Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Misko jako cesto "savjetuje" svojim igracima da ne igraju ova prvenstva tako da vrlo moguce da ne vidimo Hrelju i malog Nurkica.
-
Pametnomdosta
Ne znam da li će se odazvati, koliko sam čuo i Đerđa ga je zvao za prozor jer se podudaraju termini, ali vjeruj, (kažeš da nisi igrao košarku) , za ovog si ober stručan. Ništa pozitivno nema s njim, momci će samo izgubiti 25 dana, ništa ne mogu naučiti. Iskreno , žao mi je što nije Trbić, a nisu htjela ni trojica ponuđenih pa upade ovajGhuraba je napisao/la: ↑24 maj 2026, 18:57Ne znam kakav je karakterno, jer nikad ni slova nisam razmijenio s njim. Nisam iz kosarkaskog svijeta, ne radim kao trener, niti imam djecu koju treniraju ti treneri, tako da ne znam nista o ljudskim osobinama ni Prasovica, ni bilo koga drugog ko je (bio) trener bilo koje nase selekcije. Kao trener, ni Firic nema Bog zna kakve reference, kao ni svi oni koji su vodili, vode ili ce voditi nase U selekcije. Bilo je nekih koji kao i imaju neku trenersku karijeru, pa smo pod njihovom palicom daleko najlosije izgledali (Ninic, recimo). Zato mi nista ne znaci to sto je ovaj trenutno pomocnik Pasalicu u Bosni, a sto bi umjesto njega mogao biti neko ko je prvi trener nekog od premijerligasa. Trbic bi definitivno bio bolji izbor, ali i to sto je ovaj svojevremeno uveo nasu kadetsku selekciju u A diviziju nije zanemarivo.Pametnomdosta je napisao/la: ↑24 maj 2026, 18:22Ja kažem i tvrdim da je Prašović neznalica i pokvarenjak, neću da obrazlažem ovdje dr disertacije, nepotrebno je. Ulizica i snishodljivac, neko gore je napisao i pogodio u centar. Da je osvojio Euroligu, takav je. Jednostavno ne valja kao čovjek. Kao trener isto tako. Od ovih sam koji kažu...
Btw, je li se to Hrelja nece odazvati Prasovicu, posto vidim da nemas nista pozitivno reci za njega?
Jeste, ima taj rezultat ali ga ja ne cijenim ni košarkaški a ni ljudski, on ne može napraviti hemiju u timu.
-
costacurta08
- Kontakt:
Dupli
Zadnja izmjena: costacurta08, dana/u 24 maj 2026, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
-
costacurta08
- Kontakt:
Ova zadnja rečenica je ključna "nema hemije".Pametnomdosta je napisao/la: ↑24 maj 2026, 19:34Ne znam da li će se odazvati, koliko sam čuo i Đerđa ga je zvao za prozor jer se podudaraju termini, ali vjeruj, (kažeš da nisi igrao košarku) , za ovog si ober stručan. Ništa pozitivno nema s njim, momci će samo izgubiti 25 dana, ništa ne mogu naučiti. Iskreno , žao mi je što nije Trbić, a nisu htjela ni trojica ponuđenih pa upade ovajGhuraba je napisao/la: ↑24 maj 2026, 18:57Ne znam kakav je karakterno, jer nikad ni slova nisam razmijenio s njim. Nisam iz kosarkaskog svijeta, ne radim kao trener, niti imam djecu koju treniraju ti treneri, tako da ne znam nista o ljudskim osobinama ni Prasovica, ni bilo koga drugog ko je (bio) trener bilo koje nase selekcije. Kao trener, ni Firic nema Bog zna kakve reference, kao ni svi oni koji su vodili, vode ili ce voditi nase U selekcije. Bilo je nekih koji kao i imaju neku trenersku karijeru, pa smo pod njihovom palicom daleko najlosije izgledali (Ninic, recimo). Zato mi nista ne znaci to sto je ovaj trenutno pomocnik Pasalicu u Bosni, a sto bi umjesto njega mogao biti neko ko je prvi trener nekog od premijerligasa. Trbic bi definitivno bio bolji izbor, ali i to sto je ovaj svojevremeno uveo nasu kadetsku selekciju u A diviziju nije zanemarivo.Pametnomdosta je napisao/la: ↑24 maj 2026, 18:22Ja kažem i tvrdim da je Prašović neznalica i pokvarenjak, neću da obrazlažem ovdje dr disertacije, nepotrebno je. Ulizica i snishodljivac, neko gore je napisao i pogodio u centar. Da je osvojio Euroligu, takav je. Jednostavno ne valja kao čovjek. Kao trener isto tako. Od ovih sam koji kažu...
Btw, je li se to Hrelja nece odazvati Prasovicu, posto vidim da nemas nista pozitivno reci za njega?
Jeste, ima taj rezultat ali ga ja ne cijenim ni košarkaški a ni ljudski, on ne može napraviti hemiju u timu.
Ovi što su iz Bosne niti jedan nije iz Bosnine škole košarke, svih 6 su dovedeni sa strane. Ono što sam mogao primijetiti je da su postali prepotentni i bahati kako su tu. Nisu bili takvi dok u Bosnu nisu došli, ni Eman ni Klještan ni Novak. Bili momci skroz regularni, šta im je ovaj promijenio u koncepciji pojma nemam ali im se nešto desilo.
Jedino Preldžić je trebao u U18, tu bi dominirao ovdje će samo hibernirati.
Ovo ostalo, čekaću da vidim ko će se odazvati.
Preldzic jeste pozvan u U18costacurta08 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:05Ova zadnja rečenica je ključna "nema hemije".Pametnomdosta je napisao/la: ↑24 maj 2026, 19:34Ne znam da li će se odazvati, koliko sam čuo i Đerđa ga je zvao za prozor jer se podudaraju termini, ali vjeruj, (kažeš da nisi igrao košarku) , za ovog si ober stručan. Ništa pozitivno nema s njim, momci će samo izgubiti 25 dana, ništa ne mogu naučiti. Iskreno , žao mi je što nije Trbić, a nisu htjela ni trojica ponuđenih pa upade ovajGhuraba je napisao/la: ↑24 maj 2026, 18:57
Ne znam kakav je karakterno, jer nikad ni slova nisam razmijenio s njim. Nisam iz kosarkaskog svijeta, ne radim kao trener, niti imam djecu koju treniraju ti treneri, tako da ne znam nista o ljudskim osobinama ni Prasovica, ni bilo koga drugog ko je (bio) trener bilo koje nase selekcije. Kao trener, ni Firic nema Bog zna kakve reference, kao ni svi oni koji su vodili, vode ili ce voditi nase U selekcije. Bilo je nekih koji kao i imaju neku trenersku karijeru, pa smo pod njihovom palicom daleko najlosije izgledali (Ninic, recimo). Zato mi nista ne znaci to sto je ovaj trenutno pomocnik Pasalicu u Bosni, a sto bi umjesto njega mogao biti neko ko je prvi trener nekog od premijerligasa. Trbic bi definitivno bio bolji izbor, ali i to sto je ovaj svojevremeno uveo nasu kadetsku selekciju u A diviziju nije zanemarivo.
Ovi što su iz Bosne niti jedan nije iz Bosnine škole košarke, svih 6 su dovedeni sa strane. Ono što sam mogao primijetiti je da su postali prepotentni i bahati kako su tu. Nisu bili takvi dok u Bosnu nisu došli, ni Eman ni Klještan ni Novak. Bili momci skroz regularni, šta im je ovaj promijenio u koncepciji pojma nemam ali im se nešto desilo.

-
costacurta08
- Kontakt:
Uh dobro si.Kylian je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:32Preldzic jeste pozvan u U18costacurta08 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:05Ova zadnja rečenica je ključna "nema hemije".Pametnomdosta je napisao/la: ↑24 maj 2026, 19:34
Ne znam da li će se odazvati, koliko sam čuo i Đerđa ga je zvao za prozor jer se podudaraju termini, ali vjeruj, (kažeš da nisi igrao košarku) , za ovog si ober stručan. Ništa pozitivno nema s njim, momci će samo izgubiti 25 dana, ništa ne mogu naučiti. Iskreno , žao mi je što nije Trbić, a nisu htjela ni trojica ponuđenih pa upade ovaj
![]()
Do mene je
-
Pametnomdosta
Nisam pratio zaista Royal, ne znam za ove momke ni kakvi su bili, ni kakvi su sada, ako je tako kao što kažeš, ružno je, ali znam da je ova pozvana skupina U20, 80 % Octagon igrača. I ja ne bih zaista imao ništa protiv da su to jako talentovani momci i budućnost repke, međutim mali Dino iz Tuzle, menađer Octagona ubacuje polovnjake opasno, ne znam kako uvijek nađe prostor kod svakog trenera, a u drugu ruku nije mi čudno jer je Đerđa u Octagonu i poziva haman isto, Gutić, Simanić, Talić, Duvnjak i dr.costacurta08 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:05Ova zadnja rečenica je ključna "nema hemije".Pametnomdosta je napisao/la: ↑24 maj 2026, 19:34Ne znam da li će se odazvati, koliko sam čuo i Đerđa ga je zvao za prozor jer se podudaraju termini, ali vjeruj, (kažeš da nisi igrao košarku) , za ovog si ober stručan. Ništa pozitivno nema s njim, momci će samo izgubiti 25 dana, ništa ne mogu naučiti. Iskreno , žao mi je što nije Trbić, a nisu htjela ni trojica ponuđenih pa upade ovajGhuraba je napisao/la: ↑24 maj 2026, 18:57
Ne znam kakav je karakterno, jer nikad ni slova nisam razmijenio s njim. Nisam iz kosarkaskog svijeta, ne radim kao trener, niti imam djecu koju treniraju ti treneri, tako da ne znam nista o ljudskim osobinama ni Prasovica, ni bilo koga drugog ko je (bio) trener bilo koje nase selekcije. Kao trener, ni Firic nema Bog zna kakve reference, kao ni svi oni koji su vodili, vode ili ce voditi nase U selekcije. Bilo je nekih koji kao i imaju neku trenersku karijeru, pa smo pod njihovom palicom daleko najlosije izgledali (Ninic, recimo). Zato mi nista ne znaci to sto je ovaj trenutno pomocnik Pasalicu u Bosni, a sto bi umjesto njega mogao biti neko ko je prvi trener nekog od premijerligasa. Trbic bi definitivno bio bolji izbor, ali i to sto je ovaj svojevremeno uveo nasu kadetsku selekciju u A diviziju nije zanemarivo.
Ako će tako napraviti rezultat nemam ništa protiv... Ali mislim da je mrka kapa, u svakom slučaju eto imamo napokon U20 i sretno im od srca.
Sretno i od mene za The "#OctagonFamily" što bi naš Dario Gjergja rekao na svojim objavama,
Imam pitanje:
Ante Lončar je košarkaški trener koji je početkom 2025. preuzeo ekipu HKK Mostar nakon odlaska Damjana Novakovića. Krajem marta 2025. podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera HKK Mostar nakon serije lošijih rezultata. Od tada bez angažmana
Adnan Talić zadužen za analitiku - da li je to bivši generalni sekretar Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, iz Kaknja.
jesu li to ti ljudi?
(Uz Prašovića, stručni štab reprezentacije još čine Ante Lončar (trener), Amir Aljiji (kondicioni trener), Adnan Talić (analitika) i Jasmin Sivro (fizioterapeut), javio je KS BiH.)
Imam pitanje:
Ante Lončar je košarkaški trener koji je početkom 2025. preuzeo ekipu HKK Mostar nakon odlaska Damjana Novakovića. Krajem marta 2025. podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera HKK Mostar nakon serije lošijih rezultata. Od tada bez angažmana
Adnan Talić zadužen za analitiku - da li je to bivši generalni sekretar Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, iz Kaknja.
jesu li to ti ljudi?
(Uz Prašovića, stručni štab reprezentacije još čine Ante Lončar (trener), Amir Aljiji (kondicioni trener), Adnan Talić (analitika) i Jasmin Sivro (fizioterapeut), javio je KS BiH.)
Drago mi je da ne raja raskrinkala i za octagon. Pa je sad jasno sto se poziva Gutic u repku itd.
Drago mi je da nisam jedini koji sam pisao za Prasovica, samo se zapitajte zasto je bas on selektor. Pogledajte i staf koji su mu sastavili. Taj ce pristati na sve. Neko napisa i za uspjeh koji je napravio. Stvarno respekt za taj rezultat. Cinjenica je da smo tad bili domacini prvenstva, a znate sta to znaci u fibi po pitanju sudjija i svega. I tad je birao mnoge igrace koji nisu zasluzili da budu tu. Neki tvrde da je uzimao i novac, ali to ne mogu tvrditi.
Ako vam nije mrsko, nadjite 12 igraca koje je tada birao, i vidite koliko ih igra danas kosarku, a ako igraju, gdje igraju. Po meni je to daleko vaznije od rezultata.
Drago mi je da nisam jedini koji sam pisao za Prasovica, samo se zapitajte zasto je bas on selektor. Pogledajte i staf koji su mu sastavili. Taj ce pristati na sve. Neko napisa i za uspjeh koji je napravio. Stvarno respekt za taj rezultat. Cinjenica je da smo tad bili domacini prvenstva, a znate sta to znaci u fibi po pitanju sudjija i svega. I tad je birao mnoge igrace koji nisu zasluzili da budu tu. Neki tvrde da je uzimao i novac, ali to ne mogu tvrditi.
Ako vam nije mrsko, nadjite 12 igraca koje je tada birao, i vidite koliko ih igra danas kosarku, a ako igraju, gdje igraju. Po meni je to daleko vaznije od rezultata.
Sad hoces reci da smo tad zbog sudija osigurali A diviziju? Pamtim to prvensto kao da je jucer bilo (toliko da bih odjednom mogao nabrojati 12 iz rostera), momci su odlicno igrali i sasvim zasluzeno izborili ulazak u veci rang. Covjek je tad izabrao roster taman kakav i treba i pozvao najbolje koje je imao. Ne moze on biti razlog sto je neko sa 16 godina bio talenat, a s 20+ nije postao profesionalni kosarkas. Jos manje moze biti razlog sto se Gataric tesko povrijedio - toliko da je morao ostaviti kosarku (iako je bio na pragu da se probije) ili sto je Huseinovic nakon ncaa odlucio ostati u Americi i okrenuti se biznisu (iako je mogao solidno plivati i u kosarkaskim vodama). Kod nas je skoro svaka generacije u potpunosti nestala iz profesionalne kosarke. Dovoljna je cinjenica da nam je Kamenjas od 26 godina najmladji reprezentativac. Ako je Trbic odbio da bude trener ove selekcije, a nakon njega i jos trojica ponudjenih (kako rece drugi forumas), onda ne znam kako mozemo reci da se ovaj laktao, nametao, ulizivao itd. Opet kazem, nemam pojma kakav je kao insan, ali znam da kao trener nije nista losiji od 95% ostalih koji su vodili nase U selekcije zadnjih 15 godina.reds123 je napisao/la: ↑25 maj 2026, 10:33Drago mi je da ne raja raskrinkala i za octagon. Pa je sad jasno sto se poziva Gutic u repku itd.
Cinjenica je da je u 5 deka kao ostali, u konkurenciji Ninica, Ozegovica, Bubala,, Cikica itd.
Problem je sto je u20 bukvalno B seniorska repka.
Problem je sto je u20 bukvalno B seniorska repka.
Da li postoje negdje spiskovi ostalih mlađih reprezentativnih selekcija ili je još rano za to?
Za sada je jedino KK Bosna i KK Orlovik javno objavila imena pozvanih igrača za pozvane kategorije.
Za sada je jedino KK Bosna i KK Orlovik javno objavila imena pozvanih igrača za pozvane kategorije.
-
costacurta08
- Kontakt:
Izgleda da za u18 jos nisu poslali pozive, upratio sam da se klubovi “hvale” pozovoma za u16 i u20
KK Bosna, KK Orlovik kao i HKK Mostar (za Grizelja) su objavili da su dobili pozive za U-18.reds123 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 10:17Izgleda da za u18 jos nisu poslali pozive, upratio sam da se klubovi “hvale” pozovoma za u16 i u20
Izgleda da savez nije objavio "konačan spisak" ovako javno na sajtu KS BiH, ali neki široki spisak na osnovu kojeg su upućeni pozivi kruži još prije 20 dana. Brzo će i to
-
costacurta08
- Kontakt:
Poslani su pozivi i za U 18 još prije 10ak dana, samo što ne znam kad je kontrolni trening a i većina klubova se ne oglašava.Kylian je napisao/la: ↑26 maj 2026, 10:43KK Bosna, KK Orlovik kao i HKK Mostar (za Grizelja) su objavili da su dobili pozive za U-18.
Izgleda da savez nije objavio "konačan spisak" ovako javno na sajtu KS BiH, ali neki široki spisak na osnovu kojeg su upućeni pozivi kruži još prije 20 dana. Brzo će i to![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.