..zeljovolimte je napisao/la: ↑20 jul 2025, 17:37Nekako mi djeluje da bas neselektivno i bespotrebno valjamo igrace kao kod Akrapovica.
Golmani: Muftic, Abdulahovic, Roncevic, Trapara
Desni bekovi: Tropue, Odinaka
Lijevi bekovi: Alic, Obradov, Memisevic
Stoperi: Karamarko, Sedorf, Sukilovic, Osmanovic, Semdin
CMF/DMF/AMF: Sosic, Eric, Lagumdzija, Foco, Radovac, Gojak, Simoni, Amerikanac
Desno krila: Sabic, Ibrahim
Lijeva krila: Pejic, Boljevic(moze desno), Cvetanosk(moze i desno)i, Efendic, Garcevic, Peixoto
Napadaci: Krpic, Jaganjac, Rakic, navodno novi prva opcija
Razumijem da ce neki na posudbe, ali nekako puno nepoznanica pa dodje kvantitet>kvalitet
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Jesusvemalim1 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 23:48kakvi su tebi ovi holandjani, kakav je vini? jesu jos uvijek sve menadzerski talovi ili ipak nisu tako losi igraci?zeljovolimte je napisao/la: ↑03 avg 2025, 23:47Amin.
Nema ih ne pisu. A da im ne trazim postove prosle godine nakon kiksa u Posusju, kad su sve zivo pravdali..
2026. godina, ljudi kace statistiku trenera koji je vodio selo u crnoj gori, selo pored kaknja, i naseg Zelju. I dalje je bez kluba duzi period…mozda i ne zasluzujemo bolje od ovog trenutnog stanja 
Ma nijeRiquelme1921 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 14:37Pošto te krenulo evo da zalijepim i Denisovu statistiku pošto njegovu ne smiješ poslati a napisao si nekada prije da je Edis za njega Pep Guardiola.
![]()

IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- BiHSportman
- Kontakt:
Igramo derbi u ponedeljak. Poslije ponedeljka možemo pričati o svim tim stvarima, Edisu, Denisu, Bašiću, itd. Bitno je da se rasproda cijeli Jug i da zagrmimo na lavoru. Molim te Željo.
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Zasluzujte kantonalnu. Tamo bi i bili da ne bi Amarovih kredita prije dvije godine.
Danasnji Zeljo je ispod nivoa Mulalica, kakav god on trener bio. Klub treca, a tim peta klasa.
Edis je prvoklasan trener za balkanske uslove. Srcan, motivator, dovoljno znanja. Idealan.
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Bojkot svih, svega i svugdje
Ultimatum svima
"Objavite statut, pacovi!" - zagraktase kokuzi
Imamo kuglanu
Ultimatum svima
-
DnevnaDozaPklata
- Kontakt:
Da se jos nadovezem, taj statut "niko nije vidio" odnosno vecina skupstinara ga sigurno nije vidjelaAnpa je napisao/la: ↑23 maj 2026, 00:24Bingo.. zamisli da Zahovic sam dovede igraca u klub, igrac propadne, i on poslije trazi od Maribora da mu prepisu pomocni.. Ugrubo govoreci.. Na kraju krajeva covjek djeluje ko ozbiljna licnost tako da sumnjam a i nadam se da do svega toga nece doci.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑22 maj 2026, 23:00Znas koja je razlika, dok si klasicno udruzenje gradjana, bez investitora, mozes otjerati upravu koja je lose radila i sprijeciti dalje propadanje ( sto se vec desavalo ), kada "investitor" udje u klub i "investira" milione u Galcheve, Huskoviće, Nastice, Stojanovice i ostale levate i ako je imovina koleateral tog navodnog ulaganja onda smo ga popusili i ne mozes ga otjerati sve i da hoces, jer direktno njemu dugujes pare. Nije mala razlika, zar ne ?sanjinusto je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:39
Pa stani, sad se zajebes i nakucas dugove pa ne mozes da ih otplatis, sta ide prvo nego imovina? Sta ti drzava oduzima, odakle da se namiri? Imovina je zalog sama po sebi sve dok je imas. Ne kontam.
Pitao sam jednom, pitam opet, sta je rizik Sanina kada uloži u Zeljeznicar odnosno ima li rizika uopste ? Maribor je imao kombinaciju sa Zahovicem, on placa igrace, a uzima veci dio zarade ako se prodaju. Znaci rizik je njegov ako fuli igrace, a ima profit ako pogodi. Sta je kod nas slucaj ? Ko odgovara za Nastice, Huskoviće, Stojanovice, Galcheve ako su karine ? Zeljeznicar ili Sanin ?
Da se razumijemo, ja sam za investitora, ali da se jasno definisu rizici, prava i obaveze obje strane i da se imovina prebaci na Zeljo doo koji bi ostavio pod kontrolom navijaca odnosno clanova kluba, a Sanin nek radi sta hoce sa sportskim segmentom. Jel posteno ?
Isto tako nisam da se vrate ovi iz proslih uprava, vise manje svi su nam **** mater ili naprave jedan dobar potez pa nas poslije ukanale ala Kovacevic, Tunovic.
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Mogu mislit kakve osigurace je brat sebi obezbijedio kad ovi ne smiju da objave.

I pored toga, ako bi se gospodin lijevo ukljucio, bio bih miran.
I pored toga, ako bi se gospodin lijevo ukljucio, bio bih miran.
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Ultimatum svima
Imamo kuglanu
Ultimatum svima
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
Otkad je ovo?
Za Ćorića sam bio i bilo mi je krivo što je otišao, a za Babuku jednog jedinog uvijek i zauvijek, trofej nikad bez njega u klubu nećemo vidjeti.
Njih dvojica da se spoje? To može biti samo dobro za nas.
Interesantno sve u svemu.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
-
12tiigrac21
- Kontakt:
Kad čovjek pogleda kakve se gluposti ovdje pišu, tačno zažali što je zakon takav, pa ne da, da nas Sanin potpuno privatizuje. E čuj, Edis dobar trener i neko njega razmatra kao opciju. Ako već imamo investitora, valjda težnja treba biti neko kao Rendulić, Bjelica i slični kalibri...
-
Railwayman30
- Kontakt:
Spekulisu se razna imena,sto trenera,sto igraca.
Malo njih bih ja ostavio,sto se tice igraca.
Iz Rudara i Sloge bih sigurno izabrao 1 ili 2.
Prosli nasu ligu,ne trebaju se prilagodjavati nista.
Trener je uvijek izazov. Koga god da spomenes,nalaze mu se prvo mane.
Ima i kod trenera zanimljivih pravo.
Sanin je jos na prosloj skupstini najavio promijene tek u augustu.,pa vidjet cemo. Mozda i Jug bude spreman.
Malo njih bih ja ostavio,sto se tice igraca.
Iz Rudara i Sloge bih sigurno izabrao 1 ili 2.
Prosli nasu ligu,ne trebaju se prilagodjavati nista.
Trener je uvijek izazov. Koga god da spomenes,nalaze mu se prvo mane.
Ima i kod trenera zanimljivih pravo.
Sanin je jos na prosloj skupstini najavio promijene tek u augustu.,pa vidjet cemo. Mozda i Jug bude spreman.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Auuu kakav bi ovo tandem bio
Probali pitari, ne ide, trenera i trenera dovodili, pomakli se nisu. Uzimaci para, sto rece Edis.
Treba ista vanago jest ko oni gore? Zasto?
Treba ista vanago jest ko oni gore? Zasto?
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Ultimatum svima
Imamo kuglanu
Ultimatum svima
-
12tiigrac21
- Kontakt:
Pa ne može trener bez ozbiljnog skautinga, šta može trener, ako mu nadovodiš igrača kamion, ako nisu profili koji se uklapaju u trenerovu viziju. Eto to su pitari radili, trener tu nije mogao puno. Dok Borac i Zrnjski rade planski, zato i prave rezultate. Jedan Mrkobrada u Borcu vrijedi više, nego svi naši u SŠ zajedno. Lik dovede 5 igrača i svih pet pogodi.
To je druga tema, a odnosi se i na Mulalica.
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Ultimatum svima
Imamo kuglanu
Ultimatum svima
cuj volio,sad odmaFerroviere1987 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 15:53Ne znam za vas, al ja bi volio...
Ja ne znam kad je pred derbi bila veća razlika u kvaliteti.
Trenutno korisnika/ca: antibot, GrbavicaHrammm, perodeformero, Plavamamba, Sarun, Taree i 64 gosta.