Mislim da Bosna ima velike šanse za wildcard ali treba se probati naći sredstva za licencu jer bi to bila stvarno pozitivna stvar za domaću košarku i sigurno da ako bi se napravili neki veći uspjesi da bi košarka postala još popularnija.EC sljedeće sezone 32 tima te sistem sa 4 grupe po 8 timova iz svake grupe prva 4 idu dalje, u drugoj fazi se prave 4 grupe po 4 ekipe još 6 utakmica. Poslije toga slijedi playoff 8 ekipa na 2 pobjede. Najmanje 14 utakmica a ako se prođe u drugu fazu 20 utakmca da bi se osvojilo takmičenje trebalo bi se odigrati između 26 i 29 utakmica.
Ekipa da dobije poziv za licencu 3+2 godine mora imati dvoranu od 5 hiljada mjesta najmanje i budžet oko 5 miliona eura dok za wildcard pozivnicu treba kapacitet oko 3 hiljade mjesta i budžet oko 2.5 miliona eura, klubovi za učestvovanje će dobiti 150 hiljada eura. Zadnji rok za odgovor klubova je 8. juna.
Zasad potvrđene ekipe za EC sljedeće sezona sa licencom su: Bešiktaš, Bourg, Tenerife, Aris, PAOK i Strasbourg. Sigurno ima još ekipa koje su dobile licencu ali nije ništa objavljeno.
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
kad bi se nasle te pare za licencu, to bi bilo najbolje sto se desilo ove sezone nakon aBd titule, pogotovo sto to treba srediti do 8.junaCAZIN je napisao/la: ↑29 maj 2026, 18:54Mislim da Bosna ima velike šanse za wildcard ali treba se probati naći sredstva za licencu jer bi to bila stvarno pozitivna stvar za domaću košarku i sigurno da ako bi se napravili neki veći uspjesi da bi košarka postala još popularnija.EC sljedeće sezone 32 tima te sistem sa 4 grupe po 8 timova iz svake grupe prva 4 idu dalje, u drugoj fazi se prave 4 grupe po 4 ekipe još 6 utakmica. Poslije toga slijedi playoff 8 ekipa na 2 pobjede. Najmanje 14 utakmica a ako se prođe u drugu fazu 20 utakmca da bi se osvojilo takmičenje trebalo bi se odigrati između 26 i 29 utakmica.
Ekipa da dobije poziv za licencu 3+2 godine mora imati dvoranu od 5 hiljada mjesta najmanje i budžet oko 5 miliona eura dok za wildcard pozivnicu treba kapacitet oko 3 hiljade mjesta i budžet oko 2.5 miliona eura, klubovi za učestvovanje će dobiti 150 hiljada eura. Zadnji rok za odgovor klubova je 8. juna.
Zasad potvrđene ekipe za EC sljedeće sezona sa licencom su: Bešiktaš, Bourg, Tenerife, Aris, PAOK i Strasbourg. Sigurno ima još ekipa koje su dobile licencu ali nije ništa objavljeno.
- bavaracmujo
- Kontakt:
5 do 10 tribine, i ono uz teren je 20 30.
- bavaracmujo
- Kontakt:
Hvala drugTETRAPAK je napisao/la: ↑29 maj 2026, 22:005 do 10 tribine, i ono uz teren je 20 30.
Ekipe za licencu bi trebali vjerovatno do 8. juna a posliie toga bi se djelile wildcard pozivnice. Sada je pitanje da li je Bosna među 42 tima koja su odgovorila pozitivno na poziv EC za sljedeću sezonu.JHam je napisao/la: ↑29 maj 2026, 20:24kad bi se nasle te pare za licencu, to bi bilo najbolje sto se desilo ove sezone nakon aBd titule, pogotovo sto to treba srediti do 8.junaCAZIN je napisao/la: ↑29 maj 2026, 18:54Mislim da Bosna ima velike šanse za wildcard ali treba se probati naći sredstva za licencu jer bi to bila stvarno pozitivna stvar za domaću košarku i sigurno da ako bi se napravili neki veći uspjesi da bi košarka postala još popularnija.EC sljedeće sezone 32 tima te sistem sa 4 grupe po 8 timova iz svake grupe prva 4 idu dalje, u drugoj fazi se prave 4 grupe po 4 ekipe još 6 utakmica. Poslije toga slijedi playoff 8 ekipa na 2 pobjede. Najmanje 14 utakmica a ako se prođe u drugu fazu 20 utakmca da bi se osvojilo takmičenje trebalo bi se odigrati između 26 i 29 utakmica.
Hajmo prvo po titulu pa onda razmišljati o EC za sljedeću sezonu.
Nego zna li se koliki je budžet Bosne ove sezone okvirno?
A koliko kosta licenca?
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Koliko puta se reciklirala tema budzeta, jedno 3 puta najmanje sam pisao sve koliko i sta je ko dao za ovu sezonu.CAZIN je napisao/la: ↑29 maj 2026, 23:00Ekipe za licencu bi trebali vjerovatno do 8. juna a posliie toga bi se djelile wildcard pozivnice. Sada je pitanje da li je Bosna među 42 tima koja su odgovorila pozitivno na poziv EC za sljedeću sezonu.
Za iducu se jos nista ne zna, a u ovom trenutku je Eurocup preveliki zalogaj za Bosnu i bio bi samo korak unazad.
Ma znam da se pisalo o budžetu dosta na temi ali se zaboravi pa eto da pitam, znam da je negdje u rangu sa Spartakovim ako ne griješim.DirkNowitzki je napisao/la: ↑29 maj 2026, 23:23Koliko puta se reciklirala tema budzeta, jedno 3 puta najmanje sam pisao sve koliko i sta je ko dao za ovu sezonu.CAZIN je napisao/la: ↑29 maj 2026, 23:00Ekipe za licencu bi trebali vjerovatno do 8. juna a posliie toga bi se djelile wildcard pozivnice. Sada je pitanje da li je Bosna među 42 tima koja su odgovorila pozitivno na poziv EC za sljedeću sezonu.
Za iducu se jos nista ne zna, a u ovom trenutku je Eurocup preveliki zalogaj za Bosnu i bio bi samo korak unazad.
Titula i BCL bi bili odlični ali ipak ako bi se uspjela ova licenca kako izganjati sigurno da bi to bio veliki posao. Slažem se i ja da je EC u ovom trenutku previše možda za neke 2-3 sezone ali trenutno je nivo previše.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.