FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Al bas pisete gluposti cuj u padu 3 godine a od 2023 godine pa do prošle godine sjever bio jak drama, sve he krenulo loše nakon sapostenja nakon utakmice finala KUPa, al nebitno je sad.
SVI NA KOSEVO
SVI NA KOSEVO
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
-
Marokanci58
- Kontakt:
To i jest najbolja opcija trenutno, kada bi se ovi sa zapada vratili znaš i sam kako to ide svugdje, masovna tučnjava između frakcija. Vidimo se na zapadu. Ja sam tu turistički.
Malo je utakmica za ljude sa strane prekasno ali doci ce se do 1 kuci nazad.
BRATSTVO GRAČANiCA
Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
-
KarloIvandic
- Kontakt:
bez jakog i pravog sjevera nema jakog Sarajeva
+1
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Baljak smrad poslao policiju na nas nakon što je ispraznio čitav stadion i onda napravio špalir na izlazu da bi nas pretukli kad smo napuštali tribinu. 20 ljudi završilo u bolnici. Potukli smo se s agentima poslije derbija na Koševu (0:0) i nakon toga preuzeli sjever na utakmici protiv Zrinjskog. Ona generacija navijača se više neće roditi, ne u gradu, nego u državi. Ti, kako kažeš, šminkeri su podigli Horde na najveći nivo od nastanka grupe pa do današnjeg dana. Tad je više ljudi bilo na sjeveru protiv Borca i Čelika nego danas na derbijima.Tad je bila čast biti dio sjeverne tribine.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:03Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Pa ta ekipa je preuzela nakon tog sjever i to je jedan od najboljih perioda hz od 2008 do 2018.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:03Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
Boze sacuvaj.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:03Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
- FKS -
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
lucaseee da ima opcija hladjenja mjesec sa foruma
pozz bordo braci, pobijediti da se zna red samo.
pozz bordo braci, pobijediti da se zna red samo.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Bez podjela danas,sutra radite sta hoce
Izadjite svi danas i put Koseva
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
bordobijeli
- Kontakt:
Bravoooo !!!NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:54Bez podjela danas,sutra radite sta hoce
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
utakmica mozda revijalna po svemu ali to je najbolji i najveci rivalitet sto nas grad ima..
sramota da budu tekme kao Bosnine u Zetri
sramota da budu tekme kao Bosnine u Zetri
- 1 9 4 6 -
SVI NA KOŠEVO
Mentalitet UltrasNoProfit je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:25Baljak smrad poslao policiju na nas nakon što je ispraznio čitav stadion i onda napravio špalir na izlazu da bi nas pretukli kad smo napuštali tribinu. 20 ljudi završilo u bolnici. Potukli smo se s agentima poslije derbija na Koševu (0:0) i nakon toga preuzeli sjever na utakmici protiv Zrinjskog. Ona generacija navijača se više neće roditi, ne u gradu, nego u državi. Ti, kako kažeš, šminkeri su podigli Horde na najveći nivo od nastanka grupe pa do današnjeg dana. Tad je više ljudi bilo na sjeveru protiv Borca i Čelika nego danas na derbijima.Tad je bila čast biti dio sjeverne tribine.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:03Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
Gdje ćeš to ovom 4-2-3-1 stručnjaku objašnjavati. Da tad nije bilo "šminkera sa zapada" danas ne bi bilo ni Hordi Zla ili bi bili u rangu Alkohol Boysa.NoProfit je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:25Baljak smrad poslao policiju na nas nakon što je ispraznio čitav stadion i onda napravio špalir na izlazu da bi nas pretukli kad smo napuštali tribinu. 20 ljudi završilo u bolnici. Potukli smo se s agentima poslije derbija na Koševu (0:0) i nakon toga preuzeli sjever na utakmici protiv Zrinjskog. Ona generacija navijača se više neće roditi, ne u gradu, nego u državi. Ti, kako kažeš, šminkeri su podigli Horde na najveći nivo od nastanka grupe pa do današnjeg dana. Tad je više ljudi bilo na sjeveru protiv Borca i Čelika nego danas na derbijima.Tad je bila čast biti dio sjeverne tribine.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:03Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
rimljanin90
- Kontakt:
Bio sam dijete tada, koja je prica iza svega togaNoProfit je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:25Baljak smrad poslao policiju na nas nakon što je ispraznio čitav stadion i onda napravio špalir na izlazu da bi nas pretukli kad smo napuštali tribinu. 20 ljudi završilo u bolnici. Potukli smo se s agentima poslije derbija na Koševu (0:0) i nakon toga preuzeli sjever na utakmici protiv Zrinjskog. Ona generacija navijača se više neće roditi, ne u gradu, nego u državi. Ti, kako kažeš, šminkeri su podigli Horde na najveći nivo od nastanka grupe pa do današnjeg dana. Tad je više ljudi bilo na sjeveru protiv Borca i Čelika nego danas na derbijima.Tad je bila čast biti dio sjeverne tribine.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:03Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
Pa kako to, da su onda trajali ko jogurt, ako su bili tako privrženi klubu, podigli tribinu na visok nivo ? Čuo sam price, a i ovdje se pisalo, da su par godina kasnije, mnogi od tih momaka prestali dolaziti na Koševo, na sjeveru ih više nisu viđali. Ili im je klub u tom periodu 2007 - 2010 bio samo tinejdžerska furka.NoProfit je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:25Baljak smrad poslao policiju na nas nakon što je ispraznio čitav stadion i onda napravio špalir na izlazu da bi nas pretukli kad smo napuštali tribinu. 20 ljudi završilo u bolnici. Potukli smo se s agentima poslije derbija na Koševu (0:0) i nakon toga preuzeli sjever na utakmici protiv Zrinjskog. Ona generacija navijača se više neće roditi, ne u gradu, nego u državi. Ti, kako kažeš, šminkeri su podigli Horde na najveći nivo od nastanka grupe pa do današnjeg dana. Tad je više ljudi bilo na sjeveru protiv Borca i Čelika nego danas na derbijima.Tad je bila čast biti dio sjeverne tribine.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:03Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
Tad su Horde na zapadu bile neprijatelj broj 1 kluba u očima Baljka koji se koji se od istih ogradio nakon događaja u Jablanici na gostovanju Lištici, a koji se, ukratko, lizao sa agenturom na sjeveru kojoj su plaćana gostovanja, a koja su agenti navijačima naplaćivali i sebi uzimali lovu.
Nisu baš mnogi, nego nekolicina njih i to najviše zbog strašnih pritisaka koje su trpili i preživljavali nakon kobnog događaja u Lištici 2009. godine. I ne, nisu trajali k'o jogurt nego su godinama držali konstantu i kao što već rekoh, pokupili nekoliko krpa mrskim komšijama, a izgubili nijednu, radili mangupska ino gostovanja, a o domaćim da ne pričam. Zlatna vremena grupe koja se nikad neće ponoviti, u to sam siguran 100%.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 17:06Pa kako to, da su onda trajali ko jogurt, ako su bili tako privrženi klubu, podigli tribinu na visok nivo ? Čuo sam price, a i ovdje se pisalo, da su par godina kasnije, mnogi od tih momaka prestali dolaziti na Koševo, na sjeveru ih više nisu viđali. Ili im je klub u tom periodu 2007 - 2010 bio samo tinejdžerska furka.
I glupo je reći 2007., jer su ti momci mnogo ranije živjeli klub i tribinu, ali je borba trajala do 2008. godine kada je sjever konačno vraćen u prave ruke. Pa imaš internet legendo, možeš pronaći izdanja na sjeveru prije 2008. godine i poslije 2008. godine i sve će ti se samo reći.
https://hordezla.ba/nasa-prica/rimljanin90 je napisao/la: ↑25 maj 2026, 17:01Bio sam dijete tada, koja je prica iza svega togaNoProfit je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:25Baljak smrad poslao policiju na nas nakon što je ispraznio čitav stadion i onda napravio špalir na izlazu da bi nas pretukli kad smo napuštali tribinu. 20 ljudi završilo u bolnici. Potukli smo se s agentima poslije derbija na Koševu (0:0) i nakon toga preuzeli sjever na utakmici protiv Zrinjskog. Ona generacija navijača se više neće roditi, ne u gradu, nego u državi. Ti, kako kažeš, šminkeri su podigli Horde na najveći nivo od nastanka grupe pa do današnjeg dana. Tad je više ljudi bilo na sjeveru protiv Borca i Čelika nego danas na derbijima.Tad je bila čast biti dio sjeverne tribine.Lucas je napisao/la: ↑25 maj 2026, 15:03Sjeca li se ko one utakmice, prvog pretkola LP iz ljeta 2007, Sarajevo - Marsaxlokk, kada su zaratili sjever i oni šminkeri sa zapada, što su se izdvojili, što su sebe nazivali gradskom rajom.Joj to je bio cirkus na kvadrat, frca kamenje na sve strane, prijete jedni drugima, urlaju....Ja mislim da su se i potukli nakon izlaska sa stadiona.
Eto brt
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Banujte ga više, je l' realno da ovo piše 
Evo 20 godina poslije, iz te generacije na Koševo ne ide samo ko je bio primoran napustiti ovaj naš mali protektorat.
Evo 20 godina poslije, iz te generacije na Koševo ne ide samo ko je bio primoran napustiti ovaj naš mali protektorat.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.