FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

b00t
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la b00t » 28 maj 2026, 13:04

Kad se sjetim sina s Gebavice “Jaganjca” , pa ove holandjane ,eo osip po guzici dobijem.. **** si nas Adzemeee…

Jeli vakat da nas Sunce konacno ogrije ?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 maj 2026, 13:32

Ove novinare treba podsjetiti da smo mi imali B tim još 2017. godine.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 maj 2026, 13:54

Levin je napisao/la:
28 maj 2026, 12:25
Ne znam zaista što je Adžem potpisao Koningsa a posebno što ga je najavio kao ubicu jer navodno je bilo boljih opcija. To mi je još uvijek misterija. Realno, prema pisanju tada na forumu kad je isti potpisan navodno je Konings bio vrlo iskren po pitanju svoje spreme i forme jer nije igrao skoro godinu dana aktivno.

Mslm, šteta je napravljena i, na žalost, neće niko odgovarati za to.

Za Ismaila razumijem što je doveden. Nije mala stvar proći omladinske pogone PSV-a i Arsenala.
Ja shvatam da ljudi pogrijese ...jbg dodje igrac ne snadje se, ne odgovara liga, stil igre itd....ali vala za ovog Koningsa na sam pogled statistike si mogo vidjet da ce bit nista ni s cim...ne kontam stvarno otkud uopste ideja za takav hype
=\_1921_/=

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 maj 2026, 14:17

invincible1921 je napisao/la:
28 maj 2026, 13:54
Levin je napisao/la:
Ne znam zaista što je Adžem potpisao Koningsa a posebno što ga je najavio kao ubicu jer navodno je bilo boljih opcija. To mi je još uvijek misterija. Realno, prema pisanju tada na forumu kad je isti potpisan navodno je Konings bio vrlo iskren po pitanju svoje spreme i forme jer nije igrao skoro godinu dana aktivno.

Za Ismaila razumijem što je doveden. Nije mala stvar proći omladinske pogone PSV-a i Arsenala.
Ja shvatam da ljudi pogrijese ...jbg dodje igrac ne snadje se, ne odgovara liga, stil igre itd....ali vala za ovog Koningsa na sam pogled statistike si mogo vidjet da ce bit nista ni s cim...ne kontam stvarno otkud uopste ideja za takav hype
Imali smo mi fula i većih nego Konings. Evo u januaru smo doveli Nastića i Galchev-a i da budem iskren nijedan nije izgledao mnogo bolji od Troupe-a i ako ćemo iskreno nije ni Bićo pokazao Bog zna šta više od Seedorf-a ali eto naš je i volimo ga.

Iskren da budem jedva čekam da vidim šta će nam Marić dovesti. Nadam se da je u Dinamu naučio šta ne treba raditi jer ovo šta njihovi navijači komentarišu nije nikako obećavajuće.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 maj 2026, 14:21

Levin je napisao/la:
28 maj 2026, 14:17
invincible1921 je napisao/la:
28 maj 2026, 13:54
Levin je napisao/la:

Imali smo mi fula i većih nego Konings. Evo u januaru smo doveli Nastića i Galchev-a i da budem iskren nijedan nije izgledao mnogo bolji od Troupe-a i ako ćemo iskreno nije ni Bićo pokazao Bog zna šta više od Seedorf-a ali eto naš je i volimo ga.

Iskren da budem jedva čekam da vidim šta će nam Marić dovesti. Nadam se da je u Dinamu naučio šta ne treba raditi jer ovo šta njihovi navijači komentarišu nije nikako obećavajuće.
Ovog Galcheva su najavili, ja reko igrace sam na toj strani ne treba nam ni krilo :D
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 maj 2026, 14:39

Levin je napisao/la:
28 maj 2026, 13:32
Nas pokojni Odovic je formirao prvi B tim u BiH

Kao sto rekoh prije par mjeseci vracamo seee!!!
Finalista Europe, prvak Jugoslavije i BiH RK Željezničar od naredne sezone ponovo u igri!!!

slika

Pocinjemo u prvoj ligi federacije :bih:
Vracama cijelo Sportsko Drustvo Zeljeznicar na vrh!!!
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 28 maj 2026, 15:08

Levin je napisao/la:

Adzem pokrivo dugove zene sto ga je nogirala?

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 maj 2026, 15:11

Adzem ce da digne kredit i plati koningsa jer je reko da je on odgovoran za sve
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 28 maj 2026, 15:13

MisterBlue je napisao/la:
28 maj 2026, 00:04
Ovo je Marićev igrač, vrlo moguće naše prvo pojačanje. Boysi govore kako im je ovog uvalio i kako je jedan od najgorih pojačanja u novijoj historiji Dinama. Ja se iskreno nadam da mi nećemo gomilati igrače koji imaju “jak CV” nego da ćemo tražiti ciljana pojačanja koja nećemo preplatiti a koja će nam konačno donijeti prevagu.
Prije bih odabrao Amera Gojaka, Elvira Koljića i Matonda nego sve i jednog koji ne može igrati u Dinamu pa ga šalju na posudbe.

slika
Ovaj lik ima platu 800.000€

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 28 maj 2026, 15:21

Levin je napisao/la:
28 maj 2026, 11:27
Anpa je napisao/la:
28 maj 2026, 11:00
Levin je napisao/la:
28 maj 2026, 10:06

Jesu ali na domaćim igračima. Ovo je nešto sasvim drugo. Ovi možda jesu došli posredstvom Hadžikadunića, Šukala ili koga već ali njih zastupaju agencije koje su ti u stanju blokirati licence za evropska takmićenja.

Uostalom, nisu momci nisu ništa krivi. Neko im je ponudio ugovore i oni su došli. Ne kažem da su mogli naći bolje angažmane ali sad već ne mogu obzirom da su njih dvojica odigrali jako malo i ne krivim ih što hoće svoje pare.

Zna se ko ih je doveo ali kako kod nas niko nikad nije odgovarao tako neće ni sad.

Recimo kod Konings-a stoji da ga zvanično zastupa THE-TEAM. Najskuplji igrač im je Valverde. Heh
Ma msm na kraju ih klupiras narednu godinu, ne das im da koriste klupske strukture i to bi bilo to. Sljedeci angazman ce biti u drugoj futsal ligi holandije uz part time u glovu.
Bojim se da je to najvjerovatnija opcija. Doživio je to Konings već jednom u Holandiji a Troupee u Bugarskoj. Sad da im isplatiš ugovor do kraja samo njima dvojici to bi moglo biti oko 250 hiljada KM. Nimalo jeftino.

Ako već neće da idu, realno najbolje bi ih bilo poslati na posudbu pa da neko snese bar pola tih troškova. Ili... ako već formiramo B tim poslati ih tamo. Ko zna, za pola godine aktivnog igranja možda se i dozovu. Nije bezveze ovaj mali bio u Arsenalu a i Konings je u jednom trenutku u karijeri bio vrlo dobar. Najiskrenije, to je po meni najbolja vatijanta.

Što ne znači da i kod nas ne bi proigrali, pogotovo Konings, kada bi im se dala prava prilika i na pravim pozicijama. Konings je doveden kao špic, a Adžem mu dao tri utakmice i nijednu u špicu. Mi zpravo i ne znamo ko je Konings i šta može. Vjerujem da nije neko pojačanje, jer da je mogao igdje igrati ne bi došao kod nas iz Holandije, ali treba reći i istinu da ga nismo ni gledali.

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 28 maj 2026, 16:08

Gledam sad one vlogove "Vlog #7" Mufta dobio ovacije od cijelog stadiona, igrača i sš.

Momak jest sklon greškama većinom onima kad treba skočiti i uhvatiti loptu ali to ne može promjeniti radi visine.
Naravno bilo je onih koje je on mogao riješiti al šta je tu je.

Žao mi je što odlazi (pogotovo na free) ipak je on jedan od nas i sam je donio mnoštvo bodova puno više neg je zas*o.
Odličan Shot Stopper i 1on1 ali eto narodu greške zasnjene ono sve dobro.
40+ utakmica bez primljenog gola.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 maj 2026, 16:18

BosnianLevi je napisao/la:
28 maj 2026, 16:08
Gledam sad one vlogove "Vlog #7" Mufta dobio ovacije od cijelog stadiona, igrača i sš.

Momak jest sklon greškama većinom onima kad treba skočiti i uhvatiti loptu ali to ne može promjeniti radi visine.
Naravno bilo je onih koje je on mogao riješiti al šta je tu je.

Žao mi je što odlazi (pogotovo na free) ipak je on jedan od nas i sam je donio mnoštvo bodova puno više neg je zas*o.
Odličan Shot Stopper i 1on1 ali eto narodu greške zasnjene ono sve dobro.
40+ utakmica bez primljenog gola.
Vidi druze, volio bih da dokazes te tvrdnje koliko nam je donio a koliko nas je bodova kostao.
Svaki centarsut u nasih 16 je za srčanog udara, decko je zakovan na liniji, ulijeva nesigurnost u cijelu odbranu i mase rukama non stop.
Bas cemo vidjeti gdje ce nakon nas.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 maj 2026, 17:00

Laudrup je napisao/la:
28 maj 2026, 15:21
Što ne znači da i kod nas ne bi proigrali, pogotovo Konings, kada bi im se dala prava prilika i na pravim pozicijama. Konings je doveden kao špic, a Adžem mu dao tri utakmice i nijednu u špicu. Mi zpravo i ne znamo ko je Konings i šta može. Vjerujem da nije neko pojačanje, jer da je mogao igdje igrati ne bi došao kod nas iz Holandije, ali treba reći i istinu da ga nismo ni gledali.
Evo primjer Petra Mamića iz Zrinjskog. U prvih 25 kola od dolaska skoro da nije ni igrao, nakon toga nezamjenjiv. Isto važi za Hiroša nakon što je došao u Borac. Više da nije igrao nego što je igrao u početku. Ima bezbroj primjera kako kod nas a posebno u inostranstvu.

Prvo što se mora uraditi je da se konačno veći dio ekipe zadrži na okupu. Ne nužno ove naravno jer mentalitet ove ekipe je vrlo loš.

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 28 maj 2026, 17:48

Mufta pije kafu sa Boljevićem. Nadam se da sprema informacije za Uzbekistan.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 maj 2026, 18:21

Sve dok se bude zadovoljavalo sa recenicom:pa nas je,nema od nas hajra.Kakve veze ima sto je nas,kad je nista vise do prosjecan golman za ovu ligu.Nevidim kako mogu rec da nas je vise put vadio neg sto nas je ukanalio,kad je sve bara bare.Frajer primi go kroz noge sa 30 metara,unese loptu u go(Posusje),slobodnjak od Mohedana u njegov ugao i jos bez broj situacjia,opet bio prvi golman.Nesporim da je bilo utakmica,derbi prosle godine kad je sve zivo branio al opet nista vise do prosjecan i solidan golman.Nek je ziv i zdrav,bujrum na tribinu sa nama al nama treba puno bolji golman ako hocemo iskorak i bolje rezultate.Vedo jedan si od nas al hajdi dalje za svojom nafakom.
Brko iz druge galaksije!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 28 maj 2026, 19:19

NoDi80 je napisao/la:
28 maj 2026, 14:39
Levin je napisao/la:

Finalista Europe, prvak Jugoslavije i BiH RK Željezničar od naredne sezone ponovo u igri!!!

slika

Sta je sa kosarkaskim klubom koji je najavljen, a sad ni traga ni glasa od njega?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 maj 2026, 19:33

Argentina je napisao/la:
28 maj 2026, 19:19
NoDi80 je napisao/la:
28 maj 2026, 14:39
Levin je napisao/la:

slika

Sta je sa kosarkaskim klubom koji je najavljen, a sad ni traga ni glasa od njega?
Ide i kosarkaski klub sigurno, ne znam tacno da li naredne sezone, ali sigurno vracamo i kosarku
Fudbal, futsal, kosarka i rukomet ce biti pririted od timskih sportova
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 28 maj 2026, 19:40

Holandezi ne žele da raskinu ugovor jer ih menadžer i onaj ko ih je doveo savjetuju da uzmu pare jer Klub ima bogatog gazdu. Tako da što se tiče njih teško ćemo ih nagovoriti na sporazumni raskid jer im se do sada 2 puta nudilo da dobiju papire. Ko ih je doveo od željinih ratnika dobro ih je osigurao.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 28 maj 2026, 20:02

Pa zna se dobro ko ih je doveo. Samo kod nas imaš prava, ali nikakve odgovornosti. Nije mi toliko bitno je li Sanin Mirvić investitor ili neko drugi. Ali krajnje vrijeme je da rastjeramo hamelj koji se okupio oko kluba, sve lafo Željovci a ugrađivali se u transfere i menadžerske naknade. Fuj, gade mi se svi. ABd od juna totalni remont.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 maj 2026, 20:08

Lokomotifa je napisao/la:
28 maj 2026, 20:02
Pa zna se dobro ko ih je doveo. Samo kod nas imaš prava, ali nikakve odgovornosti. Nije mi toliko bitno je li Sanin Mirvić investitor ili neko drugi. Ali krajnje vrijeme je da rastjeramo hamelj koji se okupio oko kluba, sve lafo Željovci a ugrađivali se u transfere i menadžerske naknade. Fuj, gade mi se svi. ABd od juna totalni remont.
Svi i odose, nema vise uhljebljenja u Zelji ili ces raditi za klub maksmimalno ili neces biti dio kluba
Spremaju se projekti obnova fasade na sjeveru, novi tereni, kamp, koncerti, novi zapad, rukomet, kosarka, OP, prvi tim ,B tim, zenske ekipe, sportsko drustvo Zeljeznicar, znaci svaka marka mora u klub i klub ne smije i nece negativno poslovati zarad licnih interesa uhljeba
Znaci Željezničar na prvom mjestu, a sve ostalo na sto i nekom!

Ovi sto dozivaju Amara Osima, on je tu i pomaze na sve nacine, ali nece ni on da ulazi zvanicno u klub
Uglavnom tu je i hvala mu na svemu!
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blank123, bvsic, DnevnaDozaPklata, ELDIABLO20 i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []