AC Milan
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
-
rossonero85
- Kontakt:
Re: AC Milan
Addio Furlani Moncada Tare i Allegri
-
rossonero85
- Kontakt:
Čak i da je najmanje kriv u lancu odgovornosti, Allegri se ne smije amnestirati za ovaj harakiri na kraju sezone. Epsko samouništenje Milana za koje su odgovorni isključivo pregaženi trener dinosaurus i ove jadne i bijedne hablečine na terenu.
Zadnja izmjena: rossonero85, dana/u 26 maj 2026, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.
-
celikmilan
- Kontakt:
Četvorica su otišla. Ne mogu reći da mi ih je žao. Tare je možda čak i najmanje kriv. Radio je sa onim što mu je Cardinale dao a to je bilo ništa. Na sredini sezone je već bilo jasno šta im treba a niko se nije doveo. Allegri jeste radio sa onim što je imao ali kad ti igraš polako dok ne daš gol pa kad ga daš ideš još lakše a ako prvi primiš gol nastavljaš istim tempom bez da išta mijenjaš u načinu igre i formaciji ti nisi dobar trener.
Neka su svi otišli. Nadam se da će dovesti dobre ljude na te pozicije. Dobro je to da su ovi otkazi došli odmah nakon.ove sramote. Problem je to što je još uvijek na čelu kluba čovjek po kojem po njegovim riječima cilj kluba je financijska stabilnost a ne igre na terenu i rezultati.
Neka su svi otišli. Nadam se da će dovesti dobre ljude na te pozicije. Dobro je to da su ovi otkazi došli odmah nakon.ove sramote. Problem je to što je još uvijek na čelu kluba čovjek po kojem po njegovim riječima cilj kluba je financijska stabilnost a ne igre na terenu i rezultati.
Eh sad ,dok se nadju ljudi koji ce zamijeniti ovaj hamelj sto je otisao, pa dok oni skontaju koga bi doveli od igraca, pa dok zavire u kasu a ona prazna...
Znaci nista na bolje nece ici.
Neka su otisli, davno su trebali ali da ti klub vodi tip koji haman ni osnovnu skolu nije zavrsio a ego mu kao kod univerzitetskog profesora...ne mirise mi na dobro.
Znaci nista na bolje nece ici.
Neka su otisli, davno su trebali ali da ti klub vodi tip koji haman ni osnovnu skolu nije zavrsio a ego mu kao kod univerzitetskog profesora...ne mirise mi na dobro.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
- Beduin
- Kontakt:
Da je Alegri ikad pokazao plan B u slucaju da ne ide i da je nakon uzasnog perioda pokusao nesto novo, drugacije, prilagodio formaciju igracima, rekao bih da nije kriv jer igraci ne znaju i tacka.
Ali on i kad gubi i kad uzasno igramo nista ne mijenja, sablonski pravi izmjene i skoro pa znas razvoj situacije do kraj utakmice. Itekako je kriv zubonja, trag mu se zameo.
Ali on i kad gubi i kad uzasno igramo nista ne mijenja, sablonski pravi izmjene i skoro pa znas razvoj situacije do kraj utakmice. Itekako je kriv zubonja, trag mu se zameo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
celikmilan
- Kontakt:
Kriv je on jer je igrao formaciju za koju nije imao igrače. Dvojicu najboljih i najefikasnijih igrača je koristio na pogrešnim pozicijama.
Koliko sam puta vidio zadnja nilija se dodaje dok ne dođu do centra a onda staju jer se niko ne izvlači po loptu niti se otvara u prostor. Ne sjećam se nijedne uigrane akcije. Još ono meni možda i najgore, igrač Cagliaria puca sa vrha 16-ca, Maignan brani, pet igrača Milana stoji i gleda kako drugi igrač Cagliaria ulazi u 16-ac i puca, Maignan opet brani dok je treći protivnik na kraju pogodio Modrića. Oni su tad već vodili i pokazuju puno više želje nego igrači Milana koji ganjaju rezultat. I to nije bio slucaj samo u ovoj utakmici. Takva nezainteresiranost je kako do igrača tako i trenera koji sa njima odrađuje treninge.
Kako sam rekao dobra stvar je da su otkazi došli odmah. A da li će znati i htjeti da dovedu prave ljude i hoće li htjeti da ulažu ostaje da se vidi.
Koliko sam puta vidio zadnja nilija se dodaje dok ne dođu do centra a onda staju jer se niko ne izvlači po loptu niti se otvara u prostor. Ne sjećam se nijedne uigrane akcije. Još ono meni možda i najgore, igrač Cagliaria puca sa vrha 16-ca, Maignan brani, pet igrača Milana stoji i gleda kako drugi igrač Cagliaria ulazi u 16-ac i puca, Maignan opet brani dok je treći protivnik na kraju pogodio Modrića. Oni su tad već vodili i pokazuju puno više želje nego igrači Milana koji ganjaju rezultat. I to nije bio slucaj samo u ovoj utakmici. Takva nezainteresiranost je kako do igrača tako i trenera koji sa njima odrađuje treninge.
Kako sam rekao dobra stvar je da su otkazi došli odmah. A da li će znati i htjeti da dovedu prave ljude i hoće li htjeti da ulažu ostaje da se vidi.
-
rossonero85
- Kontakt:
Evo ga novi kandidat da naslijedi Tareta. Čuveni Behzani 
Ja imam osjecaj da ova 4 ublehasa nisu imala niti jednu zajednicku ideju. Svaki je zelio neki svoj pecat, na kraju se desilo da su "skupa" pojacanja" presjedila sezonu na klupi.
Jedino je mamin sin igrao jer je zgaravica oko njega gradio igru. Na ustrb rezultata i ekpie, samo u cilju da im zacera. Momacki je to odradio.
Volio bih da znam kako su dosli na ideju da dovedu Fulkruga. Samo su tu izgleda zakedni djelovali i na tom transferu su pokazali koliko znaju.
Iz ove prespwktive ostaje zal sto prilika nije data Camardi i jos kojem omladincu.
Kad se pojavila ona info da je Zlatanu zabranio prilaz svlacionici krenuo je sunovrat, moze se reci i bojkot svlacionice. Na kraju opet dobijes da zgaravica nema pojma , a ni autoriteta. Zelim mu angazman u Napoliju samo da vidim koliko ce se qurciti Laurentisu.
Jedino je mamin sin igrao jer je zgaravica oko njega gradio igru. Na ustrb rezultata i ekpie, samo u cilju da im zacera. Momacki je to odradio.
Volio bih da znam kako su dosli na ideju da dovedu Fulkruga. Samo su tu izgleda zakedni djelovali i na tom transferu su pokazali koliko znaju.
Iz ove prespwktive ostaje zal sto prilika nije data Camardi i jos kojem omladincu.
Kad se pojavila ona info da je Zlatanu zabranio prilaz svlacionici krenuo je sunovrat, moze se reci i bojkot svlacionice. Na kraju opet dobijes da zgaravica nema pojma , a ni autoriteta. Zelim mu angazman u Napoliju samo da vidim koliko ce se qurciti Laurentisu.
Ako iz zdjele voca izvadiš 4 trule jabuke a ostaviš 1 slaba korist od toga. Evo vec čitam da je Ibrin favorit za klupu Van Bomel. Pa sto i njega ne otjera, imam osjećaj da će on uvijek sa strane remetit atmosferu, al bez ikakve odgovornosti.
Il Club più titolato al mondo!
- Beduin
- Kontakt:
Zamisli ti bezobrazluka trenera, slobodno mogu reci i neznanja, da je do kraja sezone gurao svoju formaciju sa wing bekovima od kojih uveliko i zavisi ta formacija i nije uspio prepoznati tu jedan od glavnih problema, da napadaci nemaju podrsku istih.
Od nasa 4 "wing beka" koja smo obicno koristili, imaju zajedno 7 asistencija. Covjece 7 asista za cijelu sezonu svi bekovi zajedno. Od toga lijeva strana samo 1a, Bartezagi nema niti jednu. Ovo govorim za ligu, jer je najbitnija i najvise tekmi se odigralo.
Poredjenja radi Dimarco imao 18 asistencija u ligi
Sve bi to bilo mozda manje bitno da smo mi postizali golove i imali kakvu-takvu igru, ali ni sredina nam nije bila nista bilja.
Primjera radi nama je Ricci bio cetvrti asistent ekipe sa 4a, a znamo kako je malo igrao. Fofana je odigrao skoro duplo vise minuta od njega, a ima 3a. Leao nam najbolji strijelac sa 9g.
Sve to trener nije prepoznao na vrijeme, a skoro svaku utakmicu smo pocinjali sa drugim igracima.
Iskljucivo njega krivim i 100% sam siguran da bismo bolje odigrali da je igrao drugu formaciju i vise vjerovao u neke igrace, a on kao iskusan je to morao na vrijeme prepoznati.
Od nasa 4 "wing beka" koja smo obicno koristili, imaju zajedno 7 asistencija. Covjece 7 asista za cijelu sezonu svi bekovi zajedno. Od toga lijeva strana samo 1a, Bartezagi nema niti jednu. Ovo govorim za ligu, jer je najbitnija i najvise tekmi se odigralo.
Poredjenja radi Dimarco imao 18 asistencija u ligi
Sve bi to bilo mozda manje bitno da smo mi postizali golove i imali kakvu-takvu igru, ali ni sredina nam nije bila nista bilja.
Primjera radi nama je Ricci bio cetvrti asistent ekipe sa 4a, a znamo kako je malo igrao. Fofana je odigrao skoro duplo vise minuta od njega, a ima 3a. Leao nam najbolji strijelac sa 9g.
Sve to trener nije prepoznao na vrijeme, a skoro svaku utakmicu smo pocinjali sa drugim igracima.
Iskljucivo njega krivim i 100% sam siguran da bismo bolje odigrali da je igrao drugu formaciju i vise vjerovao u neke igrace, a on kao iskusan je to morao na vrijeme prepoznati.
075 ❤
075 ❤
Pozdrav luzeri, nisam imao živaca ni volje pisati još od nove god. Otjerani su svi redom, neka su, preostaje da se otjera i Karinale i CrvenaPtičurina, yebeni kreditor i parazit od vlasnika. Inkompetentan kakav jeste, ide novo peglanje knjiga (čitaj, opet ostali bez CL - ide prodaja nove zlatne koke, pošto je Allegrito stukao dvije [Leao, Pulišić] od preostale tri koke, vjv slijedi šup karta Majku Maignanu, kao lani Theu Hernandezu.
Povedeš 1-0, igraš protiv davljenika koji su redovna mušterija Milana, nemaju za šta igrati gosti, domaćin si i igraš za CL, braniš boje velikog Milana... Šta reć drugo nego skupština mentalnih patuljaka...

Povedeš 1-0, igraš protiv davljenika koji su redovna mušterija Milana, nemaju za šta igrati gosti, domaćin si i igraš za CL, braniš boje velikog Milana... Šta reć drugo nego skupština mentalnih patuljaka...
Mrsko mi traziti postove sto sam pisao prije par god.kad sam govorio tada da cemo fijasko doziviti sa ovakvim vodjenjem kluba....nazalost to se pokazalo istinitim...
Kad su ovi preuzimali klub nepisano pravilo, za dobrodoslicu MORA sletiti jedno mega pojacanja, kod nas tad niko nije sletio....ostalo je sve kristalno jasno....
Jedini iskorak da nas neko kupi sa jasnom vizijom u kojem pravcu idemo....kod ovih je bilo na pocetku kupovati potencijalne mladice pa prodavati do na kraju kupovine staronja kao glavnih igraca....
Kad su ovi preuzimali klub nepisano pravilo, za dobrodoslicu MORA sletiti jedno mega pojacanja, kod nas tad niko nije sletio....ostalo je sve kristalno jasno....
Jedini iskorak da nas neko kupi sa jasnom vizijom u kojem pravcu idemo....kod ovih je bilo na pocetku kupovati potencijalne mladice pa prodavati do na kraju kupovine staronja kao glavnih igraca....
Trenutni igraci nisu svjetske klase,daleko od toga ali sta ocekivati od igraca koji su sistemski unistavani 12 mjeseci.
Isti ovaj mister fiail je imao super tim, koji su predvodili Ibra i Silva pa je izgubio titulu na identican nacin kao sada sada LP.
Znaci i to su bili mentalni patuljci?
Ozbiljan treber nece preuzeti Milan dok je ovakva situacija. Dovest ce nekog kome ce Milan biti dobsr za CV ili neku ublehu tupa Alegri. Mada vjerujem da niko ne moze biti kvaran i nesposoban kao on.
Ako ga otpuste znaci , morst ce ici jeftin trener zbog duple plate. Doduse i to ce biti napredak, jer ce i igraci prodisati i ozivjeti.
Nigdje ne mogu naci neki njegov intervju sa kisellom facim da cujem tu finalnu demagogiju.
Isti ovaj mister fiail je imao super tim, koji su predvodili Ibra i Silva pa je izgubio titulu na identican nacin kao sada sada LP.
Znaci i to su bili mentalni patuljci?
Ozbiljan treber nece preuzeti Milan dok je ovakva situacija. Dovest ce nekog kome ce Milan biti dobsr za CV ili neku ublehu tupa Alegri. Mada vjerujem da niko ne moze biti kvaran i nesposoban kao on.
Ako ga otpuste znaci , morst ce ici jeftin trener zbog duple plate. Doduse i to ce biti napredak, jer ce i igraci prodisati i ozivjeti.
Nigdje ne mogu naci neki njegov intervju sa kisellom facim da cujem tu finalnu demagogiju.
Bojim se da je Allegro najmanje kriv, ima i njegih "zasluga" ali svi smo znali kakav fudbal očekujemo sa njim. To se moglo tolerisati dok je bilo rezultata. Kada je "sreća" prestala biti nam saveznik desilo se ovo na kraju. Ima tu zasluga i Tarea i Moncade ali koliko para toliko muzike tj. kvaliteta igrača koje su doveli.
Na kraju ostali su oni koji su najzaslužniji za trenutno stanje u Milanu Cardinale i Ibrahimović. Obojica imaju ogroman ego koji je proizvod ranijih poslova, za ovo što trenutačno rade pojma nemaju.....
Bolji dani za Milan će doći odlaskom Carine i Nosonje
Na kraju ostali su oni koji su najzaslužniji za trenutno stanje u Milanu Cardinale i Ibrahimović. Obojica imaju ogroman ego koji je proizvod ranijih poslova, za ovo što trenutačno rade pojma nemaju.....
Bolji dani za Milan će doći odlaskom Carine i Nosonje
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Milan da je pametan krenuo bi odmah po Fabregasa
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
- Beduin
- Kontakt:
Ne znam samo zasto nije i Ibra odmah otjeran, te veze sa RedBird i ti fazoni macku o rep okaciti. Ako idu otkazi zbog odgovornosti i rezultata, onda je Ibra u samom vrhu tog lanca.
075 ❤
075 ❤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.