Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

viKK
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la viKK » 26 maj 2026, 23:22

napapijri1987 je napisao/la:
26 maj 2026, 23:12
Realno prednost je kada znaju nas jezik. Medjutim ova generacija je cijela nekako vezana za Njemacku. Burnic, Kerim,Amar,Tarik, Edin,Haris,Seo,Jusuf,Arjan,Ermedin,Ermin 1,Ermin 2,plus na to dodaj Nikole koji ga takodje razumiju ( Katic doduse puno manje od Vasilja) te Hadziju, tako da vjerujem da se i u svlacionici dosta njemacki prica. Osim toga i Zlatan,Sergej,Mirko su svi igrali u Njemackoj i oni ga znaju.
Bukvalno osim trojice svedjana,amerikanca i ova 3-4 nasa svima je njemacki prvi jezik.
Mislim da je i to jedan od razloga sto cemo privuci dosta ovih klinaca. Pokrili smo bukvalno cijeli svijet; za Amere je Esmir zvijezda i vjerujem da sva nasa djeca u USA sanjanju da postanu kao on, za Njemacku,Austriju i Svicu imas bukvalno cijeli tim,Skandinavci su takodje tu.
Ko god da dodje u kolektiv ce imati nekog iz zemlje rodjenja s kim bukvalno moze pricati i taj jezik.
Jos da dovedemo i one Juznoamerikance sto smo ganjali i eto i spanskog u repci
Dzeko je bas neki dan u onom Schalke podcastu i spomenuo da dobar dio njih u reprezentaciji i prica na njemackom medjusobno. Nista cudno, niti je on to navodio kao nesto lose (i navikao se dosad), samo su ga ovi pitali posto je puno "njemaca" kod nas u repki.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 26 maj 2026, 23:29

viKK je napisao/la:
26 maj 2026, 23:22
napapijri1987 je napisao/la:
26 maj 2026, 23:12
Realno prednost je kada znaju nas jezik. Medjutim ova generacija je cijela nekako vezana za Njemacku. Burnic, Kerim,Amar,Tarik, Edin,Haris,Seo,Jusuf,Arjan,Ermedin,Ermin 1,Ermin 2,plus na to dodaj Nikole koji ga takodje razumiju ( Katic doduse puno manje od Vasilja) te Hadziju, tako da vjerujem da se i u svlacionici dosta njemacki prica. Osim toga i Zlatan,Sergej,Mirko su svi igrali u Njemackoj i oni ga znaju.
Bukvalno osim trojice svedjana,amerikanca i ova 3-4 nasa svima je njemacki prvi jezik.
Mislim da je i to jedan od razloga sto cemo privuci dosta ovih klinaca. Pokrili smo bukvalno cijeli svijet; za Amere je Esmir zvijezda i vjerujem da sva nasa djeca u USA sanjanju da postanu kao on, za Njemacku,Austriju i Svicu imas bukvalno cijeli tim,Skandinavci su takodje tu.
Ko god da dodje u kolektiv ce imati nekog iz zemlje rodjenja s kim bukvalno moze pricati i taj jezik.
Jos da dovedemo i one Juznoamerikance sto smo ganjali i eto i spanskog u repci
Dzeko je bas neki dan u onom Schalke podcastu i spomenuo da dobar dio njih u reprezentaciji i prica na njemackom medjusobno. Nista cudno, niti je on to navodio kao nesto lose (i navikao se dosad), samo su ga ovi pitali posto je puno "njemaca" kod nas u repki.
Pa realno vecini njih je njemacki zapravo prvi jezik, da ne kazem maternji. Ili da budem precizniji, jezik na kojem razmisljaju. Jer vidis i kad pricaju bosanski oni se koriste logikom njemackog jezika.

Meni je samo drago kada cujem da oni tečno naš pričaju. Moj sestric, recimo, koji je rodjen i odrastao u Swe jako lose prica nas jezik i vrlo cesto mi na engleskom mora dovrsiti recenicu, a ima vec 30 godina. I nervira me opasno. Zato mi je merak slusati Amara ili Tarika kod kojoh prosto ne mozes primjetiti da su odrasli vani.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 maj 2026, 23:33

231983 je napisao/la:
26 maj 2026, 23:29
Pa realno vecini njih je njemacki zapravo prvi jezik, da ne kazem maternji. Ili da budem precizniji, jezik na kojem razmisljaju. Jer vidis i kad pricaju bosanski oni se koriste logikom njemackog jezika.

Meni je samo drago kada cujem da oni tečno naš pričaju. Moj sestric, recimo, koji je rodjen i odrastao u Swe jako lose prica nas jezik i vrlo cesto mi na engleskom mora dovrsiti recenicu, a ima vec 30 godina. I nervira me opasno. Zato mi je merak slusati Amara ili Tarika kod kojoh prosto ne mozes primjetiti da su odrasli vani.
Slazem se, pisao sam par postova prije skoro istu stvar.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 26 maj 2026, 23:35

Mene je Mahmic iznenadio kako dobro govori bosanski.

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 27 maj 2026, 09:17

sramota ko malog nauci psovat! vjerujem da nije kucni odgoj! ovo je maslo mahalasa iz reprezentacije! gledao sam intervju na pocetku karijere u juniorima! je i be ne spaja tada!

vidim da je centralna vjest da ide na dzumu! belmin beli mu isprao mozak dzamijama! ne moze dzamija i babo me zajebava skupa!

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 27 maj 2026, 11:56

Preporuka dodat ovog gore na listu gnjavatora.

M1k3y
Kontakt:

Post Postao/la M1k3y » 27 maj 2026, 12:47

boatenkk je napisao/la:
27 maj 2026, 09:17
sramota ko malog nauci psovat! vjerujem da nije kucni odgoj! ovo je maslo mahalasa iz reprezentacije! gledao sam intervju na pocetku karijere u juniorima! je i be ne spaja tada!

vidim da je centralna vjest da ide na dzumu! belmin beli mu isprao mozak dzamijama! ne moze dzamija i babo me zajebava skupa!
Ovaj je planuo ko svijeca
Idi buraz baklava ceka :rol:

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 27 maj 2026, 21:16

Alajbegovic i Bajraktarevic su najbolji primjeri kako je najbolje za igrace da odaberu bosanski dres.
Obojica sa svojih 20 godina imaju status nacionalnog heroja u Bosni i igraju svjetsko prvenstvo.
Da nisu dosli kod nas Alajbegovic bi igrao sada za u21 tim njemacke a Bajraktarevic na klupi za u21 tim Amerike.
Bolje kralj u selu nego sluga u gradu.

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 27 maj 2026, 22:44

Nova vrijednost na transfermarkt sada je na 22 miliona €. Nas najskuplji igrac zajedno sa Demirovićem :bih:

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 27 maj 2026, 23:40

boatenkk je napisao/la:
27 maj 2026, 09:17

Nisi ti dobar druze, idi lezi malo odspavaj.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []