FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
He moj zeljo pa jadan si, dok mi dovodimo kljusine od 40 godina koji ozivljavaju karijere i igrace koji nigdje ne mogu igrat, eno Borac doveo Romeru dan nakon zavrsetka sezone.
- WeekendOffender
- Kontakt:
Na niske grane smo spali.Igraci sad biraju Borac Zrinjski pitare a mozda i Velež pa ako nemogu mozda bi u Želji prosli.Ko mi sad nebi uzeli Romero.Sad će Maric to da sredi.Hajde pasa dokazi da je Dinamo bio samo los dan.Dovede trkace i da su malo robusni a ne ko Sabic vjetar ga odnese.Daj nam latino budale i antilope iz Afrike.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Vukovar je imao par pojedinaca koji bi nam valjali a plus ispali iz lige. Mogao bi tu nesto traziti 
Spominje se Mesa Cosic na desnom beku. Bio je dobar pod Dudicem, nama je zapao u nezgodnom trenutku prosli put.
Velika je razlika izmedju igraca od 30 godina koji je u formi i koji je skolovan igrac (igrao u Barseloni B) i igraca od 40 koji je slagiran.
Drug, Malik je u sastavu bio u 36 utakmica i na teren je ušao u 7 utakmica. Nije Derviši jedini koji je ispunjavao nečije želje, naređenja ili šta već na uštrb kluba. Možda sad budemo u stanju ne ispunjavati želje sponzora i uticajnih ljudi u klubu ali to do prije neki dan nismo mogli.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑27 maj 2026, 20:44Do neke naredne varijante kada ce gurnuti sina od mesara umjesto djeteta koje bi trebalo igrati i tako ukanaliti i nas i tog igrača.Levin je napisao/la: ↑27 maj 2026, 20:25U tom trenutku sam bio istog mišljenja ali rezultati juniora kako ih je preuzeo itekako idu njemu u prilog.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑27 maj 2026, 20:15
Nakon sto je ubacio Kolica na poluvremenu protiv Sloge, na kraju prvog dijela prvenstva, gdje smo jos uvijek bili koliko toliko blizu Europe, gdje ganjamo rezultat, sve je bilo jasno. Ubacujes lika koji veze nema, koji ne moze proci probu u Čeliku i koji je bio u klubu zbog babana.
To je za tjeranja odmah nakon utakmice, nemoj da se lazemo bezveze. Zbog takvih likova smo tu gdje jesmo.
10 pobjeda
2 remija
2 poraza
Gol razlika 44 datih i 16 primljenih.
Sa istim sastavom Svraka je imao :
6 pobjeda
1 remi
8 poraza
Gol razlika 31 datih i 29 primljenih.
Ne vidim razloga da i sljedeće sezone ne vodi neku od omladinskih selekcija.
Ne mozes biti malo lopov i malo varijanter, znas to i sam. Meni je sve rekao sa Kolicem, kakvi su mu prioriteti i za ciji interes levat radi.
Ne bih ja Dervišiju ili nekome drugom sudio po jednoj izmjeni.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Obradujte nas malo u pm, onaj mali ode u Borac, ode im Juricic sigurno..
Haj kod nas
Haj kod nas
-
BosnianLevi
- Kontakt:
Polahko idu oni koji nisu ni valjali.
Hvala Ericku za gol u Derbiju i protiv Veleža i to je to ne sjećam se da je išta postigo više.
Hvala Ericku za gol u Derbiju i protiv Veleža i to je to ne sjećam se da je išta postigo više.
Iskreno, sasvim solidna statistika ove sezone za njega. Loše po pitanju nošenja lopte i eksplozivnosti ali mnogi drugi parametri iznad ligaškog prosjeka. Sumnjam da će imati problema sa pronalaskom angažmana za razliku od nekih drugih.BosnianLevi je napisao/la: ↑27 maj 2026, 21:33Polahko idu oni koji nisu ni valjali.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Levin je napisao/la: ↑27 maj 2026, 22:30Iskreno, sasvim solidna statistika ove sezone za njega. Loše po pitanju nošenja lopte i eksplozivnosti ali mnogi drugi parametri iznad ligaškog prosjeka. Sumnjam da će imati problema sa pronalaskom angažmana za razliku od nekih drugih.BosnianLevi je napisao/la: ↑27 maj 2026, 21:33Polahko idu oni koji nisu ni valjali.
Erik je dobro odigrao samo dvije utakmice, a to su derbi i protiv Veleza, ovo ostalo je vecina najgori na terenu bio, odlican igrac za Posusje ili Slogu .
Hodzic i Sosic se vracaju
Odinaka je tu sasvim ok , Bicakcic je za mene isto ok opcija jos jednu sezonu, Alic ce ostati, a Pejica bih istrpio jer moze pomoci
Ostali mogu da idu, bolje da su vec otisli
- MisterBlue
- Kontakt:
Ovo je Marićev igrač, vrlo moguće naše prvo pojačanje. Boysi govore kako im je ovog uvalio i kako je jedan od najgorih pojačanja u novijoj historiji Dinama. Ja se iskreno nadam da mi nećemo gomilati igrače koji imaju “jak CV” nego da ćemo tražiti ciljana pojačanja koja nećemo preplatiti a koja će nam konačno donijeti prevagu.
Prije bih odabrao Amera Gojaka, Elvira Koljića i Matonda nego sve i jednog koji ne može igrati u Dinamu pa ga šalju na posudbe.

Prije bih odabrao Amera Gojaka, Elvira Koljića i Matonda nego sve i jednog koji ne može igrati u Dinamu pa ga šalju na posudbe.

-
zeljovolimte
- Kontakt:
Nama su holandjani najveci problem. Njih ce se bas biti izazovno rijesiti.
Sretno novom strucnom stabu.
Bajrambarecola braco!
Sretno novom strucnom stabu.
Bajrambarecola braco!
-
BosnianLevi
- Kontakt:
Mislim da je za našu ligu premija, možda se nije snašo u Hrvatskoj al nama bi valjo i ne bi se smatrao strancem jer pored morocanske ima i belgijske papire.MisterBlue je napisao/la: ↑28 maj 2026, 00:04Ovo je Marićev igrač, vrlo moguće naše prvo pojačanje. Boysi govore kako im je ovog uvalio i kako je jedan od najgorih pojačanja u novijoj historiji Dinama. Ja se iskreno nadam da mi nećemo gomilati igrače koji imaju “jak CV” nego da ćemo tražiti ciljana pojačanja koja nećemo preplatiti a koja će nam konačno donijeti prevagu.
![]()
- svrakino1921
- Kontakt:
Šošiću će trebati bar pola godine da uđe u ritam nakon povrede a tad mu i ugovor ističe.GrbavicaHrammm je napisao/la: ↑27 maj 2026, 23:26Levin je napisao/la: ↑27 maj 2026, 22:30Iskreno, sasvim solidna statistika ove sezone za njega. Loše po pitanju nošenja lopte i eksplozivnosti ali mnogi drugi parametri iznad ligaškog prosjeka. Sumnjam da će imati problema sa pronalaskom angažmana za razliku od nekih drugih.BosnianLevi je napisao/la: ↑27 maj 2026, 21:33Polahko idu oni koji nisu ni valjali.
Erik je dobro odigrao samo dvije utakmice, a to su derbi i protiv Veleza, ovo ostalo je vecina najgori na terenu bio, odlican igrac za Posusje ili Slogu .
Hodzic i Sosic se vracaju
Odinaka je tu sasvim ok , Bicakcic je za mene isto ok opcija jos jednu sezonu, Alic ce ostati, a Pejica bih istrpio jer moze pomoci
Ostali mogu da idu, bolje da su vec otisli
Hodža se vraća tek pred zimu i računaj da će mu trebati pola godine isto da uhvati formu on je izgubljen za vijelu godinu.
Odinaka vjerovatno ide. To je skoro sigurno.
Bičakčić ako uspije naći bolji angažman i on ide.
Alić je već zimus imao ponude i htio da ide tako da će vjerovatno ići ako ponuda bude u skladu sa očekivanjima.
Malo čudno ali prema nekim portalima i Pejić bi mogao pakovati kofere.
Bit će ovo vrlo interesantan prelazni rok.
Koliko vidim, svima su otvorena vrata i mogu ići.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Kad se sjetim da je @irfo prošle godine u junu najavio da nam dolazi najbolji veznjak lige, a ja silom neprilika saznao da nam dolazi debeli Erik.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Marko Marić je bez posla nakon neuspjeha u Dinamu. Sad odlazi u BiH?
Marko Marić bio je sportski direktor Dinama od ožujka 2024. do veljače 2025. godine, a godinu dana je bez posla.
Kako pišu mediji u BiH, Marić bi mogao preuzeti funkciju sportsko direktora sarajevskog Željezničara koji pod vodstvom strateškog partnera Sanina Mirvića želi napraviti iskorak u BiH.
Zasad službenih informacija o tome nema, ali nagađa se da bi Marić trebao biti čovjek za stvaranje prave momčadi na Grbavici. Željezničar naslov prvaka čeka od 2013. godine, a sljedeće sezone neće igrati europski nogomet.
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Željo zaista odlučiti za čovjeka koji se u Dinamu nije proslavio. Za njegova mandata Dinamo je promijenio tri trenera i doveo niz promašaja. Neki od njih bili su Bogdan Mihajličenko, Maxime Bernauer, Takuya Ogiwara, Maxime Bernauer, Wilfried Kanga i Juan Cordoba, a najveći misterij bio je zašto je Sammyju Mmaeeu dao 840.000 eura plaće i 900.000 eura bonusa za potpis ugovora.
Sve to Marić je navodno radio uz plaću od 30.000 eura mjesečno i on je bio arhitekt momčadi koja je predala naslov prvaka Rijeci. No, bilo je i dobrih poslova poput Nike Galešića, Marka Pjace, Ronaela Pierre-Gabriela i Raula Torrentea, ali među Dinamovim navijačima Marić ima uglavnom vrlo negativnu ocjenu...
tportal
Marko Marić bio je sportski direktor Dinama od ožujka 2024. do veljače 2025. godine, a godinu dana je bez posla.
Kako pišu mediji u BiH, Marić bi mogao preuzeti funkciju sportsko direktora sarajevskog Željezničara koji pod vodstvom strateškog partnera Sanina Mirvića želi napraviti iskorak u BiH.
Zasad službenih informacija o tome nema, ali nagađa se da bi Marić trebao biti čovjek za stvaranje prave momčadi na Grbavici. Željezničar naslov prvaka čeka od 2013. godine, a sljedeće sezone neće igrati europski nogomet.
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Željo zaista odlučiti za čovjeka koji se u Dinamu nije proslavio. Za njegova mandata Dinamo je promijenio tri trenera i doveo niz promašaja. Neki od njih bili su Bogdan Mihajličenko, Maxime Bernauer, Takuya Ogiwara, Maxime Bernauer, Wilfried Kanga i Juan Cordoba, a najveći misterij bio je zašto je Sammyju Mmaeeu dao 840.000 eura plaće i 900.000 eura bonusa za potpis ugovora.
Sve to Marić je navodno radio uz plaću od 30.000 eura mjesečno i on je bio arhitekt momčadi koja je predala naslov prvaka Rijeci. No, bilo je i dobrih poslova poput Nike Galešića, Marka Pjace, Ronaela Pierre-Gabriela i Raula Torrentea, ali među Dinamovim navijačima Marić ima uglavnom vrlo negativnu ocjenu...
tportal
AMAR OSIM
Konings i Ismail M’Hand ne žele da potpišu sporazmni raskid ugovora, aferim Adžeme i Badžo za ugovore. 
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
Trenutno korisnika/ca: Bonton, ELDIABLO20 i 36 gostiju.