Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
- tutankamon1905
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Bar su se izborili za vracanje starog grba..**** ispadanje iz lige
- akisarajevo92
- Kontakt:
skoro identicno kao BiH - Italija, Hecking kao Gattuso, povlacis se nakon crvenog kartona kao da nemas duplo kvalitetniji tim od protivnika
Don't believe the hype.
Wolzburg zasluzeno ispada, citavu sezonu su jako losi, slijedi im borba za povratak kao Schalkeu i Hsvu
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Zna li neko koliko puta je ovaj komentator izgovorio rijec "cvajta"? 
Bye, bye vukovsko smece 
Žao mi je @Amirutaha, mislim da je greška što su se odlučili za obrvara, Magonja bi ih vjerojatno izvukao.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Hvala ti moj dragi prijatelju.
Neko ko navija za klub vise od 20 godina,neko ko dise za ovaj klub,prosto mora imati osjecaj kada ce se nesto grozno dogoditi sa tim klubom.
Meni je to bilo jasno jos i prosle sezone,a ove pogotovo,znao sam da nam nema spasa,čak sam mislio da necemo ni igrati u ovom barazu,vec direktno ispasti.
Hecking je ovdje najmanje kriv,čak je učinio i vise nego sto je mogao od ove trule ekipe.
Danci su uništili klub,i proklinjem dan kada su dosli u klub.
Počevši s Christiansenom, Lindströmom i Eriksenom, kockanjem s Daghimom, Skovom Olsenom... a onda i Maehleom... "iskusnim reprezentativcem".
A riba trune od vrha prema dolje...
Schäfer-Schindzielorz-Christiansen-Simonis-Bauer bit ce dobro upamceni,imena koja su unistili klub ,učinili uslugu vise od pola Njemačke da se naslađuju time što je Wolfsburg ispao iz lige.
Najavljuje se sad "obnova"kluba,a vec je u najavi da ce sponzor vise od pola budzeta kojim je finansirao klub smanjiti,tako da ce ova prva sezona u 2BL biti izuzetno teška,i daj Bože da ne dozivimo sudbinu Kaiserslauterna,Hannovera ili čak i gore ,na umu mi je Cottbus koji je doživio sudbinu da od ekipe koja je nekada igrala u BL zavrsi u regionalnoj ligi.
Wolfsburg se sigurno nece brzo vratiti u BL,tako da mnogi u Njemačkoj ,a i šire,pa i ovi ovdje pojedini forumaši,,mogu da se vesele,na tuđoj muci,nesreci,tugi.
Tebi još jednom hvala na ovom suosjecanju
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Šteta za bivseg prvaka, ali ispali su zasluženo. Ispadali su ostali velikani pa su se svi vracali pa tako mislim da će I Wolfsburg. Eto jedino Zechzigeri se nikako ne mogu vratiti
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Nije vala neka steta. Smrdljivi klub iz smrdljivog grada zasluzuje da propadne a ne da ispadne. Nadam se da ce tavoriti po cvajti dugo dugo vremena i da ce ih trpati razne Arminie, Bochumi, Kielovi i slicni.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 07:15Šteta za bivseg prvaka, ali ispali su zasluženo. Ispadali su ostali velikani pa su se svi vracali pa tako mislim da će I Wolfsburg. Eto jedino Zechzigeri se nikako ne mogu vratiti
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Volkswagen je odmah najavio da će smanjiti davanja upola
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Ako se dobro sjecam, imao sam album, 97 su se vratili sa pragerom
-
Amirutah1988
- Kontakt:
-
Amirutah1988
- Kontakt:
90miliona Eura je bilo godisnje,sad ce to biti manje i od 40,jer se iz tog novca izdvaja za zenski klub i za klub koji igra BL juniori.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 11:40Volkswagen je odmah najavio da će smanjiti davanja upola
Otici se sigurno dvocifren broj igraca,dobit ce se i novca,moze se uz mali trosak napraviti fina ekipa.
Nadam se da ce u ovoj obnovi prioritet imati igraci iz tima U19 koji je bio prvi u svojoj grupi,ima talenata,ostat ce vjerovatno Pejcinovic,Zehtner,tu je i Benedict(2007godiste)vrlo talentovan momak,Karlo Šimic isto U19,Arnold je rekao sta god se dogodi sa klubom da ce ostati,vjerujem da ce isto i Gerhardt,Fischer Adjetey,Hensel ce biti vjerovatno tu,golmani Pervan i Muller sigurno ostaju.
Amoura,Wind,Daghim,Wimmer,Svanberg,Majer,Lindstrom,Koulierakis,Ericksen,Vavro,Maehle,Jenz,Belocian,Kumbedi i Grabara ce biti prodati,i to je to
Christiansen je radio loš posao, osim što je forsao svoje sunarodnjake sumnjive kvalitete (Lindström, Daghim, Wind, Skov Olsen te Eriksen koji je došao bez odštete i ipak nešto pokazao), nije se proslavio ni sa brazilcima (Cleiton i Souza koji je koštao nemalih 15 milki). Nije ni njegov prethodnik Schäfer bio ništa bolji, on je doveo Maehlea i Rogeria, dok je za Majera iskrcao čak 25 milki. Logično bi bilo da Christiansen ode, a što može sportski direktor Pirmin Schwegler je prilična nepoznanica, sjećam ga se kao solidnog igrača, nisam upućen kakav je trag ostavio kao menadžer u Hoffeu i Frankfurtu.
Ipak, mislim da je Hecking loše pripremio momčad za ove relegacijske utakmice, nakon glupog isključenja Maehlea momčad je mentalno propala, nije se trebalo povući u mišju rupu ko da su igrali protiv baye. Hecking ističe za mjesec dana, vidjećemo ko će doći na kormilo.
Od igrača ne znam ko ima ugovor za cvajtu, Grabara, Amoura, Eriksen i Pejčinović će skoro sigurno otići, vjerojatno još pokoji skandinavac i Majer. Ostaće vjerni vojnici Arnold i Gerhardt koji bi predvodili mlađi kadar na čelu sa Bürgom, Zehnterom i Henselom. To je u stvari prilika da se kadar pročisti od nagomilanog škarta i pomladi, šteta što je pušten mladi Soylu, sad bi dobro došao. Kako se kaže, nekad je i noga u guzicu korak naprijed.
Ipak, mislim da je Hecking loše pripremio momčad za ove relegacijske utakmice, nakon glupog isključenja Maehlea momčad je mentalno propala, nije se trebalo povući u mišju rupu ko da su igrali protiv baye. Hecking ističe za mjesec dana, vidjećemo ko će doći na kormilo.
Od igrača ne znam ko ima ugovor za cvajtu, Grabara, Amoura, Eriksen i Pejčinović će skoro sigurno otići, vjerojatno još pokoji skandinavac i Majer. Ostaće vjerni vojnici Arnold i Gerhardt koji bi predvodili mlađi kadar na čelu sa Bürgom, Zehnterom i Henselom. To je u stvari prilika da se kadar pročisti od nagomilanog škarta i pomladi, šteta što je pušten mladi Soylu, sad bi dobro došao. Kako se kaže, nekad je i noga u guzicu korak naprijed.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 26 maj 2026, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.
Zanimljivo je kako sada izgleda lista top 6 klubova sa najdužim neprekinutim stažom u Bundesligi:
Bayern - 61 sezona
Dortmund - 50 sezona
Leverkusen - 47 sezona
BMG - 18 sezona
Hoffenheim - 18 sezona
Mainz - 17 sezona
Strašno je šta sebi velikani dopuštaju u Njemačkoj
Bayern - 61 sezona
Dortmund - 50 sezona
Leverkusen - 47 sezona
BMG - 18 sezona
Hoffenheim - 18 sezona
Mainz - 17 sezona
Strašno je šta sebi velikani dopuštaju u Njemačkoj
Znaci dobro sam se sjetio. Bili mi tada simpaticni.
Imao album, slicice 3x kao ove smecarske danas.
- Bazinga12345
- Kontakt:
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Sve znas ledar,napisao sam redoslijed ko je počeo da unistava klub,ali svakako je danac glavni krivac,ali kad je i Schafer bio imenovan znao sam da nista pozitivno donijeti.ledar je napisao/la: ↑26 maj 2026, 13:50Christiansen je radio loš posao, osim što je forsao svoje sunarodnjake sumnjive kvalitete (Lindström, Daghim, Wind, Skov Olsen te Eriksen koji je došao bez odštete i ipak nešto pokazao), nije se proslavio ni sa brazilcima (Cleiton i Souza koji je koštao nemalih 15 milki). Nije ni njegov prethodnik Schäfer bio ništa bolji, on je doveo Maehlea i Rogeria, dok je za Majera iskrcao čak 25 milki. Logično bi bilo da Christiansen ode, a što može sportski direktor Pirmin Schwegler je prilična nepoznanica, sjećam ga se kao solidnog igrača, nisam upućen kakav je trag ostavio kao menadžer u Hoffeu i Frankfurtu.
Ipak, mislim da je Hecking loše pripremio momčad za ove relegacijske utakmice, nakon glupog isključenja Maehlea momčad je mentalno propala, nije se trebalo povući u mišju rupu ko da ste igrali protiv baye. Hecking ističe za mjesec dana, vidjećemo ko će doći na kormilo.
Od igrača ne znam ko ima ugovor za cvajtu, Grabara, Amoura, Eriksen i Pejčinović će skoro sigurno otići, vjerojatno još pokoji skandinavac i Majer. Ostaće vjerni vojnici Arnold i Gerhardt koji bi predvodili mlađi kadar na čelu sa Bürgom, Zehnterom i Henselom. To je u stvari prilika da se kadar pročisti od nagomilanog škarta i pomladi, šteta što je pušten mladi Soylu, sad bi vam dobro došao. Kako se kaže, nekad je i noga u guzicu korak naprijed.
Cleiton nije ni dobio priliku zbog ozlijede,ocekujem ga u cvajti,Souza ogroman promasaj,ludjaci Simonis i Bauer su potisnuki sa njim Arnolda na poziciju za koju nije trebao da igra,i kad se dodaju povrede Arnolda,igra Wolfsburga je propala,cak je i sam Arnold bio pogubljen.
Danac ce naravno otici,Hecking ce najvjerovatnije dobiti ulogu sportskog direktora,zasluzio je da ostane u klubu,i rado bih da ostane.
Sto se tice ugovora Zehnter ima do 2030 godine,Shiogai 2028,Pejcinovic do polovine 2028 i vidjet ces da ce ostati,to treba biti prioritet uprave,trenera,zadržati Dzenana,on je novi Dzeko,u to sam 100% siguran.
Znam koliko je Dzenan zahvalan Wolfsburgu,i zato vjerujem da ce ostati.
Benedict je 2007 godiste,nada Wolfsburga za buducnost u napadu,Hensel ima ugovor do sredine 2026 i ostat ce sigurno,Gerhardt i Arnold ce ostati bez obzira na ugovore ,,Fischer do sredine 2027 mislim da je i on siguran,Adjeteyu treba pruziti sansu u ovoj prvoj godini,ipak je igrao dobro u Baselu,Pervan i Muller su sigurni na golu.
Od pozajmica Mathys je u Anderlechtu do sredine 2026,Cozza je u Nanntu koji je ispao,mogao bi biti od koristi u odbrani koja je kritična
Tko ce otici;bez obzira na ugovor,Wind,Amoura,,Wimmer,Vini Souza,Paredes,Majer,,Kouilerakis,Eriksen,Vavro,Maehle,Kumbedi,Jenz.
Beloican ce se vratiti u Leverkuzen,Seelt u Sunderland,Lindstrom u Napoli,Daghim u PSV
Od Wolfsburgovih igraca koji su na pozajmici,otici ce Olsen,Vranckx,Franjic,Kaminski.
Vezano za ostanak,jedino su mi nepoznanice sta ce biti odluceno za Shiogai,Svandberg(ipak je u klubu 4 godine)
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Amirutah1988 i 2 gosta.