FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 27 maj 2026, 23:09

Elrond je napisao/la:
27 maj 2026, 23:06
Ovaj tip igraca je ocito nesto sto je Hansi zelio i prosle sezone, kad je propao transfer Nike Wiliamsa. Sta to konkretnk znaci za Rafinju, Olma i Rashforda, vidjet cemo. Nekih ce tumbanja u sastavu biti sigurno.
Ma ovo znaci odlazak Raphinhe, siguran sam u to.
Nema sanse da bi dali 70 miliona za rezervnog igraca.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 27 maj 2026, 23:25

Ako ostaje Raphinha imam osjecaj da ce Hansi Gordona gurati u spica u vrh napada, a s cestim zamjenama pozicija njega,Rapha i Yamala u toku utakmice. Takodjer sam misljenja ako ode Raphinha da nam onda dolazi J. Alvarez. Nemam nista protiv ni jedne opcije. U sredini smo beton,samo bih volio da sleti jedan dobar stoper.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 27 maj 2026, 23:51

Rafinja je motor i duša ovog tima. Bas bi mi bilo zao da ga prodaju a ostave Arauha

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2026, 00:19

Me znam dje i kako iskopase gordona, mislim gledao sam nekoliko utakmica i svidja mi se ko igrac, al nekako za nas ko rezervna opcija neka meni je realnost, al 70 miliona je ozbiljna lova i nekako mi se ovo cini ko bezveze transfer

No ako je to flikova zelja onda neka ga dovedu, flik zna bolje situaciju i pametjiji je od svih nas i valjda ima neku ideju zasto ga dovodi, kako ce ga koristiti i ne bi mi iznenadilo da gordon se pokaze ko strasno pojacanje

Eh sad flik moguce da ima neku informaciju da neko odlazi, mozda rafinja npr ima dogovoreno nesto u arabiji a ne zna se jos javno, mozda neko drugi odlazi, mozda klub ima sad love da pored gordona dovede jos nekog skupog spica…

Vidjecemo sta je ideja svega ovoga, na prvu nema nikakve logike jer imamo vece prioritete na pozicija spica, stopera, beka, stacti konta flik neam pojma, mozda konta konta rafinju prebacit na desno krilo a lamina u spic , nesto kao pep onomad sto je s mesijem uradio,

Vidjecemo, al transfer je ovaj bas ko grom iz vedra neba, ako je definitivno to a haman da jeste, sta drugo reci osim da bude na hajr
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 maj 2026, 00:48

Kada je riječ o transferima, mnogi navijači i dalje misle da klubovi odmah isplaćuju cijeli iznos te ujedno potpuno ignorišu i platu, koja igra ogromnu ulogu kod računanja FFP-a. Amortizaciju nećemo objašnjavati jer već godinama tupimo o njoj, ali ćemo na primjeru Marcusa Rashforda i Anthonyja Gordona (pokušati) objasniti kako funkcionišu finansije i zašto bi ova dva igrača zapravo mogla koštati jednako.
Naime, svi uveliko pišu da će Gordon koštati 70 miliona € fiksno. Njegova plata iznosi oko 11 miliona € bruto, a s ugovorom na pet sezona, to znači da bi Gordon Barçu po sezoni, sukladno amortizaciji, koštao po 25 miliona € tokom tih pet godina ugovora.
S druge strane, pravo otkupa Marcusa Rashforda iznosi 30 miliona €. Međutim, Marcusova plata je veća u poređenju s Gordonovom. Ako u obzir uzmemo najbolji mogući scenario po kojem Rashford ima godišnja primanja od 14 miliona € (iako su vjerovatno i veća), s trogodišnjim ugovorom koji se spominje u medijima, njegov transfer bi Barcelonu koštao 24 miliona € po sezoni.
Dakle, razlika je "samo" u 1 milionu €, s tim da je Gordon mlađi te ima i manja primanja.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 maj 2026, 00:53

Ono sto je dobra stvar u svemu ovome, jeste da ako se ne pokaze, uvijek se mogu izvuci pare, jer ce biti timova koji ce biti spremni platiti makar 50 miliona.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 maj 2026, 01:48

ako cemo porediti gordona i raphinhu (igracki i statisticki), fer je da ih poredimo u trenutku kad su dolazili u barcelonu, a obojica su igrali u premiershipu, pritom su obojica imali 25 god, mozda je gordon malo bolji jer je igrao u lp i dobro se je pokazao na tom nivou

slika

statisticki, ovo je englezov ucinak u premiershipu, bio je brutalan u prvoj punoj sezoni za newcastle, no, u naredne dvije je to bilo prilicno losije, a malo sam citao sta pisu njihovi navijaci, ukratko, htio je da ide, sto znaci da nije bio motivisan kao kad je dosao u klub, ali, konsenzus je da je dobar igrac i da je ovo dobar transfer za sve involvirane

slika

statisticki, ovo su brazilceve dvije sezone u premiershpu

smatram da je gordon bolji dribler od raphinhe (za barcelonu je to extremno bitno), obojica mnogo trce i vrse presing, obojica igraju odbranu, cak nisam siguran da je raphinha imao bolju zavrsnicu (sutevi, centasutevi, dodavanja) dok je bio u leeds utd

sjetimo se raphinhine prve sezone u barceloni, svasta smo pisali o njemu i takav raphinha nije bio za barcelonu, no, dolazak hansija flicka je sve promijenio i brazilac je postao jedan od najboljih igraca danasnjice, za ekipu kljucni igrac uz joana garciju, pedrija i yamala

raphinha se je dokazao u najvecim i najvaznijim tekmama, to ce gordon tek morati, ali, sto se same statistike tice, on ce istu napumpati u barceloni, pa i rashford je imao finu statistiku, iako u vecini tekmi nije bio starter

slika

ne mora znaciti da ce raphinha otici jer mogu skupa igrati, raphinha se je fino pokazao kao ofanzivni vezni, a mogu se i rotirati na poziciji lijevog krila, to je luksuz i dobar "problem" za imati, a barcelona je evidentno htjela preduhitriti konkurenciju i kupiti ga prije sp, jer znamo da dobre igre na velikim takmicenja igracima dizu cijenu, a isto tako govori koliko ga hansi flick i deco zele i cijene njegove sposobnosti

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 28 maj 2026, 06:43

Možda Gordona vidi ko špica. Igrao je i to povremeno u Newcastle.
Tores i Gordon zbog trke, kao lažne 9.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 28 maj 2026, 08:32

Gordon ovo, Gordon ono. Ali kojom logikom bi Barcelona prodavala Raphinhu i zašto?
Šta, prodaš ga Arapima za 80, da bi ovoga doveo za 70?
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 maj 2026, 08:34

ovom klubu je bolje kad nema pare za transfere

cim dodju na 1:1 odmah naprave glupost
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 maj 2026, 10:51

miki_92 je napisao/la:
28 maj 2026, 08:34

I ovo je istina.

Ako ovo znaci odlazak Raphinhe,onda je ovo korak unazad.Raph je najbolji igrac kluba i istinski lider ekipe.Prodati njega za bilo koga je suludo.

Ako dodje Alvarez,neko je evidentno visak.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 maj 2026, 11:03

Lupate sa odlaskom Raphinhe, iako su šanse da se to desi 1%, nit se spomenulo ijednom.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 28 maj 2026, 11:03

Nije ni isključeno Feran za Alvareza plus keš.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 maj 2026, 11:14

Donnie Darko je napisao/la:
28 maj 2026, 11:03
Lupate sa odlaskom Raphinhe, iako su šanse da se to desi 1%, nit se spomenulo ijednom.
Isto sam mislio, ali onda je Sarma napisao da sigurno odlazi tako da sumnje nema vise. Raphinha je bivsi.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 maj 2026, 11:30

Ja ne vidim ništa nelogično.
Lewandowski je otišao, Rashford za sad nije produžio posudbu, nadam se da hoće. Roony evidentno postaje višak i on ide, a ne Raphinha.
Idu sad na špicu ( Alvarez ili Joao Pedro ) umjesto RL i to je to za ovaj prijelazni rok. Odbrana se neće dirati, niko neće ići, dolazi eventualno Senesi kao slobodan igrač. Najbolja odbrana LL, ovo protiv Valencie i Alavesa ne treba uzeti za ozbiljno. Golman uzeo Zamoru.
Sredina popunjena svakako. Od njih sedmorice, pet bi ih bilo na SP, da se nije Fermin povrijedio, ovako je 4. Bernal je u nekoj vrsti rezerve.

Napad 1 opcija: Yamal, ako dođe Alvarez ( Joao Pedro ), Raphinha
Napad 2 opcija: Gordon ( ako ga završe ), Ferran, Rashford ( ako produži ).
Očito su im to neke ideje.
Napad je svakako bio najefikasniji u LL.

Dvije odlične napadačke trojke, koje može kombinirati u raznim izvedbama.

Ja osobno nikoga ne bih dovodio. Hamzu i Tunkaru bi prebacio u prvu ekipu, a produžio posudbu JC i MR. Sa Dancem su izgleda dogovorili produženje ugovora uz smanjenje plate.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 28 maj 2026, 11:58

U današnjem fudbalu mora se imati dosta kvalitetnih igrača u rotaciji tako da ako se ovi transferi realizuju po mom mišljenju bi trebalo jednog lijevog i centralnog beka dovesti

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 28 maj 2026, 12:05

Ja sam za razliku od ovdašnje većine, priličan optimista vezano za pitanje Gordona.
Naravno da ga pratim već neko vrijeme, prošle godine je bio pravo otkrovenje u Svrakama, vrlo ljut, žestok u duelima, naporan kao osica u presingu, nije škrt u distribuciji lopte, odlično otvara tranziciju i ima jako dobar osjećaj za prostor.

Ako je istina da će doći, to je odlično odrađen posao. Prvo: jedan vrlo talentiran engleski igrač, praktično standardan reprezentativac parira belingemu i arnoldu, te dolazi u rivalski klub - kao u stara dobra vremena, kada su na jednoj strani bili likovi poput Kaningema, a kod nas Arčibald...pa Lineker...itd. Dakle, EPL nije rezervat i nije prehajpano u mjeri da su igrači prezadovoljni ogromnim platama tamo i ne žele nikud mrdnut sa Ostrva. Drugo: Gordon je potentan u svojoj raznovrsnosti i mogao bi baš biti pravi igrač po Flikovom ćejfu, jer će zaista pokriti sve od centra ka protivničkom golu i stalno biti u utakmici. Ne pati od posjeda, vrlo je direktan i ne štedi se u duelima - a to je presudno za trenutni tim Barselone, jer mi praktično prema naprijed imamo samo Rafinju i Fermina koji su odlični igrači i ne kriju se od jakih duela.

Ako je ovako krenuo prelazni rok, to samo govori da je jaram skinut s vrata i da se šanse za dolazak Juliana drastično povećavaju. A to je onda neka sasvim druga priča.

P.S. Zaboravio sam možda i najpozitivniju stvar u ovoj priči - opet kažem, ako je istinita. Ovim transferom se praktično izlazi u susret Newcastleu, koji, kao projekat međunarodne investicijske grupacije, mora i prodavati da bi kupovao igrače; a sve to znači da se međusobno čuva obraz plus započinje prijateljski odnos, što je bilo praktično nezamislivo nakon onih 7-2. A to dalje znači da će biti još šiftanja tamo-vamo na toj relaciji, a to nije nimalo loše. Newcastle ima i u ovom rosteru još dosta zanimljivih igrača (Livramento).
Džeri Drejk

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 maj 2026, 12:15

jasonstatham je napisao/la:
28 maj 2026, 08:32
Gordon ovo, Gordon ono. Ali kojom logikom bi Barcelona prodavala Raphinhu i zašto?
Valjda znas da su obojica lijeva krila i da je Gordon kostao 70 miliona ? odmah se postavlja logicno pitanje ko to placa rezervno krilo 70 miliona, ako ce Raph ostati ? Gordon bi pristao da bude grijac klupe, dok brazilac igra ? jel to logika ? to niko ne radi.

Slican primjer imas na poziciji AMF gdje su Olmo i Fermin. Jedan drugog izbijaju.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 28 maj 2026, 12:22

let3 je napisao/la:
28 maj 2026, 12:15
jasonstatham je napisao/la:
28 maj 2026, 08:32
Valjda znas da su obojica lijeva krila i da je Gordon kostao 70 miliona ? odmh se postavlja logicno pitanje ko to placa rezervno krilo 70 miliona, ako ce Raph ostati ? to je logika. To niko ne radi.
Raphinha može igrati i 10-ku. Moguće da planiraju Olma prodati i gurnuti Raphinhu na njegovu poziciju, a onda Gordona igrati na krilu. Ne mora odmah značiti da Raphinha ide iz kluba.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 28 maj 2026, 12:24

miki_92 je napisao/la:
28 maj 2026, 08:34

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Markinhio i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []