Pa to i jeste nekako najvise vezano uz nas, pruga, željezničar, lokomotiva, a ne da izmišljamo ko mnogi klubovi danas neke glupe boje i dizajnove, prije su dresovi 10x ljepši bili, a danas samo skromno, minimalistički, sterilno skroz, bar mi imamo milion motiva za kvalitetan dres…Levin je napisao/la: ↑24 maj 2026, 00:08
Željezničar 1925/1926.
Stoje prvi red s lijeva: Hinko Tegzeš – mlađi, Herland Gmaz, Ivan Krajnc, Eduard Osim, Oto Potočnik;
drugi red: Franjo Šuh, Franjo Krajnc, Ivan Pavičić;
treći red: Herbet Gmaz, Josip Šebalj, Leonard Fedi;
Malo boje uz AI
Kako god volio bih vidjeti povratak čistih plavo bijelih pruga nekoliko sezona.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
Kad se već igramo, evo ideje za treću garnituru.MisterBlue je napisao/la: ↑23 maj 2026, 19:35Pošto se javio ovaj brat gore sa željom za svijetlo plavim prugama evo mu i ta varijanta s tim da mene ovo podsjeća nekako na Argentinu prije nego na nas. Ali kad pogledam ovu nijansu odmah se sjetim majstora Zakarića. Dodao sam i zlatne linije koje bi isticale ovu svijetlo plavu prugu, mada iskreno što više gledam u ovaj dres i ova varijanta mi se dopada i moglo bi se tu pronaći nekog materijala.
![]()

Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️
Drama dresovi, svaka čast. Kako bi izgledali bez kragne?
-
12tiigrac21
- Kontakt:
Evo Nja prodaju Statut hahahah
https://****/clanak/kusturica-pr ... klubovima/
https://****/clanak/kusturica-pr ... klubovima/
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Mogao bi treci crni sa zlatnim detaljima, bilo ih je i prije a i kombinacija adidas crna i zlatna perverzija. A gostujuci cisto bijeli za zlatnim ili plavim detaljima.Samba71 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 10:37Kad se već igramo, evo ideje za treću garnituru.MisterBlue je napisao/la: ↑23 maj 2026, 19:35Pošto se javio ovaj brat gore sa željom za svijetlo plavim prugama evo mu i ta varijanta s tim da mene ovo podsjeća nekako na Argentinu prije nego na nas. Ali kad pogledam ovu nijansu odmah se sjetim majstora Zakarića. Dodao sam i zlatne linije koje bi isticale ovu svijetlo plavu prugu, mada iskreno što više gledam u ovaj dres i ova varijanta mi se dopada i moglo bi se tu pronaći nekog materijala.
![]()
![]()
- dubioza144
- Kontakt:
Znaci veceras dobijamo imena UO, i ljude koji ce zvanicno bit imenovani po vazecem statutu? I vise nam ne treba punomoc Tune npr za poslove u klubu ?
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Bezveze crtate, kod adidasa odaberes koji ces genericki dres, nisi bayern pa da ti poseban dizajniraju
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- dubioza144
- Kontakt:
Izgleda da ih je mati isto oblacila pa sad zele i oni svoje klubove isto oblacit
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
-
Hansestadt
- Kontakt:
kad se uparimo sa pitarima tobe jarabi 
- dubioza144
- Kontakt:
Sad ce nodi izvuc nesto gdje se jasno pokazuje da smo veci od Bayerna
-
GavranBeli
- Kontakt:
Ko izmisli chatgpt da svaka budala moze praviti sta hoce, a onda to predstavljati kao nesto a nikog to ne zanima. Ludilo klasicno. Sutra derbi, ovi dresove lijepe

-
HardcoreAP
- Kontakt:
Lijepim ti majku za posteljuGavranBeli je napisao/la: ↑24 maj 2026, 14:05Ko izmisli chatgpt da svaka budala moze praviti sta hoce, a onda to predstavljati kao nesto a nikog to ne zanima. Ludilo klasicno. Sutra derbi, ovi dresove lijepe![]()
![]()
-
GavranBeli
- Kontakt:
Sta ces ti balo balavi, idi obrisi sline mazlume.HardcoreAP je napisao/la: ↑24 maj 2026, 14:18Lijepim ti majku za posteljuGavranBeli je napisao/la: ↑24 maj 2026, 14:05Ko izmisli chatgpt da svaka budala moze praviti sta hoce, a onda to predstavljati kao nesto a nikog to ne zanima. Ludilo klasicno. Sutra derbi, ovi dresove lijepe![]()
![]()
Valjate gluposti. Željo je duže nosio Adidasove desove nego ove od Macron-a. Mada ne vidim neki poseban razlog za promjenu Macron-a osim nekog prestiža.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
GavranBeli
- Kontakt:
Bice Adidas isto ko sto je Berisha blizu potpisa. S Dzekom naravno.
-
GavranBeli
- Kontakt:
-
GavranBeli
- Kontakt:
-
GavranBeli
- Kontakt:
-
12tiigrac21
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Balorda, Sarajevskigigant1921 i 66 gostiju.