nakon što je izborio Europu kloc Bekrić ga je zavalio kao i sve nas sa pričama da Ara i Santos ostaju a nakon toga su otišli a u zamjenu dovedeni Allyson i Rustemović.

U Europi ga je dočekao Dinamo Minsk koji je tada za nas bio Borussia. Mi ostali bez 2 najbolja igrača.
On je izbacio Minsk na gostovanju a početna postava mu je bila: Mulalić, Drina, Cocalić, Kosorić, Jašarević, Galić, Rustemović, Mekić, Biber, Krpić i Amoah.
Izbacio ekipu koja je na kraju te sezone osvojila domaću ligu.

Zatim nesretno prima eurogol protiv Neftcija u 90+ za 2:2 i ispadamo kasnije, ekipa Neftcija bila duplo skuplja od naše.

U ligi je također počeo super, dobio Borca prvo kolo i nakon 4 kola imao 3 pobjede a onda su krenuli loši rezultati jer je nemoguće s onom ekipom uraditi bilo šta, pa do marta se ta ekipa borila za opstanak a poslije njega su bila još 2 trenera. Eh sad pitaš li se kad su došli loši rezultati? Došli su onda kad su razne glave a znaš ti dobro koje dolazile na zapad iznad klupe i yebali mu kćerku koja još u školu nije tad išla, kad je čovjek morao pobjeći na drugu stranu s igračima šta se sve upućivalo sa zapada. Na kraju klub izdao saopštenje da će se morati uz ličnu ulaziti na zapadnu tribinu ili šta je već bilo.
Opet se pitaš kad su došli loši rezultati? Pa onda kad ga je uprava bacila pod voz i kad su mu svi okrenuli leđa i iza leđa pregovarali sa novim trenerom a to nikada nisu otkrili nego se onaj Arap glupan izlanuo da je gledao Želju na derbiju a Bašić još poslije derbija ekipu vodio pola mjeseca ali mu je bila spremna smjena. Zavalili ga za pojačanja, bacili pod voz zbig saradnje s Arapima a ti to sve znaš ali sereš botino ona mrtva napišes 3 posta u mjesec a kada se trebao Denis tjerati visio si ovdje 20 dana po 15 sati dnevno i smarao.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 maj 2026, 14:16

Bašić i njegova statistika na klupi:
slika
Edis i njegova statistika na klupi u drugom mandatu:
slika
Ma ja ba, Basic pokazao klasu skupio poraza ko Edis za dvije sezone i uspio da ga prestigne :urnebes:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 23 maj 2026, 14:26

irfo je napisao/la:
23 maj 2026, 11:31
Tri crte :hmmmmm:
:nene:
Samo trifolium.
-Domovina se brani vjerom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 23 maj 2026, 14:37

Mamba21 je napisao/la:
23 maj 2026, 14:16
slika
slika
Ma ja ba, Basic pokazao klasu skupio poraza ko Edis za dvije sezone i uspio da ga prestigne :urnebes:
Pošto te krenulo evo da zalijepim i Denisovu statistiku pošto njegovu ne smiješ poslati a napisao si nekada prije da je Edis za njega Pep Guardiola.

slika
Grupa iznad svakog pojedinca.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 maj 2026, 14:45

23 maj 2026, 13:46
23 maj 2026, 10:01
23 maj 2026, 09:12
Ma kakav on, smarao mjesec dana da je Adžem i Mulalić bolji od Ćorića hahahaha
Zaboravlja da je Edis izgubio jedno 5 zaredom pa je zato došao Bašić, ekipa se nije mogla sastaviti haman izgubili Europu bili..
Edis je sveukupno imao 6 poraza..
Dok je Basic skupio 3 u ligi od 9 utakmica, i izbacio nas iz kupa protiv Veleza na Grbavici. Kasnije je Basic dobio samostalno da nas vodi i umalo nismo iz lige ispali.

Toliko ste ocajni bili da ste optuzili Dinu Djurbuzovica kako mu neko dogovara utakmice.

Cisto da se ne zaboravi zbog kerova kao sto si ti.
Eh vidi ovo prvo za to nazivanje kerom nisi zaslužio odgovor uopšte ali hajde.
I nemoj da lažeš i da me ubrajaš da sam JA optužio Dinu Đurbuzovića da su mu dogovarali utakmice. Znači nemoj da lažeš.

Bašić ti je došao nakon što je Edis izgubio prvu utakmicu polufinala i imao par dana da spremi ekipu za gostovanje prvaku Zrinjskom i kroz 3 dana je imao Velež, dakle sigurno on nije kriv za ispadanje iz kupa došao u ekipu prije 5 dana a oni već prvu izgubili.

Nakon tog poraza taj Bašić je dobio Širokog i Veleža u Borbi za Europu i isto tako ostao neporažen na Koševu.
Nakon što je izborio Europu kloc Bekrić ga je zavalio kao i sve nas sa pričama da Ara i Santos ostaju a nakon toga su otišli a u zamjenu dovedeni Allyson i Rustemović.

U Europi ga je dočekao Dinamo Minsk koji je tada za nas bio Borussia. Mi ostali bez 2 najbolja igrača.
On je izbacio Minsk na gostovanju a početna postava mu je bila: Mulalić, Drina, Cocalić, Kosorić, Jašarević, Galić, Rustemović, Mekić, Biber, Krpić i Amoah.
Izbacio ekipu koja je na kraju te sezone osvojila domaću ligu.

Zatim nesretno prima eurogol protiv Neftcija u 90+ za 2:2 i ispadamo kasnije, ekipa Neftcija bila duplo skuplja od naše.

U ligi je također počeo super, dobio Borca prvo kolo i nakon 4 kola imao 3 pobjede a onda su krenuli loši rezultati jer je nemoguće s onom ekipom uraditi bilo šta, pa do marta se ta ekipa borila za opstanak a poslije njega su bila još 2 trenera. Eh sad pitaš li se kad su došli loši rezultati? Došli su onda kad su razne glave a znaš ti dobro koje dolazile na zapad iznad klupe i yebali mu kćerku koja još u školu nije tad išla, kad je čovjek morao pobjeći na drugu stranu s igračima šta se sve upućivalo sa zapada. Na kraju klub izdao saopštenje da će se morati uz ličnu ulaziti na zapadnu tribinu ili šta je već bilo.
Opet se pitaš kad su došli loši rezultati? Pa onda kad ga je uprava bacila pod voz i kad su mu svi okrenuli leđa i iza leđa pregovarali sa novim trenerom a to nikada nisu otkrili nego se onaj Arap glupan izlanuo da je gledao Želju na derbiju a Bašić još poslije derbija ekipu vodio pola mjeseca ali mu je bila spremna smjena. Zavalili ga za pojačanja, bacili pod voz zbig saradnje s Arapima a ti to sve znaš ali sereš botino ona mrtva napišes 3 posta u mjesec a kada se trebao Denis tjerati visio si ovdje 20 dana po 15 sati dnevno i smarao.
Dobio Posusje i Velez kuci i to je to i to da ne kazem kako.

Kad utaimicu okrene Basic ide taktika ha hu. Minsk smo okrenuli jer ljude nije zanimalo to. Imali vise troska domacini bili u Baku. Jer im je drzava pod sankcijama i imas samo crnogorca nekog od stranaca. Ocajna ekipa Minska u jos ocajnijoj ligi je prvak bila.

Otjerali su ga isti oni koji su i Edisa otjerali. Eh eto Edis, Adzem njima niko ne psuje. Treneri sa strane su docekivani ko neka bozanstva.

On je sam sebe zajebo. Krenuoo je sa podcastima, jutjubovima, objavama, samopromocijom, cupao statistiku iz par tekmi da pokaze kako je on nesto. Nisu igraci telad i na kraju ti se i vratilo.

Toliko se daleko islo da ste pricali kako je nadigrao Sarajevo na Kosevu, a mi izgubili 3:0. Ma da bilo je tu grrsaaka od strane onog celavog sa arapima, Kovacevica.. Tuwairi pratio tu utakmicu. Al naravno i njegove greske klupiranje Al Jabera, guranje Turanjanina..

Nikakva pljacka nije Basic niti ima parametar da je on bolji trener od Edisa. Bara bara solidna prelazna rijesenja obojica.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 maj 2026, 14:56

20 jul 2025, 17:37
Nekako mi djeluje da bas neselektivno i bespotrebno valjamo igrace kao kod Akrapovica.
Golmani: Muftic, Abdulahovic, Roncevic, Trapara
Desni bekovi: Tropue, Odinaka
Lijevi bekovi: Alic, Obradov, Memisevic
Stoperi: Karamarko, Sedorf, Sukilovic, Osmanovic, Semdin
CMF/DMF/AMF: Sosic, Eric, Lagumdzija, Foco, Radovac, Gojak, Simoni, Amerikanac
Desno krila: Sabic, Ibrahim
Lijeva krila: Pejic, Boljevic(moze desno), Cvetanosk(moze i desno)i, Efendic, Garcevic, Peixoto
Napadaci: Krpic, Jaganjac, Rakic, navodno novi prva opcija

Razumijem da ce neki na posudbe, ali nekako puno nepoznanica pa dodje kvantitet>kvalitet
..

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 maj 2026, 14:59

svemalim1 je napisao/la:
03 avg 2025, 23:48
03 avg 2025, 23:47
Levin je napisao/la:
03 avg 2025, 23:39
Usput, nek je stid sve one koji su priželjkivali kiks večeras. Dabogda se o sebi zabavili.
Amin.

Nema ih ne pisu. A da im ne trazim postove prosle godine nakon kiksa u Posusju, kad su sve zivo pravdali..
kakvi su tebi ovi holandjani, kakav je vini? jesu jos uvijek sve menadzerski talovi ili ipak nisu tako losi igraci?
Jesu

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 23 maj 2026, 15:13

2026. godina, ljudi kace statistiku trenera koji je vodio selo u crnoj gori, selo pored kaknja, i naseg Zelju. I dalje je bez kluba duzi period…mozda i ne zasluzujemo bolje od ovog trenutnog stanja :tokralju:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 maj 2026, 15:18

23 maj 2026, 14:37
Mamba21 je napisao/la:
23 maj 2026, 14:16
slika
slika
Pošto te krenulo evo da zalijepim i Denisovu statistiku pošto njegovu ne smiješ poslati a napisao si nekada prije da je Edis za njega Pep Guardiola.

slika
Ma nije

slika
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 23 maj 2026, 15:26

Igramo derbi u ponedeljak. Poslije ponedeljka možemo pričati o svim tim stvarima, Edisu, Denisu, Bašiću, itd. Bitno je da se rasproda cijeli Jug i da zagrmimo na lavoru. Molim te Željo.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 23 maj 2026, 15:31

slika

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 23 maj 2026, 15:33

Ferroviere1987 je napisao/la:
23 maj 2026, 15:31
slika

Gospoda !!!

“a,Pehari su tu..”

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 23 maj 2026, 15:37

Azzuri je napisao/la:
23 maj 2026, 15:13
2026. godina, ljudi kace statistiku trenera koji je vodio selo u crnoj gori, selo pored kaknja, i naseg Zelju. I dalje je bez kluba duzi period…mozda i ne zasluzujemo bolje od ovog trenutnog stanja :tokralju:
Zasluzujte kantonalnu. Tamo bi i bili da ne bi Amarovih kredita prije dvije godine.

Danasnji Zeljo je ispod nivoa Mulalica, kakav god on trener bio. Klub treca, a tim peta klasa.

Edis je prvoklasan trener za balkanske uslove. Srcan, motivator, dovoljno znanja. Idealan.
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Ultimatum svima

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 23 maj 2026, 15:46

Anpa je napisao/la:
23 maj 2026, 00:24
DnevnaDozaPklata je napisao/la:
22 maj 2026, 23:00
sanjinusto je napisao/la:
22 maj 2026, 15:39

Pa stani, sad se zajebes i nakucas dugove pa ne mozes da ih otplatis, sta ide prvo nego imovina? Sta ti drzava oduzima, odakle da se namiri? Imovina je zalog sama po sebi sve dok je imas. Ne kontam.
Znas koja je razlika, dok si klasicno udruzenje gradjana, bez investitora, mozes otjerati upravu koja je lose radila i sprijeciti dalje propadanje ( sto se vec desavalo ), kada "investitor" udje u klub i "investira" milione u Galcheve, Huskoviće, Nastice, Stojanovice i ostale levate i ako je imovina koleateral tog navodnog ulaganja onda smo ga popusili i ne mozes ga otjerati sve i da hoces, jer direktno njemu dugujes pare. Nije mala razlika, zar ne ?

Pitao sam jednom, pitam opet, sta je rizik Sanina kada uloži u Zeljeznicar odnosno ima li rizika uopste ? Maribor je imao kombinaciju sa Zahovicem, on placa igrace, a uzima veci dio zarade ako se prodaju. Znaci rizik je njegov ako fuli igrace, a ima profit ako pogodi. Sta je kod nas slucaj ? Ko odgovara za Nastice, Huskoviće, Stojanovice, Galcheve ako su karine ? Zeljeznicar ili Sanin ?

Da se razumijemo, ja sam za investitora, ali da se jasno definisu rizici, prava i obaveze obje strane i da se imovina prebaci na Zeljo doo koji bi ostavio pod kontrolom navijaca odnosno clanova kluba, a Sanin nek radi sta hoce sa sportskim segmentom. Jel posteno ?

Isto tako nisam da se vrate ovi iz proslih uprava, vise manje svi su nam **** mater ili naprave jedan dobar potez pa nas poslije ukanale ala Kovacevic, Tunovic.
Bingo.. zamisli da Zahovic sam dovede igraca u klub, igrac propadne, i on poslije trazi od Maribora da mu prepisu pomocni.. Ugrubo govoreci.. Na kraju krajeva covjek djeluje ko ozbiljna licnost tako da sumnjam a i nadam se da do svega toga nece doci.
Da se jos nadovezem, taj statut "niko nije vidio" odnosno vecina skupstinara ga sigurno nije vidjela :njanjanja:

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 23 maj 2026, 15:53

b00t je napisao/la:
23 maj 2026, 15:33
slika

Gospoda !!!

“a,Pehari su tu..”
Ne znam za vas, al ja bi volio...

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 23 maj 2026, 15:55

Mogu mislit kakve osigurace je brat sebi obezbijedio kad ovi ne smiju da objave. :crazy: :crazy:

I pored toga, ako bi se gospodin lijevo ukljucio, bio bih miran.
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Ultimatum svima

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 23 maj 2026, 16:20

slika
Otkad je ovo?

Za Ćorića sam bio i bilo mi je krivo što je otišao, a za Babuku jednog jedinog uvijek i zauvijek, trofej nikad bez njega u klubu nećemo vidjeti.

Njih dvojica da se spoje? To može biti samo dobro za nas.

Interesantno sve u svemu.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 23 maj 2026, 16:48

Kad čovjek pogleda kakve se gluposti ovdje pišu, tačno zažali što je zakon takav, pa ne da, da nas Sanin potpuno privatizuje. E čuj, Edis dobar trener i neko njega razmatra kao opciju. Ako već imamo investitora, valjda težnja treba biti neko kao Rendulić, Bjelica i slični kalibri...

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 23 maj 2026, 16:58

Spekulisu se razna imena,sto trenera,sto igraca.
Malo njih bih ja ostavio,sto se tice igraca.
Iz Rudara i Sloge bih sigurno izabrao 1 ili 2.
Prosli nasu ligu,ne trebaju se prilagodjavati nista.

Trener je uvijek izazov. Koga god da spomenes,nalaze mu se prvo mane.
Ima i kod trenera zanimljivih pravo.

Sanin je jos na prosloj skupstini najavio promijene tek u augustu.,pa vidjet cemo. Mozda i Jug bude spreman.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, MukiBek i 32 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []