Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
-
bihfanaticos66788
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Prasovicu su odbili Hrelja, Kuridza, Delic, Manojlovic, Jasarevic, Acimovic...
Hajde svi imaju neke razloge, od menadžera, poziva seniorske ekipe, preko Amerike do povreda, ali Jašarevic šta on glumi.bihfanaticos66788 je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:11Prasovicu su odbili Hrelja, Kuridza, Delic, Manojlovic, Jasarevic, Acimovic...
Meni se sada čini da je selektor U-18 u dogovoru sa Prašovićem (relacija Bosna -Dubai) baš zato i pozvao na kontrolno okupljanje skoro 40 igrača da na neki način presipaju “iz šupljeg u prazno” odnosno da od ovogodišnje U-18 i prošlogodišnje U-18 popune U-20 (kao sto je Trbić u februaru zvao sva godista od 2005-2008).
Ipak je ovo prvo okupljanje tog godista 2006, nakon 2 godine od kada su bili pozvani za U18, a znamo svi da u BiH je malo igrača koji nastave sa košarkom ozbiljno nakon juniorskog uzrasta. Mi imamo prazninu u razvoju igrača u periodu nakon juniorskog pa do seniorskog uzrasta.
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 29 maj 2026, 13:53, ukupno mijenjano 4 puta.
-
Pametnomdosta
Ne znam odakle ti info za Hrelju ali to nije istina, momak će se uredno javiti na prozivku iako ide na NBA-Euroliga Adidas kamp u Trevizo.Piše se ovdje da Miško nešto stopira, islkjlučivo po uputi Miška odazvat će se za U20 tj. Prašoviću, to sam provjerio i tako će biti 99%bihfanaticos66788 je napisao/la: ↑29 maj 2026, 12:11Prasovicu su odbili Hrelja, Kuridza, Delic, Manojlovic, Jasarevic, Acimovic...
costacurta08 je napisao/la: ↑26 maj 2026, 16:58Poslani su pozivi i za U 18 još prije 10ak dana, samo što ne znam kad je kontrolni trening a i većina klubova se ne oglašava.Kylian je napisao/la: ↑26 maj 2026, 10:43KK Bosna, KK Orlovik kao i HKK Mostar (za Grizelja) su objavili da su dobili pozive za U-18.
Izgleda da savez nije objavio "konačan spisak" ovako javno na sajtu KS BiH, ali neki široki spisak na osnovu kojeg su upućeni pozivi kruži još prije 20 dana. Brzo će i to![]()
Izgleda da nisu bili poslani svi pozivi, evo danas stigli na adrese klubova novi pozivi za U-18 (sto je normalno jer selektor i ne živi u BiH)

Vedad Joldić je takođe pozvan na okupljanje U16 reprezentacije iz Never Stop
-
costacurta08
- Kontakt:
Ako zanemarimo zadnju četvrtinu i malu pomoć sudija, utakmicu Bosna-Akademac je obilježio/prelomio jedan trenutak a to je spajanje Manojlovića i Jašarevića. Do sredine 3/4 kombinirano su igrali jedan i drugi sa Livadićem. Kad je ovaj izašao i njih dvojica zaigrali zajedno i prelomili su utakmicu.
Novak i Eman zasluženo u U20 ovaj možda može u A2 i to mu je mjera. Ali mi ne bismo bili mi da nema štela, veza, guranja, urgiranja, menadžera quraca palaca
Novak i Eman zasluženo u U20 ovaj možda može u A2 i to mu je mjera. Ali mi ne bismo bili mi da nema štela, veza, guranja, urgiranja, menadžera quraca palaca
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.