Prva Liga FBiH 2025/26
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva Liga FBiH 2025/26
Teoretski je moguće da na kraju sezone čak četiri ekipe imaju po 31 bod.Bratstvo ima bolji međusobni skor od Viteza a i bolju gol razliku. Ostale dvije ekipe su Tomislav i Budućnost. Biće zanimljiva ova dva zadnja kola
- svrakino1921
- Kontakt:
NK ČELIK-FK RADNIK (H)
NK ČELIK
Zenica
3:1
2:0
FK RADNIK (H)
Hadžići
WWIN Prva liga Federacije BiH 25/26
24. kolo
24.05.2026 17:30h, Bilino polje, Zenica;
Glavni sudija: Padro Ante; 1. pomoćnik: Mehmedović Samir; 2. pomoćnik: Đulović Enis; Četvrti sudija: Spahalić Emir; Delegat: Bošnjak Ratko; Promatrač suđenja: Brzović Šemso;
Nema koliko je bilo gledalaca

NK ČELIK
Zenica
FK RADNIK (H)
Hadžići
24. kolo
Glavni sudija: Padro Ante; 1. pomoćnik: Mehmedović Samir; 2. pomoćnik: Đulović Enis; Četvrti sudija: Spahalić Emir; Delegat: Bošnjak Ratko; Promatrač suđenja: Brzović Šemso;

Slikq sat vremena pred utakmicu top posjeta.svrakino1921 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 20:19NK ČELIK-FK RADNIK (H)
NK ČELIK
Zenica
FK RADNIK (H)
Hadžići
24. kolo
![]()
Daleko najbolja publika u BiH i najbolji navijaci Robijasi.
Ovakve brojke i na domacem a pogotovo gostovanjima u drugom rangu, daleko najbolja publika.Prosjek 5000+ milja protiv Banovica TC Bratstva Tomislava i sl ekipa uz svo postovanje to nemoze niko u Bosni i Hercegovini
- svrakino1921
- Kontakt:
NK ČELIK-FK RADNIK (H)
NK ČELIK
Zenica
FK RADNIK (H)
Hadžići
24. kolo
24.05.2026 17:30h, Bilino polje, Zenica; Gledalaca: 7500;

NK ČELIK
Zenica
FK RADNIK (H)
Hadžići
24. kolo
- prisonbreak
- Kontakt:
Sta je reci sine?svrakino1921 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 20:30NK ČELIK-FK RADNIK (H)
NK ČELIK
Zenica
FK RADNIK (H)
Hadžići
24. kolo
![]()
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
- svrakino1921
- Kontakt:
prisonbreak je napisao/la: ↑24 maj 2026, 20:37Sta je reci sine?svrakino1921 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 20:30NK ČELIK-FK RADNIK (H)
NK ČELIK
Zenica
FK RADNIK (H)
Hadžići
24. kolo
![]()

Ovdje ako je bilo 4 500 dobro je
- prisonbreak
- Kontakt:
Moze nam se, nije bilo ni 4 500. Oko 3 milje.
- svrakino1921
- Kontakt:
Bolje ti je nalij sebi 2 kanistera vode trebat ce ti hamansvrakino1921 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 20:42
Joooj al ovo je najjače
Brisani prostor iza klupa za rezervne igrače
10 maraka ulaznica
50 maraka kad igra reprezentacija
Kakav užas
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Ma pustite ga ovo je onaj lik sto ga na temi Premijer liga pitari ubijaju u pojam,huda momak se izgubi ne zna gdje udara.
A u svakom slučaju nije on kriv,sigurno kad je bio malan nekom ispo iz ruku i puko glavom od pod stoposto...
A u svakom slučaju nije on kriv,sigurno kad je bio malan nekom ispo iz ruku i puko glavom od pod stoposto...
- prisonbreak
- Kontakt:
Jedni misle da cemo Borcu dati 12 bodova, druge strah za posjetu, sta je ovo majko draga.
- svrakino1921
- Kontakt:
Ja fkt ne znam kome su u interesu ove napuhane procjene delegata. Pri tome najmanje mislim na nas al evo hajmo bit realni. Klub nam izbaci svaki put broj prodatih i skeniranih ulaznica. Bukvalno nijednom nije procjena bila ni blizu. Razumijem da se moze promasit za hiljadu al mi nije jasno kako se moze duplo promasit. Ev smijem se opkladit da kad klub izbaci nece bjt vise od 3k prodatih/skeniranih. Zelji zatvorene 3 tribine, i ta jedna nije popunjena pise se 3 hiljade. A sama tribina ne prima te 3 hiljade. Ev dodjes kod nas kapacitet 14.500. Odbijes sjever u startu ja mislim da je oko 3 hiljade i znacj da je covjek na covjeku na svim tribinama to je 11500. Jug nek je popunjena jedna cetvrtina cca 750 ljudi a mislim da nema ni blizi al hajd nek bude za nauku. Odbijas jos 2k. Znaci istok i zapad da nema prazne stolice nijedne jedine mozes imat 9.500.
I opet da se ogradim, preuvelicane su brojke svima pa tako i nama i treba da se vodimo time jer je to ipak zvanican podatak. Ali je zabrinjavajuce koliko je to netacno. Sto znaci da se namjenski to preuvelicava da bi BiH fudbal u statistici bio gledan prejako. Dodjes ba tamo lupam Sloga Radnik, 2 fotoreportera i 4 securitya na stadionu, u zapisniku 500 ljudi.
Ovo je pitanje za nas fudbal generalno, sta dobijamo s time sto lazemo sami sebe?
Ja kad vidim izvjestaj Kluba uhvatim se za glavu. Vjerujem da je sviju nas zavaralo milion puta, al onda se zapitam ako je vizualni dojam 2-3k gledalaca ovakav, onda na deugim stadionima nema 500 do hiljadu ljudi u prosjeku. I ocito se to previse lose slika, pa se brojke moraju pojacati. I sve ovo nema veze s nama, sta nas briga jer to nije nase. Mi izbacimk svoj izvjestaj koji je sigurno realniji. Ali vjerujem da i ovo pruza ogroman prostor za malverzaciju. Npr, delegat pisao 7500, mi cemo lrikazat cca 75000KM, a realnost da je cca 30.000KM i otvorio si priliku da se ubaci 45k maraka keša u sistem. Pomnozi sa 20ak kola, jarane milion maraka. Normalno ne kazem da se to kod nas radi niti ce, nego sam 100% siguran da ima klubova koji to rade.
I opet da se ogradim, preuvelicane su brojke svima pa tako i nama i treba da se vodimo time jer je to ipak zvanican podatak. Ali je zabrinjavajuce koliko je to netacno. Sto znaci da se namjenski to preuvelicava da bi BiH fudbal u statistici bio gledan prejako. Dodjes ba tamo lupam Sloga Radnik, 2 fotoreportera i 4 securitya na stadionu, u zapisniku 500 ljudi.
Ovo je pitanje za nas fudbal generalno, sta dobijamo s time sto lazemo sami sebe?
Ja kad vidim izvjestaj Kluba uhvatim se za glavu. Vjerujem da je sviju nas zavaralo milion puta, al onda se zapitam ako je vizualni dojam 2-3k gledalaca ovakav, onda na deugim stadionima nema 500 do hiljadu ljudi u prosjeku. I ocito se to previse lose slika, pa se brojke moraju pojacati. I sve ovo nema veze s nama, sta nas briga jer to nije nase. Mi izbacimk svoj izvjestaj koji je sigurno realniji. Ali vjerujem da i ovo pruza ogroman prostor za malverzaciju. Npr, delegat pisao 7500, mi cemo lrikazat cca 75000KM, a realnost da je cca 30.000KM i otvorio si priliku da se ubaci 45k maraka keša u sistem. Pomnozi sa 20ak kola, jarane milion maraka. Normalno ne kazem da se to kod nas radi niti ce, nego sam 100% siguran da ima klubova koji to rade.
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Ah jbg,mozda im je cilj prikazati kao da je fudbal puno više praćen ovim napuhavanjem brojki.Necemo nikad saznat.svrakino1921 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:00Ja fkt ne znam kome su u interesu ove napuhane procjene delegata. Pri tome najmanje mislim na nas al evo hajmo bit realni. Klub nam izbaci svaki put broj prodatih i skeniranih ulaznica. Bukvalno nijednom nije procjena bila ni blizu. Razumijem da se moze promasit za hiljadu al mi nije jasno kako se moze duplo promasit. Ev smijem se opkladit da kad klub izbaci nece bjt vise od 3k prodatih/skeniranih. Zelji zatvorene 3 tribine, i ta jedna nije popunjena pise se 3 hiljade. A sama tribina ne prima te 3 hiljade. Ev dodjes kod nas kapacitet 14.500. Odbijes sjever u startu ja mislim da je oko 3 hiljade i znacj da je covjek na covjeku na svim tribinama to je 11500. Jug nek je popunjena jedna cetvrtina cca 750 ljudi a mislim da nema ni blizi al hajd nek bude za nauku. Odbijas jos 2k. Znaci istok i zapad da nema prazne stolice nijedne jedine mozes imat 9.500.
Ali sigurno je da se niko ne buni poslije utakmice,jer sto bi se neko bunio kad te malo poguraju
Ali ipak ne umanjuje činjenicu da Čelik I Željo imaju najveću i najbolju posjetu u drzavi a kuriozitet je da mi igramo drugu ligu Bosne,gdje za nas nema ni jednog derbija.
Mozda Sloboda,al Sloboda nije bila ona prava ove godine da se moze nazvati derbijem.
Ljubi majka kurve plave što se ono sikira oko Čelika 
- svrakino1921
- Kontakt:
Ima tu jedan problem za koji ti ne znaš - Željo igra cijelu sezonu na stadionu sa tri tribineRobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:04Ah jbg,mozda im je cilj prikazati kao da je fudbal puno više praćen ovim napuhavanjem brojki.Necemo nikad saznat.svrakino1921 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:00Ja fkt ne znam kome su u interesu ove napuhane procjene delegata. Pri tome najmanje mislim na nas al evo hajmo bit realni. Klub nam izbaci svaki put broj prodatih i skeniranih ulaznica. Bukvalno nijednom nije procjena bila ni blizu. Razumijem da se moze promasit za hiljadu al mi nije jasno kako se moze duplo promasit. Ev smijem se opkladit da kad klub izbaci nece bjt vise od 3k prodatih/skeniranih. Zelji zatvorene 3 tribine, i ta jedna nije popunjena pise se 3 hiljade. A sama tribina ne prima te 3 hiljade. Ev dodjes kod nas kapacitet 14.500. Odbijes sjever u startu ja mislim da je oko 3 hiljade i znacj da je covjek na covjeku na svim tribinama to je 11500. Jug nek je popunjena jedna cetvrtina cca 750 ljudi a mislim da nema ni blizi al hajd nek bude za nauku. Odbijas jos 2k. Znaci istok i zapad da nema prazne stolice nijedne jedine mozes imat 9.500.
Ali sigurno je da se niko ne buni poslije utakmice,jer sto bi se neko bunio kad te malo poguraju![]()
Ali ipak ne umanjuje činjenicu da Čelik I Željo imaju najveću i najbolju posjetu u drzavi a kuriozitet je da mi igramo drugu ligu Bosne,gdje za nas nema ni jednog derbija.
Mozda Sloboda,al Sloboda nije bila ona prava ove godine da se moze nazvati derbijem.
Jug je u izgradnji
Igrate drugu ligu al cijena ulaznica Vam je mizerija
E svašta
-
Marokanci58
- Kontakt:
Sila nebeska poštovanje. 10 ljudi 10 ali tu ste.
Nadam se da će Sloboda biti poštena kao prošle godine Čelik protiv Gradine pa neće pustiti Vitezu. Nadam se da možemo mi do boda u Olovu jer Stupčanica je završila sezonu. Nismo zaslužili ispadanje. U 93 minuti pogađamo prečku Igmanu, mogli sve riješiti. Strepnja, sve zbog Posušja jer niko nije očekivao da ispadnu.
Nadam se da će Sloboda biti poštena kao prošle godine Čelik protiv Gradine pa neće pustiti Vitezu. Nadam se da možemo mi do boda u Olovu jer Stupčanica je završila sezonu. Nismo zaslužili ispadanje. U 93 minuti pogađamo prečku Igmanu, mogli sve riješiti. Strepnja, sve zbog Posušja jer niko nije očekivao da ispadnu.
BRATSTVO GRAČANiCA
-
BosnianRahatluk
- Kontakt:
Ma ne brini , ostajete 99%.Marokanci58 je napisao/la: ↑25 maj 2026, 12:51Sila nebeska poštovanje. 10 ljudi 10 ali tu ste.
Vitez je pushiona najvjerovatnije
A u subotu aBd " drage " nam Banovicane docekati i pojasniti im par stvari zbog prosle a jos vise zbog pretprosle utakmice .
Njihov problem je sto su derbi/rezultat navijaci. I sto pokusavaju da se porede sa Manijacima i velikim Zeljom. A realnost je da nisu ni blizu. Oni se loze samo kad im dobro ide i kad pobjedjuju. Ove sezone je to bilo uz poguranac Vice - ocito siljenje u svakoj tekmi. Sad valja sve to vratiti onom zoharu. Do jucer su prosili od navijaca da ne propadnu, sad se dizu kao da su Real. Prije samo dvije sezone ih bilo stotinjak na tribinama. Ali dobro, vidjet cemo ih sad u PL. Naprijed Zeljo ljubavi moja.svrakino1921 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:16Ima tu jedan problem za koji ti ne znaš - Željo igra cijelu sezonu na stadionu sa tri tribineRobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:04Ah jbg,mozda im je cilj prikazati kao da je fudbal puno više praćen ovim napuhavanjem brojki.Necemo nikad saznat.svrakino1921 je napisao/la: ↑24 maj 2026, 21:00Ja fkt ne znam kome su u interesu ove napuhane procjene delegata. Pri tome najmanje mislim na nas al evo hajmo bit realni. Klub nam izbaci svaki put broj prodatih i skeniranih ulaznica. Bukvalno nijednom nije procjena bila ni blizu. Razumijem da se moze promasit za hiljadu al mi nije jasno kako se moze duplo promasit. Ev smijem se opkladit da kad klub izbaci nece bjt vise od 3k prodatih/skeniranih. Zelji zatvorene 3 tribine, i ta jedna nije popunjena pise se 3 hiljade. A sama tribina ne prima te 3 hiljade. Ev dodjes kod nas kapacitet 14.500. Odbijes sjever u startu ja mislim da je oko 3 hiljade i znacj da je covjek na covjeku na svim tribinama to je 11500. Jug nek je popunjena jedna cetvrtina cca 750 ljudi a mislim da nema ni blizi al hajd nek bude za nauku. Odbijas jos 2k. Znaci istok i zapad da nema prazne stolice nijedne jedine mozes imat 9.500.
Ali sigurno je da se niko ne buni poslije utakmice,jer sto bi se neko bunio kad te malo poguraju![]()
Jug je u izgradnji
Igrate drugu ligu al cijena ulaznica Vam je mizerija
E svašta
- BatistutA19
- Kontakt:
Joj ovog majko draga poludit ce od ljubomore i lazeci samog sebe ,pa bolan nas je u Kantonu bilo 500 do 1000 ,u 2 ligi je znalo bit u nekim tadasnjim.derbijima poput visocke Bosne po 5000 i jos nekim utakmicama.U barazu za 1 ligu sa Klisom 10 000 ,sad u 1 ligi da ne pricam u Travniku 3000 ,Vitezu 2000,u Tesnju 1000 a u Zenici da ne pricamo i iza Zelje drugi u BiH bez ijednecatraktivne utakmice.
Kad spominjes Zelju ne bi pozelio nikom.sto je Celik proso tad njih ne bi bilo 300 mada mislim da bi ovo mogli izgurat samo navijaci Veleza i Zelje,svugdje bi bio raspad sistema i gasenje kluba.
Hoces li nas pratit i navijat u Wwin ligi BIH
kakav bolan Vico 17 bodova drugom.bjezimo i ti pricas o Vici.
Da vidimo da li ce jos Posusje bit vam konkurent za ulazak ili ce se sa nama borit za opstanak u ligi.
Kad spominjes Zelju ne bi pozelio nikom.sto je Celik proso tad njih ne bi bilo 300 mada mislim da bi ovo mogli izgurat samo navijaci Veleza i Zelje,svugdje bi bio raspad sistema i gasenje kluba.
Hoces li nas pratit i navijat u Wwin ligi BIH
Da vidimo da li ce jos Posusje bit vam konkurent za ulazak ili ce se sa nama borit za opstanak u ligi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.