Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

tiketoke
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la tiketoke » 28 maj 2026, 21:05

Problem u BiH nisu ni pravoslaci niti katolici, ja i s jednim i s drugim imam fantastičan odnos.

Problem su komunisti i liberali u bošnjačkom dijelu BiH

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 maj 2026, 21:35

Da, jer komunisti i liberali su pravili masovne grobnice.
Don't hate what you don't understand.

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 28 maj 2026, 21:48

Omanu upucene opasne prijetnje.

Zaljevske zemlje bi morale potpisati zajednicki vojni sporazum sa Iranom. Ovako ce samo jedna po jedna dolaziti na red. Steta sto su kozoj3bi koji ovo ne vide. :yawn:

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 28 maj 2026, 21:49

Kad dolaze sličice u BiH znal se?
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 maj 2026, 21:55

xaviesta je napisao/la:
28 maj 2026, 21:35
Ma de to je onaj retard Besic, nemoj trositi slova na debila.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

tiketoke
Kontakt:

Post Postao/la tiketoke » 28 maj 2026, 22:07

xaviesta je napisao/la:
28 maj 2026, 21:35
Konunisti 1945 - 1991 su napravili preduslove i infrastrukturu za iste.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 28 maj 2026, 23:08

invincible1921 je napisao/la:
28 maj 2026, 20:08
ASD je napisao/la:
28 maj 2026, 19:35
VivaLaStella je napisao/la:
28 maj 2026, 17:46

Ma imaju neka mjesta koja odišu tim nekim mrtvilom, nevezano za zločine nego jednostavno jer se nisu pomjerili s mjesta 30 i kusur godina.. Tu bih izdvojio Bratunac, Šamac, Vlasenicu, Brod. Opet isti osjećaj imam i u FBiH npr. u Kladnju, možda Zavidovićima
Kladanj je jedno od rijetkih mjesta koje je na glavnom putu, a da je vrijeme stalo. Doduše, poprilično su udaljeni i od Tuzle i od Sarajeva, mada na neku ruku, nisu ni naslijedili infrastrukturu iz prošlih vremena.

Živinice su primjer mjesta koje je profitiralo od geografske lokacije.
Ispravi me ako grijesim al zivinice su nezvanicno najvece selo u evropi...jer se ne smatraju gradom radi infrastrukture a imaju oko 70k stanovnika :D

Nedje isto naletih na podatak (nez jel tacan) da imaju najvise milionera po glavi stanovnika u BiH :D
To za milionere je bila prica kao da ima oko 100 milionera u Zivinicama al tu su ubrajali i ljude koji imaju imovine (znaci zemlja, sume itd pa procijenjena vrijednost necije imovine da je kao preko milion)..

A ovo sto se tice selo grad, pa zvanicno su grad i imaju tu oko 60ak hiljada stanovnika, poslije Tuzle najveci su grad u TK. U zadnjih 10-15 godina dozivjele su veliki ubrzani razvoj. Eh sad problem jeste ta komunalna infrastruktura koja ne prati, medjutim radi se i na tome. Ovako kad se sveukupno sagleda za zivot obicnog covjeka u BiH Živinice su sigurno u top 10 gradova.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 maj 2026, 23:15

meho-medo je napisao/la:
28 maj 2026, 23:08
invincible1921 je napisao/la:
28 maj 2026, 20:08
ASD je napisao/la:
28 maj 2026, 19:35

Kladanj je jedno od rijetkih mjesta koje je na glavnom putu, a da je vrijeme stalo. Doduše, poprilično su udaljeni i od Tuzle i od Sarajeva, mada na neku ruku, nisu ni naslijedili infrastrukturu iz prošlih vremena.

Živinice su primjer mjesta koje je profitiralo od geografske lokacije.
Ispravi me ako grijesim al zivinice su nezvanicno najvece selo u evropi...jer se ne smatraju gradom radi infrastrukture a imaju oko 70k stanovnika :D

Nedje isto naletih na podatak (nez jel tacan) da imaju najvise milionera po glavi stanovnika u BiH :D
To za milionere je bila prica kao da ima oko 100 milionera u Zivinicama al tu su ubrajali i ljude koji imaju imovine (znaci zemlja, sume itd pa procijenjena vrijednost necije imovine da je kao preko milion)..

A ovo sto se tice selo grad, pa zvanicno su grad i imaju tu oko 60ak hiljada stanovnika, poslije Tuzle najveci su grad u TK. U zadnjih 10-15 godina dozivjele su veliki ubrzani razvoj. Eh sad problem jeste ta komunalna infrastruktura koja ne prati, medjutim radi se i na tome. Ovako kad se sveukupno sagleda za zivot obicnog covjeka u BiH Živinice su sigurno u top 10 gradova.
Da da, nemoj me pogresno shvatit ja sam sve u pozitivnom tonu pisao, a i cuo sam od dosta ljudi to sto ti kazes, kako god svaka cast ljudima tamo a i za bilo koji grad u BiH gdje ljudi mogu zivjet normalno pa cak i dobro, dabogda svaki bio takav :bih:
=\_1921_/=

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 28 maj 2026, 23:46

Kad se sjetim tamo nekih godina pocetkom 2000ih, Zivinice bile selo u poredjenju s Banovicima, a u Banovicima tad 5-6 kafica u koje je dolazila raja iz cijelog kantona skoro. Dvadeset godina poslije, Zivinice se razvise u jedan od najperspektivnijih gradova u BiH, a u Banovicima nema zive duse.
Sto je najgore, Banovici imaju realno mnogo ljepsi centar grada i potencijal oko te jezgre, ali ce bit neiskoristen kao i sve ostalo. Ljudi prave prilaz jednom od najljepsih odmaralista u drzavi jedno 30 godina. :rol:

A ta prica o milionerima je istinita. Ko god prodje kroz Zivinice, vidjet ce pored magistrale makar 100 firmi koje sve rade punom parom. :salut:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 maj 2026, 23:55

Banovići nisu na putu. Grad stvoren za potrebe rudnika. Takva mjesta se brzo stvore, pa kasnije nestanu.

I ja vjerujem u tu priču o milionerima. Ti što su imali dobru zemlju (blizina industrijske zone), pa kasnije pokrenuli nešto svoje, mogli su veoma lako postati milioneri.
meho-medo je napisao/la:
28 maj 2026, 23:08

Pa dobro. Kada neko ima zemlju vrijednosti od par stotina hiljada, naravno da ćeš mu to uračunati.

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 29 maj 2026, 00:10

RobertHrkac555 je napisao/la:
28 maj 2026, 21:49
Kad dolaze sličice u BiH znal se?
U srijedu trećeg juna.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []