Arjan Malić
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Arjan Malić
Danas sam dobio pouzdanu informaciju da Arjan Malic mjenja klub jos ovog ljeta. Ide iz Austrije. Nazalost ne znam u koji klub.
On mora naci klub moji ce ga forsirati na stoperu, jer za beka nije. On ako se nije uspio u Austriji nametnuti na toj poziciji u kontinuitetu u tim godinama, to nije za njega.
Nadam se protiv Makedonije da ce igrat desnog stopera u formaciji koja pocinje sa brojem 3. Ili cak da igra defanzivnog veznog u ultra ofanzivnoj igri. To su te neke njegove pozicije iz proslosti.
Takodjer imam neki osjecaj da bi Radeljic ili Mujakic mogao na tribine umjesto Malica.
Takodjer imam neki osjecaj da bi Radeljic ili Mujakic mogao na tribine umjesto Malica.
Nisam shvatio kakav je sad njegov status? On ide na SP samo ako neko bude povrijeđen? I da nije tako, teoretski Barba može reći ipak bi ja Malića a ne nekog koga sam već pozvao i dostavio organizatoru finalni spisak od 26 igrača?
Glory Glory Man United
Ispravna odluka, Austrija je odlicna zemlja za razvoj i igranje do neke 19te godine, poslije odmah treba ici dalje pa makar to bila Poljska, Ceska, Belgija ili druga Njemacka.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- Goalgetter
- Kontakt:
Po onome kako je savez objasnio, on ide na SP, jer Tabakovic sigurno nece biti spreman za Kanadu, te ce protiv Kanade biti u sastavu umjesto Tabakovica. Cim se oporavi Tabakovic, Malic nece biti u kadru.
Zar to nije protiv FIFA pravila?Goalgetter je napisao/la: ↑27 maj 2026, 10:42Po onome kako je savez objasnio, on ide na SP, jer Tabakovic sigurno nece biti spreman za Kanadu, te ce protiv Kanade biti u sastavu umjesto Tabakovica. Cim se oporavi Tabakovic, Malic nece biti u kadru.
Jeste protiv pravila, možeš mijenjati igrača do 24h pred utakmicu sa igračem sa rezervnog spiska, ali moraš dokazati povredu. Što znači da je Malić pozvan kao prva zamjena ako se neko ne daj Bože povrijedi tokom turnira. Pametan potez SS jer će na taj način Malić proći čitave pripreme sa ekipom, a nije mu iznad ega jer je sretan da je uopće u kadru i na pripremama za svoje godine...viKK je napisao/la: ↑27 maj 2026, 10:47Zar to nije protiv FIFA pravila?Goalgetter je napisao/la: ↑27 maj 2026, 10:42Po onome kako je savez objasnio, on ide na SP, jer Tabakovic sigurno nece biti spreman za Kanadu, te ce protiv Kanade biti u sastavu umjesto Tabakovica. Cim se oporavi Tabakovic, Malic nece biti u kadru.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ovako su oni to opisali:viKK je napisao/la: ↑27 maj 2026, 10:47Zar to nije protiv FIFA pravila?Goalgetter je napisao/la: ↑27 maj 2026, 10:42Po onome kako je savez objasnio, on ide na SP, jer Tabakovic sigurno nece biti spreman za Kanadu, te ce protiv Kanade biti u sastavu umjesto Tabakovica. Cim se oporavi Tabakovic, Malic nece biti u kadru.
Mozda neko sto bolje zna pravila, moze objasniti, da li se tokom grupne faze moze prijaviti Tabakovic umjesto Malica, kad bude fit? Ili to moraju odluciti prije prve utakmice?Postoji mogućnost da se Tabaković oporavi i bude spreman već za drugi dio grupne faze takmičenja, što bi moglo uticati i na konačnu minutažu Malića na turniru. Međutim, sve okolnosti otvoreno su i korektno iskomunicirane sa igračima, a Malić je još jednom pokazao veliku privrženost reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
Pravila kažu,
All participating nations competing at the FIFA World Cup must submit their final squads—consisting of 23 to 26 players, to FIFA no later than June 1. FIFA then officially reviews and confirms all the rosters on June 2.
-Injury Cover: Players in the final squad can be replaced in the event of severe injury or illness, but this must happen at least 24 hours before the team's first match.
-Goalkeeper Replacements: If a goalkeeper suffers a serious injury or illness, they can be replaced by another goalie from the provisional list at any time during the tournament.
Malić ne bi trebao biti dio finalnog tima koji se mora prijaviti do 1. juna, ukoliko svi budu zdravi.
Biće na čekanju do dan prije prve utakmice, da se vidi hoće li Tabaković biti spreman.
All participating nations competing at the FIFA World Cup must submit their final squads—consisting of 23 to 26 players, to FIFA no later than June 1. FIFA then officially reviews and confirms all the rosters on June 2.
-Injury Cover: Players in the final squad can be replaced in the event of severe injury or illness, but this must happen at least 24 hours before the team's first match.
-Goalkeeper Replacements: If a goalkeeper suffers a serious injury or illness, they can be replaced by another goalie from the provisional list at any time during the tournament.
Malić ne bi trebao biti dio finalnog tima koji se mora prijaviti do 1. juna, ukoliko svi budu zdravi.
Biće na čekanju do dan prije prve utakmice, da se vidi hoće li Tabaković biti spreman.
Trenutno korisnika/ca: bosanac10001, greenwood i 12 gostiju.