Amar Memić

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

edin139
Kontakt:

Re: Amar Memić

Post Postao/la edin139 » 17 maj 2026, 10:59

Diadora je napisao/la:
16 maj 2026, 19:12
LeCoq je napisao/la:
16 maj 2026, 12:29
Hasan je kao igrač Hamburga odbio Njemce i rizikovao karijeru da zaigra za BiH. Onda je za reprezentaciju nastupao 10 godina, u vrijeme najvećeg javašluka, kriminala. U periodu u kom se bukvalno sa Bazena išlo na utakmicu i Hasan je bio krivac za svaki loš rezultat.Trpio je najgore uvrede, nikada harmonikaš Balja i ekipa sa janjetine :D
Otjerali smo svakoga ko valja, pa ćemo otjerati i Barbareza, u to nema sumnje. Ali sada treba uživati u uspjehu, u inat dušmanima (domaćim i stranim :tralala: )
Kad vec pricas o tjeranju, sto ne kazes da su hasana otjerali barba I spaha nakon tekme sa francuskom prijateljske tj.
Hasana su okrivljivali za sve, najodvratniji ljudski I trenerski olos na njemu su ostrili kitu I gradili autoritet a hadzibegic je jedan od njih.
Igrao je I trpio, dok su se preko njegovih ledza prodavali amateri poput kerkeza, muline, vidica I slicnih. O kakvom se jsvasluku radilo dovoljno govori da jedan elvir rahimic koji je bio starter za cska I osvojio kup uefa nije imao mjesta na spisku.
Hasan je jedan od najvećih profesionalaca koji je igrao za repku. Čovjek je godinama bio na nivou da je mogao hladno igrati za njemačku.
Ne znam kad je loše odigrao za reprezentaciju.
Gospodin

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 17 maj 2026, 11:54

edin139 je napisao/la:
17 maj 2026, 10:59
Diadora je napisao/la:
LeCoq je napisao/la:
16 maj 2026, 12:29
Hasan je kao igrač Hamburga odbio Njemce i rizikovao karijeru da zaigra za BiH. Onda je za reprezentaciju nastupao 10 godina, u vrijeme najvećeg javašluka, kriminala. U periodu u kom se bukvalno sa Bazena išlo na utakmicu i Hasan je bio krivac za svaki loš rezultat.Trpio je najgore uvrede, nikada harmonikaš Balja i ekipa sa janjetine :D
Otjerali smo svakoga ko valja, pa ćemo otjerati i Barbareza, u to nema sumnje. Ali sada treba uživati u uspjehu, u inat dušmanima (domaćim i stranim :tralala: )
Kad vec pricas o tjeranju, sto ne kazes da su hasana otjerali barba I spaha nakon tekme sa francuskom prijateljske tj.
Hasana su okrivljivali za sve, najodvratniji ljudski I trenerski olos na njemu su ostrili kitu I gradili autoritet a hadzibegic je jedan od njih.
Igrao je I trpio, dok su se preko njegovih ledza prodavali amateri poput kerkeza, muline, vidica I slicnih. O kakvom se jsvasluku radilo dovoljno govori da jedan elvir rahimic koji je bio starter za cska I osvojio kup uefa nije imao mjesta na spisku.
Hasan je jedan od najvećih profesionalaca koji je igrao za repku. Čovjek je godinama bio na nivou da je mogao hladno igrati za njemačku.
Gospodin
Ma jasta spaha i barba dva grobara bh fudbala hvala vam sto nam otvarate oči. J... vas Hasan koji je btw zaboravio i da proca svoj maternji jezik iako je otisao iz Bosne sa 18-19 godina.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 18 maj 2026, 11:28

Sport90 je napisao/la:
17 maj 2026, 11:54
edin139 je napisao/la:
Diadora je napisao/la:

Gospodin
Ma jasta spaha i barba dva grobara bh fudbala hvala vam sto nam otvarate oči. J... vas Hasan koji je btw zaboravio i da proca svoj maternji jezik iako je otisao iz Bosne sa 18-19 godina.
Spahiću svaka čast za ovo što sada radi. O njegovom ponašanju kao igrača moglo bi se pisati al to nije tema.

Nego pusti šuplju i pecanje na emocije, navedi konkretno kada Hasan nije bio profesionalac u repki i koju je utakmicu odigrao loše?

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 18 maj 2026, 12:36

edin139 je napisao/la:
18 maj 2026, 11:28
Sport90 je napisao/la:
edin139 je napisao/la:

Gospodin
Spahiću svaka čast za ovo što sada radi. O njegovom ponašanju kao igrača moglo bi se pisati al to nije tema.

Nego pusti šuplju i pecanje na emocije, navedi konkretno kada Hasan nije bio profesionalac u repki i koju je utakmicu odigrao loše?
Sta ja znam kad je odigrao utakmicu lose, ali znam da je Spahic i Barbarez kao igraci a i sad kao i sportski radnici zadužili Bosnu i Hercegovinu 1000000000 puta (beskonačno puta) vise nego gospodin Hasansalihamidzic, a vi ih ovdje prikazujete Sergeja i Hasana kao neke grobare BH fudbala, kao oni ptjerali Hasana. Taj salihamidzic je i poslije fudbalske karijere bio cijenjen i ugledan i nije se nikad ama bas nikad sjetio da taj svoj ugled i slavu iskoristi u promovisanju nase zemlje. Tako mu je tesko sto je Bosanac da je zaboravio i maternji jezik pričati (prica ko Ibra). Nasvajao se titula i titua u Bayernu ja nemam niti jednu sliku u glavi (mouda grijesim) da je uzeo našu zastavu na proslavi da pokaže ko je i sta je a ne sta drugo.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 18 maj 2026, 13:28

Sport90 je napisao/la:
18 maj 2026, 12:36
edin139 je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:

Sta ja znam kad je odigrao utakmicu lose, ali znam da je Spahic i Barbarez kao igraci a i sad kao i sportski radnici zadužili Bosnu i Hercegovinu 1000000000 puta (beskonačno puta) vise nego gospodin Hasansalihamidzic, a vi ih ovdje prikazujete Sergeja i Hasana kao neke grobare BH fudbala, kao oni ptjerali Hasana. Taj salihamidzic je i poslije fudbalske karijere bio cijenjen i ugledan i nije se nikad ama bas nikad sjetio da taj svoj ugled i slavu iskoristi u promovisanju nase zemlje. Tako mu je tesko sto je Bosanac da je zaboravio i maternji jezik pričati (prica ko Ibra). Nasvajao se titula i titua u Bayernu ja nemam niti jednu sliku u glavi (mouda grijesim) da je uzeo našu zastavu na proslavi da pokaže ko je i sta je a ne sta drugo.
Spahic 94 utakmice za BIH, Barbarez 47.
Arhitekti najveceg uspjeha ikad BIH reprezentacije.
Ko ikako se moze porediti sa njima?
Samo Dzeko.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 24 maj 2026, 13:11

Nema ga u kadru 🙌🏻

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 maj 2026, 23:33

Za mene igracina u reprezentativnom dresu i jedan od 5,6 najbitnijih i najzahvalnijih igrača kroz kvalifikacije i baraz, a vrlo izvjesno i na SP, ako Bog da.
Želim mu sreću i da se proda u dobar klub.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 30 maj 2026, 15:33

Sinoc jedan od najslabijih,nije mi bilo mrsko odgledati ponovo utakmicu,mislim da nije imo 2 dobra poteza za onih 45 min sto je odigrao.
Nije kritika nit ista,prijateljska je je.bes je,ali mislim da njemu nije mjesto na desnom krilu kada igramo protiv slabijih reprezentacija.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 03 jun 2026, 02:28

RobijasiZenica1988 je napisao/la:
30 maj 2026, 15:33
Sinoc jedan od najslabijih,nije mi bilo mrsko odgledati ponovo utakmicu,mislim da nije imo 2 dobra poteza za onih 45 min sto je odigrao.
Nije kritika nit ista,prijateljska je je.bes je,ali mislim da njemu nije mjesto na desnom krilu kada igramo protiv slabijih reprezentacija.
Pa to kada sam pisao je bilo na osnovu poluvremena koje sam gledao u prekidima, zapravo cijelu utakmicu sam gledao u prekidima.
Imao je poprilično dobar start drugog poluvremena. Finis utakmice nisam gledao.
Odličan pas odmah na startu drugog poluvremena za Mahmica koji iz dobre pozicije odigrava prejaku povratnu za Demirovica (bolje reci da je ovaj kasnio).
Odličan utrcavanje u prostor (to samo on i može od ovih naših igrača) nakon pjanicevskog pasa Mahmica, lažnjak i šut lijevom pored gola.
Uletio iza ledja odbrane na dubinsku Mahmica i glavom odigrao povratnu za Demirovica ali ovaj kasni.
Dobar u duel igri prilikom ispucavanja Muharemovica i Zlomislica u nekoliko navrata gdje je haman svaki put uspio sačuvati posjed. Presjecao loptu i istrčao polukontru. Lijevo produžio loptu za Burnica koji loše centrira.
Za jednu prijateljsku utakmicu gdje se svi čuvaju od povrede i nema nekog zara, rekao bih da je to sasvim pristojno za jednog krilnog beka, a daleko od toga da je bio jedan od najslabijih kako ti velis i da nije sastavio dva dobra poteza.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 04 jun 2026, 21:37

Bit će bitna njegova brzina, imat će dosta prostora protiv Kanade i Katara.

Zgemboo89
Kontakt:

Post Postao/la Zgemboo89 » 04 jun 2026, 22:02

Sport90 je napisao/la:
18 maj 2026, 12:36
edin139 je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:

Sta ja znam kad je odigrao utakmicu lose, ali znam da je Spahic i Barbarez kao igraci a i sad kao i sportski radnici zadužili Bosnu i Hercegovinu 1000000000 puta (beskonačno puta) vise nego gospodin Hasansalihamidzic, a vi ih ovdje prikazujete Sergeja i Hasana kao neke grobare BH fudbala, kao oni ptjerali Hasana.
Hasan je namjerno dobijao treci zuti karton da ne mora doci na sljedece okupljanje i to je tako medjutim cinjenica je da je bilo javasluka Sasa Papac Elvir Rshimic nisu dolazili nikako na okupljanja do dolaska Cire,a Hasan se sam povukao jer je on uvijek bio meta za lose rezultate

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 jun 2026, 23:10

Ovaj momak je uprkos možda nekim tehničkim nedostacima u svojoj igri tako nevjerovatno bitan za nas zbog svoje brzine. A i strašnog centaršuta. Džekin gol Rumuniji kući, onaj Austriji u gostima i crveni karton protiv Italije su svi direktno ili indirektno proizvod njegovih utrčavanja u prostor ili centaršuteva.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 04 jun 2026, 23:24

viKK je napisao/la:
04 jun 2026, 23:10
Ovaj momak je uprkos možda nekim tehničkim nedostacima u svojoj igri tako nevjerovatno bitan za nas zbog svoje brzine. A i strašnog centaršuta. Džekin gol Rumuniji kući, onaj Austriji u gostima i crveni karton protiv Italije su svi direktno ili indirektno proizvod njegovih utrčavanja u prostor ili centaršuteva.
Neobično važan. Rekao bih motor naše ekipe, a nekako je uvijek u sjeni Esmira, Kerima, Tarika, Džeke... a ništa manje nam nije važan od nabrojanih.
Negdje ga se poredi s Višćom, ali za ovo malo vremena što je igrao za rep., znatno bolji dojam je ostavio od nekako uvijek nedorečenog Višće... ili smo mi od njega previše očekivali s obzirom na njegove igre u turskom prvenstvu. Definitivno nam Amar neuporedivo više znači od Višće.
Posebnu ulogu će imati protiv Kanade i ne bih se iznenadio da u toj utakmici bude naš najbolji igrač.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 04 jun 2026, 23:27

Naša verzija Ivana Perišića.

vrijednost: suho zlato
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 04 jun 2026, 23:35

hurem je napisao/la:
03 jun 2026, 02:28
RobijasiZenica1988 je napisao/la:
30 maj 2026, 15:33
Pa to kada sam pisao je bilo na osnovu poluvremena koje sam gledao u prekidima, zapravo cijelu utakmicu sam gledao u prekidima.
Imao je poprilično dobar start drugog poluvremena. Finis utakmice nisam gledao.
Odličan pas odmah na startu drugog poluvremena za Mahmica koji iz dobre pozicije odigrava prejaku povratnu za Demirovica (bolje reci da je ovaj kasnio).
Odličan utrcavanje u prostor (to samo on i može od ovih naših igrača) nakon pjanicevskog pasa Mahmica, lažnjak i šut lijevom pored gola.
Uletio iza ledja odbrane na dubinsku Mahmica i glavom odigrao povratnu za Demirovica ali ovaj kasni.
Dobar u duel igri prilikom ispucavanja Muharemovica i Zlomislica u nekoliko navrata gdje je haman svaki put uspio sačuvati posjed. Presjecao loptu i istrčao polukontru. Lijevo produžio loptu za Burnica koji loše centrira.
Za jednu prijateljsku utakmicu gdje se svi čuvaju od povrede i nema nekog zara, rekao bih da je to sasvim pristojno za jednog krilnog beka, a daleko od toga da je bio jedan od najslabijih kako ti velis i da nije sastavio dva dobra poteza.
E je.biga sad,ako je dobar potez to sto mu je Mahmic dao onakvu loptu,onda stvarno ne znam.
Momak mu da onakvu loptu i naravno da ce trčat po nju,i kad je došao do nje,sta je uradio umjesto da doda Demirovicu 1 na 1 (znam ja da bi ofulo al eto bio je u boljoj poziciji) on onom kroz noge i šuta traljavo pored gola.
Sto se tice duel igre,samo sa jednim igračem je dobijao duele i to sa onim 1.20 visokim Alomerovicem.Mislim da kad god je usao u duel sa drugim igračem da je ga izgubio.
Ako cemo tako gledat onda su svi top odigrali,svi su ulazili u prostor svi su osvajali duele.
A kad pogledaš suma sumarum sta dobiješ?
Dobiješ ništa ništa.
Po meni dobar potez je potez Mahmica,dribling Alajbegovića,peta i centarsut Esmira,intervencija Radeljica...
I kada pogledaš da Memic nije imao ništa ni slično od ovoga ali eto.Svako ima drugačiji pogled generalno na fudbal.
A da se razumijemo meni je Memic jedan od najdražih ali moramo realno sagledat sliku.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 jun 2026, 23:36

231983 je napisao/la:
04 jun 2026, 23:24
viKK je napisao/la:
04 jun 2026, 23:10
Neobično važan. Rekao bih motor naše ekipe, a nekako je uvijek u sjeni Esmira, Kerima, Tarika, Džeke... a ništa manje nam nije važan od nabrojanih.
Negdje ga se poredi s Višćom, ali za ovo malo vremena što je igrao za rep., znatno bolji dojam je ostavio od nekako uvijek nedorečenog Višće... ili smo mi od njega previše očekivali s obzirom na njegove igre u turskom prvenstvu. Definitivno nam Amar neuporedivo više znači od Višće.
Posebnu ulogu će imati protiv Kanade i ne bih se iznenadio da u toj utakmici bude naš najbolji igrač.
Da, rekao bih da su Kerim i Esmir čisto zbog nekih "flashy" poteza i otvorene kurcobolje privoljeli navijače (pogotovo mlađe i one koji do neki dan nisu pratili reprezentaciju), Amar je ipak onako skroman, radi u tišini ali radi strašno bitan posao. I to u oba pravca. Mislim da je ako se dobro sjećam protiv Walesa on upravo uklizao i presjekao pas po našoj desnoj strani i proslijedio loptu Esmiru koji šalje centaršut Demiroviću koji pred praznim golom fula loptu.

Blizzard
Kontakt:

Post Postao/la Blizzard » 05 jun 2026, 08:10

njegovu sliku bi trebalo da ima svaka škola fudbala u BiH i da obavezno jedan sat sedmično djeca gledaju Amara Memića, jer je dokaz kakav moraš bit igrač i čovjek da bi napravio karijeru.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 05 jun 2026, 09:05

hahaha pa ja sam skroz zaboravio da je ON iznudio crveni karton protiv Italije, to su ti neki bitni detalji.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 jun 2026, 11:11

Memara je prevazan igrac za nasu reprezentaciju. Ljudi ga vole to stoji ali nekako i dalje postoji utisak da ljudi previde koliko je on nama ustvari bitan.
Toliko trke, ponavljanja, svugdje ga ima i uz to sve donosi brzinu.

Da ga samo zdravlje posluzi i da odigra ovo SP kako je odigrao i kvalifikacije (ne mora bolje) i ja ocekujem da ce on zavrsiti u ligama petice u nekom respektabilnom klubu.

Momak je zasluzio svojim partijama u reprezentaciji, a i kvalitetom svakako.
Barba halali sto smo sumnjali.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 jun 2026, 11:27

Nodijev pulen jedan od najbitnijih igrača u repki :kafa: :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dena24, DzaniMehmet, Futbol, Godfather, guillermo, Rio12345, Zeka i 78 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []