Meni je plavi dres veoma lijep, nijansa plave izgleda odlično (barem na slikama), a ove žute i bijele linije/detalji na dresu, rukavima i oko kragne su taman fino i suptilno legli toliko da dres ne bude čisto plav i generičan, a opet nije drečavo kao što je recimo ova žuta na ovom prošlom Kelmeovom dresu sa zmajem.
E sad, ovaj bijeli dres mi se ne sviđa, tačnije ne sviđa mi se ova plava boja na ramenima i rukavima. Po meni bi prelijepo bilo da su na gostujućem dresu samo zamijenjene boje u odnosu na ovaj domaći tj. da bijela boja na njemu bude dominantna kao što je plava na domaćem, a da plavi detalji budu na mjestima gdje su bijeli na domaćem. Fali mi te jednostavnosti kod bijelog, kao što je ima kod plavog. Ovako mi je bezveze i nakon dugo dugo vremena mogu reći da mi je ljepši naš domaći dres od gostujućeg. Sve u svemu, od mene je prolazna ocjena za dresove.
Što se tiče javnosti, normalno da će biti različitih mišljenja jer nemamo svi isti ukus. Da je dres najbolji, najljepši, najidealniji, opet bi bilo barem 20-30 posto ljudi kojima možda ne bi legao. Ovako je to negdje 50-50 u procentima kao i uvijek.
Nemam problem sa kritikama za novi dres ali recimo glupo mi je što se.re po Stamboliću kao najavljivao nešto aman zaman i dobijemo ovo. Navijači reprezentacije su napravili ogroman hajp oko dresa (kao i sa sličicima recimo) i zato i jeste veliko razočaranje ljudi jer čim se nešto tako hajpa, pumpa ekstremno, logično je da vrlo lako ode u drugu krajnost. Ljudi su napravili toliki hajp da je dizajner dresa bio tražen u medijima da govori o novom dresu, čovjek daje izjave u kameru k'o da je yebeni političar, sportista ili tako neka javna ličnost. Recimo ne znam da su ikada u Hrvatskoj ili Srbiji dizajneri dresova (ili ko već odlučuje o tome) poimenično spominjani ili da su gostovali u medijima i davali izjave uoči izlaska novih dresova. Čekaš novi dres i to je to, možda ti se svidi, možda ne svidi i gotovo. Kod nas u jednom periodu Stambolić otišao u trending, kakvi političari, kakav Džeko jbt a do prije dva mjeseca za njega nije znalo ni 1% ljudi u državi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"