FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

Ferroviere1987
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ferroviere1987 » 24 maj 2026, 23:27

KAKVO TRPANJE!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 24 maj 2026, 23:28

Argentina je napisao/la:
24 maj 2026, 23:11
godrina je napisao/la:
24 maj 2026, 23:06
Neka nam je sa srecom. Opet najavljeno i podvuceno da nam treba vrijeme (sto je ok) i skup nekih fraza za idealne uslove.
Zanimaju ne konkretni potezi. Moze li on sad i hoce li na neki nacin upumpat novac, kao sponzor npr kroz neku firmu.
Da bi postali stabilan, konkurentan i normalan klub trebaju nam novi igraci a za njih pare. Dobri igraci donose evropska takmičenja, pobjede tamo donose pare u klub. Zacarani krug.
Bas me zanimaju prvi koraci i cemu ovo vodi.
Ovo je prelazno rjesenje do prihvatanja statuta.
Ovo je vrhunski potez da se formiraju tijela kluba jer nikad nismo bili bez uprave i ostalih organa kluba. Da se normalizuje rad koliko toliko, a sa statutom kad se usvoji, puna para.

Sad se moze imenovati trener, kadar, sportski itd. Jer ima formiran organ koji to moze da radi i to je bitno.
Koliko ce to trajat, sta ako se oduzi a nemamo para.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 maj 2026, 23:35

godrina je napisao/la:
24 maj 2026, 23:28
Argentina je napisao/la:
godrina je napisao/la:
24 maj 2026, 23:06
Neka nam je sa srecom. Opet najavljeno i podvuceno da nam treba vrijeme (sto je ok) i skup nekih fraza za idealne uslove.
Zanimaju ne konkretni potezi. Moze li on sad i hoce li na neki nacin upumpat novac, kao sponzor npr kroz neku firmu.
Da bi postali stabilan, konkurentan i normalan klub trebaju nam novi igraci a za njih pare. Dobri igraci donose evropska takmičenja, pobjede tamo donose pare u klub. Zacarani krug.
Bas me zanimaju prvi koraci i cemu ovo vodi.
Ovo je vrhunski potez da se formiraju tijela kluba jer nikad nismo bili bez uprave i ostalih organa kluba. Da se normalizuje rad koliko toliko, a sa statutom kad se usvoji, puna para.

Sad se moze imenovati trener, kadar, sportski itd. Jer ima formiran organ koji to moze da radi i to je bitno.
Dio UO koju je on planirao, ocito sada ulazi, pa ce krenuti i sredstva. A iskreno, sto manje informacija, to bolje. Mahala nas je i dovela do ovog stanja.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 24 maj 2026, 23:40

Argentina je napisao/la:
24 maj 2026, 23:35
godrina je napisao/la:
Argentina je napisao/la:

Dio UO koju je on planirao, ocito sada ulazi, pa ce krenuti i sredstva. A iskreno, sto manje informacija, to bolje. Mahala nas je i dovela do ovog stanja.
A tajnost te dovela da ti odbiju statut 5 puta i kaze ti ministar da pokusava frajer da privatizuje klub i nakon neuspjelog muljanja oko statuta onda haj sad cemo napraviti novi UO koji nema veze oko Fudbala u BH dovesti najgoreg u historiji Dinamo Zagreba SD, hrvatskog nizeligaskog trenera i izadjes sa izjavom koju je chat gpt pisao o nadanjima o buducnosti ili sto bi KoKe iz Londona pisao prije 5 godina. I sta evo dovede 7 promasaja opet kao sto je sad doveo Galcheva Prokopa Huskovica Pejica itd . Sta onda borba za opstanak .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 24 maj 2026, 23:44

Pact1921 je napisao/la:
24 maj 2026, 23:40
Argentina je napisao/la:
godrina je napisao/la:

A tajnost te dovela da ti odbiju statut 5 puta i kaze ti ministar da pokusava frajer da privatizuje klub i nakon neuspjelog muljanja oko statuta onda haj sad cemo napraviti novi UO koji nema veze oko Fudbala u BH dovesti najgoreg u historiji Dinamo Zagreba SD, hrvatskog nizeligaskog trenera i izadjes sa izjavom koju je chat gpt pisao o nadanjima o buducnosti ili sto bi KoKe iz Londona pisao prije 5 godina. I sta evo dovede 7 promasaja opet kao sto je sad doveo Galcheva Prokopa Huskovica Pejica itd . Sta onda borba za opstanak .
E jbg vi bi se j, a da vam ne uđe, čovjek ulaže svoje pare i dovodi koga hoće, to je valjda i posljedica privatizacije, na nama je da se nadamo što boljem

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 maj 2026, 23:50

Ova Skupština i Sanin zajedno sa njom će ostati upisana ili zlatnim slovima ili kao ona koja je donijela jednu od najvećih grešaka u historiji kluba.

Kako god, u državi Željo nikad dosadno. Kad nismo bili u stanju sami da vodimo klub ne preostaje ništa drugo nego da se nadamo najboljem. Niko nam nije kriv, pa ni Sanin.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 24 maj 2026, 23:52

Arma00 je napisao/la:
24 maj 2026, 23:44
Pact1921 je napisao/la:
Argentina je napisao/la:

E jbg vi bi se j, a da vam ne uđe, čovjek ulaže svoje pare i dovodi koga hoće, to je valjda i posljedica privatizacije, na nama je da se nadamo što boljem
Pazi ti po zakonu ne mozes privatizovati klub u BiH drugo je sto su ovi Pitari nasli rupe u zakonu i sto ih je politika pogurala. Ali ti braco moj mozes dati pare klubu i da se nista ne pitas a za zauzvrat mi cemo tebi dati nesto sto ti garantuje da cemo mi vratit te pare a to je hipoteka na imovinu u prijevodu kredit . Naravno mozes ici drugacijom rutom ti ulazes pare i ti se pitas za sve pod uslovom da tebi nista ne ide pod hipoteku i da u tvom odlasku ostavis stanje u klubu u kakvom si ga nasao u najgorem slucaju . A ulaganje para ti da se pitas za sve i jos uzimanje klupske imovine pod hipoteku to se zove privatizacija . A to ti u Bosni nema zbog 51 posto pravila prepisano iz Bundeslige .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 24 maj 2026, 23:57

Pact1921 je napisao/la:
24 maj 2026, 23:52
Arma00 je napisao/la:
24 maj 2026, 23:44
Pact1921 je napisao/la:

Pazi ti po zakonu ne mozes privatizovati klub u BiH drugo je sto su ovi Pitari nasli rupe u zakonu i sto ih je politika pogurala. Ali ti braco moj mozes dati pare klubu i da se nista ne pitas a za zauzvrat mi cemo tebi dati nesto sto ti garantuje da cemo mi vratit te pare a to je hipoteka na imovinu u prijevodu kredit . Naravno mozes ici drugacijom rutom ti ulazes pare i ti se pitas za sve pod uslovom da tebi nista ne ide pod hipoteku i da u tvom odlasku ostavis stanje u klubu u kakvom si ga nasao u najgorem slucaju . A ulaganje para ti da se pitas za sve i jos uzimanje klupske imovine pod hipoteku to se zove privatizacija . A to ti u Bosni nema zbog 51 posto pravila prepisano iz Bundeslige .
Ma nazovi ga ovako ili onako, ali zna se o čemu se radi. Opet kažem ko ulaže pare on se i pita, potrebno je osigurat imovinu, a što se tiče sportskog segmenta jedino se ostaje nadat da će povlačit dobre odluke.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 25 maj 2026, 00:27

Nek nam je sretno :pray:

Iskreno sportski dio nam tesko moze biti losiji od trenutnog. Ja bi samo ubacio Amara za nekog savjetnika u klubu i vjerujem da smo spremni za iskorak.

berjan

Post Postao/la berjan » 25 maj 2026, 04:37

ne znam fakat o kakvom stanju ljudi pricaju kao da je ovo od juce pa mi smo 30 god u ovom, jesmo imali kad 12 miliona prihoda kao prosle god?
brate posusje igra ligu za 2 miliona

pepsi ,cola ,wwin, sponzor ovaj onaj jug se pravi navijaci msm smjesno imovinu da ne spominjem , ima i jos rata od dzabera ali eto neko hoce hljeba preko pogace hoce titule kurce,
vidjecete kad nam karta bude 50km za 2 god, super mocne tix klix njujoske firme nakve kad ti kolo zavrte, zalicete vi za prljavim stolicama

jebte kanton ti daje milion kesha, prave stadion opcina kanton , savez teren lupam vise i dodjes ti za marku sve uzmes i opet ces dobijati te pare i traziti

msm i to je sve neregularno i nije rijeseno sigurno na koji nacin ce izvlaciti tu investiciju, zato se nisu ni usudili iz ministarstva da iko potpise al bitno je pjeniti da hdz blokira mocni novi real madrid

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 25 maj 2026, 06:53

U organima kluba jos jedan novinar Delic. Bas lijepa prica nema sta. A tek Selma Kenovic, nema sta. Skupilo smo strašne ljude sad za sad.

Al da se razumijemo nije on nista kriv. Krivi smo mi, radi se u klubu sta hoce. Navijaca ni na mapi. Novi model navijaca su Nodi doner, i slični njemu. Jadna nam majka.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 25 maj 2026, 07:13

Samo naprijed Sanine!

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 25 maj 2026, 08:21

Hajde Hvala Bogu zvanicno je u klubu i sad se lakse dise... Al meni je sad upitnik znao je da ce uc u klub zasto je Savo bivsi... Nesto mi se čini da je ovo sa Savom davno odlučeno i mislim da ce nas to kostat...

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 25 maj 2026, 08:55

Meni ovo ne ulijeva povjerenje. Volio bih da griješim. Tužno je gledati naše navijače kako se zahvaljuju Mirviću što nas je spasio tobože u najtežem momentu. Kojem najtežem momentu, taj momenat je bio janura-mart 2021 i ne ponovilo se. On preuzima poprilično stabilan klub. Da nije previše lešinara oko Želje, ja lično nikada ne bih bio za investitora na ovaj način. U Upravu imaš novinara i ovog političkog uhljeba Sadovića, mislim da je to minus. Ostali članovi OK. I opet da ponovim kako me ne bi pogrešno shvatili, apsolutno sam za investitora da pomete sav ološ oko kluba i da se zna gdje ide svaki cent.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 25 maj 2026, 09:04

Nekadasiigrostarsno je napisao/la:
25 maj 2026, 08:21
Hajde Hvala Bogu zvanicno je u klubu i sad se lakse dise... Al meni je sad upitnik znao je da ce uc u klub zasto je Savo bivsi... Nesto mi se čini da je ovo sa Savom davno odlučeno i mislim da ce nas to kostat...
Misljenja sam da je razlog odlaske Save novi SD koji zeli dovesti svoj strucni stab i igrace iz Hrvatske.

Po meni ako ce nam pojacanja biti igraci koji ne mogu igrati za Dinamo Rijeku i slicno onda mi se to vise svidja nego da nam se dovode igraci koji igraju u srbijanskoj ligi. Bezbroj je igraca koji su igrali u Zrinjskom i Sirokom koji su dolazili iz Hrvatske gdje se mogla vidjeti razlika u kvaliteti igraca.

Igraci sa zapada su puno skolovaniji i moderniji, igraju u jacoj konkurenciji, dok igraci iz Srbije ako nisu u Zvezdi onda igraju za prosjecne klubove gdje nemaju jacih utakmica.

Sve u svemu vrijeme ce pokazat sta ce i kako ce biti.

Drago mi je sto ce sve biti kompletirano do 01.06. sto ostavlja dovoljno vremena novom treneru i igracima da zajedno prodju pripreme i da se spreme za novu sezonu.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 25 maj 2026, 09:07

Meni ova imena ne ulijevaju povjerenje da znaju "ubost" dobrog igraca a nama 12 takvih treba
Hoce li nas vile nosat jos jednu sezonu u slucaju kraha ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 25 maj 2026, 09:10

Pact1921 je napisao/la:
Argentina je napisao/la:
godrina je napisao/la:

Zanimljivo je da se više vjeruje ministru nego našim pregovaračima, onih koji su to radili u ime Kluba, a samim time i svih nas.
Vrlo je zanimljivo i da se pojavila matrica da će on nas da privatizuje, iako su na izmjenama Statua radili advokati i pravnici, i sad su oni kao nesposobni, zli, mrze Želju, i ne poznaju Zakon po kojem se statut kreira/mijenja?

Zanimljvo je, da u svom obrazloženju, nisi naveo ni da je ministar dao svog čovjeka, tzv. advokata, koji će, zajedno s našim timom, timom od strateškog raditi na statutu? Zanimljivo je i da nisi primijtio ili ne želiš, jer je ovaj vid pisanja malicozna tendencija, da je odbijen Statut iz decembra, što znači da ovaj, u kojem je direktno ministar predlagao izmjene, nije na kraju ni pogledao, već ga je zadržao negdje u ladici dok je onaj, kojeg smo zajedno s njim ispravljali, odlučio odbiti.

De facto, nije ga mogao zadržati u ladici, jer smo papir o odbijanju upisa u registar dobili neki dan, a proces je krenuo u decembru. Meni je nepojmljivo da neko misli da je normalno da se toliko čeka na jedan običan papir? Ko god je ikada radio na nekom statutu ili na izmjenama, zna kako to funkcionira. Greške pri izradi/promjenama su normalne, ali zato postoji Federalno min. pravde (u našem slučaju) kao korektivni faktor, koje bi trebalo u Zakonskom roku poslati odgovor, rješenje, o odbijanju i prihvatanju uz obrazloženje.

Ajde na stranu sad sve ovo, ali zašto bi iko mislio da su ljudi koji su u klubu ili koji su pregovarali sa strateškim željeli da dozvole privatizaciju, a pri tome uveli nove mehanizme kontrole, koji su u skladu sa Zakonom? Zar stvarno misliš, da ti, konkretno, voliš više klub od tih ljudi? Možda ono i najbitnije, zašto neko misli da će neko nešto postići Statutom, to je najvši akt udruženja i on može da reguliše unutrašnje organe, nadležonosti i slično, dok su stvarni odnos, prava, obaveze i zaštitni mehanizmi nas i strateškog definisani u govoru, koji će svakako morati biti revidiran u skladu sa statom koji će se u narednim danima usklađivati sa odbijenicom koju je Klub dobio (odnosno s novim statutom kada se on usvoji).

Zato, ovakve komentare smatram maliocioznim i sa jedinom željom da mi ostanemo bez prijeko potrebnog kapitala, jer kao što je svima jasna, sve bivše strukture, i pored toga što su vlasnici raznoraznih kompanija, nisu bile u stanju da nama halale neke pare ili daju razumne pozajmice, čime mi zapravo i ne bi došli do ove situacije niti do potrebe za ovakim načinom unosa kapital u klub.

Naravo, procesi jesu tajni, jer se tako vode pregovori, ne sjećam ko je objavio detalje ugovora, pregovora, dogovora i slično? Naravno da nije sve za sve, upravo je ta matrica 'sve treba da se zna' dovela do silnih lopovluka, mešetarenja i sličnih stvari, pa danas imamo ovo što imamo. Ni ne trebam da znam sve, ali sve ovo, se može vidjeti između redova što je napisao ministar, što se pročulo kroz medije i slično.

Da se ne ide džabe u dalje dubioze i razgovore, neću apsolutno odgovoriti ukoliko se odlučiš ići u dalju raspravu.

Danas igramo sa pitarima, SVI NA GRADSKI STADION! :bih:
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 25 maj 2026, 09:11

Napokon je došao i kraj još jedne jadne sezone pune razočarenja i sramote.
Još večeras , ne očekujem puno al nek dadnu sve od sebe pa šta bude.
VTŽ

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 25 maj 2026, 09:22

I danas su karte za jug u prodaji!

Svi na Gradski stadion! :salut:
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 25 maj 2026, 09:56

Ideneide je napisao/la:
25 maj 2026, 09:22
I danas su karte za jug u prodaji!

Svi na Gradski stadion! :salut:
Koševo je gradski stadion!!!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Lecler i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []