DirkNowitzki je napisao/la: ↑26 maj 2026, 23:25
Ghuraba je napisao/la: ↑26 maj 2026, 23:23
DirkNowitzki je napisao/la: ↑26 maj 2026, 22:40
Dubravko odbio 200K eura od Medicane za sponzorstvo. Prvo su pokusali sa Zeljeznicarom i Sarajevom, a onda je na red dosla Bosna i Dubravko je odbio taj iznos.
Pa sta bi on, 2 miliona? Za te pare se moze platiti odlican igrac za aba okvire, samo treba znati ubosti takvog igraca. Imas li kakvih informacija, je li pokvario odnose s Kamenjasevicem?
Puklo je na relaciji Dubravko - Kamenjasevic. Ali kada se sezona zavrsi, napisat cu nesto vise na tu temu.
Iskreno, iznenadilo me da su i ovoliko 'trajali'. Buduci da obojica jedva disu od egoizma, dugo je to i izdrzalo. Bas me zanima sta se tacno desilo, ali eto kad se zavrsi ovaj dvomec (osvojenom titulom, insallah), napisi nam o cemu se radi.
Sto se tice utakmica s Igokeom, i nisam bas neki optimista. Da su igrali ovo u periodu kad je Bosna igrala bas dobru kosarku - ne bih se ni sekunde dvoumio, ali ovako... Gotovo svi igraci su van forme (mozda jedino Kovacevic pokazuje neku energiju, ali on ionako previse oscilira). Plummer i Young kao dva glavna skorera glavama su vec negdje na plazi, Atic kao najkompletniji igrac ni protiv Slobode ne moze da pokaze kvalitet, a i ovi ostali su bas tanki. Muhamed se gubi s rotacijama, ne pokazuje da ima autoritet nad igracima i da u svakom trenutku vlada situacijom na parketu, ne znam kako ce ih motivisati da dobiju ovo. Sto se tice Igokee, Lazic je ispao iz forme u zadnje vrijeme, ali su zato sva tri Amerikanca pocela igrati bolje. Trener je definitivno njihov najveci plus, ali i dalje mislim da Bosna ima jaci roster i da su blagi favoriti u ovom okrsaju (55-45 u koristi Bosne). Odbrana od pocetka meca mora biti na top nivou, jer Igokea osim Jeremica nema prefinjene sutere koji trpe agresivnost (a i ovaj igra losu sezonu). Halilovic pod kosem mora uzeti taj matchup s Gavrilovicem, jer je ovaj gabaritima cak i nesto losiji od njega. Cinjenica je da ima dobru sezonu, ali Miralem takav profil igraca sigurno moze cuvati i nadam se da ce to i pokazati.