Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

ArtemisFowl
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la ArtemisFowl » 29 maj 2026, 16:38

Asteriks je napisao/la:
29 maj 2026, 15:29
I ti se onda nadovezao na moj dio posta gdje sam naveo da Srbi rat u BiH zovu samo građanski.

A to znači da ne žele znati za međunarodni sukob i agresiju, pa su samo građanski gurnuli djeci u udžbenike.

E majko draga s kim se ovdje kuburi.

Možda si Srbin il jednostavno mrziš Bošnje. :mrgreen:
Ja sam se nadovezao na tvoju izjavu da Srbi trebaju izbaciti pojam građanski rat. Što nema veze s ovim sad što spominješ.

Naravno ultimate argument da sa Srbin lol.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 29 maj 2026, 16:41

ArtemisFowl je napisao/la:
29 maj 2026, 16:38
Asteriks je napisao/la:
I ti se onda nadovezao na moj dio posta gdje sam naveo da Srbi rat u BiH zovu samo građanski.

A to znači da ne žele znati za međunarodni sukob i agresiju, pa su samo građanski gurnuli djeci u udžbenike.

Ja sam se nadovezao na tvoju izjavu da Srbi trebaju izbaciti pojam građanski rat. Što nema veze s ovim sad što spominješ.

Rekoh ti ja šta je mislio :D
pravda za mnoy

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 29 maj 2026, 16:47

kako našem Asteriksu raste patriotizam sa svakim danom provedenim van Bosne

jihuuu

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 29 maj 2026, 17:11

ArtemisFowl je napisao/la:
29 maj 2026, 16:38
Asteriks je napisao/la:

U srpskim udžbenicima, školska literatura, rat u BiH je okarakterisan kao građanaki. Nigdje spomena o presudi međunarodnog suda.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 29 maj 2026, 17:24

Narativ o "građanskom ratu" postao sve češća pojava. Napredujemo ka EU integracijama. :yawn:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 maj 2026, 19:39

napoleon72 je napisao/la:
29 maj 2026, 16:32
Isti osjecaj mucnine mi izaziva shopping na Grbavici.
Logicno kad navijas za Sarajevo :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 maj 2026, 22:37

Jabroni je napisao/la:
29 maj 2026, 16:47
kako našem Asteriksu raste patriotizam sa svakim danom provedenim van Bosne

jihuuu
Počinjem misliti da mu je numan bio rezervni profil...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 maj 2026, 23:04

Numan je pljuvao po Bosni, Asteriks je kuje u zvijezde.

Ipak ima razlike...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 maj 2026, 23:31

Arvid je napisao/la:
29 maj 2026, 07:26
AshburtonG je napisao/la:
28 maj 2026, 23:46
A ta prica o milionerima je istinita. Ko god prodje kroz Zivinice, vidjet ce pored magistrale makar 100 firmi koje sve rade punom parom. :salut:
Ovo je živa istina, nedavno sam prolazio nakon dugo vremena Živinicama, firma jedna na drugu i vidi se po ćehri da fino rade.
Ali hajde sto ima tu firma na firmu, nego i po samom gradu i okolnim selima. Ja krenuo da kupujem vrata za kucu, odem dole u par kompanija pored Magistrale i onda mi random prodavacica u salonu namjestaja kaze, da njen dajdza pravi vrata po mjeri i sl. Odem do lika, covjek pravi halu od milion maraka u pola nekog naselja nekih 2-3km od centra. Udjem ja s njim u pricu, kaze lik ma eto imam neki prostor izdajem Austrijancima za 15k mjesecno. :tokralju:
I jedno 5x mi ponovio da ce mu kcerka preuzet posao, da nema nasljednika, a ja glupan nisam uzeo mamac. :rol:

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 30 maj 2026, 12:53

Realizacija prioritetnih željezničkih projekata, sa posebnim akcentom na infrastrukturu u vezi sa Koridorom Vc bila je tema zajedničkog sastanka održanog u Sarajevu sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB).
Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza RS-a, Željeznica RS-a, Željeznica FBiH i Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije.
Kako je saopćeno, na sastanku koji je održan na inicijativu evropskih banaka, razgovarano je o uvjetima i osiguranju finansijskih sredstava za planirani remont ključne željezničke dionice Šamac - Doboj - Rječica - entitetska granica.
Na sastanku je naglašena urgentna potreba za ulaganjem u željezničku mrežu u BiH.
Iznesen je i poražavajući podatak da se na prostoru Zapadnog Balkana, BiH izdvaja kao jedina država koja više od jedne decenije nije investirala u svoje pruge.
Predstavnici EBRD-a i EIB-a poručili su da su finansijska sredstva za buduću realizaciju ovih prioritetnih projekata dostupna, ali je njihovo povlačenje uvjetovano ispunjavanjem jasno definisanih preduvjeta.
Od entitetskih ministarstava se zahtijeva hitno i pravilno pripremanje tehničke dokumentacije, kao i adekvatno kandidovanje projekata da bi milionska sredstva uopće bila odobrena.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88, trunks1946 i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []