Mogu ako im Hrvati ne uzmu prvo mjesto u grupi sto i nije tako nemoguceRobertHrkac555 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 21:53Ovakva Engleska može do 1/4 a onda tamo je sve moguće . Najbitnije je doći do završnice.
Hrvatska može bit dark horse, uđu li u knock out fazu postaju opasni
Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
- Goalgetter
- Kontakt:
Usudio bih se reci da je Toney dobio poziv samo zbog penala, ako ne bude penala nece on ni sekunde dobiti.darker10 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 21:21Kod Engleza je meni najjace sto Kane igra za reprezentaciju evo 11-12g i oni konstantno zovu uz njega jos dva spica,a frajer im pocinje svaku utakmicu i ne pomislja ga se zamijenit.Sta ce ti tu i Toney i Watkins.
Gledajuci im ovaj vezni red i ucinak ovih pozvanih krila za ocekivat je da im svaka utakmica bude slugfest.
Nakon što sam vidio liste igrača, Hrvatska je izraziti favorit u ovoj grupi.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
‐------Konsa-------------Guehi
-------Anderson-----Rice
Temelj na kojem se kuća gradi. Armirani beton.
Maguire je vječiti kikser, koji svojim glavometom zna kupiti publiku.
Taj od 2021. po sezoni nije odigrao preko 20 mečeva kao starter u dresu Uniteda.
Bude tu desetak ok tekmi, par ono vau i eto ga.
-------Anderson-----Rice
Temelj na kojem se kuća gradi. Armirani beton.
Maguire je vječiti kikser, koji svojim glavometom zna kupiti publiku.
Taj od 2021. po sezoni nije odigrao preko 20 mečeva kao starter u dresu Uniteda.
Bude tu desetak ok tekmi, par ono vau i eto ga.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Srećom Guehi nije kikser.
Lik iz čista mira uzeo Cityu titulu,.
Englezima je na prošlom prvenstvu veći broj igrača bio u strašnoj formi.
Palmer, Bellingam, Arnold, Foden svi igrali odlično sad je to ekipa s puno mana.
Oni uopće nemaju igru, očito će taktika biti kao u Arsenala.
Uzdaj se u prekide i Kanea da nešto izmisli.
Ono što sam vidio protiv Japana i Urugvaja definitivno nam daje nadu da im možemo uzeti barem bod ili sva tri.
Lik iz čista mira uzeo Cityu titulu,.
Englezima je na prošlom prvenstvu veći broj igrača bio u strašnoj formi.
Palmer, Bellingam, Arnold, Foden svi igrali odlično sad je to ekipa s puno mana.
Oni uopće nemaju igru, očito će taktika biti kao u Arsenala.
Uzdaj se u prekide i Kanea da nešto izmisli.
Ono što sam vidio protiv Japana i Urugvaja definitivno nam daje nadu da im možemo uzeti barem bod ili sva tri.
Ja to od prvog dana govorim otkad su grupe izasle. Nakon ovog sastava, ne bi me zacudila neka rutinska pobjeda Hrvatske.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma engleska nece daleko,obrana im losa,guehi kiksa i izlice,nesiguran,bellingham i madueke losi ovu sezonu,mogu se uzdati samo u kanea i ricea
Ivanovic ima vecu minutazu od Luke Sucica, iako sam se ja ufatio More, evo dobro si me bacio u analizu, Luka Sucic je totalno prosjek igrac, klasicni wonderkid, koji ce za par godina igrat u HNL-u. Ako Sucic i Moro zajednu budu imali 10min u skupini, ja ti dajem sta hoces, izuzev ako ne pobjede prve dvi, pa budu malo rotirali i odmarali protiv Gane, inace oni zagrijavanja nece vidjet. A na desnom krilu mo opcije Kramaric i Vlasic koji to nisu.Sogandolma21 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:51Ivanovic ne igra u klubu previše i to je vjerovatno razlog za razliku od ostalih.
Sto se tice engleza, sta reci o ekipi kojem je napad sastavljen iz luzerske ekipe, poznate po osvajanju FA kupa.
Nije za Hrv uopste upitna KO faza. Oni mogu daleko ako im na put ne stane Španija, Portugal, Francuska ili Njemačka protiv kojih nemaju šanse. Rekao bih da se sa svima ostalim mogu pobiti, pa čak i protiv ovih južnoametikanaca.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 21:53Ovakva Engleska može do 1/4 a onda tamo je sve moguće . Najbitnije je doći do završnice.
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Moro je zadnji vezni važniji je on od Ivanovica iz nekoliko razloga.pitar9876 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 12:01Ivanovic ima vecu minutazu od Luke Sucica, iako sam se ja ufatio More, evo dobro si me bacio u analizu, Luka Sucic je totalno prosjek igrac, klasicni wonderkid, koji ce za par godina igrat u HNL-u. Ako Sucic i Moro zajednu budu imali 10min u skupini, ja ti dajem sta hoces, izuzev ako ne pobjede prve dvi, pa budu malo rotirali i odmarali protiv Gane, inace oni zagrijavanja nece vidjet. A na desnom krilu mo opcije Kramaric i Vlasic koji to nisu.Sogandolma21 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:51Ivanovic ne igra u klubu previše i to je vjerovatno razlog za razliku od ostalih.
Sto se tice engleza, sta reci o ekipi kojem je napad sastavljen iz luzerske ekipe, poznate po osvajanju FA kupa.
Modric ima 41 godinu,a Kovacic je nacet od ozljeda, a Moro je alternativa za njih 2. Za Luku Sučića se slažem da je u padu,ali je velik potencijal i poceo je sve više igrati.Sto se tiče Ivanovica .U napadu je Hrvatska kolko tolko pokrivena.Mislim da je Dalic dobar popis sastavio.
Nadam se da ce Ivanovic u buducnosti doci na popis ali krilo nije njegova pozicija i vidjelo se to u kvalama,a na 9ki nema mjesta s obzirom na formu Budimira i Matanovica.
NKŠB
- invincible1921
- Kontakt:
Ma ne vjerujem fkt da mogu ista,,,,jedino da ih opet prosere zrijeb kao u Rusiji, mada previse bi se moralo poklopit, ne znam cak da li je i teoretski moguce da izbjegnu sve ove do 1/4. Cak sta vise i da se potrefi zrijeb mislim da vise nije to to....nisu to ti igraci niti kvaliteta.231983 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 12:16Nije za Hrv uopste upitna KO faza. Oni mogu daleko ako im na put ne stane Španija, Portugal, Francuska ili Njemačka protiv kojih nemaju šanse. Rekao bih da se sa svima ostalim mogu pobiti, pa čak i protiv ovih južnoametikanaca.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 21:53Ovakva Engleska može do 1/4 a onda tamo je sve moguće . Najbitnije je doći do završnice.
Ja se ne bi zacudio da zavrse 3. u grupi i odma ispadnu u 1/16
=\_1921_/=
Aj ne rise,hrvatska sad ima vece igrace nego 2018.invincible1921 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:56Ma ne vjerujem fkt da mogu ista,,,,jedino da ih opet prosere zrijeb kao u Rusiji, mada previse bi se moralo poklopit, ne znam cak da li je i teoretski moguce da izbjegnu sve ove do 1/4. Cak sta vise i da se potrefi zrijeb mislim da vise nije to to....nisu to ti igraci niti kvaliteta.231983 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 12:16Nije za Hrv uopste upitna KO faza. Oni mogu daleko ako im na put ne stane Španija, Portugal, Francuska ili Njemačka protiv kojih nemaju šanse. Rekao bih da se sa svima ostalim mogu pobiti, pa čak i protiv ovih južnoametikanaca.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 21:53Ovakva Engleska može do 1/4 a onda tamo je sve moguće . Najbitnije je doći do završnice.
Broz zabija sa 30 metara protiv lavova!
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Nikad nije do kvalitete, uvijek sreća i ždrijeb.invincible1921 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:56Ma ne vjerujem fkt da mogu ista,,,,jedino da ih opet prosere zrijeb kao u Rusiji, mada previse bi se moralo poklopit, ne znam cak da li je i teoretski moguce da izbjegnu sve ove do 1/4. Cak sta vise i da se potrefi zrijeb mislim da vise nije to to....nisu to ti igraci niti kvaliteta.231983 je napisao/la: ↑23 maj 2026, 12:16Nije za Hrv uopste upitna KO faza. Oni mogu daleko ako im na put ne stane Španija, Portugal, Francuska ili Njemačka protiv kojih nemaju šanse. Rekao bih da se sa svima ostalim mogu pobiti, pa čak i protiv ovih južnoametikanaca.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 21:53Ovakva Engleska može do 1/4 a onda tamo je sve moguće . Najbitnije je doći do završnice.
Kao svi bi mogli, ali samo Hrvatska uspjeva.
To što smo u Rusiji ostvarili 3 pobjede u grupi to nema veze.
To što je Rusija izbacila Španjolsku koja je trebala po predviđanjima igrati protiv nas isto nema veze.
Uvijek sreća, valjda ćemo opet imat sreće i uzet medalju.
Ponovit ću još jednom Hrvatska nikad nije imala veći izbor kvalitetnih igrača, doslovno svi sa popisa mogu bez problema igrat na prvenstvu.
Prije je bilo puno onih samo da popune broj.
- invincible1921
- Kontakt:
Joj ocami sad ce ispas da omalovazvam nesto, a fkt nemam namjeru...ali vi uhvatite pricat ko da je to sasvim normalno da ti se desi da te zrijeb tako sluzi i sreca i ono kao to je nebitno za uspjeh...jozinho je napisao/la: ↑26 maj 2026, 15:38Nikad nije do kvalitete, uvijek sreća i ždrijeb.invincible1921 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:56Ma ne vjerujem fkt da mogu ista,,,,jedino da ih opet prosere zrijeb kao u Rusiji, mada previse bi se moralo poklopit, ne znam cak da li je i teoretski moguce da izbjegnu sve ove do 1/4. Cak sta vise i da se potrefi zrijeb mislim da vise nije to to....nisu to ti igraci niti kvaliteta.
Kao svi bi mogli, ali samo Hrvatska uspjeva.
To što smo u Rusiji ostvarili 3 pobjede u grupi to nema veze.
To što je Rusija izbacila Španjolsku koja je trebala po predviđanjima igrati protiv nas isto nema veze.
Uvijek sreća, valjda ćemo opet imat sreće i uzet medalju.
Ponovit ću još jednom Hrvatska nikad nije imala veći izbor kvalitetnih igrača, doslovno svi sa popisa mogu bez problema igrat na prvenstvu.
Prije je bilo puno onih samo da popune broj.
Pa naravno da je zrijeb bitna uloga, mozda i najbitnija ...hrvatska bi mozda bila evropski prvak 2008 da nije ispala onako od turske, ok to nije zrijeb ali je bas nesretno....takodjer ako uzmes u obzir da su 2012. drzali u sahu Spaniju a u grupi jos imali i finalista italiju, realno je ocekivati da bi i tu dobacili do finala da su prosli grupu...onda eto ti 2016. naletise na portugal,,,da su prosli mozda bi osvojili...itd itd, pa cak i 98 je Hrvatska zasluzila finale umjesto farncuza
Medjutim to se sve vratilo kasnije....u Kataru objektivno Hrvatska nije zasluzila ni da grupu prodje, kad se samo sjetim lukakua,,,a doguzase se do medalje...ustalom eto i te 98, bili su 2. u grupi i igrom slucaja ta strana ih odvede na Rumune, Njemce, Francuze....da su otisli na drugu stranu redom bi islo: Engleska, pa ako prodju Holadnija koja je bila prvi favorit turnira, pa ako prodju i to onda Brazil....i sad kao hrvatska je to zasluzila tako sto ih je argentina otresrla 3:0 pa zavrsili drugi?
Kao sto rekoh jbt sta vam je tesko priznat ocigledne stvari....niko ne spori uspjeh hrvatske ali odvadite malo svijuti...evo mi smo imali najlaksu grupu zato smo i dosli do baraza inace ga ne bi vidjeli kao ni SP...sta cu sad rec, ma znas nije to do zrijeba da iz 4 sesira dobijes najlakseg...znas dns svi igraju, lopta je okrugla
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 26 maj 2026, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Dobro vidicemo, ja mislim da nema....ako promasim prognozu ni prvi ni zadnjiMarkinhio je napisao/la: ↑26 maj 2026, 15:01Aj ne rise,hrvatska sad ima vece igrace nego 2018.invincible1921 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 14:56Ma ne vjerujem fkt da mogu ista,,,,jedino da ih opet prosere zrijeb kao u Rusiji, mada previse bi se moralo poklopit, ne znam cak da li je i teoretski moguce da izbjegnu sve ove do 1/4. Cak sta vise i da se potrefi zrijeb mislim da vise nije to to....nisu to ti igraci niti kvaliteta.
=\_1921_/=
Sreća je sastavni dio sporta, ali u kontekstu uspjeha reprezentacije Hrvatske nema mjesta da se o njoj priča pošto imaju nenormalno dobar kontinuitet. Nisi ti mislio ništa loše, ali bezveze je to spominjati. Koliko god je ona ima sreće na Mundijalima gdje je otišla daleko, toliko je imala i nesreće na nekim drugim turnirima gdje je zapela. Sam si sve rekao sa ovim primjerima koje si naveo. Još bi dodao i da im je 1996. falilo te sreće u četvrtfinalu protiv Njemaca. Dakle, nije to slučaj Grčke sa Eura 2004. Ono je bila čista sreća i da se taj turnir ponovi još sto puta u nekoj simulaciji paralelnog svemira, nikad ne bi postali šampioni. Hrvatska je od svog osnivanja propustila samo jedno svjetsko i jedno europsko, a i u tim kvalifikacijskim ciklusima gdje su podbacili bili su u igri do zadnjeg kola.invincible1921 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 16:04Joj ocami sad ce ispas da omalovazvam nesto, a fkt nemam namjeru...ali vi uhvatite pricat ko da je to sasvim normalno da ti se desi da te zrijeb tako sluzi i sreca i ono kao to je nebitno za uspjeh...
Pa naravno da je zrijeb bitna uloga, mozda i najbitnija ...hrvatska bi mozda bila evropski prvak 2008 da nije ispala onako od turske, ok to nije zrijeb ali je bas nesretno....takodjer ako uzmes u obzir da su 2012. drzali u sahu Spaniju a u grupi jos imali i finalista italiju, realno je ocekivati da bi i tu dobacili do finala da su prosli grupu...onda eto ti 2016. naletise na portugal,,,da su prosli mozda bi osvojili...itd itd, pa cak i 98 je Hrvatska zasluzila finale umjesto farncuza
Medjutim to se sve vratilo kasnije....u Kataru objektivno Hrvatska nije zasluzila ni da grupu prodje, kad se samo sjetim lukakua,,,a doguzase se do medalje...ustalom eto i te 98, bili su 2. u grupi i igrom slucaja ta strana ih odvede na Rumune, Njemce, Francuze....da su otisli na drugu stranu redom bi islo: Engleska, pa ako prodju Holadnija koja je bila prvi favorit turnira, pa ako prodju i to onda Brazil....i sad kao hrvatska je to zasluzila tako sto ih je argentina otresrla 3:0 pa zavrsili drugi?
Kao sto rekoh jbt sta vam je tesko priznat ocigledne stvari....niko ne spori uspjeh hrvatske ali odvadite malo svijuti...evo mi smo imali najlaksu grupu zato smo i dosli do baraza inace ga ne bi vidjeli kao ni SP...sta cu sad rec, ma znas nije to do zrijeba da iz 4 sesira dobijes najlakseg...znas dns svi igraju, lopta je okrugla
Oni se plasiraju i odigraju solidan turnir čak i kad imaju lošu ekipu. Ne može se i to sreći pripisati, a pogotovo kad se to desi tri puta zaredom. Reprezentacija Hrvatske sa Svjetskog iz 2002. bila je starački dom plus mladi Ivica Olić iz NK Zagreba, pa se plasiraju na svjetsko i nekim čudom pobijede Italiju u grupi. Barićeva Hrvatska iz 2004. godine bila je poluamaterska ekipa, tu nije bilo kvalitete da se sastavi ekipa za male, Slovenci su ih držali u šahu u baražu..., a na kraju se plasiraju, uzmu bod Francuskoj, Švicarskoj i potuku se sa Englezima za prolaz dalje. Kranjčareva Hrvatska iz 2006. mrvicu bolja od te, pa opet se plasiraju i u zadnjoj utakmici grupe igraju sa Australijom za prolaz dalje.
Po meni je taj period u historiji hrvatske reprezentacije ključan da bi ona postala svjetska sila. Nakon što se nisu uspjeli plasirati na Euro 2000., pa sve do dolaska Slavena Bilića i te generacije novih talenata, Modrića, Ćorluke, Eduarda, Mandžukića i ostalih. Tri kvalifikacijska ciklusa, dva svjetska, jedno europsko, sva tri puta plasman i borba u grupnoj fazi za prolaz dalje do zadnjeg kola. Tih godina Hrvatska nije imala ništa igrački jaču ekipu od Bosne. Od Dade Prše koji je bio dobar i zahvalan napadač, ali ne i svjetska klasa, stvorili su Boga jer boljeg nisu imali. Da tada nisu uvezali taj kontinuitet redovnih učešća na turnirima, bili bi danas po pitanju uspjeha u pet deka sa nama i Srbijom. Kontinuitet je najbitnija stvar i zbog toga Italiju boli što se nije plasirala na tri svjetska zaredom. Svjesni su i oni da nemaju ekipu za medalju, ali bitno je i dalje biti redovan na završnicama zbog nekih sljedećih generacija koje dolaze. Ja bi sutra potpisao da Bosna sad ispadne u grupi, da sve tri izgubimo, ali da se plasiramo na sljedećih pet turnira zaredom. Prije to nego da sad uđemo u finale, a poslije toga raspad sistema kao što nam se desio poslije 2014. i Brazila.
Enjoy him while you still can.
According to Nicolò Schira, Luka Modrić is planning to hang up his boots after the 2026 World Cup.
Leaving Spurs at 27 with "only" 6 trophies in the Croatian League to become the most decorated player in the history of Real Madrid and a Ballon d'Or winner. That's some journey!
6x UEFA Champions League
1x Ballon d'Or
1x FIFA World Cup Golden Ball
4x La Liga titles
28x Total Real Madrid trophies
6x Croatian domestic trophies
1x FIFA World Cup runner-up
1x FIFA World Cup 3rd place
12x Croatian Footballer of the Year
One of football’s greatest midfield journeys is entering its final dance.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Nadam se da će SP biti dostojan oproštaj Luke Modrića
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Ne vjerujem da Hrvatska moze daleko ovog puta, a nit se slazem da imaju jacim tim. Defanzivno su brutalni i dosta jaci nego prethodne generacije, ali vezni red je vec u poznim godinama. Nit Modric, nit Kovacic, nit Brozovic (ako je na spisku) nisu na svom nivou kao nekad. I dalje su dobri igraci, ali svakako da su 30% losiji u odnosu na ranija izdanja.
Napad im je isto po meni slabiji nego prije. Perisic je isto u poznim godinama, dok desnog krila uopce nemaju kao i uvijek. Kramaric solidan napadac, nije top klasa ali je dobar spic.
Ne znam, tesko je procjenit al tesko da mogu ponovit ponovo tako vrhunska izdanja kao mala nacija. Imaju po meni roster za 1/4 finala i tu da zavrse pricu.
Da li ce iskopat kakve talente, kad ova generacija veznjaka ode, vidjet cemo. Cini se da uvijek se pojavi neko kod njih.
Napad im je isto po meni slabiji nego prije. Perisic je isto u poznim godinama, dok desnog krila uopce nemaju kao i uvijek. Kramaric solidan napadac, nije top klasa ali je dobar spic.
Ne znam, tesko je procjenit al tesko da mogu ponovit ponovo tako vrhunska izdanja kao mala nacija. Imaju po meni roster za 1/4 finala i tu da zavrse pricu.
Da li ce iskopat kakve talente, kad ova generacija veznjaka ode, vidjet cemo. Cini se da uvijek se pojavi neko kod njih.