FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

elSaik
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la elSaik » 05 maj 2011, 09:43

Evo ono što sam ja nastojao objasniti jovanu, a on se pravi blesav. Tipična, ispodprosječno kvalitetno odigrana utakmica od strane Želje:

9. min.: Željini igrači fizički sa loptom u šenaestercu.
(2) 12. min.
(3) 14. min.
(4) 17. min.
(5) 21. min.
(6) 35. min.
(7) 46. min.
(8) 48. min.
(9) 51. min.
(10) 52. min.
(11) 59. min.
igrač manje.
(12) 66. min.
(13) 69. min.
(14) 73. min.
(15) 74. min.
(1) 87. min.: Slavijini u 16. :mrgreen:

Kod: Označi sve

vremena određena prema ovom pregledu: http://www.youtube.com/watch?v=sMmlSx2StOY&feature=player_embedded
I kad jednom u tih 15 [a to je ponavljam cifra kad igramo loše i kad imamo igrača manje pola sata] puta, jedan od igrača dobije po nogama i bude penal, onda je "vama se stalno šilji."

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 05 maj 2011, 10:05

Drago mi je što se jučer pjevala ova pjesma, vrh !! :D

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 maj 2011, 10:14

ima pitanje za komsije: hoce li iko od zeljinih igraca pauzirati na derbiju zbog kartona?

hvala!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 05 maj 2011, 10:16

Nadam se da dobivate ove Hrenovčice a nakon toga barem x s Čelikom!!!! :D ;) ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 05 maj 2011, 10:25

BernardBarnjak je napisao/la:ima pitanje za komsije: hoce li iko od zeljinih igraca pauzirati na derbiju zbog kartona?

hvala!
ZZ Top ( Zajko Zeba ) će pauzirati, a koliko znam, ostali svi mogu igrati.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 05 maj 2011, 10:25

ŠB.TRN je napisao/la:Nadam se da dobivate ove Hrenovčice a nakon toga barem x s Čelikom!!!! :D ;) ;)
Idi kupaj ribe na lištici i skrivaj se po škripama,a bodove zaboravi.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 maj 2011, 10:42

Napisao sam poslije utakmice sa Slobodom da je utrka za titulu zavrsena i ja sam je jos tad halalio. Bitno je ostati na drugom mjestu i pokusati osvojiti kup.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 05 maj 2011, 10:44

Stole iz Bora je napisao/la:Napisao sam poslije utakmice sa Slobodom da je utrka za titulu zavrsena i ja sam je jos tad halalio. Bitno je ostati na drugom mjestu i pokusati osvojiti kup.
upravo... za ovakvu sezonu punu oscilacija je 2. mjesto vrh... srecom pa samo na jesen kad smo bili jaci, jos izbacili borac, inace mozda i taj trofej ne bi uzeli... uglavnom ja sam zadovoljan... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2011, 10:47

tm84 je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Napisao sam poslije utakmice sa Slobodom da je utrka za titulu zavrsena i ja sam je jos tad halalio. Bitno je ostati na drugom mjestu i pokusati osvojiti kup.
upravo... za ovakvu sezonu punu oscilacija je 2. mjesto vrh... srecom pa samo na jesen kad smo bili jaci, jos izbacili borac, inace mozda i taj trofej ne bi uzeli... uglavnom ja sam zadovoljan... ;)
Polako druze, nismo ga jos ni uzeli. Bice mnogo tesko.
Nemoj da opet u jogurt pusemo. ;)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 05 maj 2011, 10:55

Ne znam, ako mene pitate bolje je da prošle sezone nismo uzeli titulu. Ljudi puno očekuju od Želje, neka čuda, a prije dvije-tri godine smo kuburili na čelu sa Krunićem i Hotićem. Ova sezona je odlična, s obzirom na prilično slabu igru tokom čitave sezone. Drugi smo, evo čak i imamo neku teoretsku šansu za titulu, po drugi put smo zaredom u finalu kupa. Kada bi mene pitali, koji je plan za sljedećih pet godina, evo šta bi vam rekao :
-redovni izlasci u Europu ( svake godine, naravno )
-tri trofeja ( nema veze da li je to titula ili kup)
-prodati igrača za milionski iznos
-napraviti stadion

Sve je ovo moguće, i kada bi ovo ostvarili, možda bi se uz određenja ulaganja Željo mogao dići na novi nivo i onda bi uslijedila potpuna dominacija u Ligi i solidni nastupi u Europi, s tim da bi se svake sezone borili za grupnu fazu nekog Europskog takmičenja. Naravno, trebalo bi poboljšati skauting ( ustvari, mi ga praktički i nemamo, ali eto )

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2011, 11:00

joj ne opet. :roll:

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 05 maj 2011, 11:13

Ja sam za to da Željo pošalje dopis UEFA/FIFA za sljedećim zahtjevom:

"Poštovani,

javljamo Vam se povodom prijedloga da u narednoj reviziji pravila u vezi sa učestvovanjem ekipa napravite izmjenu u pravilima o učestvovanju u europskim fudbalskim takmičenjima, koja slijedi u nastavku teksta. Do sada je bilo pravilo da ukoliko neka momčad izbori plasman u europska takmičenja istovremeno kroz dva takmičenja, da jedno od ta dva mjesta automatski pripadne nekoj drugoj ekipi, da li kroz plasman na ligaškoj tabeli da li kroz učestvovanje u finalu kupa. FK Željezničar stoji na stajalištu da takvo automatsko dijeljenje zarađenih plasmana drugim momčadima koji sa tim osvajanjem nemaju nikakve direktne veze krši pravilo o fair playu i načelu dobijanja nagrada po zasluzi. S toga, FK Željezničar predlaže, ukoliko jedna momčad dođe u prethodno navedenu situaciju, da joj se omogući da ona bude ta koja će izabrati drugi tim koji će u europsko takmičenje kroz to jedno slobodno mjesto. Na taj način se omogućava da momčad u pitanju dobije odgovarajuću nagradu, jer ona odlučuje obe pozicije šta će sa njima i kako će, a istovremeno ostavlja mogućnost direktnog nagrađivanja onih momčadi koji su imali najviše udjela u uspjehu prvospomenute momčad (u konkretnom primjeru: u našoj državi bi to bio Leotar, koji će,po sadašnjim krajnje nepoštenim pravilima, uprkos silnom trudu i zalaganju biti onemogućen u učestvovanju u Europskoj ligi, u koju će timovi poput Širokog/Sarajeva ili, teže, Rudara i Slobode, a koji apsolutno ničim nisu zaslužili takvo što). S poštovanjem, Đelaludin Đelo-Litex Muharemović."

Mislim da bi nam prošlo ovo!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 05 maj 2011, 11:16

Puštati treba samo svojim sportskim prijateljima, kada im zatreba, jer tako to rade prijatelji, ali gubiti derbije da kojekakvi lijevi timovi ne bi bili prvaci ili ne bi išli u Europu, je smiješno i žalosno, istovremeno. Samo pošteno, pa ko koga zajebe!

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 05 maj 2011, 11:23

elSaik je napisao/la:Ja sam za to da Željo pošalje dopis UEFA/FIFA za sljedećim zahtjevom:

"Poštovani,

javljamo Vam se povodom prijedloga da u narednoj reviziji pravila u vezi sa učestvovanjem ekipa napravite izmjenu u pravilima o učestvovanju u europskim fudbalskim takmičenjima, koja slijedi u nastavku teksta. Do sada je bilo pravilo da ukoliko neka momčad izbori plasman u europska takmičenja istovremeno kroz dva takmičenja, da jedno od ta dva mjesta automatski pripadne nekoj drugoj ekipi, da li kroz plasman na ligaškoj tabeli da li kroz učestvovanje u finalu kupa. FK Željezničar stoji na stajalištu da takvo automatsko dijeljenje zarađenih plasmana drugim momčadima koji sa tim osvajanjem nemaju nikakve direktne veze krši pravilo o fair playu i načelu dobijanja nagrada po zasluzi. S toga, FK Željezničar predlaže, ukoliko jedna momčad dođe u prethodno navedenu situaciju, da joj se omogući da ona bude ta koja će izabrati drugi tim koji će u europsko takmičenje kroz to jedno slobodno mjesto. Na taj način se omogućava da momčad u pitanju dobije odgovarajuću nagradu, jer ona odlučuje obe pozicije šta će sa njima i kako će, a istovremeno ostavlja mogućnost direktnog nagrađivanja onih momčadi koji su imali najviše udjela u uspjehu prvospomenute momčad (u konkretnom primjeru: u našoj državi bi to bio Leotar, koji će,po sadašnjim krajnje nepoštenim pravilima, uprkos silnom trudu i zalaganju biti onemogućen u učestvovanju u Europskoj ligi, u koju će timovi poput Širokog/Sarajeva ili, teže, Rudara i Slobode, a koji apsolutno ničim nisu zaslužili takvo što). S poštovanjem, Đelaludin Đelo-Litex Muharemović."

Mislim da bi nam prošlo ovo!

ha ha ha a sto Djelo-Litex Muharemovic
koliko se sjecam on nije uopste igro tu tekmu..za koju vi kazete da je bila namjerno pustena da bi se otjero Plisek
haj pustena ok ali malo previse je pustiti 7 kom ili 9 kom u dvije tekme

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 05 maj 2011, 11:26

elSaik je napisao/la:Puštati treba samo svojim sportskim prijateljima, kada im zatreba, jer tako to rade prijatelji, ali gubiti derbije da kojekakvi lijevi timovi ne bi bili prvaci ili ne bi išli u Europu, je smiješno i žalosno, istovremeno. Samo pošteno, pa ko koga zajebe!
ti volis one sto sa ponosom dizu fas. zastavu i zvizde na tvoju i moju himnu i skandiraju hebem te bosno itd itd
strasan si !!!
mozda ti poslije ovog posta sam mepas dodje na grbu i ucipa se 200 milja sponzorstva za god dana ali tada ces opet MORATI nositi sal sa NK

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 05 maj 2011, 11:33

@FCS-FCS - pisat ću polako, da se ne preforsiraš. FK Željezničar u ovoj državi možda, ali samo možda, ima 3-4 kluba za koje može reći da je sa njima u prijateljskim odnosima. Od ta 3-4 kluba niti jedan nije u borbi za Europu. S toga mi se J**+ ko će u Europu od vas. Jedni pale zastave, drugi tuku igrače, treći mi bodu momke sa tribine. Jbg, život je takav. Samo u se! Što se tiče toga FK/NK, najradije bih da smo Radnički športski, kao nekad davno, ali nismo, jbg. Možda bude nekad u budućnosti kada nogomet i fudbal budu isti sport.

edit: Moram se ispraviti. Rudar jeste u igri, ali su im šanse vrlo male.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 maj 2011, 11:52

Zeba dao go, a nije iz penala 8-), da li ce nam bit hendikep njegovo neigranje na derbiju, sta mislite, anketno pitanje

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2011, 11:53

lisander je napisao/la:Zeba dao go, a nije iz penala 8-), da li ce nam bit hendikep njegovo neigranje na derbiju, sta mislite, anketno pitanje
Upravo suprotno. Na "vecim" utakmicama se ne vidi. :)
Perica Stanceski rijesava derbi. :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 maj 2011, 11:53

Ne razumijem što kritikujete momka što je došao i poželio nam da ostavarimo ono što nam je svima želja i cilj. Samo zato što je iz Širokog? Govorite kakav je i sve to, pa vi ste gori od njih čim tako reagujete i svašta mu pišete...

Ja ne mogu vjerovati kako neki navijač Želje može željeti da njegov klub izgubi u derbi kako bi mu najveći rival išao u Evropu!? Jednostavno to mi je van svakog smisla.

Javna je tajna da su svi pitari navijali prošle godine za Borac u finalu Kupa, pa čak i u ligi kad su vidjeli da ćemo je uzeti, a i ove sezone je tako...ne shvatate, protiv koga god da Željo igra oni će navijati za njih, normalno sada će javljati pojedinci koji će mene da opovrgnu...

'ebeš više te nacionalne ključeve i ostala sranja, bitan je samo Željo. Čuj da izgubi u derbiju da se sarajevo plasira u Evropu...Bože sačuvaj!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Utic
Kontakt:

Post Postao/la Utic » 05 maj 2011, 11:54

lisander je napisao/la:Zeba dao go, a nije iz penala 8-), da li ce nam bit hendikep njegovo neigranje na derbiju, sta mislite, anketno pitanje
Moje misljenje je da nece. Inace je slabije igrao na "jacim" tekmama, a razlog je vjerovatno to sto protivnicki igraci malo vise paze na njega... Mislim da mozemo naci dostojnu zamjenu na toj poziciji.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, Levin, Mamba21, svemalim1 i 68 gostiju.