Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
24
35%
4) St.Pauli
16
23%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 69

Amirutah1988
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 maj 2026, 15:21

Jeste da je uprava kluba tokom zime spavala,ali i sam Dzeko je trebao kontaktirati čelnike kluba i umjesto Schalkea preci u Wolfsburg,jer mu je Wolfsburg pružio sve,bio mu odskočna daska da se sazna za njega,da postane ono što jest,to mu mnogo zamjeram.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 maj 2026, 19:32

Amirutah1988 je napisao/la:
26 maj 2026, 15:21
Jeste da je uprava kluba tokom zime spavala,ali i sam Dzeko je trebao kontaktirati čelnike kluba i umjesto Schalkea preci u Wolfsburg,jer mu je Wolfsburg pružio sve,bio mu odskočna daska da se sazna za njega,da postane ono što jest,to mu mnogo zamjeram.
U Salke ga je zvao Muslic. I otisao u BH koloniju.

A Vukovi su imali svoje napadace, Dzeko im ocito nije trebao ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 maj 2026, 20:13

Ima tu za vukove dosta izazova.

Prvo, ko ima ugovor za cvajtu.

Drugo, treba zatvorit financijsku konstrukciju jer neće samo pasti prihod od VW-a nego će za najmanje 50% pasti prihodi od ulaznica, broadcastinga, merchendisinga, smanjit će se sponzorski ugovori itd.

Treće, igrači koji su bili dobri biće u žiži drugih klubova, dok oni loši obično ostaju ko kukavičje jaje i nikako ih se riješit.

Četvrto, nachwuchsi su super, ali cvajta je zeznuta liga koja traži dosta fizikalije i iskustva, nema tu puno tehnike i ljepote nego presing, dueli i kontre pa kom opanci kom obojci.

Peto, treba se vratit odmah iduće godine, što se dulje tavori u cvajti to je povratak teži. To najbolje znamo mi u hsv-u, hannover, nürnberg, hertha i drugi.

Jako je važno imat dobar menadžerski kadar i pravog trenera koji će skupit ostatke kadra i napravit čvrstu i perspektivnu ekipu. To naravno žele svi drugoligaši a uspjet će samo par odabranih.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 maj 2026, 20:26

kraljttbvb je napisao/la:
26 maj 2026, 19:32
Amirutah1988 je napisao/la:
26 maj 2026, 15:21
U Salke ga je zvao Muslic. I otisao u BH koloniju.

A Vukovi su imali svoje napadace, Dzeko im ocito nije trebao ;)
Wolfsburg mu je dao sve u zivotu,znao je i vidio da je Wolfsburg u problemima,da je imao zahvalu,postovanje i ljubav prema klubu,1000 Muslica ne bi ga mogli natjerati da ode u drugoligaski klub.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2026, 20:40

Jest Džeko je njih trebao vući za rukav da se vrati u klub how yes no.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 maj 2026, 20:42

Po pozicijama procjenjujem da će ostat:

golmani: Zielinski i Müller

obrana: Zehnter, Morris i nažalost Fischer i Adjetey; pitanje je može li se zadržati Bürger, Jenson bi zlata vrijedio ali teško da će ostat; od ostalih će ostat ko se neće uspjet utopit (a biće ih)

sredina: iskusnjare Arnold i Gerhardt, Paredes i Hensel, Wimmer će se nažalost prodat, ostali kako ko, Eriksen skoro sigurno ide, nema on šta ovdje više tražit, kao ni Majer i Svanberg

napad: Shiogai i Wind; Pejčinovića bi bilo dobro zadržat ali bojim se jako teško ako bude dobra ponuda, Amoura i Daghim idu skoro pa sigurno.

Ja još ne mogu vjerovat da je ovakva ekipa odigrala onako katastrofalno u Paderbornu. Pa da su igrali i sa dva igrača manje trebali su bit bar ravnopravni.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 26 maj 2026, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 maj 2026, 20:52

ledar je napisao/la:
26 maj 2026, 20:13
Ima tu za vukove dosta izazova.

Prvo, ko ima ugovor za cvajtu.

Drugo, treba zatvorit financijsku konstrukciju jer neće samo pasti prihod od VW-a nego će za najmanje 50% pasti prihodi od ulaznica, broadcastinga, merchendisinga, smanjit će se sponzorski ugovori itd.

Treće, igrači koji su bili dobri biće u žiži drugih klubova, dok oni loši obično ostaju ko kukavičje jaje i nikako ih se riješit.

Četvrto, nachwuchsi su super, ali cvajta je zeznuta liga koja traži dosta fizikalije i iskustva, nema tu puno tehnike i ljepote nego presing, dueli i kontre pa kom opanci kom obojci.

Peto, treba se vratit odmah iduće godine, što se dulje tavori u cvajti to je povratak teži. To najbolje znamo mi u hsv-u, hannover, nürnberg, hertha i drugi.

Jako je važno imat dobar menadžerski kadar i pravog trenera koji će skupit ostatke kadra i napravit čvrstu i perspektivnu ekipu. To naravno žele svi drugoligaši a uspjet će samo par odabranih.
Jeste da su to samo izazovi,nego mislim da ce vise biti nerijesivih i losih odluka,od ispravnih i dobrih.
Naveo sam vec listu igraca od kojih ocekujem da ce biti tu.
Sve ce se smanjit finansijskii,to je logično,tako biva sa svim klubovima u svim ligama koje dožive sudbinu ispadanja.
Sto se tice "dobrih igraca,u Wolfsburgu ih je malo u zadnje vrijeme,skoro pa i da ih nije ni bilo.
To je samo jedna veca grupa preskupo placenih precijenjenih igraca ,za koje se mislilo da ce biti dobri igrači i da ce pruziti maximum.
Wind je odigrao samo jednu sezonu dobro od 5(promasaj,12 miliona koštao)
Amoura skoro 15 miliona koštao,prva sezona dobra,ova nesto slabija,usao u konflikt sa trenerima,nije se uklopio u ekipu,ispodprosjecna sezona
Pejcinovic je najmanje koštao,nadam se da ce ta nova uprava imati barem malo pameti,razuma i uvjeriti ga da ostane.
Wimmer potpuni promasaj;Vini Souza grozno da ne moze gote od toga(kostao 15 miliona).
Paredes(skoro 7 milioncica kostao)mislim da je BL za njega prevelik zalogaj,nije trebao odlaziti iz MLS lige.
Lovro Majer 25 miliona,nista ,ama bas nista s njim se nije dobilo.
Koulierakis skoro 12 miliona,dobar igrac,nažalost otici ce.
Za Eriksena mogu samo reci da bih bio sretan da ga nikad nisam vidio u Wolfsburgu.
Vavro,da je kojim slucajem u timu Wolfsburga bio kad smo bili dobri,sigurno bi i on sam bio jos bolji,necu reci nista lose za njega,trudio se i pruzio koliko mogao,zahvalan igrač.
Maehle,jos jedno dansko smece koje se dovelo za 13 miliona
Kumbedi,da je valjao Lyonu,ne bi taj dosao u Wolfsburg,jos jedan promašaj.
Belocian nije za Njemačku i BL,bolje bi bilo za njega da je ostao u Renu.
Grabara je dobar golman,ima neke nedostatke,ali generalno ,jako dobar golman(13.5miliona kostao)
Kad se saberu ove cifre to izađe preko 100 miliona,sto transferi,sto posudbe,Wolfsburg nece povratiti iznos sto je platio za vecinu ovih igrača.
O povratku u BL ja se uopste ne nadam,čak se pribojavam i sudbine kluba i nekog daljeg nazadovanja u niži rang.
Upravo je menadzerski kadar i trenersko osoblje ,trenutno u Wolfsburgu najveci problem,a kada to ne funkcioniše , sumnjam da ce se i riješiti,onda ne mozes očekivati pozitivne promjene

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 maj 2026, 21:11

ledar je napisao/la:
26 maj 2026, 20:42
Po pozicijama procjenjujem da će ostat:

golmani: Zielinski i Müller

obrana: Zehnter, Morris i nažalost Fischer i Adjetey; pitanje je može li se zadržati Bürger, Jenson bi zlata vrijedio ali teško da će ostat; od ostalih će ostat ko se neće uspjet utopit (a biće ih)

sredina: iskusnjare Arnold i Gerhardt, Paredes i Hensel, Wimmer će se nažalost prodat, ostali kako ko, Eriksen skoro sigurno ide, nema on šta ovdje više tražit, kao ni Majer i Svanberg

napad: Shiogai i Wind; Pejčinovića bi bilo dobro zadržat ali bojim se jako teško ako bude dobra ponuda, Amoura i Daghim idu skoro pa sigurno.
Ja sam

Ja još ne mogu vjerovat da je ovakva ekipa odigrala onako katastrofalno u Paderbornu. Pa da su igrali i sa dva igrača manje trebali su bit bar ravnopravni.
Muller i Pervan kao i mladi poljak ce biti tu,sto se tice te pozicije,ne brinem se.
Odbrana mi je najgora,Zehnter je pokazao u par utakmica da moze odigrati dobro,Lenz ce otici,nisam ni ja bog zna kako zadovoljan Fischerom ali taj ce ostati,Adjetay maximum sezonu
Ja sa Bürgerom nisam nesto odusevljen,nije mi ostavio neki utisak u utakmicama na kojima je dobio šansu.
Očekujem da šansu dobije Cleiton,Adjetey je koštao preko 9 miliona a odigrao 4 utakmice (kao zamjena).
Najvise me brine odbrana i u 2BL.

Sredina Arnold i Gerhardt moraju pokusati stabilizovati ekilu kada pocne nova sezona,posebno Arnold.
Hensel ce ostati,Paredes mi je apsolutno beznačajan,beskoristan,stetan bih bio da ode.
Eriksen,Majer i Svanberg,da nisu došli,vise bi sunca grijalo Wolfsburg.

Napad,Wind konačno treba otici i to ce se i dogoditi,isprobati japanca,ako ostane Pejčinovic mogao bi vrlo lako biti najbolji strijelac 2BL.
Amoura ce naravno otici,Daghima naravmo nece biti kupljen i ne zaslužuje,njemu je plafon Salzburg..
Ima u napadu par i mladih talentovanih igrača iz U19 tima,moguce da neki dobiju priliku,jer ko zna kako ce se stvari odvijati u narednim sezonama po Wolfsburg

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 26 maj 2026, 23:05

Čuj ovog panini sličice veli vratili se 97e, a oni tada prvi put ostvarili plasman u prvi rang :lol:
Rekoh ja da je moguće da ovaj put treći iz erste može pasti u duelu sa istopozicioniranim iz cvajte.
Drago mi je što je Fürth ostao i nek se i dalje krve sa Cluberima.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 maj 2026, 00:23

@Amirutah

Ne znam, meni je Bürger solidniji od Hensela, iako je Hensel još jako mlad i ima puno prostora za napredak, dok mi se Wimmer ne čini baš tako loš.

Inače, za Shiogaia smo i mi zainteresirani. Male su šanse da dođe kod nas, ali velike da ode negdje drugdje. Također vidim da ima ponuda za Gerhardta (Mainz, Union), šteta, bilo bi dobro da ga zadržite, on i Arnold bili bi dobar par na sredini.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []