Ako zavrsimo prvi, Vancouver. Ostalo sve SAD.DjaniTarik je napisao/la: ↑19 maj 2026, 21:32ima li ko da mi kaze gdje bosna igra zavrsnicu ako prodje? Jesu li sve utakmice u Americi ili se igra koja jos u Canada i Mexicu
Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)
Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Katar)
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ovih zadnjih dana sam malo ispratio rasplet u Cvajti. Gledam ove dole sto se bore za opstanak, vidim poznato ime u Dusseldorfu i sokiram se. Kontam, je li moguce da je to taj lik, udjem mu na profil i prelistam prijasnje klubove - kad stvarno jest.Sindikat12 je napisao/la: ↑20 maj 2026, 10:03Ko se sjeca super tandema Itten-Demirovic u St:Gallenu, pratilo se zivotom…
-
Sindikat12
- Kontakt:
-
Radnicki1921
- Kontakt:
Zavisi sve koji cemo biti u grupi.DjaniTarik je napisao/la: ↑19 maj 2026, 21:32ima li ko da mi kaze gdje bosna igra zavrsnicu ako prodje? Jesu li sve utakmice u Americi ili se igra koja jos u Canada i Mexicu
Ako budemo prvi, igramo 2 jula u Vankuveru (u 23h po americkom- u 5h BIH) protiv nekog treceg iz EFGIJ grupa.
Ako budemo drugi, igramo 28 juna u LA protiv 2B ekipe (od 15h po americkom- u BIH 21h)
Ako budemo treci onda cemo igrati ili 29 juna u Bostonu protiv 1E- Turska (16:30 americko - 22:30 bosansko)
ili 1 jula u San francisku protiv Njemacke (20h americko- 2h bosansko)
Bas sam pratio hoce li se nametnuti u Baselu, jer sam pretpostavio da je napravio taj transfer ne bi li tako izborio mjesto za Ameriku. U pocetku je bio standardan, a poslije je haman imao i nekih sitnih povreda koje su ga povremeno udaljivale s terena. Zao mi je sto Spaha nije bio u reprezentaciji umjesto Misketa onda kad se ovaj morao odluciti za koga ce igrati, jer ne sumnjam da bi nas izabrao. Kod njega je dobro sto moze pokriti i DMF, a mi s tom pozicijom kuburimo godinama. Vjerujem da je i Becir svjestan koliko je pogrijesio, jer ga Svicarci nece dozivljavati dok bas ne ispliva i ne zaigra na ozbiljnom nivo, a kod nas bi i ovakav dobijao pozive i to bi ga poguralo i na klupskom planu.Sindikat12 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 07:40Nema ni Bece Omeragica, jest se usrecio sto je izabrao Švicu…![]()
ako budemo prvi, 90% igramo protiv G3 ili J3 (realno Iran ili Alzir).Radnicki1921 je napisao/la: ↑21 maj 2026, 08:20Zavisi sve koji cemo biti u grupi.
Ako budemo prvi, igramo 2 jula u Vankuveru (u 23h po americkom- u 5h BIH) protiv nekog treceg iz EFGIJ grupa.
Ako budemo drugi, igramo 28 juna u LA protiv 2B ekipe (od 15h po americkom- u BIH 21h)
Ako budemo treci onda cemo igrati ili 29 juna u Bostonu protiv 1E- Turska (16:30 americko - 22:30 bosansko)
ili 1 jula u San francisku protiv Njemacke (20h americko- 2h bosansko)
Ja sam ipak za da budemo drugi
Cekaj, i treci iz grupe ide dalje?
Osam od dvanaest treceplasiranih ide dalje
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Cuj strucnjake za sanSvjetsko prvenstvo je pred vratima, a reprezentacija Švicarske zvanično je započela svoje pripreme.
Većina igrača već je stigla u trening kamp, dok se dolazak preostalih reprezentativaca očekuje najkasnije do četvrtka.
Povodom okupljanja nacionalnog tima, javnosti se na press-konferenciji obratio direktor reprezentacije Pierluigi Tami, koji je iznio detaljan plan i jasne ambicije za nadolazeći turnir.
Stručni štab Švicarske odlučio je da ništa ne prepusti slučaju, posebno kada je riječ o aklimatizaciji na uslove koji ih očekuju u Sjedinjenim Američkim Državama.
Kako bi se igrači što bolje prilagodili specifičnim satnicama, treninzi u kampu će se obavljati znatno ranije nego što je to uobičajeno, čime se želi simulirati igranje utakmica u podnevnim terminima.
Da bi se vremenska razlika što bezbolnije prebrodila, švicarska ekspedicija će otputovati u Ameriku čak 11 dana prije prve utakmice.
Zanimljivo je i to da je rukovodstvo reprezentacije angažovalo posebne stručnjake za san, čiji je zadatak da pomognu igračima u savladavanju jet laga kako bi turnir dočekali u vrhunskom fizičkom ritmu. Priliku da pruže podršku timu navijači će imati već danas, za kada je zakazan prvi otvoreni trening.
Kada je riječ o samom takmičenju, Švicarska će u grupnoj fazi odmjeriti snage sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine, Kanade i Katara.
Direktor reprezentacije Pierluigi Tami bio je vrlo jasan kada su u pitanju očekivanja od ove tri utakmice. Naglasio je da ekipa nikoga ne potcjenjuje i da izuzetno poštuje svakog protivnika, ali da je primarni cilj reprezentacije ostvariti sve tri pobjede i osigurati maksimalnih devet bodova u grupi.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Sindikat12
- Kontakt:
Dva glavna stopera kod Kanade nisu minute odigrali mjesecima? Hoce li uopste biti spremni protiv nas? Ovi ostali stoperi su im malo jaci od Mujakica…
- Goalgetter
- Kontakt:
Manzambi vrijedi sada 50 miliona na TM-u, najskuplji igrac Svicarske u trenutku
Strašnu ekipu imaju. Ne znam da su ikad po imenima bili jači.Goalgetter je napisao/la: ↑27 maj 2026, 17:35Manzambi vrijedi sada 50 miliona na TM-u, najskuplji igrac Svicarske u trenutku
Ipak, mislim da nam oni leže i da ce to biti teska bitka, moguce remi ili necija minimalna pobjeda.
Bitno je dobiti Kanadu na otvaranju, uz nadamo se očekivanu pobjedu mad Katarom sa Švicom je rokanje za prvo mjesto u grupi.
Mislim da je Švica rang Welsa ili 20% jača, a Kanada je slabija Od Rumuna. Odigrati ozbiljno, bez previše respekta, pa šta bude.
Mislim da je Švica rang Welsa ili 20% jača, a Kanada je slabija Od Rumuna. Odigrati ozbiljno, bez previše respekta, pa šta bude.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
I bod bi bio dobar, nije Kanada nimalo naivna ekipa.
Još prva utakmica pred domaćom publikom.
Još prva utakmica pred domaćom publikom.
Ako prodjemo u knock-out fazu, najvjerovatnije idemo na Iran - ako budemo prvi, Ceska ili Juzna Koreja - ako budemo drugi, te najvjerovatnije Turska - ako prodjemo kao treci. Mozemo reci relativno povoljni protivnici, nema nijedna top reprezentacija. Ali dugo do ovoga, trebamo prvo biti pravi u grupi pa onda gledati za dalje
Kako da ne
Kanađani ih u po Bukurešta demolirali sa 3:0
Realno, svaka utakmica će biti gurava, detalji će odlucivati, ko ima više koncentracije, želje, motiva, ko prepozna određen kontekst i situacije koje utakmica nudi. Idemo samo jako i spremno, i sa vjerom da možemo!
Iskreno, prvi put da se ne plasim protivnika sa ovim momcima. Ja vjerujem da ih mozemo uzeti, iskreno bara bara sa nama su. Ali eto zbog terena 55-45 za Kanadu.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Matterhorn22, Micron, random11, Rio12345 i 25 gostiju.