FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
44
11%
Drugi
40
10%
Treći
134
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
33
8%

Ukupno glasova: 398

Zeko87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zeko87 » 26 maj 2026, 01:07

hz033 je napisao/la:
25 maj 2026, 23:42
badboy je napisao/la:
25 maj 2026, 22:54
Kakva “tisina” na temi ????
Da smo kojim slucajem izgubili ovdje bi vec najmanje deset stranica bilo postirano. Kad su nam dali onaj go, u minuti je bilo 7-8 komentara…Sad ovako, kad smo dobili tisina!!! Jos neki pisu nine offside…. Nevjerovato….
Pa iskreno, za ne vjerovati je na kako niske grane je pao ovaj derby pa valjda otud i NE želja za pisanjem po forumu.

Ovo se jos uvijek moglo zvati derbijem, sto po igri sto po tribinama. Ovo danas, neznam drug sta bih ti rekao. Igra se gori fudbal nego prije 15 godina.
Bio na ovom derbi ju ispod zastave na sjeveru. Al ovaj penal je jedna od najlegendarnijih scena u futbalu ikad. Trči da ošuta, igrač Želje ispred njega. :mrgreen:
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 26 maj 2026, 01:08

DoktorXabaras je napisao/la:
26 maj 2026, 00:09
Kyle88 je napisao/la:
25 maj 2026, 23:52
DoktorXabaras je napisao/la:
25 maj 2026, 23:20
Adem ponovo pokazao ko je tata igrice kakav aplauz sa istoka onakav nije bio još od Zekića, oni ti ga puše Ademe

Koliko ste kukali za sjever, sasvim dobro izdanje naročito drugo poluvrijeme kad su se grupisali plus navijali pravo dobro oni na jugu se nisu čuli par puta.
Poštujem te i slazem se u dosta stvari koje napišeš ali što se tiče Adema Ljajica, za one pare koje mu dajemo ovo je minimum minimuma, da ne govorim da mu je igra- formacija apsolutno prilagodjena, sastavi nesto oko Elezija ili sl dobit ces bolji rezultat garantujem.
Koje pare???, pustite se tih štrumfovskih priča i njegovoj plati. Mogu i ja isto tvrditi da igra za đabe, šta imam od toga. Ljudi samo izmišljaju niko pojma nema. Njegova igra varira ali šta očekivati u ovakvoj sezoni i šta se sve dešavalo i šta i od Adema očekivati nije igrao pet utakmica prije Veleža, ne branim ja nikog da me pogrešno ne shvatiš samo hoću reći da je on najmanji problem ako je uopšte, mi nemamo "stub odbrane" i nemamo "golgetera" tu trebaju tražiti neka nova riješenja.
600k eura godisnje, Ristovski za 200k eura godisnje. Nemam doticaj sa pricama, ovo sto znam i sto sam napisao mi je rekao covjek koji je u klubu i koji ima te informacije, sve i da je 200k eura sto je okej cifra kad vidis kako je sve otislo gore opet nije toliko se isplatio jer si poceo u osmom mj oko njega praviti ekipu i on je samo jedan od problema. Mi smo samo trebali ostaviti ZZ u klubu i stvoriti kontinuitet jer smo izgledali moderno i evropski sa igracima koji su “anonimusi”.

Evo Adem da i ostane narednu sezonu moras igrati 4231 sa njim na 10, to indirektno izaziva 6-7 pojacanja za prvih 11 trebaju ti krilo, bolji bekovi, dva spica i stoperi mozda cak i golman i doci ce ti onda neki Celik i napraviti problem sa bunkerom jer nemas drugog plana osim daj je Ademu nek on kreira protiv 10 njihovih da ne govorim da neces moci prodati a ni ifirmirati igrace u takvim okolnostima.

A ako ode to je tek havarija (a mislim da hoce)

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 26 maj 2026, 01:10

Carlos je stroj, a golovi ce doći. Koliko stvari uradi u igri, odličan je. Igrao se s Sedorfom kao beba sa zvečkom.

Ademu hvala, ali treba da ide. Pogotovo gušiš jednog Elezija zbog njega, izmišljaš pozicije, samo kako bi Ljajić igrao.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2026, 01:36

Bravo raja inat je veceras proradio . Volim te Sarajevooo.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 26 maj 2026, 01:37

Mene stid slaviti ovakvu pobjedu, derbi za zaborav.
Igru briši...
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2026, 02:04

adoado je napisao/la:
26 maj 2026, 01:37
Igru briši...
Otkad je u derbyu bitan umjetnicki dojam ?
Pobjeda lijepo bilo dovidjenja prijatno do iduce sezone.

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 26 maj 2026, 02:11

Nakon što je ranije objavljeno da će Filip Kosi biti novi fudbaler Bordo kluba, saznajemo da je saradnju sa Sarajevom dogovorio i Leo Mikić, dvadesetdevetogodišnji krilni napadač mostarskog Zrinjskog.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 26 maj 2026, 02:12

Ko kaže da nije slatka pobjeda, sere. Pogotovo poslije onog njihovog slavlja u 90oj, pa hladnog tuša.

Horde su presadržajne bile i, osim brojke, sve je bilo odlično.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 maj 2026, 02:17

Derbi se igra da dobijes i to je jedino bitno.
Suma sumarum dobro je sto je kraj sezone da napunimo svi baterije.Nazalost jos jedna neuspjesna sezone ali ostat ce upamcena ako nista po tome da smo ih stigli u derbi pobjedama a aBd ubrzo ih prestizemo.
Posjeta iznenadjujuce dobra stvarno obzirom na sve okolnosti,dokaz da mozemo kad hocemo.Nikad goreg Zelju nisam gledao na Kosevu,jednostavno nisu se mogli sastaviti a loptom,poslije uvodili neku djecu prvi put ih gledam.Mi sami sebi komplikujemo,evidentno je bilo da smo individualno kvalitetniji.Morali smo krenuti po drugi gol da ih dokrajcimo.Da smo zabili drugi pao bi i treci.Nije mi jasno sto smo poceli zatvarati utakmicu u 60.minuti,garantujem da smo ih stisli 5 minuta jakim tempom da bi lagano zabili jer smo bolja ekipa.Na kraju pustili smo ih da namirisu gol i eto desi se greska,srecom ofsajd.Milimetri su odlucivali da ova tema ode u qurac a da oni do sljedeceg derbija slave bod.
Pohvalio bi VAR sobu,jako teska situacija i odluka za donijeti.

Sto se tice prelaznog roka,neki igraci su vec potpisali i bit ce objavljeni.Nekima isticu ugovori pa su igrali zadnju utakmicu,neki imaju ponude.To je na Mamicu.
Sto se tice trenera po meni Cvitanovic nije za duze staze,ni veceras igra nije bila nista bajna nazalost mislim da on nije u stanju dovesti ekipu u red da stvori 10 sansi po utakmici.Izmjene isto fula skroz.Klasican italijanski fudbal daj da ne primim ako zabijem dobro i jest,zatvori utakmicu na 1-0.Ne bi volio da opet u 5.kolu mijenjamo trenera i da nam propada sezona prema tome gospodski se rastati vec ove sedmice i krenuti u rekonstrukciju.Bas me zanima ko je taj trener sto nije radio u BiH.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

DoSmrtiOdani87
Kontakt:

Post Postao/la DoSmrtiOdani87 » 26 maj 2026, 02:41

NoProfit je napisao/la:
26 maj 2026, 02:12
Ko kaže da nije slatka pobjeda, sere. Pogotovo poslije onog njihovog slavlja u 90oj, pa hladnog tuša.

Horde su presadržajne bile i, osim brojke, sve je bilo odlično.
Nadam se da ce se izmiriti belaji, iskreno boli citava ova situacija. I nas ce sjever opet biti najjaci!!!

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 26 maj 2026, 03:02

hurem je napisao/la:
26 maj 2026, 00:11
Cvitanović u 27 utakmica u PLBiH manje poraza nego dva trenera prethodnika u prvih 9 kola:
16 pobjeda
7 remija
4 poraza

Ovo je omjer u 27 utakmica koje je vodio Cvitanović došavši u 10. kolu. S tim omjerom je FK Sarajevo 2. na tablici, iza Borca a ispred Zrinjskog.
Rezultatski to nije los skor, koji bi da je bilo motiva za borbu za titulu možda bio bolji. S dr. strane možda bi bilo gore jer ovako nije bilo pritiska.
Sezona je uništena već u prvih 9 kola kada smo osvojili tek 10 bodova od mogucih 27 (3 pobjede, 1 remi, 5 poraza).

Carlos ako bude tu i narednu sezonu bi mogao pokidati!
Ma ovdje druze niko normalan nije. Sta ljudi pisu i komentarisu a lopte sutnuli nisu. Derbi utakmice su najteze a Mario u njima jos uvijek nije primio gol. Branio sam Zekica branim sad i Maria. Pa ovo nije normalno vise sta ovaj narod hoce. Covjek od Husrefa preuzeo kad nije niko ni smio ni mogao povesti ovu ekipu. Garantujem da je normalna liga da bi dominirali prethodne tri godine ovom ligom, ali nije, takve su okolnosti. Onog sramota ove pobjede, ovaj drugi kaze sramotan pristup Maria u drugom poluvremenu. A ne kaze da je dobar pristup bio u prvom, isti trener je u pitanju. Mene je iskreno seamota s kim dijelim tribinu. Gledsm veceras Ljudi na Zapadu po 50 kila viska imaju smiju se nesto podsmijavaju komentarisu utakmicu a veze sa zivotom nemaju ni koju formaciju smo igrali. Kad nas puste da igramo desi se ono sto se desilo protiv Veleza u Mostaru, derbi prosli na Kosevu i ovaj sad, itd itd. Covjek ima beton statistiku u ovoj kukuruz namjestenoj ligi, ne ni to nije dovoljno. Grozno ne znam sto bi iko dolazio da radi ovdje. Grozno mjesto.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 26 maj 2026, 03:32

bordobijeli je napisao/la:
26 maj 2026, 02:04
adoado je napisao/la:
Igru briši...
Otkad je u derbyu bitan umjetnicki dojam ?
Pobjeda lijepo bilo dovidjenja prijatno do iduce sezone.
Ako hoćemo dizati ligu, mora to puno bolje. Pogledaj kakvi su derbiji u Turskoj gdje vecina nasih bh. igraca ostvari tranfere, pogledaj Poljsku, Češku... Ne sjecka se igra toliko koliko kod nas, protok lopte dosta bolji, a i borbenost vrhunska, baš sa stanovišta neutralnog gledaoca vidiš da je to derbi i da nemaš pojma o pozadini utakmice. Sad kad poredim derbi, mlako u odnosu kakav je bio. Sjećam se posljednjeg dobrog derbija kad smo uzeli tad Osimovog Želju na Grbavici 1:2, svaki pas lopte pamtim ko da sam je ja lično dodavao. Ovo je stvarno sramota i za nas i za njih na šta derbi liči, a i igra obje ekipe iako sam ja ponajviše samokritičan i mislim da bi mi morali žestoko zapeti ako se ičem nadamo u Evropi jer su ovo utakmice na kojima se gradi ekipa.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 26 maj 2026, 03:39

Mario mora ostati

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 maj 2026, 04:51

Ako imamo budzet i novac da neprodajemo Elezija da ostavimo Adema, i da dovedemo spica koji moze dat 17-19 golova, da dovedemo jos pri tome 2 beka i bar jos 1krilo i golmana, onda dovest BJELICU I TO JE TO

Al po prici MAMICA mi nismo u toj situacija tacnije Mirvic nema tu vrstu novca i da ce se ici na sklapanje ekipe ko i dosad i sto nece bit vise zvucni transvera tipa Adem ristovski gojkovic, odnosno moci ce ti tipovi doc al samo pod uslovom da budu htjeli da imaju neku solidnu platu par milja maraka vise recimo od begana bralica i takvi igraca.

Uz to ovo sto medije pisu da smo zavrsili ovog iz slovenije UKOSENOG, i mikica to je taj nivo igraca sto ce doc, licno to nesmatram NUZNO DA JE LOSE, posebno ako necemo mjenjat puno nas roster tacnije nasih 15 najstandardni osim hajmo reci da prodamo ELEZIJA.

Turkes/Renan/ onaj iz osjeka(posudba) OUT—Dovest dobrog SPICA

Gojkovic/krdzalic OUT— dovest stopera

Ristovski out- dovest boljeg beka

Za GOLMANA COVJEK NEMOZE BIT PAMETAN

Mikic i ukoseni su upravo igraci koji trebaju ovaj da pojaca konkurenciju i kurcevbol u menslu i keremehu ovaj drugi da pokrije tu poziciju stopersku

Najbitnija stvar ce bit da ubodemo sa spicem, koji zna davat golove i spiceme koji ce bit kompatibila sa Karlosom.

E sad MAMIC mora da opravda svoju platu a to je da dovede spica i drugo da odluci STA CE SA TRENEROM OTJERAT MARIJA IL OSTAVIT ZA TE DVIJE STVARI ON MORA IMAT TOTALNO ODVEZANE RUKE I STA GOD ODLUCI TO PODRZAT, i smatram ako u te dvije stvari pogodi bicemo ekipa koja ce se moci borit za prvaka a i za kup bh, al isto ako tu promasi sezona ce ko i ova u 15 kola bit upropastena

Sta je u ovom svemu pozitivno, jeste sto bi znali koje odgovoran

Danasnja utakmica, jedino sto je pozitivno jeste da smo firgose oderali, igra po meni slaba, jer danasnji zeljo je bio bas kvalitetno los i igracki i kondiciono i fizicki i ekipno i trenerski..

Za ovog levata je NEDIM jusufbegovic murinjo

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 26 maj 2026, 07:06

Parole postaju isforsirane…

Sinoc je parola oko SDA, trojke bila ok, ostalo mi je samo da bi se pisalo…

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 26 maj 2026, 07:20

adoado je napisao/la:
Igru briši...
Odmori malo od foruma i od FKS, uljepšaj nam dan odsustvom.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 26 maj 2026, 08:06

VAR Mubarek Olsun :kafa:

Momci su sinoc poginuli, posebno se isticao Mujkic koji nije stao citavu tekmu. Vjerujem da je Eleziju ono sinoc bila zadnja tekma, momak je mnogo iznad ove lige.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 26 maj 2026, 08:40

mnon46 je napisao/la:
26 maj 2026, 07:20
adoado je napisao/la:
Igru briši...
Odmori malo od foruma i od FKS, uljepšaj nam dan odsustvom.
Nakon ovakve noći nikakva igra me ne zanima...koliko samo ovo boli :roll:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 26 maj 2026, 09:08

Vezni sa i bez Cimirota nevjerovatan razlika. Definitivno naš ključni igrač uz Elezija.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 26 maj 2026, 09:36

Krdzalicu istice ugovor? Ja bi ga vala produzio, ako nista za rotacije. Ima u njemu jos zivota.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []