MostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑28 maj 2026, 14:01
AvantiBL je napisao/la: ↑28 maj 2026, 13:54
LondonBlues je napisao/la: ↑28 maj 2026, 12:57
Najbolja ekipa da, zasluzeno ne.Samo sto je Stimac jedini javno reko da nije zasluzeno pa su ga kaznili. Da ne kaznjavaju mozda bi se jos neko usudio reci.
Bit ce zasluzeno kad ne bude bilo lakrdija, i kad ti ne budes moro ovdje pisat esej o nogometnim pravilima zasto je trebao biti crveni pa iduce kolo 9 istih situacija se posere i po tebi i po tvom eseju zasto je bio crveni.
Smatraš li ti da je sve i jedna titula tvog kluba osvojena bez lakrdija? Volio bih čuti iskren odgovor.
Dakle, da li ste sve i jednu titulu osvojili pošteno, bez ikakvih poguranaca ili sudijskih lakrdija?
Izuzmi sezonu kad vas je vodio Jakirović.
Dvije titule s Jakirovićem/Rendulićem su jedine čiste titule u povijesti zajedničke lige za sve klubove, o čemu govori i bodovna razlika na kraju tih sezona. Pratim ligu od početka i odgovorno tvrdim. Svaki drugi prvak se gurao, što je u neku ruku i normalno jer slične pogurance imaju i Man City u Engleskoj, Barcelona u La Ligi itd itd... Ali ovo što Borac radi zadnjih 5 godina je nezabilježeno. Od omjera prekršaja na utakmici, (ne)dosuđenih crvenih i penala do poklapanja pola lige i osiguravanja bodova od istih na početku sezone. Pa i ti si sam prije 2 godine govorio kako te je stid suđenja ali šta je tu je. Nikad se nijedan klub nije tako guralo općenito, a nogomet pratim već 20 i kusur godina. Ali tako funkcionira država u svemu, nikad normalni nećemo bit.
Sa ovim što sam ti podebljao se apsolutno slažem, ali moram dodati i našu titulu 2010/11. To što sam govorio prije 2 godine, i dan danas imam isto mišljenje. Samo, u toj sezoni je 5x bilo gore suđenje nego ove sezone, znaš i sam.
Mene što se tiče, sutra bih potpisao da suđenje u ligi BiH bude na vrhunskom nivou i da titulu osvaja ekipa koja igra najbolji fudbal. Međutim, koja je vjerovatnoća da će, nekada poslije Borca i Zrinjskog, Sarajevo , Željo ili neko treći, osvajati titule zato što igraju najbolji fudbal? Svi znamo da od toga nema ništa, jer tako ova država nažalost ne funkcioniše, u globalu.
Borac je debelo ispaštao zbog takvih politika, razna izbacivanja zbog nedobijanja licence, ili par hiljada KM ispod stola, i tad kad smo na takve načine ispadali, niko se nije bunio, već baš naprotiv, i kad god se desi sudijska lakrdija, sjetim se tih vremena kad se i nama isto to radilo, samo što se nije imalo prilike u ta vremena toliko dokumentovati kao danas.
Ja na stadion idem zbog Borca, ne zbog lige šampiona ili Aston vile, ili prve RS i Drine iz Višegrada.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
ŽIŽOVIĆ MLADEN