Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

MundijalVibes26
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la MundijalVibes26 » 25 maj 2026, 11:25

Koja je razlika izmedju fans i players dresa? Meni na slici izgleda isto. Takodjer, na ovom sajtu zmajevi.ba ne vidim kako se bira ime igraca?

EDIT: Izvinjavam se, vidim da ste pisali iznad oko razlike
Zadnja izmjena: MundijalVibes26, dana/u 25 maj 2026, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 25 maj 2026, 11:25

U Japanu, oficijelni adidas store, authentic dresovi japanske reprezentacije 85 eura, a dres isti, samo losije kvalitete 65 eura... Po kojoj logici kelme dres rep.bih moze koštati 125 eura...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 maj 2026, 11:25

BosPos je napisao/la:
25 maj 2026, 11:13
invincible1921 je napisao/la:
25 maj 2026, 11:02
Slovenija ima triglav, hrvati kockice, makedonci sunce, srbi su imali krst jednom ....mi nemamo nista.

Dres ce ti vazda biti "beze" jer ce uvijek biti basic posto nemas nista unikatno da stavis na njega

To sta mozes imat unikatno i prepoznatljivo je svima jasno da jedino moze biti ljiljan,,,evo ako ima neko drugu ideju nek je kaze.....tako da bezveze se raspravljamo kad je ocigledno u cemu je problem.

Dakle meni licno je dres ok, ali je basic do te mjere da moze bit jos bar 50 drugih klubova ili rep...

Cijenu stvarno ne bih komentarisao.... :crazy: :crazy:
Kako nema? Pa sami stecci imaju hiljade motiva od kojih mozes kreirati kultni simbol. Imas Bosancicu. I rijeke imaju smisla jer na svakoj granici ih imas ali djaba kad uniste koncept sa ovakvim dizajnima.
Pa nisu lose zamisli, ali po meni u sirim narodnim masama u dansnje vrijeme kako kod nas tako i kod drugih, ljiljan je ono sto ti je najveca i prva asocijacija na Bosnu i Hercegovinu.

Mada et ako se stvori neki konsenzus za lupam stecak, nije frka hajmo probat
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 maj 2026, 11:28

Wolffire je napisao/la:
25 maj 2026, 11:24
invincible1921 je napisao/la:
25 maj 2026, 11:02
Slovenija ima triglav, hrvati kockice, makedonci sunce, srbi su imali krst jednom ....mi nemamo nista.

Dres ce ti vazda biti "beze" jer ce uvijek biti basic posto nemas nista unikatno da stavis na njega

To sta mozes imat unikatno i prepoznatljivo je svima jasno da jedino moze biti ljiljan,,,evo ako ima neko drugu ideju nek je kaze.....tako da bezveze se raspravljamo kad je ocigledno u cemu je problem.

Dakle meni licno je dres ok, ali je basic do te mjere da moze bit jos bar 50 drugih klubova ili rep...

Cijenu stvarno ne bih komentarisao.... :crazy: :crazy:
Svima je jasno da liljan nece na dres u onom obliku kako svi zele videjti gotovo nikada. Eh sada ne znaci da se ne moze apstraktno uraditi liljan.
Pa upravo, ne trazi niko da ti sad stavis full zastavu ili grb ljilljana,,,,ali mislim da se to moze odlicno i suptilno uradit, a da bude top. Mada eto ne mora ljljan, ako ko ima kakav bolji simbol daj da vidimo i to,,,,ali vec rekoh u postu iznad, sve ono sto cini danasnju Bosnu i Hercegovinu i sve ono sto je cinilo Bosnu i Hercegvinu kroz historiju moze stati pod taj jedan jednostavni simbol...zlatni ljiljan.
=\_1921_/=

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 25 maj 2026, 11:28

Ovo sto se prodaje u shopu na nivou pijace. Ja cu čekati kineske replike. Već mi je jedan stigao sa stranice socceratoz. 20 eura skupa sa štampom imena, broja, bedzeva i dostava besplatna a nikakve razlike u odnosu na originalne.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 25 maj 2026, 11:29

Bijeli loš.Kombinacija dresa zeljeznicara i sudijskih kosarkaskih dresova.Plavi prosjek.Sve u svemu soping na pijaci je optimalno rješenje.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 25 maj 2026, 11:30

emir79 je napisao/la:
Dizajner neka obriše diplomu od pakaš, ako je uopšte ima.
Ideš na svjetsko prvenstvo, i onda dobiješ ovako nešto. Niti emocije niti duše u njima. Bar neki detalj da je vješto provukao kroz dres. Ali ništa.
Par igraca je trazilo ljiljane na dres, ali naravno neprijatelji iz S i H komponente su bili protiv. A da ne pricam kako prodane balije iz saveza i nisu bas se borili za to. To sve mora da krene sa ljiljanima i od navijaca veca prica, i od medija da se pokrene. Znaci sve cesce spominjat ljiljane na dres, do toga da dodje vrijeme uskoro da se stave opet na dres. Treba bit dosadan i uporan. Mi trebamo svoje gonit i cuvat a ne uvijek se prema njima orijentisat sta njima odgovora sta ne.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 maj 2026, 11:30

Treba ovu temu zaključati koliko ljudi seru

O ukusima se naravno ne raspravlja, ali vi ko da zaboravljate u čemu smo igrali do prije mjesec dana. Na novim dresovima je materijal očito kvalitetniji, sitni detalji (think big, grb itd) su fantastični, napokon je nijansa plave (teget plava) pogođena. Dresovi su vrlo respektabilni i reprezentativni.

Ni meni recimo rukavi na bijelom nisu po ukusu. Ali ko sam ja ba? U krajnjoj liniji - ponavljam - sjetite se u čemu smo igrali do juce i sjetite se da smo “do juce” gubili od Luksemburga s 4 komada u mreži.

Nemojte biti đukci koji hoće hljeba preko pogače.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 maj 2026, 11:30

CityCity je napisao/la:
25 maj 2026, 11:29
Bijeli loš.Kombinacija dresa zeljeznicara i sudijskih kosarkaskih dresova.Plavi prosjek.Sve u svemu soping na pijaci je optimalno rješenje.
:rol: :rol: :rol: e bravo kosarka sudije, vidim ja podsjeca me na nesto
=\_1921_/=

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 25 maj 2026, 11:30

Ajde ovako... šta sva tri naroda u Bosni imaju zajedničko i time se ponose? Dijalekat, necu ga nazvat jezikom ali cu reci dijalekat. Odmah prepoznaš nekoga iz BiH, ne bitno da li je Posavina, Krajina, Hercegovina.

Tako da simbol na dresu bi trebao biti JEZIK ali doslovno goveđi jezik preko cijelog dresa... em se ponosimo em smo goveda.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 maj 2026, 11:30

slika
1:1 kopirao dres od engleskog nizeligasa

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 maj 2026, 11:32

BenjooJutub je napisao/la:
25 maj 2026, 11:30
Ajde ovako... šta sva tri naroda u Bosni imaju zajedničko i time se ponose? Dijalekat, necu ga nazvat jezikom ali cu reci dijalekat. Odmah prepoznaš nekoga iz BiH, ne bitno da li je Posavina, Krajina, Hercegovina.

Tako da simbol na dresu bi trebao biti JEZIK ali doslovno goveđi jezik preko cijelog dresa... em se ponosimo em smo goveda.
Eto vidis to je u startu greska koja nas je i dovela do svega ovoga....ne trabaju imati nista narodi u BiH, nego ono sto je zajdnicko svima onima koji vole ovu drzavu, pa taman oni svi bili XY narod

Hocel spanija stavit kakav simbol baskije da se ne uvrijede ?

Znaci ko da sad uprave zelje ili sarajev kaze hajmo stavit grb grada a ne lokomotivu jer mogli bi se pitari uvrijedit
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 maj 2026, 11:35

PeppermintSA je napisao/la:
Treba ovu temu zaključati koliko ljudi seru

O ukusima se naravno ne raspravlja, ali vi ko da zaboravljate u čemu smo igrali do prije mjesec dana. Na novim dresovima je materijal očito kvalitetniji, sitni detalji (think big, grb itd) su fantastični, napokon je nijansa plave (teget plava) pogođena. Dresovi su vrlo respektabilni i reprezentativni.

Ni meni recimo rukavi na bijelom nisu po ukusu. Ali ko sam ja ba? U krajnjoj liniji - ponavljam - sjetite se u čemu smo igrali do juce i sjetite se da smo “do juce” gubili od Luksemburga s 4 komada u mreži.

Nemojte biti đukci koji hoće hljeba preko pogače.
Ma nije los uopste, meni ni bijeli nije odron. Napravio se hype jer se cekalo tako dugo i jer su dizajnera cesto zivkali pa i on u intervjuima mora srati okolo, sta da kazes o dresu ako ne smijes nista otkriti bez da seres u prazno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 25 maj 2026, 11:35

Goalgetter je napisao/la:
slika
Mother fucking wealdstone :rol:

Dobarti123
Kontakt:

Post Postao/la Dobarti123 » 25 maj 2026, 11:36

Da li je neko dobio ovaj preorder ? Pokusavam ih dobiti na broj zmajevi..ba ali niko se ne javlja. Da li se ima informacija kada cemo mi dobiti koji smo preorder uzeli, ovo ie bas glupo

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 25 maj 2026, 11:37

Goalgetter je napisao/la:
slika
:urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Varta
Kontakt:

Post Postao/la Varta » 25 maj 2026, 11:38

bhfanatic14 je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Dizajner neka obriše diplomu od pakaš, ako je uopšte ima.
Ideš na svjetsko prvenstvo, i onda dobiješ ovako nešto. Niti emocije niti duše u njima. Bar neki detalj da je vješto provukao kroz dres. Ali ništa.
Par igraca je trazilo ljiljane na dres, ali naravno neprijatelji iz S i H komponente su bili protiv. A da ne pricam kako prodane balije iz saveza i nisu bas se borili za to. To sve mora da krene sa ljiljanima i od navijaca veca prica, i od medija da se pokrene. Znaci sve cesce spominjat ljiljane na dres, do toga da dodje vrijeme uskoro da se stave opet na dres. Treba bit dosadan i uporan. Mi trebamo svoje gonit i cuvat a ne uvijek se prema njima orijentisat sta njima odgovora sta ne.
Kad smo već na toj temi, ko je kriv i zašto su sklonili bijelog dresa kao prvog?

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 maj 2026, 11:40

Kako ljudi seru vise s tim simbolima, jel moguce jbt, kao da su optereceni time sto se hrvatima poklopilo da imaju tako prepoznatljiv dres pa zele na silu nesto slicno

Zamislite sta bi ovi ljubitelji simbola i kiča uradili od "obicnih" dresova Brazila, Nizozemske, Spanije, Rusije, Italije, Francuske, Njemacke. itd. sta bi se njima moglo sve staviti :rol:
Don't believe the hype.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 25 maj 2026, 11:41

BenjooJutub je napisao/la:

:urnebes:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 maj 2026, 11:44

akisarajevo92 je napisao/la:
25 maj 2026, 11:40
Kako ljudi seru vise s tim simbolima, jel moguce jbt, kao da su optereceni time sto se hrvatima poklopilo da imaju tako prepoznatljiv dres pa zele na silu nesto slicno

Zamislite sta bi ovi ljubitelji simbola i kiča uradili od "obicnih" dresova Brazila, Nizozemske, Spanije, Rusije, Italije, Francuske, Njemacke. itd. sta bi se njima moglo sve staviti :rol:
Pa jel hrvatska jedina koja ima to?
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Kaunas, lisander, MiranGlasnic, mukydesign, napapijri1987 i 64 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []