Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
oelcaelala
- Kontakt:
Re: Kerim Alajbegović
Nova cijena na TM: 22 miliona eura.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
5. KERIM ALAJBEGOVIĆ 22moelcaelala je napisao/la: ↑24 maj 2026, 15:47Prekosutra, 26.05.2026. Transfermarkt objavljuje nove cijene igrača austrijske lige. Kolika će biti nova Kerimova cijena ako se uporede sljedeći statistički parametri?
- 1. promjena je bila 09.09.2025. kada mu je postavljena inicijalna cijena na 5 miliona eura
- 2. promjena je bila 22.12.2025. kada je cijena narasla sa 5 na 8 miliona eura (60%)
Statistika u periodu 09.09. - 22.12. u sva 4 takmičenja (Liga, Kup, Evropa, Reprezentacija):
Nastupa: 19; Minuta: 1014; Golova: 5; Asistencija: 2
- 3. promjena je bila 10.03.2026. kada je cijena narasla sa 8 na 15 miliona eura (87.5%)
Statistika u periodu 23.12. - 10.03. u sva 4 takmičenja (Liga, Kup, Evropa, Reprezentacija):
Nastupa: 10; Minuta: 789; Golova: 5; Asistencija: 2
- 4. promjena se očekuje prekosutra, 26.05.
Statistika u periodu 11.03. - 25.05. u sva 4 takmičenja (Liga, Kup, Evropa, Reprezentacija):
Nastupa: 11; Minuta: 745; Golova: 2(+2 u penal serijama); Asistencija: 2
Statistički je zadržao kontinuitet nastupa, minuta i asistencija, dok bilježi pad u broju golova. Istakao se u ključnim mečevima reprezentacije, gdje je postigao 2 pogotka iz penala te upisao bitnu asistenciju. Trenutno dijeli prvo mjesto po vrijednosti igrača austrijske lige sa klupskim kolegom Bidstrupom (15milE). Moja procjena je da ne treba očekivati veliki rast cijene jer je već ušao u top 10 najvrijednijih ikad austrijske lige. Vrijednosti igrača u momentu transfera iz lige:
1. Adeyemi 35m
2. Szoboszlai 25m
2. Aaronson 25m
4. Šeško 24m
5. Gloukh 20m
5. Sučić 20m
5. Haaland 20m
8. Daka 18m
9. KERIM ALAJBEGOVIĆ 15m
Moja prognoza je da treba očekivati najmanji rast dosad, prvenstveno zbog pada goal outputa u regularnih 90.
20-35% -> 18-20mil eura.
#CarsijaOdjebi
Do kraja sljedece sezone ide na 40+ miliona.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Esmir i ovaj mali stvarno tesko sastavljaju recenicu na bosanskom, treba reci novinarima da malo smire dozivljaj i da puste djecu na miru, barem dok ne nauce jezik jos malo. 
-
napapijri1987
- Kontakt:
Meni je smijesno gledati intervju-e sa njim. Vidis da on uopste ne zna znacenje pola rijeci koje koristi. Npr kad je rekao " Esmir i ja imamo m.uda"- on je to vjerovatno cuo od starijih igraca u svlacionici i ne zna da se tako ne prica u javnosti.
Sada se to i vidjelo kada je rekao da je mislio da ga otac z.ajebava i kada se novinar nasmijao on rekao nesto u fazonu pa kako da kazem.
Prijatno sam iznenadjen od Tahirovica. Bas dobro prica, ne koristi jednostavne rijeci kao sve nam je top,bas je top nego je elokventan i pokusava da prica kao neko ko je obrazovan u BiH.
Dedic,Muharemovic,Mahmic takodjer odlicno pricaju bosanski
A od potencijalnih igraca, Catovic prica perfektno bosanski
A od potencijalnih igraca, Catovic prica perfektno bosanski
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
-
zeljovac21
- Kontakt:
Bas, jucer usao u njegov intervju sa N1 i odmah izasao, prvih par rijeci kad je izgovorio apsolutno nisam skonto sta je reko, sam sebe zapetljo.napapijri1987 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 17:47Meni je smijesno gledati intervju-e sa njim. Vidis da on uopste ne zna znacenje pola rijeci koje koristi. Npr kad je rekao " Esmir i ja imamo m.uda"- on je to vjerovatno cuo od starijih igraca u svlacionici i ne zna da se tako ne prica u javnosti.
Sada se to i vidjelo kada je rekao da je mislio da ga otac z.ajebava i kada se novinar nasmijao on rekao nesto u fazonu pa kako da kazem.
Prijatno sam iznenadjen od Tahirovica. Bas dobro prica, ne koristi jednostavne rijeci kao sve nam je top,bas je top nego je elokventan i pokusava da prica kao neko ko je obrazovan u BiH.
Mislim, razumljivo, nemam nista protiv toga momak je odrastao u Austriji i sve to stoji, gluplji su mi novinari koji s njim pokusavaju odraditi intervju od pola sata. Kerim bas bas tesko sastavi recenicu na nasem, bas para usi.
Kerim prica sasvim dobro/solidno za ovu novu/mladu dijasporsku generaciju, vjerujte mi da vecina njih ne zna ni pola kao sto kerim prica, svaka njemu cast. Za vas je to slabo jer ste odrasli u BiH, ucili jezik svaki dan u skoli i pricate samo taj jezik i dan i noc, ali omladina u dijaspori ne uci nas jezik nego ga samo kod kuce (a i to ne svi) prica, vani sa drustvom samo strani..
Ko ga prica samo u kuci sa rodbinom, zna i pricati normalno. Problem je sto ljudi praktikuju da i sa rodjenim djetetom pricaju njemacki.
Nek prica ko sta hoce i koji jezik hoce sta to koga boli qrac. Zna ga sasvim dovoljno nije tu da sastavlja pismenu vec da igra lopte sto se mene tice nek se rukama sporazumjeva.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ja nemam lično nikakav problem ako ti momci lošije govore, pisao sam o tome već, ustvari jako mi smeta kad neko to proziva, jer treba pohvalit sto su uspjeli i nešto naučit (iako mnogi misle da je to prosto kao "samo pričaj u kući s djetetom i to je to", nije to ni blizu tako lako). Ali definitivno mislim da novinari trebaju imat više obzira, znam ja da je Kerim npr. jako omiljen među mlađim navijačima, veliki hype oko njega, ali pravit duge intervjue s momkom tinejdžerom koji niti je PR istreniran niti zna dobro bosanski je samo mučenje njega samog imam osjećaj.
Jest mi bitno kojim jezikom pricaju. Svakako su oni sami uz strucni stab u hotelu. Neka pricaju i na kineskom ako im godi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Naravno da je tako lako. Ne pricam napamet. Mislim da bi porodica itekako trebala voditi racuna da nas covjek zna nas jezik, nebitno gdje je rodjen i gdje ce zivjeti.viKK je napisao/la: ↑26 maj 2026, 20:36Ja nemam lično nikakav problem ako ti momci lošije govore, pisao sam o tome već, ustvari jako mi smeta kad neko to proziva, jer treba pohvalit sto su uspjeli i nešto naučit (iako mnogi misle da je to prosto kao "samo pričaj u kući s djetetom i to je to", nije to ni blizu tako lako). Ali definitivno mislim da novinari trebaju imat više obzira, znam ja da je Kerim npr. jako omiljen među mlađim navijačima, veliki hype oko njega, ali pravit duge intervjue s momkom tinejdžerom koji niti je PR istreniran niti zna dobro bosanski je samo mučenje njega samog imam osjećaj.
Al da ne bude zabune, ne radi se o bilo kakvom prozivanju. Uostalom, moze se sporazumijeti i savladace jezik do kraja sad kako je u reprezentaciji.
Ovdašnji kvazi novinari su ti koji naprave cirkus od skoro svakog intervjua. Bilo je i u drugim reprezentacijama igrača koji ne vladaju dobro jezikom, pa se ljudi opet nisu naslusali toliko gluposti. Primjeri su Neuville, Simunic, Klasnic I drugi.
Slazem se sa obje izjave. Pa i Kerim je jasan primjer. Hoću da kažem da naučiti lijepo, ispravno pričati, sa lijepim vokabularom, nije ni sekunde trivijalno i lako. To ovisi o više stvari, počevši od toga kakav vokabular sami roditelji imaju, da li isti roditelji u razgovoru sa samom djecom miješaju jezike, okruženja, koliko dijete dobro u školi uči maternji jezik (pod tim mislim jezik države u kojoj živi) i tako dalje. Uvijek sam tvrdio i tvrdiću, ako ne znaš maternji jezik dobro i ispravno, nećeš nijedan strani naučit dobro i ispravno. Ali idem već u offtopic.
Da se vratim na Kerima, hoću da kažem, momci koji igraju fudbal i ozbiljno mu se posvete jako mladi mahom neće ni bit bajni učenici ni čitati lektire (niti kažem da trebaju) što znači da neće ni biti strašno elokventni. Rijetkost je da nađeš fudbalera koji je elokventan. I koga briga na kraju, bitno je da dobro igraju fudbal, ne pišu romane. Dodaš na to činjenicu da Kerim efektivno priča strani jezik kad priča bosanski, dobiješ to što imaš. Za jedno 10 godina će on nakupiti iskustva, napričat će se i bit će ok. Pjanić je isto zvučao sa 20 godina. Svakako niko sa 18 godina ne priča ko doktor znanosti.
Mislim da je mediji navaljuju puno na njega, što može bit loše općenito za nekog tako mladog.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da nije dovoljno samo pričati u porodici i da djeca zapamte naš jezik. Realno, barem 80% vremena djeca provedu pričajući strani jezik (jezik države u kojoj su) kroz školu, treninge, instrukcije, prijatelji itd a onih 20% je kuća i roditelji. A i sa roditeljima idu iste rečenice manje više. Drugo je kad dijete ode sa 10ak godina vani pa je do tad naučilo naš jezik i tad je dosta lakše ali dijete koje je vani rođeno ide to teže. Slažem se da roditelji trebaju dati sve od sebe da dijete nauči i naš jezik ali nije to lako.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
E bravo. I kod kuce se vecinom pricaju jednostavne stvariUnofficialpage je napisao/la: ↑26 maj 2026, 22:52Mislim da nije dovoljno samo pričati u porodici i da djeca zapamte naš jezik. Realno, barem 80% vremena djeca provedu pričajući strani jezik (jezik države u kojoj su) kroz školu, treninge, instrukcije, prijatelji itd a onih 20% je kuća i roditelji. A i sa roditeljima idu iste rečenice manje više. Drugo je kad dijete ode sa 10ak godina vani pa je do tad naučilo naš jezik i tad je dosta lakše ali dijete koje je vani rođeno ide to teže. Slažem se da roditelji trebaju dati sve od sebe da dijete nauči i naš jezik ali nije to lako.
i koristavaju se obicne rijeci, ne komplikovane, tako da se to nikako ne moze uporediti sa nekim ko je jezik ucio u skoli, jer tamo naucis dosta dosta rijeci koje se kod kuce ne koriste. Nije svak isti, neka djeca ne znaju pravilno jezik koji su 10 godina ucili u skoli i koji govore non stop vani, a neka znaju sa 10 godina tri jezika prefektno. Meni je to za svaku pohvalu da svi ovi (pogotovo mladji) momci bez problema daju intervju i da se ne stide, pricaju kako znaju i trude se, ja sam bas iznenađen da svi sasvim solidno pricaju, neko bolje neko slabije ali svakog se razumije, kad se sjetim ibrahimovica onda ovi nasi reprezentativci dobro pricaju
Na kraju krajeva su to fudbaleri i oni pricaju na terenu
Zadnja izmjena: ElAn10, dana/u 26 maj 2026, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Realno prednost je kada znaju nas jezik. Medjutim ova generacija je cijela nekako vezana za Njemacku. Burnic, Kerim,Amar,Tarik, Edin,Haris,Seo,Jusuf,Arjan,Ermedin,Ermin 1,Ermin 2,plus na to dodaj Nikole koji ga takodje razumiju ( Katic doduse puno manje od Vasilja) te Hadziju, tako da vjerujem da se i u svlacionici dosta njemacki prica. Osim toga i Zlatan,Sergej,Mirko su svi igrali u Njemackoj i oni ga znaju.
Bukvalno osim trojice svedjana,amerikanca i ova 3-4 nasa svima je njemacki prvi jezik.
Mislim da je i to jedan od razloga sto cemo privuci dosta ovih klinaca. Pokrili smo bukvalno cijeli svijet; za Amere je Esmir zvijezda i vjerujem da sva nasa djeca u USA sanjanju da postanu kao on, za Njemacku,Austriju i Svicu imas bukvalno cijeli tim,Skandinavci su takodje tu.
Ko god da dodje u kolektiv ce imati nekog iz zemlje rodjenja s kim bukvalno moze pricati i taj jezik.
Jos da dovedemo i one Juznoamerikance sto smo ganjali i eto i spanskog u repci
Bukvalno osim trojice svedjana,amerikanca i ova 3-4 nasa svima je njemacki prvi jezik.
Mislim da je i to jedan od razloga sto cemo privuci dosta ovih klinaca. Pokrili smo bukvalno cijeli svijet; za Amere je Esmir zvijezda i vjerujem da sva nasa djeca u USA sanjanju da postanu kao on, za Njemacku,Austriju i Svicu imas bukvalno cijeli tim,Skandinavci su takodje tu.
Ko god da dodje u kolektiv ce imati nekog iz zemlje rodjenja s kim bukvalno moze pricati i taj jezik.
Jos da dovedemo i one Juznoamerikance sto smo ganjali i eto i spanskog u repci
Trenutno korisnika/ca: DanijelTZ, LeCoq, Tracy3McGrady i 32 gosta.